Dosarul "Bica 2": Alina Bica, Dorin si Alin Cocos raman in arest preventiv

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 27 februarie 2015, 18:42 Dosare Anticoruptie


Dorin Cocos
Foto: AGERPRES
Alina Bica, Dorin si Alin Cocos, precum si Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al Alinei Bica, raman in arest preventiv in dosarul "Bica 2", a decis vineri Inalta Curte de Casatie si Justitie. De asemenea, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu va fi judecat sub control judiciar, in acelasi dosar, anunta Agerpres.

Adriean Videanu a fost trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu in acest dosar daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stand in arest preventiv in perioada 31 ianuarie - 6 februarie.

Dorin Cocos este acuzat de trafic de influenta (doua fapte) si dare de mita, iar fiul acestuia, Alin Cocos, de complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita.

Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita (2 fapte), abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) si favorizarea faptuitorului (2 fapte), iar Ionut Florentin Mihailescu (fost consilier al Alinei Bica) este acuzat de complicitate la luare de mita.

Potrivit DNA, la data de 14 iunie 2014, Alina Bica a primit in mod indirect, prin intermediul lui Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati situat in Snagov, judetul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la data de 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a unui dosar de despagubire pentru un teren din Capitala evaluat la 377.000.000 lei, beneficiar fiind Gheorghe Stelian.

In schimbul influentei exercitate asupra Alinei Bica si a altui membru al Comisiei, Dorin Cocos a pretins si primit de la Gheorghe Stelian (denuntator in dosar) suma de 10 milioane euro.

Pe de alta parte, la 24 septembrie 2013, in dosarul Romgaz instrumentat de DIICOT, procurorul de caz a dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea unui sechestru si asupra a 80 de actiuni detinute de Adriean Videanu la compania SC Titan Mar SA.

In dosarul Romgaz, Videanu este cercetat alaturi de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11 milioane de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Ulterior, la 25 februarie 2014, printr-o ordonanta, Alina Bica, in calitate de sef DIICOT, a dispus cu incalcarea prevederilor legale de competenta admiterea solicitarii inculpatului Videanu si a ridicat sechestrul asigurator.

Prin aceasta actiune, Alina Bica i-a facilitat lui Videanu reintroducerea in circuitul economic a celor 80 de actiuni, creand posibilitatea instrainarii lor catre persoane interpuse si sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a si intamplat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1050 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by