Motivarea instantei: George Becali poate fi eliberat conditionat intrucat a fost staruitor in munca si disciplinat

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 10 martie 2015, 16:04 Dosare Anticoruptie


George Becali indeplineste conditiile eliberarii conditionate dupa executarea a doua treimi din pedeapsa, intrucat a fost staruitor in munca si disciplinat pe perioada detentiei, se arata in motivarea sentintei pronuntate de Judecatoria Medgidia, potrivit Agerpres.

"Instanta apreciaza ca indeplinit si criteriul obiectiv, respectiv a fost staruitor in munca, acumuland zile castig, a fost disciplinat, nu are nicio sanctiune disciplinara si a dat dovezi temeinice de indreptare, in sensul ca a acceptat pedeapsa care i-a fost aplicata, starea de detentie apreciind-o ca un "purgatoriu", de la viata materiala la cea spirituala", se arata in motivare.

Instanta a apreciat si faptul ca Becali a fost folosit la munca pe perioada detentiei, a elaborat trei lucrari pe care le-a publicat si nu a provocat conflicte cu ceilalti detinuti sau cu cadrele din penitenciar.

"Pentru acest comportament a fost recompensat de 11 ori si a beneficiat de doua invoiri din penitenciar. Nu a fost cazul vreunui refuz de participare la activitati si programe. Cele trei sanctiuni disciplinare aplicate i-au fost anulate de catre instanta prin hotarari definitive, ceea ce face sa nu aiba nicio sanctiune disciplinara", se precizeaza in motivare.

Astfel, perioada efectiv executata din pedeapsa este, in opinia instantei, "suficienta pentru ca functia si scopul pedepsei sa fie atinse". Instanta a sustinut, totodata, ca evolutia corespunzatoare a conduitei condamnatului pe perioada detentiei demonstreaza "dobandirea capacitatii concrete de mobilizare si responsabilizare, in sensul reintegrarii sale licite in societate".

In motivare sunt mentionate si sustinerile facute de inculpat in fata instantei, cu ocazia judecarii cererii de eliberare conditionata. Becali le-a multumit judecatorilor si procurorilor care l-au condamnat, afirmand ca altfel "nu ar fi gasit mantuirea, vindecarea spirituala", aratand ca pentru el "temnita a fost o curatare spirituala".

"La intrebarea presedintelui de complet daca este pregatit sa se intoarca in viata sociala, petentul-condamnat arata ca insasi caracterizarea vorbeste de la sine; cand va iesi din puscarie se va transforma intr-un om duhovnicesc si va vrea sa stea numai intre oameni curati. Nu-l va mai interesa viata publica, pentru a nu mai fi indemnat la pacat. In ce priveste Steaua, daca va aduce bani, o va pastra, daca nu, o va da cadou", se mai mentioneaza in documentul citat.

In schimb, reprezentantul DNA a sustinut in fata instantei ca nu sunt indeplinite conditiile eliberarii conditionate, din cauza conduitei condamnatului pe parcursul executarii pedepsei.

"A incercat sa eludeze regimul de executare in mai multe randuri prin motive medicale neintemeiate, incercand sa induca in eroare organele judiciare; iar sanctiunile, chiar daca sunt anulate, sunt o reflectare a conduitei condamnatului in penitenciar", a aratat procurorul, solicitand respingerea cererii de eliberare conditionata.

Magistratii Judecatoriei Medgidia au admis, pe 6 martie, cererea omului de afaceri George Becali privind eliberarea sa conditionata din Penitenciarul Poarta Alba. Decizia a fost atacata de procurori, contestatia urmand sa se judece la Tribunalul Constanta.

Condamnat la inchisoare in 2013, George Becali a fost transferat, la solicitarea sa, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Alba, fiind incarcerat in regim deschis.

Becali a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a primit trei ani de detentie in cazul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale, la care s-au adaugat alte sase luni dupa condamnarea in dosarul "Valiza".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5025 vizualizari

  • +13 (13 voturi)    
    Staruitor (Marţi, 10 martie 2015, 16:23)

    Soljenitin [utilizator]

    Mai ales in cereri de eliberare a fost staruitor. Sa vedem daca face turul televiziunilor, ca data trecuta.

    Prostilor!
  • +6 (6 voturi)    
    Oricum a fost favorizat de stat (Marţi, 10 martie 2015, 16:30)

    rov [utilizator]

    Se zice ca in 2007 becali a cerut la ANAF cod fiscal de TVA pentru persoane fizice.
    ANAF a zis pas si i-a dat hartie ca nu se poate.
    In 2010 cand institutiile statului roman si-au inteles legislatia, lui becali nu au avut ce sa-i faca ca avea hartia chipurile.
    In schimb pentru altii a fost ciuma, impunand in 2013 penalizari de doua ori mai mari pentru vanzari similare din 2008...
    De la becalii lua de trei ori mai multi bani decat de la toti restul...
  • +5 (5 voturi)    
    Iar iese clovnul (Marţi, 10 martie 2015, 17:08)

    andreitr [utilizator]

    si se da in stamba pe la televiziuni. Ma dezobisnuisem de persoana dansului...
  • +6 (8 voturi)    
    Judecătorul se exprimă ca un popă. (Marţi, 10 martie 2015, 17:28)

    vali47 [utilizator]

    Purgatoriu,purificare.Dacă mai rămâne Becali la Poarta Albă îi prostește pe toți.Se vede că prostia este molipsitoare.Să spui că Becali a scris și publicat cărți de importanță universală care duc la o mai bună cunoaștere a lumii!Că Becali a muncit!Unde?La //academia//lui Hagi?Hai să fim serioși.Dați afară judecătorul și procedați la fel cu judecătorii care favorizează infractorii.Cu asa judecători nu se mai îndreaptă infractorii.
  • +1 (1 vot)    
    A la TANTA (Marţi, 10 martie 2015, 20:17)

    Florian [anonim]

    Motivarea hotararii hudecatoriei Medgidia ne clarifica de ce marii nostri infractori solicita cazare la Poarta Alba. Este pendinte de judecatoria Medgidia, arondata Tribunalului Republicii lui Mazare.
    La Medgidia s-au cunoscut si celebrii Tanta si Costel din serialul umoristic al lui Baiesu, formularile din hotararea de eliberare sunt in tonul serialului. Sa vedem ce ne va prezenta maestrul Gigi intr-un apropiat si muldorit telerecital.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by