VIDEO Fostul sef al CJ Arges Constantin Nicolescu, condamnat la 7 ani si 8 luni de inchisoare cu executare in dosarul "Zeus I (Bani europeni pentru scoli)"

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 5 februarie 2015, 12:30 Dosare Anticoruptie


Constantin Nicolescu
Foto: Agerpres
Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Arges Constantin Nicolescu a fost condamnat definitiv la 7 ani si 8 luni de inchisoare, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul "Zeus I (Bani europeni pentru scoli)" in care este acuzat ca a luat fonduri PHARE de aproape 900.000 de euro, in baza unor documente false, informeaza Mediafax. Curtea de Apel Bucuresti a mai decis ca Nicolescu si ceilalti condamnati in dosar sa plateasca Ministerului Finantelor peste 880.000 de euro.

Judecatorii Curti de Apel Bucuresti au dispus, joi, condamnarea lui Nicolescu la cinci ani de inchisoare pentru fapte de coruptie, la care au adaugat un spor de pedeapsa de doi ani si opt luni. Nicolescu va executa astfel sapte ani si opt luni de inchisoare, iar dupa executare ii vor fi interzise mai multe drepturi, pe o perioada de cinci ani.

Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC SA Pitesti la data faptelor, a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, iar timp de zece ani nu va avea dreptul sa ocupe o functie de conducere, decizie sau control intr-o societate comerciala.

Gheorghe Dobre, asociat si administrator la SC Zeus SA, a fost condamnat tot la patru ani de inchisoare cu executare. Instanta a dispus, prin aceeasi hotarare, achitarea lui Ion Nicolae, reprezentant al SC Zeus SA.

Gheorghe Nicut, primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, judetul Arges, si Ion Stefan, primar al comunei Budeasa din judetul Arges, toti in functii la data faptelor, au primit pedepse de cate trei ani de inchisoare cu suspendare.

Tot la trei ani de inchisoare cu suspendare a fost condamnat si Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala in cadrul Consiliului judetean Arges la data faptelor, iar dirigintii de santier Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea au primit pedepse de cate un an si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Curtea de Apel Bucuresti a mai decis ca Nicolescu, Nicut, Stefan, Andrei, Despan si Grigore sa plateasca Ministerului Finantelor peste 880.000 de euro, iar Grigore sa achite 260.800 de euro, sume care reprezinta prejudiciul adus statului.

Instanta a dispus anularea cererilor de finantare ale proiectului cu fonduri Phare privind patru unitati de invatamant din judetului Arges.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, inculpatii condamnati la pedepse cu executare urmand sa fie incarcerati.


In dosarul Zeus I, seful CJ Arges, baronul PSD Constantin Nicolescu este acuzat ca a luat mita 60 de mii de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu din Pitesti si ca ar fi luat ilegal alte 900 de mii de euro din fonduri europene pentru reabilitarea a patru scoli in judet, lucrarile fiind realizate de compania Zeus SA, o firma de casa a PSD.

Nicolescu a si fost arestat preventiv in ianuarie 2011, iar la aflarea deciziei de arest, Nicolescu a lesinat si a fost dus de urgenta la Bucuresti unde a fost operat pe cord deschis. Dosarul s-a judecat timp de aproape doi ani la Tribunalul Arges, dar in februarie 2013 a fost mutat la Tribunalul Bucuresti.

Seful CJ Arges este acuzat ca a luat mita 60 de mii de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu din Pitesti si ca ar fi luat ilegal alte 900 de mii de euro din fonduri europene pentru reabilitarea a patru scoli in judet, lucrarile fiind realizate de aceeasi companie Zeus SA, o firma de casa a PSD.

In acest dosar, presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, este acuzat de catre procurorii DNA ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false, motivandu-se ca acele scoli au fost afectate de inundatii.

Potrivit procurorilor, totusi, fondurile au fost solicitate in conditiile in care niciuna dintre aceste unitati scolare nu a fost afectata de inundatiile din perioada invocata. In cererea de finantare a fost mentionat un document intitulat "Raportul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges", document care, in fapt, nu exista.

"In pofida aspectelor nereale consemnate in cererea de finantare depusa in data de 8 iunie 2006, a fost incheiat respectivul contract de grant astfel ca beneficiarul, Consiliul Judetean Arges, a primit pe nedrept suma totala de 880.249,95 euro cu titlu de finantare externa nerambursabila de tip PHARE", potrivit DNA.

Contractele au fost derulate in perioada 2006-2008, toate lucrarile de reabilitare fiind realizate de o singura firma, SC ZEUS S.A.

Pe langa acest aspect, Nicolescu este acuzat ca a luat mita peste 60.000 de euro de la omuld e afaceri Cornel penescu, patronul magazinelor PIC.

