DNA cere un al doilea mandat de arestare pentru Elena Udrea, acuzata ca ar fi luat spaga 500.000 de euro pentru rezolvarea problemelor in justitie ale unui om de afaceri. Udrea mai e acuzata de trafic de influenta in dosarul Microsoft si intr-un alt contract controversat, e-Romania

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 4 februarie 2015, 18:19 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea
Foto: Agerpres
DNA cere un al doilea mandat de arestare pentru Elena Udrea, in dosarul Microsoft, dosar in care fusese deja pusa sub control judiciar. Procurorii DNA o acuza pe Udrea si de noi fapte de coruptie: trafic de influenta privind contractul cu licentele Microsoft, trafic de influenta privind contractul e-Romania, spalare de bani si fals in declaratii de avere.

DNA o acuza pe Udrea ca, prin declaratiile publice din ultimele zile legate de Dorin Cosos si un martor din dosar, a incalcat una dintre obligatiile controlului judiciar, si anume "sa nu se apropie de ceilalti inculpati, alti participanti la comiterea infractiunii, martorii din dosar si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale", si sustine ca se impune o masura preventiva privativa de libertate.

Mai mult, procurorii sustin ca Udrea ar fi cerut si primit mita 500.000 de euro pentru rezolvarea problemelor in justitie ale unui om de afaceri.

Comunicatul DNA

În completarea comunicatelor 162 și 164 din 29 ianuarie 2015, privind suspiciunea săvârșirii unor fapte de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de licențiere IT, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție - doamna Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării:

1. Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de UDREA ELENA GABRIELA pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni săvârșite în exercițiul funcției:

- trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);
- trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
- trafic de influență;
- spălare de bani;
- fals în declarații de avere.

2. ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării lui UDREA ELENA GABRIELA pentru infracțiunile sus menționate.

3. ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive, ca urmare a înlocuirii controlului judiciar dispus la data de 29.01.2015, față de UDREA ELENA GABRIELA, cu măsura arestării preventive pentru următoarele infracțiuni:
- spălare de bani;
- fals în declarații de avere.

În referatul transmis Camerei Deputaților, întocmit de procurori, se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2010, o persoană din cercul relațional al lui Cocoș Dorin a preluat creanța aferentă creditului de 3,26 milioane de euro contractat de Udrea Elena – Gabriela la o bancă.
Din cercetările efectuate rezultă că preluarea creditului a reprezentat doar o modalitate de ascundere a circuitului financiar și a beneficiarului real al bunurilor, respectiv a investiției ce urma a se realiza pe terenul cumpărat din credit.

Astfel, în perioada aprilie 2013 – iunie 2013, inculpatul Cocoș Dorin, în mod direct precum și prin intermediul societății pe care o controlează – Centrul de Diagnostic Clinic Internațional SRL, respectiv prin intermediul unor rude sau apropiați, a încheiat mai multe „Promisiuni bilaterale de vânzare – cumpărare a unui bun viitor”, având ca obiect suprafețe construite din proiectul imobiliar pe care promitentul vânzător se presupunea că îl va dezvolta pe terenul achiziționat din creditul menționat, teren situat în București.

În total, în baza Promisiunilor de vânzare – cumpărare, inculpatul Cocoș Dorin urma să asigure circa 2.100.000 euro din creditul preluat de persoana din cercul său relațional. S-a stabilit, de asemenea că, în baza unui act adițional din 28.06.2013, promitentul cumpărător, rudă a lui Dorin Cocoș, a achitat în contul creditului suma de 100.000 de euro, după ce anterior mai achitase încă 100.000 de euro.

Împrejurările menționate arată că preluarea creditului și încheierea promisiunilor de vânzare – cumpărare ar fi reprezentat doar o modalitate de disimulare a beneficiarului real al investiției și a provenienței sumelor de bani din care se efectuau plățile aferente creditului, respectiv sumele primite cu titlu de folos necuvenit ca urmare a infracțiunilor de corupție săvârșite.

