Viorel Hrebenciuc, la iesirea din arest: Am stat la mai multe penitenciare, intre care Penitenciarul Coldea. Pardon, Codlea
Viorel Hrebenciuc a plecat de la Penitenciarul Rahova in jurul orei 16.45.
Fostul deputat PSD a spus ca in cele aproape cinci luni de cand este in arest preventiv a trecut prin trei penitenciare: "A fost o experienta la mai multe penitenciare, printre care si Penitenciarul Coldea, pardon, Codlea".
Fostul deputat PSD a sustinut ca in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri in care a fost arestat preventiv nu exista niciun prejudiciu pentru statul romnan.
"Ati vorbit in permanenta despre un dosar in care exista un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro. Va spun acum ca in acest dosar nu exista niciun prejudiciu pentru statul roman. Rugamintea mea este sa tratati acest subiect in acest context. In rechizitoiu se mentioneaza clar ca nu exista prejudiciu", a spus Viorel Hrebenciuc, la iesirea din Penitenciarul Rahova, dupa ce instanta suprema a decis sa il plaseze in arest la domiciliu.
Mai mult, Hrebenciuc a subliniat ca Romsilva a depus o declaratie scrisa la dosar, in care sustine ca nu a fost pagubita in niciun fel, "pentru ca decizia Tribunalului Covasna este valabila si astazi".
"Sunt trimis in judecata, ma voi judeca, imi voi arata nevinovatia. (...) Nu l-am implicat pe fiul meu si veti vedea ca el nu are nicio vina in acest dosar", a mai spus Hrebenciuc.
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a stat in arestul Politiei Judetene Brasov din 29 octombrie 2014 si pana in luna februarie a acestui an, cand a ajuns la Penitenciarul Codlea, de unde a fost transferat apoi la Penitenciarul Rahova.
Viorel Hrebenciuc a fost scos din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu dupa ce instanta suprema a decis definitiv, vineri, sa inlocuiasca masura preventiva luata in cazul fostului deputat, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatia procurorilor DNA si a mentinut decizia din 18 martie prin care judecatorul de drepturi si libertati de la instanta suprema a schimbat masura arestului preventiv cu arestul la domiciliu in cazul lui Viorel Hrebenciuc.
Totodata, ICCJ a decis definitiv inlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu si in cazul lui Gheorghe Paltin Sturdza, Lorand Andras Ordog si Dan Costin Bengescu.
In dosarul retrocedarii ilegale de paduri au fost trimisi in judecata fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu si alte 13 persoane.
Astfel, sunt judecati Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de padure din judetul Bacau, judecatorul Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna, seful Romsilva, Adam Craciunescu, judecatoarea Anca Roxana Adam, de la Tribunalul Brasov, sotia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Rodica Gabriela Zaharia si Iulian Durlan.
Parti civile in dosar sunt statul roman, prin Ministerul Finantelor, si persoana fizica Alina Suciu.
Potrivit anchetatorilor, Viorel Hrebenciuc, Adam, Sturdza si Bengescu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional prin care urmareau sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea functiilor. Dosarul vizeaza retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau, in baza unor decizii ilegale ale unor judecatori, cu implicarea unor parlamentari, pentru obtinerea ilegala a unor sume mari de bani. Grupul infractional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienta banilor. Pagubita in acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro dupa ce Sturdza a reusit sa intre in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure.
Viorel Hrebenciuc este cercetat in continuare intr-un dosar desprins din cel al retrocedarilor, pentru instigarea deputatilor Ilie Sarbu si Dan Sova la traficarea influentei si instigare la cumparare de influenta a lui Dan Sova.
In 21 octombrie 2014, Viorel Hrebenciuc si-a dat demisia din Camera Deputatilor, dupa ce DNA a solicitat incuviintarea arestarii sale preventive, in dosarul retrocedarilor.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a primit, in 23 ianuarie, demisia din calitatea de deputat a social-democratului Ioan Adam. In 2 februarie, Camera Deputatilor a luat act de demisia lui Ioan Adam.
Conducerea PNL a decis, in 23 ianuarie, excluderea din partid a senatorului Tudor Chiuariu, prin procedura radierii, dupa ce liberalul a fost condamnat in urma cu un an pentru fapte de coruptie, intr-un alt dosar, iar procurorii DNA Brasov l-au trimis in judecata in dosarul retrocedarii ilegale de paduri.

Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Zelenski spune că situația de pe front devine din cea în ce mai grea. Hanna Maliar: Rușii și-au desfășurat toate forțele pentru a încercui Bahmut
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 15 ani 9 luni
- 15 ani 5 luni
- 15 ani
- 11 ani 4 luni
- 11 ani 2 luni
- 4329 zile
- 4132 zile
- 3798 zile
- 3712 zile
- 3712 zile
- 7650 zile
- 4323 zile
- 5889 zile
- 6464 zile
- 3876 zile
- 3728 zile
- 6315 zile
- 5668 zile
- 6273 zile
- 3770 zile
- 4335 zile
- 6008 zile
- 6842 zile
- 5412 zile
- 5339 zile
- 6394 zile
- 6367 zile
- 3424 zile
- 4575 zile
- 6368 zile
- 3827 zile
- 3643 zile
- 4637 zile
- 5441 zile
- 5455 zile
- 6275 zile
- 5436 zile
- 3720 zile
- 3687 zile
- 4560 zile
- 6078 zile
- 4600 zile
- 5861 zile
- 4153 zile
- 6207 zile
- 4714 zile
- 3650 zile
- 3873 zile
- 4985 zile
- 3663 zile
- 3909 zile
- 6725 zile
- 5633 zile
- 4922 zile
si nu pt. milioane, ci pt. abuz in serviciu...
o condamnare ...corectionala..
Ceea ce nu spune e ca au facut tot ce-au putut sa ia terenul ala. Si ca in orice tara civilizata si tentativa se pedepseste. Si cu atat mai mult cat esti intr-o pozitie in care trebuie sa aperi Statul si tu cauti sa-l furi pe toate partile.
Bravo hrebe te sustinem.
Daca se pierd cele 43 mii ha padure Statul nu a pierdut nimic ? Doar cand vom iesii noi secuii cu topoarele si furcile sa-i spanzuram pe nenorocitii astia va fi Dreptate in tzara !
insa va rog respectuos sa schimbati intre ele,majuscululelee la stat si tara.si fara TZ,ca deh,intelegem si noi astia fara diacritice.
apropos de paduri,poate stiti cine taie fara oprire in harghita.
ON:se pare ca hrebe a devenit scriitor hehe,altfel mai tubula o gramada.
derbedeii cu asa zise gulere alba din politica sa nu mai puna botul !!!.In sistemul asta nu mai scapa Romania de "tunurile " mafiei politice.