Viorel Hrebenciuc, la iesirea din arest: Am stat la mai multe penitenciare, intre care Penitenciarul Coldea. Pardon, Codlea

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 20 martie 2015, 17:34 Dosare Anticoruptie


Viorel Hrebenciuc (imagine arhiva)
Foto: Agerpres
Viorel Hrebenciuc a spus, vineri, la iesirea din Penitenciarul Rahova, ca in cele aproape cinci luni de arest a stat in mai multe penitenciare, intre care "Penitenciarul Coldea", el corectandu-se apoi, si ca nu exista niciun prejudiciu pentru stat in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, relateaza Mediafax.

Viorel Hrebenciuc a plecat de la Penitenciarul Rahova in jurul orei 16.45.

Fostul deputat PSD a spus ca in cele aproape cinci luni de cand este in arest preventiv a trecut prin trei penitenciare: "A fost o experienta la mai multe penitenciare, printre care si Penitenciarul Coldea, pardon, Codlea".

Fostul deputat PSD a sustinut ca in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri in care a fost arestat preventiv nu exista niciun prejudiciu pentru statul romnan.

"Ati vorbit in permanenta despre un dosar in care exista un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro. Va spun acum ca in acest dosar nu exista niciun prejudiciu pentru statul roman. Rugamintea mea este sa tratati acest subiect in acest context. In rechizitoiu se mentioneaza clar ca nu exista prejudiciu", a spus Viorel Hrebenciuc, la iesirea din Penitenciarul Rahova, dupa ce instanta suprema a decis sa il plaseze in arest la domiciliu.

Mai mult, Hrebenciuc a subliniat ca Romsilva a depus o declaratie scrisa la dosar, in care sustine ca nu a fost pagubita in niciun fel, "pentru ca decizia Tribunalului Covasna este valabila si astazi".

"Sunt trimis in judecata, ma voi judeca, imi voi arata nevinovatia. (...) Nu l-am implicat pe fiul meu si veti vedea ca el nu are nicio vina in acest dosar", a mai spus Hrebenciuc.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a stat in arestul Politiei Judetene Brasov din 29 octombrie 2014 si pana in luna februarie a acestui an, cand a ajuns la Penitenciarul Codlea, de unde a fost transferat apoi la Penitenciarul Rahova.

Viorel Hrebenciuc a fost scos din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu dupa ce instanta suprema a decis definitiv, vineri, sa inlocuiasca masura preventiva luata in cazul fostului deputat, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.


Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatia procurorilor DNA si a mentinut decizia din 18 martie prin care judecatorul de drepturi si libertati de la instanta suprema a schimbat masura arestului preventiv cu arestul la domiciliu in cazul lui Viorel Hrebenciuc.

Totodata, ICCJ a decis definitiv inlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu si in cazul lui Gheorghe Paltin Sturdza, Lorand Andras Ordog si Dan Costin Bengescu.

In dosarul retrocedarii ilegale de paduri au fost trimisi in judecata fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu si alte 13 persoane.

Astfel, sunt judecati Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de padure din judetul Bacau, judecatorul Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna, seful Romsilva, Adam Craciunescu, judecatoarea Anca Roxana Adam, de la Tribunalul Brasov, sotia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Rodica Gabriela Zaharia si Iulian Durlan.

Parti civile in dosar sunt statul roman, prin Ministerul Finantelor, si persoana fizica Alina Suciu.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Hrebenciuc, Adam, Sturdza si Bengescu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional prin care urmareau sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea functiilor. Dosarul vizeaza retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau, in baza unor decizii ilegale ale unor judecatori, cu implicarea unor parlamentari, pentru obtinerea ilegala a unor sume mari de bani. Grupul infractional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienta banilor. Pagubita in acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro dupa ce Sturdza a reusit sa intre in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure.

Viorel Hrebenciuc este cercetat in continuare intr-un dosar desprins din cel al retrocedarilor, pentru instigarea deputatilor Ilie Sarbu si Dan Sova la traficarea influentei si instigare la cumparare de influenta a lui Dan Sova.

In 21 octombrie 2014, Viorel Hrebenciuc si-a dat demisia din Camera Deputatilor, dupa ce DNA a solicitat incuviintarea arestarii sale preventive, in dosarul retrocedarilor.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a primit, in 23 ianuarie, demisia din calitatea de deputat a social-democratului Ioan Adam. In 2 februarie, Camera Deputatilor a luat act de demisia lui Ioan Adam.

Conducerea PNL a decis, in 23 ianuarie, excluderea din partid a senatorului Tudor Chiuariu, prin procedura radierii, dupa ce liberalul a fost condamnat in urma cu un an pentru fapte de coruptie, intr-un alt dosar, iar procurorii DNA Brasov l-au trimis in judecata in dosarul retrocedarii ilegale de paduri.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4537 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    TUPEU (Vineri, 20 martie 2015, 17:51)

    delacerbi [anonim]

    Nu exista prejudiciu dar intre timp toti ati devenit milionari din politica ...RUSINE..sa putreziti toti in puscarie;cum se face ca politicienii din vest nu devin milonari ca cei ca voi, aha, am uitat voi aveti mai multe oua....Sunteti ordinari de cea mai joasa speta!
    • +2 (2 voturi)    
      nu va entuziasmati (Vineri, 20 martie 2015, 18:50)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui delacerbi

      exista varianta bonbon, doi ani din care va face 6 luni. sau poate nimic, ca statura la...coldea.
      si nu pt. milioane, ci pt. abuz in serviciu...
      o condamnare ...corectionala..
    • +4 (4 voturi)    
      Gluma cu Codlea este buna.... (Vineri, 20 martie 2015, 20:56)

      grasu [anonim] i-a raspuns lui delacerbi

      dar jigodia asta care a furat Romania 2 decenii jumate n-are dreptul sa deschida gura.
    • +4 (4 voturi)    
      Vrea sa spuna ca nu au apucat sa dea tunul (Vineri, 20 martie 2015, 20:59)

      CristiC. [utilizator] i-a raspuns lui delacerbi

      Ca a fost blocata retrocedarea. Asta-i mentalitatea hotului. Ce-am furat domne? N-am furat nimic. Terenul e tot la stat.

