UPDATE Monica Iacob Ridzi a fost condamnata la cinci ani de inchisoare cu executare, sentinta e definitiva

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 16 februarie 2015, 15:55 Dosare Anticoruptie


Monica Iacob Ridzi (2009)
Foto: AGERPRES
Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitv, luni, de Inalta Curte, la 5 ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului, iar fosta ei consiliera Ioana Varsta a primit o pedeapsa tot de 5 ani, potrivit Mediafax.
UPDATE 18.10: Monica Iacob Ridzi s-a predat la Politia judeteana Cluj

Monica Iacob Ridzi s-a predat luni dupa-amiaza la Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Cluj, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Dupa pronuntarea deciziei de condamnare, mandatul de executare a pedepsei pentru Ridzi a ajuns la Politie in Petrosani, unde aceasta isi are domiciliul.

Mandatul pentru Elena Varsta, care are de executat tot cinci ani de inchisoare, a ajuns la Politia Capitalei.

____

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a condamnat-o pe fosta consiliera a lui Ridzi, Ioana Elena Varsta, la cinci ani de inchisoare cu executare, tot pentru abuz in serviciu. Instanta a mentinut astfel pedeapsa dispusa, in 27 ianuarie 2014, de instanta suprema.

Paul Diaconu, fost director al Directiei Generale Economice si Resurse Umane din MTS, in perioada martie - septembrie 2009, a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, dupa ce judecatorii au constatat ca acesta si-a platit partea de prejudiciu. La fondul dosarului, Diaconu primise o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare cu executare.

Pedepse cu suspendare au primit si alti sase fosti angajati ai Ministerului,
acestia ramanand cu pedepsele dispuse la judecarea in fond a cauzei. Astfel, Marius Mihail Marcuta, consilier in cadrul Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (decembrie 2008 - mai 2009), a fost condamnat la trei ani cu suspendare si doi ani de interzicere a unor drepturi.

Florin Catalin Mircea, consilier I A in cadrul Directiei Buget Contabilitate (decembrie 2008 - ianuarie 2010), a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare si doi ani de interzicere a unor drepturi. Pedeapsa lui Marcuta are un termen de incercare de sase ani.

Octavian Petru Dragomir, director al Directiei Buget Contabilitate (decembrie 2008 - ianuarie 2010), a primit trei ani cu suspendare, pedeapsa avand un termen de incercare de sase ani.

Claudia Radu, director general al Directiei Generale Programe, Proiecte si Centre pentru Tineret (21 aprilie 2009 - ianuarie 2010), a fost condamnata, cu suspendare, la doi ani si jumatate plus doi ani de interzicere a unor drepturi, avand un termen de incercare de patru ani si jumatate.

In cazul lui Dan Petre Toia, director al Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (16 martie 2009- 5 mai 2009), instanta a stabilit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, termenul de incercare fiind de sase ani.

Daniela Popa, consilier in cadrul Directiei de Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (decembrie 2008 - ianuarie 2010), a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru un termen de incercare de patru ani. Popa fusese condamnata de prima instanta la un an de inchisoare cu suspendare, pe un termen de incercare de trei ani.

Bogdan Petre Iacobescu, asociat si administrator la SC Artisan Consulting SRL si SC Compania de Publicitate Mark SRL, firmele contractate pentru organizarea evenimentelor, a fost condamnat la trei ani cu suspendare. Aceeasi pedeapsa a primit-o si Cristian Marius Negrea, asociat si administrator la SC Compania de Publicitate Mark SRL.

Decizia de luni a ICCJ este definitiva, Monica Iacob Ridzi si Ioana Varsta urmand sa fie incarcerate.


In 27 ianuarie 2014, dupa aproape doi ani si noua luni de la trimiterea dosarului in judecata, un complet de trei judecatori de la ICCJ a dispus pedepse cu executare pentru Monica Iacob Ridzi, Ioana Varsta si Paul Diaconu. Ceilalti noua inculpati din dosar, dintre care sase fosti angajati ai Ministerului Tineretului si Sportului, au primit pedepse cu suspendare.

Sentinta a fost atacata cu apel la Completul de cinci judecatori al instantei supreme, care dupa patru termene de judecata au dat decizia definitiva in cauza.

Potrivit DNA, in perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , in calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect.