Așadar, din probele administrate în cauză rezultă că inculpatul Cocoș Dorin ar fi pretins și primit, de la două persoane, suma de 9.000.000 de euro pentru ca, prin intermediul ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului de la acea vreme Udrea Elena Gabriela, membru al Guvernului, și vicepreședinte al unui partid politic, să asigure firmelor susținute de una dintre cele două persoane, încheierea și derularea contractului de licențiere Microsoft cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Inculpatul Cocoș Dorin a pretins și primit suma de 9.000.000 euro și a disimulat proveniența și beneficiarul real al acesteia în baza înțelegerii cu Udrea Elena Gabriela.

Această înțelegere rezultă în mod explicit din modul de dobândire al bunurilor, din novarea creditului, din modul de partajare al acestora, precum și din probatoriul testimonial.

În anul 2010, Cocoș Dorin, în baza înțelegerii cu Udrea Elena Gabriela ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societăți cu obiect de activitate IT, suma de circa 3 milioane euro, pentru a debloca plățile aferente contractului e-România.

În anul 2013, pe fondul cercetărilor efectuate de Direcția Națională Anticorupție în legătură cu derularea contractului de licențiere Microsoft și a măsurilor asigurătorii dispuse față de un om de afaceri vizat de anchetă, Udrea Elena Gabriela ar fi pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justiție. Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani ar fi avut loc în mai multe tranșe în perioada iulie 2013 – februarie 2014.

Ulterior instituirii măsurii controlului judiciar la data de 29 ianuarie 2015 (în legătură cu infracțiunile de spălare de bani și fals în declarații de avere), în luările de poziție publice în mass-media, Udrea Elena Gabriela a făcut afirmații cu privire la acuzațiile ce i-au fost aduse, afirmații ce vizează fondul cauzei și care sunt în măsură să influențeze declarațiile inculpatului Cocoș Dorin și ale unui martor, toate acestea în condițiile în care aceasta nu a dat declarații în dosarul penal.

Faptul că numita UDREA ELENA GABRIELA a încălcat una dintre obligațiile impuse ca urmare a dispunerii măsurii controlului judiciar, și anume „să nu se apropie de ceilalți inculpați, alți participanți la comiterea infracțiunii, martorii din dosar și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale”, denotă că se impune o măsură preventivă privativă de libertate.

Prezentele cereri intră sub incidența prevederilor Codului de Procedură Penală și ale Constituției României, prin urmare, persoana față de care s-a solicitat sesizarea pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale, respectiv încuviințarea arestării preventive, beneficiază de prezumția de nevinovăție.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























16499 vizualizari

  • +18 (36 voturi)    
    Ce-i prea mult strica (Miercuri, 4 februarie 2015, 18:26)

    ty [utilizator]

    Ceva e putred in Danamarca
    • +13 (15 voturi)    
      care este averea lui coldea ???? (Miercuri, 4 februarie 2015, 20:59)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui ty

      n-o bate cumva pe a lui Udrea???? cred ca este normal sa stim averile sefilor de la serviciile de informatii. se ocupa prin definitie cu porcarii si sunt in afara oricarui control. macar sa stim cate vile si masini au ca ne facem o idee cat este vama pentru afacerile care se fac in RO.
      • -3 (15 voturi)    
        parere mea este ca (Miercuri, 4 februarie 2015, 23:10)

        NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

        Ar trebui ca justitia sa isi faca treaba si presa sa nu mai fie un instrument de propaganda prin care Udrea sa poata denigra serviciile si dna-ul astfel incat sa para ca tot dosarul i-a fost fabricat. Mai schimbati subiectul! Avem 2 razboaie in care suntem implicati indirect. Daca e vinovata o sa ajunga unde ii e locul. Daca nu e vinovata o sa traiasca linistita in continuare. La fel si cu cei pe care ea ii incrimineaza. Sa o faca in fata procurorilor, sa depuna plangeri, nu sa faca un serial TV. Suntem satuli de propaganda pedelista in episoade. Se repeta acelasi scenariu de 10 ani. Oare nu se prind o data pedelistii ca sistemul de manipulare este exact acelasi ?
        • +3 (3 voturi)    
          "Presa sa nu mai fie instrument de propaganda..." (Joi, 5 februarie 2015, 7:11)

          ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

          Daca, inainte de a fi arestata Alina Bica, presa ar fi scris despre faptele de care aceasta este acuzata, s-ar fi chemat ca "presa este instrument de propaganda"?
        • 0 (2 voturi)    
          Corect! (Joi, 5 februarie 2015, 9:18)

          bfc [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

          Niciodata nu am inteles de ce noi, cetatenii, ne luptam intre noi pentru actele comise de politicieni.
          Indiferent de culoarea politica a oamenilor, in astfel de situatii toti ar trebui sa avem un front comun: daca este vinovata persoana in cauza, trebuie aplicata legea.

          Avem atatea probleme, noi ca si natiune, incat mocirla politica in care se zbat cei care au incalcat legea ar trebui sa fie pe locul 2 in interesul national si priviti doar pentru "entertainment" si nu motiv de cearta cu vecinul care are alta culoare politica.
        • 0 (0 voturi)    
          Nu te-ai trezit incă (Joi, 5 februarie 2015, 16:57)

          banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

          care propagandă PDL istă ? Udrea mai este membru PDL ?
    • +7 (7 voturi)    
      Uluitor! (Miercuri, 4 februarie 2015, 23:30)

      Primula [utilizator] i-a raspuns lui ty

      "Jocuri periculoase la cel mai inalt nivel"!
      Gasiti pe Nasul TV blog!
      Veti intelege de ce adevaratii basisti nu s-au dezis de Traian Basescu! Despre Elena Udrea si nu numai....
  • +29 (33 voturi)    
    coruptii Microsoft (Miercuri, 4 februarie 2015, 18:29)

    Inuka [utilizator]

    "Doamna" traieste la limita in ultimele zile si se pare ca a calcat pe cineva pe coada de se precipita evenimentele cu asa viteza dupa o stagnare de ani de zile.
    Totusi asa vinovata cat o fi Lenuta stau si ma intreb ce se intampla cu cei care au semnat initial acest contract pagubos din care s-au imbogatit toate partidele.
    Pare ciudat sa fie cercetati si arestati doar cei ce au prelungit contractul abuziv, dar cei care l-au semnat in primul rand n-au nicio treaba.
    • +9 (11 voturi)    
      Din 2009 incoace in afacerea Microsoft cei mai (Miercuri, 4 februarie 2015, 19:59)

      NuMe [anonim] i-a raspuns lui Inuka

      vinovati par a fi Udrea, Sandu, Cocos, Dumitru si Stefan; resul au fost ingerasi cumiti care au pus la cale o afacere din care sa se imbogateasca ultimii :)))
      • +3 (3 voturi)    
        desi aici (Joi, 5 februarie 2015, 7:58)

        nahir [utilizator] i-a raspuns lui NuMe

        se discuta de implicatiile microsoft si gala bute, am si eu o curiozitate : ce s-a intamplat cu miliardele de euro castigate de statul roman prin privatizarea bcr din, parca, 2009?
        unde sunt banii, ca de astia nu se mai zice nimic.?
        spagile or fi fost mai mari si impartite la tot spectrul politic (ma refer la capi, nu la labusii membrii de rand) de nimeni nu transpira nimic?
        • 0 (0 voturi)    
          banii BCR (Joi, 5 februarie 2015, 11:11)