      Ceea ce nu spune e ca au facut tot ce-au putut sa ia terenul ala. Si ca in orice tara civilizata si tentativa se pedepseste. Si cu atat mai mult cat esti intr-o pozitie in care trebuie sa aperi Statul si tu cauti sa-l furi pe toate partile.
  • +5 (5 voturi)    
    sper... (Vineri, 20 martie 2015, 17:53)

    liviu_ [utilizator]

    sa primesti vreo 3-4 ani asa minim... nu dealta dar prevad o carte si aventurile tale prin puscarii si ar fi pacat sa nu ai suficient timp pentru a o termina
    • +3 (3 voturi)    
      3-4? e putin pentru 30 milione euro (Vineri, 20 martie 2015, 18:55)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      si eu as face trocul asta. merita.
  • -3 (5 voturi)    
    penitenciarul coldea (Vineri, 20 martie 2015, 18:15)

    xanti [utilizator]

    Cat de tare e asta,incredibil de inteligent.
    Bravo hrebe te sustinem.
  • +7 (7 voturi)    
    Haha, buna PONTA, pardon, poanta. (Vineri, 20 martie 2015, 18:44)

    fLoreign [utilizator]

    De prostie nu poate fi Hrebe acuzat, in mod clar...
  • +7 (7 voturi)    
    Pasarica (Vineri, 20 martie 2015, 19:56)

    Koczka Gyorgy [anonim]

    Sobolanul rozaliu a si scapat pasarica. Sentinta de retrocedare nu a fost anulata. Oare nu e posibila executarea ei de Paltin Sturza ca tot l-au eliberat. Cine n tzara asta ii poate baga la racoare pe judecatorii corupti ? Nu cred ca acest CSM bolnav de coruptie.
    Daca se pierd cele 43 mii ha padure Statul nu a pierdut nimic ? Doar cand vom iesii noi secuii cu topoarele si furcile sa-i spanzuram pe nenorocitii astia va fi Dreptate in tzara !
    • +6 (6 voturi)    
      Subscriu... (Vineri, 20 martie 2015, 20:55)

      Paganelis [utilizator] i-a raspuns lui Koczka Gyorgy

      ... și dacă aveți nevoie de români, venim și noi cu topoare, securi, furci, coase...
    • +4 (4 voturi)    
      Pai de ce sa iesiti ???? (Vineri, 20 martie 2015, 21:05)

      grasu [anonim] i-a raspuns lui Koczka Gyorgy

      Nu-s padurile voastre, sunt padurile statului roman. Chestiunea a fost transata la Trianon. Grofii au fost despagubiti de statul roman la vremea respectiva. Acum insa, cu complicitatea unora ca sobolanul rozaliu, pentru prima data dupa 400 de ani secuii au primit in proprietate padurile pe care le-au avut numai in folosinta si niciodata in proprietate, nici macar in Imperiul austro-ungar. Asta ar fi o problema si ar mai fi problema nenumaratele restituiri in centrul Transilvaniei realizate ilegal de UDMR cu sprijinul hotilor din politica romaneasca (Tariceanu ar fi un vinovat urias). De aceea il ascunde Budapesta pe senatorul UDMR condamnat cu executare, sumele cu care a furat statul roman prin restituirile ilegale sunt in valoare de miliarde de E, iar Budapesta considera ca aceste restituiri ii revin acum de drept. Budapesta, care ca compensatie, a furat averea uriasa a Fundatiei Gojdu (tot centrul Budapestei).
    • +3 (3 voturi)    
      vrabiuta (Vineri, 20 martie 2015, 22:49)

      Point [utilizator] i-a raspuns lui Koczka Gyorgy

      FELICITARI,nu ma asteptam la asa postare.corect spus si bine gandit.
      insa va rog respectuos sa schimbati intre ele,majuscululelee la stat si tara.si fara TZ,ca deh,intelegem si noi astia fara diacritice.
      apropos de paduri,poate stiti cine taie fara oprire in harghita.
      ON:se pare ca hrebe a devenit scriitor hehe,altfel mai tubula o gramada.
  • 0 (0 voturi)    
    Un joc periculos dea justitia =alba -neagra !!! (Duminică, 22 martie 2015, 20:34)

    andreesanu [utilizator]

    Chetia asta cu arest in penitenciar si apoi arest la domiciliu !!!,prelungit pina la caledele grecesti ca si procesul se lasa in final ca individul a stat bine mersi acasa iar toate aceste zile sunt trecute ca si efectuate ca pedeapsa !!!!!!!,asta-i porcaria ,asa nu-i mai sperii pe
    derbedeii cu asa zise gulere alba din politica sa nu mai puna botul !!!.In sistemul asta nu mai scapa Romania de "tunurile " mafiei politice.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by