In acest scop a fost alocata firmelor Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decat cea solicitata si aprobata prin buget pentru acest eveniment. Fostul ministru al Tineretului si Sportului a hotarat, de asemenea, in mod unilateral, ca evenimentele sa fie organizate in locuri din Bucuresti, Costinesti si 39 resedinte de judet, in care cunostea ca structurile proprii ale ministerului ori alte entitati publice sau private vor desfasura manifestari de acest gen, potrivit procurorilor.

De asemenea, procurorii o acuza pe Ridzi ca, ulterior declansarii cercetarilor, in 13 iulie 2009, cu ajutorul lui Marius Mihail Marcuta, ar fi intervenit sa fie sterse din calculatoarele MTS apartinand unora dintre coinculpati date informatice si fisiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atat din agendele de posta electronica, cat si din memoria calculatoarelor, pentru a impiedica aflarea adevarului.

La data trimiterii dosarului in judecata, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului s-a constituit parte civila cu suma de 2.736.933,28 lei (640.000 de euro), precizand ca isi rezerva dreptul de a o modifica in functie de prejudiciul final stabilit pe baza intregului material probator.

In ultimul sau cuvant, Monica Iacob Ridzi le-a cerut judecatorilor sa-i ofere posibilitatea de a-si creste cei doi copii, intre care unul mai mic de un an si jumatate, si a sustinut ca totul i se trage de la faptul ca a fost "credula".

"Am platit politic si personal pentru ca am fost credula in oameni. Problemele mele de sanatate s-au acutizat. Saptamana trecuta eram internata pentru investigatii, iar recent m-am externat pentru a fi aici. Din cauza stresului din ultimii cinci ani de zile si copiii mei s-au nascut cu probleme. De cinci ani de zile am trait momente de umilinta profunda si uneori am simtit, efectiv, ca mor cu dreptatea in mana. Viata mea si a copiilor mei este la acest moment in mainile dumneavoastra", a declarat Ridzi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























37888 vizualizari

  • +47 (53 voturi)    
    O merită! (Luni, 16 februarie 2015, 16:00)

    vali47 [utilizator]

    Numai pentru curvăsăreala politică și merită pedeapsa.Dacă se credea nevinovată nu se plimba din partid în partid,poate o scapă cineva.Sincer îmi pare rău de ea,dar își merită soarta.
    • -2 (6 voturi)    
      macar dar ar fi numai curvasareala politica... (Luni, 16 februarie 2015, 16:19)

      bancher [anonim] i-a raspuns lui vali47

      dar e si din cea reala..
    • +1 (31 voturi)    
      de ce sa-ti para rau de ea ? (Luni, 16 februarie 2015, 16:31)

      akanom [anonim] i-a raspuns lui vali47

      Mie imi pare rau de amaratii care au avut pensiile taiate cu 25% ca sa aiba Ridzi, Udrea, Cocos, si alti de unde sa fure.

      Face 6 ani de puscarie, si cand iese o sa aiba mai multi bani in conturi decat o sa faci tu toata viata ta.

      Mai incet cu parutul de rau !
    • -12 (16 voturi)    
      O merita, dar... (Luni, 16 februarie 2015, 16:37)

      adevarul gol golut [anonim] i-a raspuns lui vali47

      Inteleg ca are 1 sau 2 copii. Greu de spus pe cine a pedepsit instanta in acest moment. Ca o merita, 99.99% ca asa este. N-am urmarit cauza (fapta in sine, valoare prejudiciu, prima abatere, etc..), dar cred ca instanta a apreciat corect. Ma intreb totusi, copilul/copii ce vina are/au?
      • +11 (11 voturi)    
        niciuna (Luni, 16 februarie 2015, 18:06)

        Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui adevarul gol golut

        pe principiul asta ar fi trebuit sa-i dea mai mult si sa-i si ia copiii. Pentru ca a turnat copii la foc automat ca sa scape de ancheta si de tot. Pentru ca stie ca exista oameni ca tine si spera ca judecatorii sa fie la fel.

