UPDATE DNA: Noi audieri in dosarul "Gala Bute"/ Felix Tataru, audiat ca mator: La noi ajung banii prin cont nu altfel; cum ajung la partide e treaba acestora

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 4 martie 2015, 9:23 Dosare Anticoruptie


Felix Tataru
Foto: HotNews.ro
UPDATE La DNA s-a prezentat si Felix Tataru, seful agentiei de publicitate GMP, implicata in numeroase campanii politice si electorale pentru Traian Basescu/PDL, de-a lungul anilor, care va fi audiat in calitate de martor in dosarul "Gala Bute". El a declarat ca a primit un mesaj sa se prezinte la audier ca martor si ca nu stie mai multe detalii. Intrebat daca o cunoaste pe Elena Udrea, el a declarat ca s-au intalnit de mai multe cand lucra pentru PDL.

Ulterior, la iesirea de la audieri, Tataru a declarat ca nu avea de ce sa primeasca mita intrucat nu a detinut niciodata o functie publica si ca nu stie de provenienta unor 'bani negri' in campaniile electorale, deoarece la firma lui sumele sunt primite prin cont.

"De ce as primi mita? Nu am avut niciodata o functie publica. (...) Atunci am avut contract pentru Legea Capitalei. E un proiect, o campanie 'Legea Capitalei'. (...) Sunt acte, au fost controale, vor mai fi probabil la noi la firma. (...) Nu stim (n.r de bani negrii). La noi ajung banii prin cont, nu ajung altfel. Cum ajung la partide e treaba partidelor", a spus Tataru.

El a recunoscut ca il afecteaza chemarea la DNA si ca cel putin mama sa l-a sunat ingrijorata. "Cum sa nu te afecteze sa fii la DNA?" a replicat el.

Tataru a mai sustinut ca nu il cunoaste pe Radu Munteanu, cel care ar fi declarat ca i-a dat o punga cu bani.

Intrebat daca e numele sau intentionat bagat in "toata povestea", Felix Tataru a raspuns: "Cred ca si dvs vi se pare la fel dupa cum puneti intrebarea, ca titlurile le vad asociate cu clienti sau fosti clienti din zona politica - omul care a facut nu stiu ce si iata a luat bani de nu stiu unde".

In acelasi timp, el a spus ca nu i-a fost aratat dosarul si nici nu a cerut, dar ca in schimb trebuie sa aduca documente la DNA.

"Sunt obisnuit cu atatea prostii care s-au spus despre noi si despre mine in campania electorala. Vad titluri de genul Felix Tataru a luat spaga. De ce as lua eu spaga? Lucrez undeva, am de facut ceva cuiva? Eu lucrez la firma mea. De ce sa iau spaga? Eu iau banii pe firma, nu inteleg. Daca ma vor mai chema voi veni", a mai adaugat Tataru.

Tataru este conislier politic, seful agentiei de publicitate GMP, implicata in numeroase campanii politice si electorale pentru Traian Basescu/PDL, de-a lungul anilor, si a lucrat si pentru Klau Iohannis in campania electorala.

Numele sau apare in declaratiile date procurorilor de catre un martor, potrivit carora, in vara anului 2011, Tudor Breazu i-ar fi cerut sa mearga la Stefan Lungu sa ia bani pe care urma sa ii duca lui Felix Tataru.

La intrarea in DNA, Tataru a fost intrebat daca stie ceva despre "Gala Bute". "Nu, nu am avut nicio treaba cu dosarul. (...) Nu pot sa spun ca suntem amici (cu Elena Udrea - n.r.). Da, ne-am intalnit pentru ca era la PDL si am lucrat pentru PDL", a fost raspunsul acestuia.

In acelasi timp, Felix Tataru a sustinut ca nu-l cunoaste pe Radu Munteanu si a replicat ironic, intrebat daca a primit bani pentru servicii ilegale, ca "tot timpul". 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie continua, miercuri, audierile in dosarul de coruptie "Gala Bute". La DNA a ajuns Stefan Lungu, fostul consilier al ministrului Dezvoltarii Elena Udrea, pentru a fi audiat, transmite Agerpres.

UPDATE Stefan Lungu a precizat, la iesirea de la DNA, ca si-a dat acordul in fata procurorilor pentru a participa la o confruntare cu Elena Udrea. "Este o procedura absolut normala" a spus Lungu, refuzand sa faca alte comentarii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3659 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by