Radu Mazare a fost adus la Inalta Curte

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 17 martie 2015, 16:18 Dosare Anticoruptie


Radu Mazare (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Primarul Constantei, Radu Mazare, retinut luni seara de procurorii DNA pentru luare de mita, abuz in serviciu si conflict de interese, a fost adus marti, in jurul orei 16:15, in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Procurorii propun arestarea preventiva a edilului pentru o perioada de 30 de zile.

Luni seara, procurorii au decis retinerea sa pentru 24 de ore, dupa sase ore de audieri la DNA Bucuresti, iar Mazare a fost dus cu catuse in arestul Politiei Capitalei.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Sorin Strutinsky, arestat preventiv in alta cauza, acuzat de trei infractiuni de complicitate la luare de mita.

Potrivit procurorilor, in perioada 2006-2009, Radu Mazare Radu, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Radu Mazare atat direct, cat si prin intermediul celuilalt inculpat.

In perioada 2008-2014, Radu Mazare, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, a primit de la o societate comerciala peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului.

In acelasi timp intre firma respectiva si institutia publica condusa de Radu Mazare a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei - cca 335 milioae de euro.

Ca urmare a acestor actiuni a fost produs un prejudiciu in suma de 112.557.288,88 lei, circa 26 de milioane de euro, suma care constituie in acelasi timp un folos necuvenit obtinut de societatea comerciala beneficiara a contractului, arata un comunicat al DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3866 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Mr Pea...Brutaria te Asteapta (Marţi, 17 martie 2015, 16:23)

    un domn [utilizator]

    fara Carul Alegoric
  • +3 (3 voturi)    
    Duceti-l (Marţi, 17 martie 2015, 16:26)

    CititorulComentator [utilizator]

    Direct la Inaltul Beci Domnesc :)
  • +2 (2 voturi)    
    sa fie primit! (Marţi, 17 martie 2015, 16:47)

    ..13 [utilizator]

    .
  • +4 (4 voturi)    
    In ce hal l-ati prezentat!!! (Marţi, 17 martie 2015, 16:54)

    Andor74 [utilizator]

    Unde-s costumele alegorice si manechinele?
  • 0 (0 voturi)    
    Uite taxa... (Marţi, 17 martie 2015, 18:52)

    unu [anonim]

    de protectie...., pardon bariera! Lasati-ma sa ies!
  • 0 (0 voturi)    
    ce bine (Marţi, 17 martie 2015, 18:54)

    Manes [utilizator]

    ii vin bratarile alea...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by