        Ia cu adevar gol golut aici... Verifica datele si "coincidentele"
      • +4 (4 voturi)    
        copii (Luni, 16 februarie 2015, 20:54)

        grongobar [utilizator] i-a raspuns lui adevarul gol golut

        pai atunci hai sa nu mai faca puscarie niciun om care are copii ! stiu eu unii cu cate 7-8 ,primul facut pe la 12-13 ani care sunt clienti fideli ai penitenciarelor,ii vrei si pe ei liberi ?
    • +8 (14 voturi)    
      pedeapsa (Luni, 16 februarie 2015, 16:59)

      Horatiu S [utilizator] i-a raspuns lui vali47

      ea va merita 5 ani, dar hotii care fura mult mai mult merita sa primeasca cu suspendare? mi se pare ca sentintele nu sunt chiar echilibrate inca
      • +3 (7 voturi)    
        Da, ciudat (Luni, 16 februarie 2015, 18:09)

        Azoth [utilizator] i-a raspuns lui Horatiu S

        si mie mi se pare ciudat ca ceilalti dintr-o data au primit cu suspendare. Furturi de genul asta nu se fac numai de ministru fara ajutor in minister.
      • +4 (4 voturi)    
        Costiniu (Luni, 16 februarie 2015, 21:39)

        Fanfan la tulipe [utilizator] i-a raspuns lui Horatiu S

        Ca de exemplu fostul judecator de la ICCJ care a primit cu suspendare pentru luare de mita....Acolo a fost bataie de joc...
    • +5 (13 voturi)    
      corect! (Luni, 16 februarie 2015, 17:11)

      lili [anonim] i-a raspuns lui vali47

      In postarea de ieri de pe Facebook se plangea ca politica i-a adus necazuri, se plangea de "'mercantilismul" din politica romanesca, dar dupa ce PDL a lasat-o in fata DNA, NU a plecat din politica, ci a intrat in PPDD!
      Ca doar a vazut ce avere a facut dupa ce-a intrat in politica, de la un apartament modest de 3 camere, la o avere de 5 terenuri, 4 case si 2 case de vacanta conform declaratiei de avere din 2009, apoi dupa 2011 si-a pus toata averea la pastrare, donand-o la apropiati de frica!
      Fara experienta puternica in leadership(inainte de a fi Ministru a fost director marketing la o firmulita de apartament) au pus-o Ministru la 31 de ani si azi o vedem la puscarie!
      Merita, acolo sa-si spele pacatele si sa aleaga: familie si sanatate sau politica(desi NU cred ca mai are viitor politic).
      Ministru=RESPONSABILITATE fata de LEGE!
    • +5 (7 voturi)    
      sa fim ponderati (Luni, 16 februarie 2015, 17:45)

      Dedalus [anonim] i-a raspuns lui vali47

      Pedeapsa se da pentru ce ai facut, nu pentru altceva.

      Nu exista un om care sa "merite" sa fie pedepsit, asa, in principiu pentru atitudine sau pentru altele de acest fel.

      Daca justitia a gasit-o vinovata, va ispasi pedeapsa (nu discut daca e meritata sau nu, desi si mie mi se pare exagerata, dar parerea mea este absolut subiectiva, nu stiu ce contine dosarul).

      Dar pedeapsa consta in ... pedeapsa, nicidecum in oprobiul public pentru alte fapte sau incercari de a-si dovedi nevinovatia, fie ele morale sau mai putin morale.
  • +10 (24 voturi)    
    mnoh (Luni, 16 februarie 2015, 16:01)

    un_comentator [utilizator]

    Pățăști...
  • +14 (18 voturi)    
    foarte mult (Luni, 16 februarie 2015, 16:10)

    nash pandelica [utilizator]

    in comparatie cu bonbon. marele spagar si fur al privatizarilor, in comparatie cu mitrea, behehekali, copos si altii care au invartit milioane de ioroi.

    totusi, sentinta e sentinta.
    • +11 (11 voturi)    
      in alte cuvinte (Luni, 16 februarie 2015, 18:21)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

      bonbon, mitrea, behehecali, copos si ailalti, luara prea putin comparand cu ridzi, pt. un fleac de abuz in serviciu.

      cu acuzatiile astea de abuz in serviciu, nu prea vor mai fi catindati la ministeriate in viitor.

      deci, daca e sa dai, da un tun de cateva milioane, ca iei chiar mai putin, si ramai si cu foloase.
      fringe benefits.
      • +2 (2 voturi)    
        partea cealalta a paharului (Luni, 16 februarie 2015, 22:40)

        Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

        pai proveste partea cealalta. Pedeapsa asta a fost data pentru a fi precedent la alea ce urmeaza ca vorba aia, musterii s-o adunat in ultimele 6 luni cat nu s-o adunat in toti cei 10 ani de liniste iliesciano-nastaseasca.
  • +12 (20 voturi)    
    :( (Luni, 16 februarie 2015, 16:11)

    Dan [anonim]

    Chiar îmi pare rău de ea. A luat o pedeapsă mai mare decât A. Năstase. Oare nu-i cam disproporționată pedeapsa?!
    În situația asta cred că Hrebe trebuie să ia vreo 300 de ani....
  • -6 (16 voturi)    
    Parlament penal (Luni, 16 februarie 2015, 16:12)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Un alt specimen al parlamentului de hoti, mafioti si corupti isi primeste pedeapsa. Mai sunt sute! Nu va opriti. Asta e din gasca basisto-udrista, cu traseism politic ulterior. Cine e urmatorul?
    • +9 (9 voturi)    
      Dar de gasca PSD (Luni, 16 februarie 2015, 18:47)

      svejk [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Dar de gasca PSD-ista n-ai nimic de zis ? Demagogule...
  • +6 (6 voturi)    
    Si uneltele platesc... (Luni, 16 februarie 2015, 16:13)

    Johanis [utilizator]

    uneori!
    • +6 (6 voturi)    
      uneltele platesc uneori... (Luni, 16 februarie 2015, 18:13)

      Azoth [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      sau tot timpul?

      Mi se pare mie sau toti cei importanti alde Nastase, Mitrea etc iau putin iar altii care sunt small fish iau mult?
  • +8 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 16 februarie 2015, 16:15)

    [anonim]

  • +4 (18 voturi)    
    Nu pot sa uit... (Luni, 16 februarie 2015, 16:15)

    transalpinarum [utilizator]

    ...ce tripleta vesela formau Ritzi-Udea-EBA. Prima este la bulau, a doua in drum spre, insa ma intreb cum se va finaliza treaba cu EBA? Sa fim seriosi, multe din sifonarile de bani de la acea vreme au avut ca scop alimentarea cu lovele a campaniei la europarlamentare ptr EBA.
    • +1 (9 voturi)    
      da (Luni, 16 februarie 2015, 17:49)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

      cam ce tripleta facea iohanis cu ponta si crin si din spate felix acum cativa ani... nu? :)
      Ma-ntreb cand o sa-i semneze iohanis gratierea lui voiculescu? anul acesta sau dupa parlamentarele de la anu? :)
  • +6 (18 voturi)    
    Slugarnicia politica (Luni, 16 februarie 2015, 16:17)

    evoque [utilizator]

    poate duce la inchisoare, acum este dovedit.
    Cum ramane cu beneficiarul real al actiunilor doamnei ridzi?
    Eba isi poate creste copii linistita cu constiinta impacata, copii lui ridzi vor creste fara mama, pentru ce? Chiar a meritat doamna ridzi?
    Ce parare au basistii acum? Ce fericire domnea cand au vazut ei cum toate manglele gen ridzi o fac pe eba europarlamentar.
    Este bine domnule basescu?
    Faptele lui ridzi sunt pedepsite insa ramane un mare DAAAR?!
    • -4 (4 voturi)    
      rock (Luni, 16 februarie 2015, 21:42)

      TLiviu [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      ce minciuni gogonate .ha ha ha
    • +1 (3 voturi)    
      ritzi si sansa (Luni, 16 februarie 2015, 22:37)

      Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      Ritzi a avut sansa sa negocieze, sa spuna tot ce stie, inclusiv beneficiarul. In ultimii 5 ani a tot scandat-o balarii, ba chiar Nastase s-o trezit s-o apare si a aterizat randunica-n barca Psedista crezand ca scapa.
      Ghinion.

