Doi fosti directori ai Electrica Brasov, condamnati la cate sapte ani de inchisoare cu executare

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 14 martie 2015, 18:24 Dosare Anticoruptie


Constantin Juganaru, fostul director general al Electrica Brasov, si Gheorghe Puscasiu, fostul director economic, au fost condamnati la cate sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care erau acuzati de luare de mita, abuz in serviciu in forma calificata si spalare de bani. Decizia a fost luata de instanta suprema si este definitiva, anunta Mediafax.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Gherghel Gavril, seful serviciului de aprovizionare depozite din cadrul SISE Brasov, iar pentru el instanta a dispus achitarea.

Tot achitarea s-a decis si in cazul oamenilor de afaceri Vasile Brasoveanu, Gheorghe Oprea, Dumitru Osman si Gheorghe Bitu.

Pe de alta parte, afaceristii Ioan Daniel Staicu si Vasile Croitoru au primit pedepse cu inchisoare de trei, respectiv cinci ani.

In cazul oamenilor de afaceri Sorin Marius Spirchez si Cornel Cosmin Caraba, instanta suprema a decis ca faptele s-au prescris.

Decizia in acest dosar vine dupa zece ani de procese, timp in care cazul a ajuns, in prima instanta, pe masa judecatorilor de la Tribunalul Brasov, mai apoi a fost solutionat de cei de la Curtea de Apel Brasov, pentru ca sentinta definitiva sa o dea magistratii Inaltei Curti de Casati si Justitie.

Potrivit anchetatorilor, la inceputul anului 2004, omul de afaceri Vasile Croitoru a initiat constituirea unui grup infractional care a vandut in mod fraudulos Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice din cadrul Electrica Brasov produse electrice contrafacute, sub marca Siemens, la preturi supraevaluate. Produsele erau chinezesti si fusesera procurate din complexele comerciale bucurestene.

"Cei doi directori brasoveni trimisi in judecata au cumprarat ilegal acesta marfa, dupa ce au primit mita cate patru miliarde de lei vechi si cate o masina de lux. Banii au fost folositi ulterior pentru construirea sau renovarea unor imobile proprietate personala, iar masinile au fost trecute pe numele unor rude. Prejudiciul adus Sucursalei Brasov a societatii Electrica insumeaza peste 200 de miliarde de lei vechi", se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2550 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Trebuia sa le dea pe viata (Sâmbătă, 14 martie 2015, 18:54)

    kilroy456 [utilizator]

    200 de miliarde de lei vechi la nivelul anului 2004 este o suma astronomica.
    7 ani de inchisoare e prea putin. O sa iasa dupa 3. Trebuia sa le dea pe viata, sa nu mai incerce vreunul vreodata sa ia vreun leu.

    Cum recuperam banii astia?
    Noi i-am platit ca prostii ca impozite si taxe si ei si-au batut joc de noi.
  • +1 (1 vot)    
    Acesti directori numiti politic de PSD au distrus (Duminică, 15 martie 2015, 0:47)

    Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator]

    ....tara. Industrie, agricultura, etc.
    Vrem si recuperarea prejudiciului. Cu dobanzi cu tot!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by