          Inuka [utilizator] i-a raspuns lui nahir

          Pai nu e nimic de discutat pentru ca se stie deja.
          Marele prim-ministru al vremii Slabiceanu Motocicleanu - suflet zburdalnic a directionat banii din privatizare catre bugetul asigurarilor de sociale la plata pensilor si maririlor de salarii dinaintea alegerilor.
          Alea pe care "dictatorul" a fost nevoie sa le reduca pentru ca nu mai erau fonduri pentru plata lor dupa ce banii din privatizarea BCR s-au terminat.
      • +1 (1 vot)    
        Persoane implicate in dosarul microsoft: (Joi, 5 februarie 2015, 14:04)

        ty [utilizator] i-a raspuns lui NuMe

        - miniştrii Dan Nica, Adrian Ţicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Serban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu şi Valerian Vreme sunt acuzaţi că ori au luat şpagă ori au făcut trafic de influenţă sau au comis abuz în serviciu în afacerea Microsoft
        - Claudiu Florică, Dinu Pescariu, Dorin Cocoş, Alexandru Bitner, Nicolae Dumitru (Niro) sunt cei mai importanţi oameni de afaceri investigaţi de DNA în acest dosar
        Copy paste din gandul info 30.01.2015
        Din 50 milioane euro 9 milioane au ajuns cica la Cocos din care o parte au ajuns indirect la Udrea. Restul vreo 41 milioane incotro?
    • +5 (11 voturi)    
      Pentru ca Sebastian Ghita si Coldea vor asa! (Miercuri, 4 februarie 2015, 20:15)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Inuka

      Dintr-o data apar fapte pe care acum doua zile nu le stia DNA. Sebastian Ghita a pus mana pe SRI prin Coldea si conduce astfel DNA si lupta anticoruptie.
      Buna seara, doamna Kovesi!

      Dupa incarcerarea Elenei Udrea, va rog sa dati curs unei mici rugaminti a unui mare optimist care refuza sa fie si cel mai mare prost...:) Doar intoarceti-va nitel privirea inalt justitiara si catre liderii PSD, lasand plevusca pentru cei slabi de ingeri si increzatori in justitia basista pana la capat! Ponta, Ghita, Dragnea, Sarbu, Mazare, Nicusor Constantinescu, Oprisan, refuza cu indarjire sa-si achite obligatiile de primi penali ai tarii dand cu subsemnatul la dvs in pridvor, zambindu-ne in schimb cu compasiune prin teveuri de parca suntem retardati. Unii au facut faradelegi cat 40 de hoti strangand singuri 40 de dosare, gen Sebastian Ghita. Tot ei, cu un tupeu securistic ameninta preventiv ca schimba muntii Moldovei ai lui Ovidiu Vantu cu muntii Prahovei ca loc de ingropaciune pentru cei care ii sunt potrivnici planului lor de a lua Romania pe persoana acoperita...Nu ma mai astept la niciun EADS, ne-ati spus ca a fost deja detonat si... pulberea s-a ales de el! Dragnea surade din nou ticalos pe sub mustata, dosarul referendumului a intrat in al treilea an, indreptandu-se catre uitare... Poate macar pentru fraierii aia din Diaspora care cantau in trei schimburi "Desteapta-te Romane" pe la cozi sa faceti un gest minimal citandu-l pe Ponta la DNA! Chiar doar si pentru o cafeluta, numai sa-i faceti sa taca odata din gura ca m-au innebunit cu intrebarile privind votul lor naiv din Noiembrie!!! Dupa ultimele zile, imi vine sa zic ca dupa 10 ani de "regim Basescu", EI si-au luat tara inapoi si nu NOI!...
      Atata macar meritam si noi pentru sustinerea neconditionata a DNA, singura speranta a unei Romanii visatoare intr-o tara decenta, cu oameni si lideri normali...
      Cu drag, unul care isi iubeste tara si a renuntat la palmieri pentru un Basescu!
      • -3 (7 voturi)    
        Patetic (Joi, 5 februarie 2015, 1:40)

        newlook [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        Patetica postare.
        Asta a fost "justitia independenta" a lui Basescu - dadea doar in ceilalti. E greu de inteles, asa-i? Tu chiar credeai ca Basescu si ai lui sunt sfintisori, ai?
    • +5 (5 voturi)    
      Uluitor! (Miercuri, 4 februarie 2015, 23:37)