      Deci nu se pune problema de nici o Eba sau marinarul, pentru cimplu motiv ca ori habar n-are, oro nu o duce capal sa negocieze.
  • 0 (22 voturi)    
    Si EBA? (Luni, 16 februarie 2015, 16:23)

    kronk [anonim]

    Cind ii vine rindul?Sa nu ramina pitipoancele singure.Sau mai intii intra marinelul turmentat?
  • +13 (13 voturi)    
    Prea tarziu (Luni, 16 februarie 2015, 16:24)

    Valentin [anonim]

    Toate aceste lucruri se intampla prea tarziu pentru noi..poate pozitiv pentru generatiile urmatoare...Incercarea acestora de a deveni viitoarea clasa aristocratica a Romaniei, a dus la distrugerea averii tarii si distrugerea societatii pe toate planurile...
    Generatia noastra va ramane una care se va uita la televizor seara de seara, care nu va iesi in oras, care nu va socializa..poate o trei zile la mare si trei zile la munte..Asa cum anunta si Andreea Esca cu mare tamtam ca fiind o stire natioanal..Din ce in ce mai multi romani isi permit concedii in strainatate....Ha ha...Suntem terminati de ei si de restul...
    Nu avem scoli , nu avem spitale, trenurile fac din ce in ce mai mult, tineret emigrat, nu iesim la plimbare, speranta de viata e ...rupem televizorul, nu citim, Capatos, Mircea Badea si alti terminati instiga natiunea cu toate mizeriile..cred ca e mai bine la psucarie pentru noi toti...Suntem ai nimaui..
  • +10 (12 voturi)    
    Mie unul nu-mi pare rau de ea ! (Luni, 16 februarie 2015, 16:36)

    gica43 [utilizator]

    Hotii pdl-ului au cam ajuns unde trebuie,poate cu exceptia lui berceanu si a celor cativa care sunt...pe drum.dar ce se intampla cu multii si marii hoti pesedei-dragnea,mazare,nicusor,sova,tata socru,miki-spaga,,etc.etc.Vad ca se cam ...temporizeaza .De ce oare ???!!!
  • +7 (9 voturi)    
    Servea case mai mari, ea era copil de mingi (Luni, 16 februarie 2015, 16:38)

    D-or [utilizator]

    Care case mari sunt bine-mersi. Deocamdata.
  • -6 (8 voturi)    
    Comment sters de user (Luni, 16 februarie 2015, 16:38)

    polonyca [anonim]

  • +7 (7 voturi)    
    Boala grea (Luni, 16 februarie 2015, 16:43)

    Marian74 [utilizator]

    Cum apare garda cum se imbolnavesc politicienii.
    Dupa ce ajung la mititica descopera ca au talent de scriitor. Daca e fata prevazatoare are cartile scrise deja, gata de publicare.
  • +6 (8 voturi)    
    ritzi -pitzi (Luni, 16 februarie 2015, 16:45)

    Ion Zapada [utilizator]

    lasa mai doamna ca numai bine, copii is mici si nu tin minte.
    Dupa ce iesi de la racoare 5 ani (de fapt o sa stai doar 1, max. 2 ca de. asta-i Romania) o sa iti vezi de ale mamei si nu de ale hotiei.
    Sper eu...daca nu mai vrei sa reiei tura.

    in rest, na. totul se plateste-n viata, inclusiv prostia.
    • +3 (5 voturi)    
      intelegere (Luni, 16 februarie 2015, 22:13)

      Dedalus [anonim] i-a raspuns lui Ion Zapada

      Astfel de remarci cinice nu cred ca duc spre ceva.

      Ma infioara avantul pseudo-revansard si pseudo-justitiar al unora de pe aici de pe HN.

      Cred totusi ca e bine sa facem un efort sa ramanem fiinite umane.

      Mila si intelegerea ne fac mai puternici, nu mai slabi.

      Justitia a spus ce avea de spus. Cine vrea sa atarne pietroaie de picioarele spanzuratului, o poate face, dar nu stiu daca se va simti mai bine...
  • +10 (12 voturi)    
    doua remarci (Luni, 16 februarie 2015, 16:50)

    math [utilizator]