- In perioada 2006 - 2008, inculpatul Nicolescu Constantin, in calitate de presedinte al Consiliului judetean Arges, a pretins si a primit de la inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, asociat si actionar majoritar la S.C. PIC S.A., sume de bani sau bunuri in valoare totala de 66.588,15 lei pentru ca institutia Consiliul judetean Arges sa achizitioneze de la S.C. PIC S.A. produse alimentare si nealimentare, in unele cazuri cu nerespectarea procedurilor legale de achizitie publica. Suma remisa cu titlu de mita reprezinta aproximativ 10% din valoarea totala a acestor contracte", sustin procurorii DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























10616 vizualizari

  • +20 (20 voturi)    
    . (Joi, 5 februarie 2015, 12:44)

    VirgilGeorgescu [utilizator]

    http://www.gandul.info/politica/promisiunea-lui-ponta-in-fata-baronilor-psd-in-ziua-in-care-pe-poarta-de-la-cotroceni-va-iesi-basescu-ii-vom-face-dreptate-si-lui-costica-nicolescu-si-celorlalti-12450143?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BCitesteSi+200&utm_campaign=CitesteSi%2Bgandul
    • +20 (20 voturi)    
      tonta (Joi, 5 februarie 2015, 12:49)

      FPop2013 [utilizator] i-a raspuns lui VirgilGeorgescu

      E musai ca acest filipinez nenorocit sa fie dat jos. Cu cat sta mai mult nemernicul, cu atat e mai rau. Ar trebui investigata si nevasta, madam daciana, si aia o escroaca ordinara/
    • +7 (7 voturi)    
      Dreptate (Joi, 5 februarie 2015, 14:01)

      Martinezu [anonim] i-a raspuns lui VirgilGeorgescu

      Si nu le-a facut dreptate?
      Eu zic ca asta e cea mai mare dreptate.

      Bine, mergea un 15-20 de ani, dar fiind la inceput , ne multumim cu 8.
      Neaparat insa sa ii ia toata averea lui, si celor cu care a impartit-o.
  • +8 (8 voturi)    
    Sa fie cu noroc !!!.... (Joi, 5 februarie 2015, 13:25)

    gica43 [utilizator]

    ...dar dragnea,cat mai asteapta sarmanul dragnea ????
  • +6 (6 voturi)    
    Ponta?! (Joi, 5 februarie 2015, 13:40)

    lili [anonim]

    Ce face Ponta, nu mai iese sa-l sustina public alaturi de PSDisti pe penalul Constantin Nicolescu, cum a facut acum cativa ani?!
    Sper ca nu-l vom auzi pe Ponta azi spunandu-ne ca "justitia trebuie sa-si faca treaba" !
    Sila!
    La puscarie cu TOTI penalii si hotii din politica romaneasca!
  • +10 (10 voturi)    
    Scut in jurul banditului: (Joi, 5 februarie 2015, 13:51)

    hot news [utilizator]

    <<Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca justitia este politizata, iar sanatatea lui Constantin Nicolescu este distrusa.
    "Constantin Nicolescu este astazi la inchisoare pentru ca a muncit ani la randul. Constantin Nicolescu nu facea parte din gasca lui Traian Basescu si din gasca celor de la PD-L. Suntem aici sa cerem dreptate si libertate pentru Constantin Nicolescu. Trebuie sa aratam ca avem curajul sa construim o tara a normalitatii", a spus Nastase.>>

    <<"Ei vor sa inchida scolile pe care le-a construit Constantin Nicolescu pentru copiii argeseni. Sa nu va fie teama", a declarat si senatorul PSD, Ecaterina Andronescu.
    "Cei de la Putere incearca prin toate mijloacele si parghiile puterii sa isi omoare adversarii. Nu trebuie sa ii lasam, poporul roman are incredere in noi. Sa fim uniti in aceasta directie: sa aparam legea si democratia in tara. Sa nu ii lasam sa ne omoare", a mai spus Andronescu.>>

    Acestea sunt jigodiile pesediste.
  • +9 (9 voturi)    
    Si cum il mai apara Ponta... (Joi, 5 februarie 2015, 13:51)

    vioridix [anonim]

    Si cum il mai apara Ponta si tot Psd-ul pe sarmanul nevinovat ,bolnav de inima si oprimat de dictatorul Basescu si de slugile lui din justitie!Saracul!
  • +3 (3 voturi)    
    Favorizarea infractorului. (Joi, 5 februarie 2015, 15:16)

    vali47 [utilizator]

    Așa se cheamă ce făceau Ponta,Năstase,Severin,Hrebenciuc,Corlățean,.Bănicioi,u și muilți alți lideri PSD.Pe când o condamnare și pentru ei să nu mai îndrăznească să apere hoții?
    • +3 (3 voturi)    
      arestare nicolescu (Joi, 5 februarie 2015, 15:56)

      mihaela [anonim] i-a raspuns lui vali47

      daca nu le pune sechestru pe averile pe care nu le pot justifica degeaba....
      • 0 (0 voturi)    
        Probabil ca urmeaza si sechestrul... (Joi, 5 februarie 2015, 18:44)

        andreitr [utilizator] i-a raspuns lui mihaela

        Sa nu ne grabim. Avem tot timpul inainte sa descoperim ce-au facut criminalii astia in 25 de ani...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by