      Primula [utilizator] i-a raspuns lui Inuka

      Ma uit la cei de pe Antena3. Ce mutre au! Or fi citit si ei pe blogul NasulTV ce e cu Elena Udrea si cu complicii ei... Cautati si cititi! Veti avea multe de descoperit. Calatoria continua!...
      "Jocuri periculoase la nivel foarte inalt".
  • +16 (18 voturi)    
    Poate era mai bine ca DNA sa inceapa (Miercuri, 4 februarie 2015, 18:30)

    NuMe [anonim]

    cu aceste dosare,....
    • -5 (7 voturi)    
      poate era mai bine (Miercuri, 4 februarie 2015, 23:11)

      NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui NuMe

      Ca DNA sa spuna si despre dosarele astea inainte de alegeri. Ca uite asa a votat tot prostu cu omul PDL-ului, crezand ca apara "statul de drept".
    • +3 (3 voturi)    
      dna-ul o cerceta (Joi, 5 februarie 2015, 8:00)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui NuMe

      si privatizarea bcr?
      nu de alta dar statul roman a castigat cateva, vreo 4, miliarde de euro despre care nu se mai stie nimic.
  • +1 (29 voturi)    
    oho!!! (Miercuri, 4 februarie 2015, 18:33)

    lili [anonim]

    Spectacolul continua!
    Romania-n delir!!!
    O mai vede careva scapata pe dna Udrea din atatea acuzatii?!
    Ma intreb doar ce va face Traian Basescu, oare va iesi din tacere ?!
    Succes DNA, succes Dna Kovesi, la puscarie cu ea!
    Ce spectacol, astept sondajele de opinie, credeti ca romanii sunt de acord cu aceste cereri de arestare a Dnei Udrea?!
    Asa, de curiozitate, ce parere aveti?!
    Ce credeti ca vor raspunde pensionarii Romaniei la un astfel de sondaj?
    Ce credti ca vor raspunde bolnavii de cancer ai Romaniei la un astfel de sondaj?!
    Ce credeti ca vor raspunde parintii copiilor din satucurile patriei unde copiii merg la scoli darapanate cu WC in curte?!
    Ce credtei ca vor raspunde cele 3 milioane de romani nevoiti sa plece din Romania, de "bine" ce le-a fost?!("Sa traiti bine" zicea Traian basescu, dar vedem cat de bine traia Dna Udrea si Cocosul ei!!!)
    Ce credeti ca vor spune medicii care au plecat pe capete din Romania?!
    Ce credeti ca vor spune milioanele de romani care au cel mai scazut nivel de trai din UE?!
  • +6 (24 voturi)    
    ops (Miercuri, 4 februarie 2015, 18:34)

    capitan [utilizator]

    Ai vorbit destul, Elena-Gabriela Udrea. Nu mai ai voie la microfon !
  • -12 (28 voturi)    
    Numai un basist poate sti (Miercuri, 4 februarie 2015, 18:40)

    cenzuratul [utilizator]

    ce e acum in sufletul basistilor.

    De unde au ramas total derutati dupa ce Monica Macovei si Zeus si-au turnat laturi in cap, acum au si socul revelarii dedesupturilor regimului. Pe deasupra, inca o umilinta: sclavii lui Voiculescu o tin non-stop cu "V-am zis noi!"

    Dar de ce sa nu intreb direct: chiar, ce-o fi in sufletul unui basist acum?
    • -6 (14 voturi)    
      eh (Miercuri, 4 februarie 2015, 19:43)

      Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

      Băsiștii sunt niște viețuitoare atâte de naive, încât, chiar dacă Băsescu însuși va fi dovedit drept șef al corupților, ei tot vor fi convinși că au avut dreptate.
    • +2 (6 voturi)    
      Tu in ce imparti tara? (Miercuri, 4 februarie 2015, 20:08)