    Ridzi este subiectul numarul doi pe toate posturile dupa celebra blonda. Nimeni nu spune ca stimabila este astazi un membru de nadejde al PSD care a primit-o cu drag in "grupul" sau plin de oameni cinstiti.
    Romania este inca plina de coruptie, impostura si parveniti. Aceasta doamna era "domnisoara de onoare" a europarlamentarei EBA in campaniile electorale.
    • +4 (8 voturi)    
      iar EBA (Luni, 16 februarie 2015, 19:16)

      epaminonda [utilizator] i-a raspuns lui math

      a ajuns "mireasa" Parlamentului European datorita domnisoarei de onoare.
      sa nu uitam!
  • +5 (5 voturi)    
    A fost credula, (Luni, 16 februarie 2015, 16:53)

    mopsu [utilizator]

    a crezut in udrea , eba, cand radea in parlament bine dispusa, nu s-a gandit la urmari.Dar sotul cred ca e mai vinovat decat ea.
  • +8 (10 voturi)    
    Bine, da' altii ? (Luni, 16 februarie 2015, 17:00)

    Cri [anonim]

    Chiar pe aceasta pagina e o stire despre "Achizitiile de peste 51 de milioane de euro facute de primaria lui Rares Manescu, omul lui Crin de la Sectorul 6 ". Mai sunt stiri si despre cheltuielile - sesizate de Curtea de Conturi ca incorecte - ale primarului Robert Negoita etc.
    Oare toate aceste cheltuieli, unde sumele sunt de cel putin 10 ori mai mari, sunt fara probleme? Au gasit-o pe Ritzi, dintr-un oras de provincie, fara "spate", sa fie dusa 5 ani la bulau ! Imi aminteste asta de cazul "deputatului auto", iarasi un om "nesprijinit".
  • +6 (6 voturi)    
    mda (Luni, 16 februarie 2015, 17:11)

    maryus999 [utilizator]

    doamnelor ... nu mai fiti credule in postul de ministru ... se face 5 ani cu executare numai pt treaba asta ... :))
    sper ca restul ministrilor sa vada si sa stea cuminti ... tot ce fac ei ramane scris si mai devreme sau mai tarziu DNA ul afla ...
  • +1 (3 voturi)    
    Coruptie (Luni, 16 februarie 2015, 17:15)

    stan ilarie [anonim]

    Dna in cauza provine din Valea Jiului,unde in aceeasi perioada se intamplau combinatiile din Gala Bute.Crede cineva ca e doar o coincidenta?Nu, sau e implicat in problema
  • -3 (9 voturi)    
    mi-e mila de ea. unii romani s'au cainit (Luni, 16 februarie 2015, 17:24)

    mi-e mila de ea. unii romani s'au cainit [anonim]

    cuvinte d-nei, adresate judecatorilor - is vrednice de mila. a fi vinovat si executat cu PEDEAPSA MAXIMA - e una, a ti se aplica "O PEDEAPSA OARECARE", e cu totul altceva.. nu stiu, nu ma pronunt, atat doar ca-mi este mila, si datorita ca aceasta femeie a picat ca victima, cat si de acei copilasi... cam tragic! ok, probabil se incadreaza la furt din banii publici, DAR ALTII CARE AU FACUT CRIMEEE (!!) IS LIBERI bine-ms, pe cand ea... nu sunt membru al niciunui partid, insa e prea aspra pedeasa - si mai ales, tzinand cont ca altii care au UCIS cu ocazia "revolutiei" is LIBERI... :(
  • +12 (12 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 16 februarie 2015, 17:31)

    [anonim]

  • +9 (11 voturi)    
    Sunteti culmea pamantului (Luni, 16 februarie 2015, 18:14)

    luptator_din_munti [utilizator]

    Nu-i mai plangeti atat de mila. A furat milioanele, ramane cu casele si averile. Copiii ei nu vor sti ce e grija zilei de maine. Si plateste cu doar 2-3 ani de puscarie (va fi eliberata conditionat daca nu mai are si alte infractiuni probabile in justitie). Poate dupa aia sa stea acasa si va avea un trai mai bun decat veti avea voi in 50 de ani de munca. Nu ma intereseaza logica de genul asta "X a furat mai mult". Oricine ar fi X sper sa-l prinda si pe el si sa plateasca mai mult sau mai putin. Io-te domle, Saracaa!!!
    • +1 (3 voturi)    
      eronat (Luni, 16 februarie 2015, 22:16)

      Dedalus [anonim] i-a raspuns lui luptator_din_munti

      De unde ai scos toate astea!?

