Presedintele suspendat al CJ Brasov, Aristotel Cancescu, judecat in arest la domiciliu

de I.C.     HotNews.ro
Sâmbătă, 28 februarie 2015, 10:35 Dosare Anticoruptie


Aristotel Cancescu
Foto: AGERPRES
Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a fost plasat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, printr-o decizie definitiva a instantei supreme, informeaza Mediafax.

Cancescu a fost eliberat din arest si va fi judecat in arest la domiciliu, dupa decizia instantei supreme.

ICCJ a respins, vineri seara, contestatia procurorilor la o decizie anterioara a instantei de plasare a lui Cancescu in arest la domiciliu.

Si in 27 ianuarie, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu in cazul presedintelui suspendat al CJ Brasov, Aristotel Cancescu. Ulterior, insa, instanta a admis contestatia procurorilor, iar Cancescu a ramas in arest.

Presedintele suspendat al CJ Brasov, Aristotel Cancescu, s-a aflat in arestul IPJ Brasov din 24 octombrie 2014.

In 17 decembrie 2014, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Brasov l-au trimis in judecata pe Aristotel Adrian Cancescu, presedinte al Consiliului Judetean Brasov la data faptelor, in prezent suspendat, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infractiuni), luare de mita, spalare a banilor, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz in serviciu.

In acelasi dosar sunt judecati, in stare de libertate, deputatul PC Ioan Dinita, pentru complicitate la abuz in serviciu, dare de mita si spalare a banilor, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin si Ioan Botoman, toti fiind acuzati de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Tot marti, judecatorii instantei supreme au decis sa mentina masura preventiva a controlului judiciar fata de Ioan Dinita, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin, Ioan Botoman, Maria Gheorghies, Petru Radu Ispas si Gabriel Bagiu pana la o noua verificare, dar nu mai tarziu de 60 de zile.

Urmatorul termen la care se va verifica legalitatea si temeiniciei controlului judiciar in camera preliminaraa fost stabilit pentru data de 10 martie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























641 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    Aristotel, victima unei erori condamnabile! (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 11:14)

    hotnewsfil [utilizator]

    Multimilionarul Cancescu - liberat de vita nobila - a ajuns in beciurile politiei dintr-o gresala condamnabila a institutiilor de justutie care au incurcat sigla PNL cu cea a PDL.
    Este de asteptat ca onoarea sa-i fie "reperata" victimei nevinovate Aristotel, imediat, de catre judecatori, ca acesta sa reintre in PNL (cel Mare, de acum, nu in ciovarta aia din USL)) si sa inceapa sa faca 'un alfel de politica'.
    Are la dispozitie si varianta sa isi faca un partid nou, cum este foarte modern in aceste zile.
    Ca sa se bucure de la inceput de aderenta unui numar mare de membri ai noului sau partid, ar trebui sa il numeasca : 'PH - Partidul Holteilor', al celor care nu si-au incredintat inca nimanui independenta politica, nu s-au lasat prinsi in mrejele ademenitoare ale pescarilor din actualele partide.
    Vor intra in PH si cei ce doresc 'sa isi fefaca viata', sa si-o traiasca intr-o doctrina ultra, ultra liberala, ca pasarea cerului, asa cum se elibereaza, din chingile casatoriei, multi barbati care s-au lasat ademeniti de femei si fete ce au o educatie invechita, mostenita 'de la mama si bunica', fete/femei dornice sa intemeieze o familie cu multi copii - povara pentru sarmanii care si-au pierdut astfel darul divin de a fi venit pe lume holtei.holtei.
  • +1 (1 vot)    
    Rolul istoric al lui Aristoteles Cancescu! (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 11:38)

    hotnewsfil [utilizator]

    Indata ce i se va reda libertatea meritata, 'Aristoteles al nostru' ar merita sa devina sfatuitorul lui 'Alexandru cel Mare (tot al nostru!)', sa ii predea acestuia filozofia unei 'altfel de doctrine - idealist-obiectiva' -, preluata, de Aristoteles, de la platonistii Patriciu si Tariceanu.
  • 0 (0 voturi)    
    I se livreaza pastrama acasa (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 15:57)

    Redactia HotNews [utilizator]

    pe bani publici?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by