      Haskal [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

      In basisti si dottori, dottori si iohanni, bombonei si blonde...etc?
      • 0 (2 voturi)    
        "La vedere" vs "Sub sacou" (Joi, 5 februarie 2015, 6:19)

        cenzuratul [utilizator] i-a raspuns lui Haskal

        Dupa cum s-ar comporta daca ar fi oameni publici, daca ar avea catuse la maini si presa in jurul lor, ii impart in 2 (vezi Dan Diaconescu Direct, Becali, Adrian Sarbu pe de o parte, Videanu, Mircea Basescu pe de alta parte). In cateva zile vom afla unde o putem include pe Udrea. Si sa speram ca vom avea raspunsul si in cazul lui Dragnea, Ghita, si, cu voia dvs, Basescu.
    • +15 (23 voturi)    
      basisti (Miercuri, 4 februarie 2015, 20:18)

      grongobar [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

      un basist nu e si un "udrist".poate chiar din contra.
      • -3 (7 voturi)    
        "Cel mai onest candidat" (Miercuri, 4 februarie 2015, 20:50)

        cenzuratul [utilizator] i-a raspuns lui grongobar

        Pai ce altceva sa fie un basist decat un udrist, cand insusi Zeus incerca mai ieri-alaltaieri sa prosteasca lumea cu: "Udrea este cel mai onest candidat"?

        Ce-i asa greu sa admiteti ca nu exista alb si negru ci doar multe nuante de gri, ca nu mai intelegeti nimic din ce se intampla, ca nu mai stiti pe cine si cat sa credeti, ca n-aveti curajul sa bagati pentru nimeni mana in foc ca n-ar fi vinovat penal sau macar moral?
        • +4 (4 voturi)    
          Mdea (Joi, 5 februarie 2015, 1:07)

          coldplayer211 [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

          Diferenta dintre voi si oamenii normali este ca oamenii normali voteaza cum le spune ratiunea si convingerile, nu un lider/formator de opinie.
        • +6 (8 voturi)    
          Da' destept esti! (Joi, 5 februarie 2015, 3:00)

          Alius [anonim] i-a raspuns lui cenzuratul

          Ce-i asa greu sa observi ca "basist" n-are nici o legatura cu Udrea? A fi "basist", in primul rand, inseamna niste principii. Probabil ca nu e usor pentru tine sa intelegi asta. Tu vezi "blonde", "Basescu a zis".. etc... Daca Basescu spune "sariti in cap", tu gata, zici ca "basistii" au murit, ca toti au sarit in cap. Prostie mare. Imensa. Humongous, cum zice francezul.

          Nu am votat niciodata cu Udrea, nu mi-a placut de ea (ca n-are ce sa-mi placa; este de aceeasi valoare ca si Tonta, adica ZERO), am spus mereu ca ii face mai mult rau decat bine si ca ar fi trebuit sa se retraga in spate (indiferent in ce partid a activat) imediat dupa "succesul" rezultatelor de la alegerile pentru primaria Bucurestiului. Si n-am votat cu PMP.

          Si ca o incheiere, majoritatea "basistilor" s-au regasit in principiile promovate de Macovei si au votat in consecinta.
          • 0 (2 voturi)    
            Eu cred (Joi, 5 februarie 2015, 8:43)

            tanar_pensionar [utilizator] i-a raspuns lui Alius

            ca basistii care au votat cu Udrea sunt dintre cei care la referendumul din 2012 au mers la vot. Care nu prea gandesc cu mintea din dotare.
      • +6 (8 voturi)    
        corect (Miercuri, 4 februarie 2015, 22:28)

        was [anonim] i-a raspuns lui grongobar

        Subscriu, ma consider basist dar nu udrist si nici manelist.
    • +9 (13 voturi)    
      In sufletul meu de basist (Miercuri, 4 februarie 2015, 20:27)

      ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

      In sufletul meu de basist chinuit, cu un venitul meu de rahat de 5 milioane pe luna, intr-o firmulita de rahat care abia supravietuieste, si care nu a avut nici o afacere cu statul, niciodata, sub privirea feroca a ANAF care ne executa pentru zece lei datorie, cu o piata care nu mai vrea nimic, ca cica nu sunt bani-ma intreb si eu serios de ce mai sunt eu basist? Ca de devenit am devenit basist ca anti-Tariceanu, anti-USL, anti-Ponta, anti-jaf, anti-A3, anti....singurul "pro" care figura intre motivatiile apartenentei mele in aceasta tabara hulita era discursul "regelui". Adica aceea forta si determinare radiata de fostul presedinte, care imi dadea speranta ca vom trece odata prin toate crizele si rahaturile politicilor mondiale si vom apuca si noi sa incepem (macar) sa construim ceva. S-a dus si "pro"-ul asta. Tot ce mai tine basismul in mine e anti-ceva. Acest ceva e inca vag, e inca nedefinit-dar se contureaza deja. Ultima sansa.
    • -3 (11 voturi)    
      Superb ! (Miercuri, 4 februarie 2015, 20:49)

      dx [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

      Buna intrebare. Basistii sunt in deruta. Unde sa pupe ? Ba o iubim, ba nu era de-a noastra, ba Ghita, ba Kovesi...
      Antenele urlau de ani de zile de abuzurile hotilor "statului de drept", dar deh, intoxicau.
      • +4 (6 voturi)    
        Deja cand incepi sa dai.. (Joi, 5 februarie 2015, 3:04)

        Alius [anonim] i-a raspuns lui dx

        .....cu ce ziceau latrinele, asta e un semn ca drogul isi face efectul.

        De care hoti urlau aia de la latrine? De Nascase, de Voiculescu?... Da-ne si noua niste exemple cu abuzuri constate de DNA, cu incalcari ale legilor lasate cu condamnari (ca tot zici ca urlau de ani de zile) de care latrinele au tot urlat... ani de zile.
  • +12 (12 voturi)    
    da da.. (Miercuri, 4 februarie 2015, 18:41)

    george [anonim]

    ...vreau o tara ca afara...
  • +9 (27 voturi)    
    Deja pute (Miercuri, 4 februarie 2015, 18:47)

    CiprianNicolae1 [anonim]

    Nu ii tin partea dar parca prea pute treaba asta . Până acum o săptămână era liniste si pace si acum dintr-o data se scot la iveala parca prea dosare impotriva ei . Ori cineva incearca să ii inchida gura ori , nustiu , ceva se intâmplă .
    • +3 (3 voturi)    
      Timpul nu mai are rabdare cu Udrea, asa se pare (Joi, 5 februarie 2015, 7:20)

      ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui CiprianNicolae1

      Dar nici DNA, SRI sau ce-o fi, nici Camera Deputatilor.
      De acord cu tine, e suspecta rapiditatea cu care se deruleaza etapele.
  • +15 (27 voturi)    
    elena din troia (Miercuri, 4 februarie 2015, 18:49)

    danny pump [anonim]

    nu ca mi-ar place in mod deosebit,madam elene,dar nu vi se pare ca prea vin gramada toate pe capul ei acum,asa cum au venit si pe capul altora in anumite momente.daca a existat o ancheta dupa 2009,de ce doar acum s-au pronuntat procurori dna.incep sa ma intrb daca nu cumva chiar are dreptate madam,nu ca asta ar exonerau-o!!!
    • +6 (10 voturi)    
      Toate dosarele (Miercuri, 4 februarie 2015, 22:11)

      The Special One [utilizator] i-a raspuns lui danny pump

      Chiar toate dosarele s-au finalizat simultan pt fapte asa de vechi.

      Devine din ce in ce mai clar ca dosarele erau gata de mult si tinute la sertar.