      Uite cum e:

      a) puscaria nu e hotel, sa stai si sa te intorci- te marcheaza pe viata

      b) Care "milioane"?!

      c) Prejudiciul se recupereaza (sigur, cu hopuri, dar se recupereaza)
      • +1 (1 vot)    
        Care de milioane nu "Care milioane?" (Marţi, 17 februarie 2015, 13:36)

        luptator_din_munti [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

        Eu zic ca infractorii sa nu mai fie pedepsiti ca vor fi marcati pe viata. Cel mult sa li se explice frumos ca nu e frumos sa furi. Fiind niste oameni educati vor intelege si mai ales se vor cai.
        De unde stiu eu de milioane? M-am informat.
        Si crezi ca e suficient sa se recupereze prejudiciul, eventual apartial? Cadicalea daca ma prinde imi ia o parte din ce-am furat, sau Doamen fereste tot ce am furat. Daca nu ma prinde insa, ce misto!
  • +2 (2 voturi)    
    povestea detaliata a scandalului ridzi (Luni, 16 februarie 2015, 18:36)

    koko [anonim]

    povestea detaliata a scandalului ridzi aici:

    http://www.tolo.ro/_nou/2009/06/29/ancheta-gsp-la-ora-ridzi-vantu-voiculescu-eba-tv/

    despre Ioana Varsta aici;

    http://www.curentul.info/2011/index.php/2011060259137/Actualitate/Inculpata-Ioana-Varsta-nu-este-nevasta-lui-Mihalcescu.html
  • +4 (6 voturi)    
    ciudata (Luni, 16 februarie 2015, 19:23)

    petrosenean [anonim]

    am fost coleg de facultate timp de 4 ani cu acest personaj. mi-aduc aminte ... fata cuminte, extrem de silitoare, parinti bogati cu retele de magazine, terenuri, etc. ...dar fara a etala toate acestea in viata de zi cu zi. nicioadata nu am vazut in ea un om cu aptitudini politice, oratorice, organizatorice.
    declinul ei ca om cred ca a pornit de la actualul sot, primarul Petrosaniului - nu va dura mult si vor fi iar in impreuna, la Rahova.
    • +3 (5 voturi)    
      ... da' ... (Luni, 16 februarie 2015, 20:27)

      Observatore [utilizator] i-a raspuns lui petrosenean

      ... nesimtzirea unde a invatzato ?
  • +1 (3 voturi)    
    Doar 5? (Luni, 16 februarie 2015, 22:33)

    Cutezatorii2013 [utilizator]

    Pai, daca au dat-o la pace cu magaria asta pe 5 ani, ma intreb oare cat ar trebui sa faca pentru celelalte magarii pe care le-a facut si de care nu vom afla niciodata? Ma rog, nu chiar niciodata, ci pana cand se desecretizeaza.... peste 50 de ani. Si le trecem in cartea de istoria moderna a hotiei in Romania post-comunista.

    Aia de-i plang de mila, o pot vizita saptamanal si sa-i duca supa calda si compot de mere.
  • 0 (0 voturi)    
    PDL a furat (Marţi, 17 februarie 2015, 13:04)

    Bariel Doto [anonim]

    Imi pare rau pentru dna Ridzi pentru ca e o femeie inteligenta, foarte ambitioasa si chiar simpatica pana la un anumit punct. Din pacate pentru ea dintr-un motiv sau altul a picat de fraiera pt ca este clar ca nu ea a fost cel mai corupt om din PDL la momentul respectiv. Totusi a ” pus botu” imediat cum s-a vazut ministru.
    Ceea ce este insa important de inteles din acest caz si din cel al lui Udrea este cum functioneaza coruptia in ministere. Cat de multi oameni sunt implicati si cat de dispus a fost PDL-ul ( atentie! Parte a actualului PNL) sa continue acest mod profitabil de a sustrage bani de la stat. E clar ca mecanismul nu a fost inventat de PDL, el a existat cu mult inainte si a fost pus la punct de PSD-isti si inaintasii lor.
    Este cu atat mai condamnabil ca PDL a folosit mecanismul ca sa fure bani de la stat atat in interesul diverselor persoane cat si in interesul partidului. Iar Basescu si Blaga si Boc stiau cu siguranta de asta (nu tine cu stai sa vezi ca nu stiau….gen Ceausescu. Stiau foarte bine. Si au permis.)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by