VIDEO Perchezitii la studiouri video chat si la banci, intr-un caz de evaziune de 300 milioane de dolari

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 17 martie 2015, 12:03 Dosare Anticoruptie


Politistii si procurorii fac, marti, 93 de perchezitii in Bucuresti si cinci judete, la studiouri video chat si la filiale bancare, intr-un dosar in care mai multe persoane sunt suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 300 de milioane de dolari, potrivit Mediafax.

Perchezitiile au loc in Bucuresti si judetele Buzau, Bacau, Sibiu, Timis si Ilfov, fiind vizata destructurarea a patru grupari infractionale banuite de evaziune fiscala si spalare de bani, in domeniul prestarii de servicii de tip "video chat", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Surse judiciare au declarat ca aproximativ 80 dintre cele 93 de perchezitii sunt facute la studiouri video chat, iar restul la locuintele suspectilor si la filiale bancare unde acestia ar avea in conturi bani obtinuti prin evaziune fiscala.

Anchetatorii vor duce la audieri noua persoane, pe numele carora au fost emise mandate de aducere.



In urma cercetarilor s-a stabilit ca, prin conturile deschise la doua societati bancare, membrii gruparilor infractionale ar fi efectuat operatiuni financiare de peste 300 de milioane de dolari.

"De asemenea, sunt efectuate cercetari in legatura cu o societate de tip ᅡoff-shoreᅡ, care ar fi intermediat plati externe si care ar fi ajutat membrii gruparilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obtinute pe teritoriul Romaniei", a precizat Politia Romana.

Anchetatorii urmeaza sa puna sechestru asigurator pe 15 milioane de dolari aflati in conturile bancare ale suspectilor, precum si pe cinci locuinte si sase autoturisme.

Activitatile se desfasoara in patru dosare penale, instrumentate de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si Directiei de Investigatii Criminale, sub conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La perchezitii participa 400 de politisti, actiunea fiind sprijinita de Directia Operatiuni Speciale si Departamentul de Informatii si Protectie Interna.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6212 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by