      Kovesi e cam penibila.
  • -7 (15 voturi)    
    blonda de la drept (Miercuri, 4 februarie 2015, 18:50)

    Bwana [utilizator]

    .
  • +14 (24 voturi)    
    lamuriri (Miercuri, 4 februarie 2015, 18:51)

    grongobar [utilizator]

    incepem sa ne lamurim de ce biroul lui Traian Basescu de la pmp a ramas gol.
  • -4 (18 voturi)    
    Ohoho, (Miercuri, 4 februarie 2015, 18:52)

    gigifisiune [utilizator]

    Si Louis Vuitton ce face, cui mai vinde posete?
  • +18 (30 voturi)    
    Sebastian Ghita conduce Romania prin Coldea! (Miercuri, 4 februarie 2015, 18:53)

    AnticoruptieinRomania [utilizator]

    Buna seara, doamna Kovesi!
    Dupa incarcerarea Elenei Udrea, va rog sa dati curs unei mici rugaminti a unui mare optimist care refuza sa fie si cel mai mare prost...:) Doar intoarceti-va nitel privirea inalt justitiara si catre liderii PSD, lasand plevusca pentru cei slabi de ingeri si increzatori in justitia basista pana la capat! Ponta, Ghita, Dragnea, Sarbu, Mazare, Nicusor Constantinescu, Oprisan, refuza cu indarjire sa-si achite obligatiile de primi penali ai tarii dand cu subsemnatul la dvs in pridvor, zambindu-ne in schimb cu compasiune prin teveuri de parca suntem retardati. Unii au facut faradelegi cat 40 de hoti strangand singuri 40 de dosare, gen Sebastian Ghita. Tot ei, cu un tupeu securistic ameninta preventiv ca schimba muntii Moldovei ai lui Ovidiu Vantu cu muntii Prahovei ca loc de ingropaciune pentru cei care ii sunt potrivnici planului lor de a lua Romania pe persoana acoperita...Nu ma mai astept la niciun EADS, ne-ati spus ca a fost deja detonat si... pulberea s-a ales de el! Dragnea surade din nou ticalos pe sub mustata, dosarul referendumului a intrat in al treilea an, indreptandu-se catre uitare... Poate macar pentru fraierii aia din Diaspora care cantau in trei schimburi "Desteapta-te Romane" pe la cozi sa faceti un gest minimal citandu-l pe Ponta la DNA! Chiar doar si pentru o cafeluta, numai sa-i faceti sa taca odata din gura ca m-au innebunit cu intrebarile privind votul lor naiv din Noiembrie!!! Dupa ultimele zile, imi vine sa zic ca dupa 10 ani de "regim Basescu", EI si-au luat tara inapoi si nu NOI!...
    Atata macar meritam si noi pentru sustinerea neconditionata a DNA, singura speranta a unei Romanii visatoare intr-o tara decenta, cu oameni si lideri normali...
    Cu drag, unul care isi iubeste tara si a renuntat la palmieri pentru un Basescu!
  • -12 (24 voturi)    
    dosar fabricat de Basescu si SRI!!! (Miercuri, 4 februarie 2015, 19:03)

    NumaZic [utilizator]

    Cata nesimtire din partea lor! Cei care ziceau cat de bun e statul de drept si cat de independenta e justitia acum acuza si justitia si institutiile statului.
  • -6 (20 voturi)    
    Pot începe pariurile (Miercuri, 4 februarie 2015, 19:42)

    batmanss [utilizator]

    Cat ii pica , 3, 5 , 10 ani ?
  • -5 (15 voturi)    
    Game Over!!! (Miercuri, 4 februarie 2015, 19:52)

    Keyser Soze [anonim]

    Player: Udrea Elena is Down. You win 500 points.
    Re-Play Mission or Play Next Level...
  • +8 (10 voturi)    
    SRI-Regina (Miercuri, 4 februarie 2015, 19:53)

    prenume [utilizator]

    Meanwhile:
    Ponta cica mai baga odata legea RMGC in parlament.
    Acum ca am aflat si ca lucrul bine facut se face cu cianura nemteasca urmarea e clara.
    Tare ma tem ca in spatele isteriilor astora se intampla lucruri necurate. Rosia Montana este probabil unul dintre ele. Cate or mai fi?
  • +1 (7 voturi)    
    bucurie maxima???? (Miercuri, 4 februarie 2015, 19:56)

    xanti [utilizator]

    Ce ati zice daca PNL cu ajutorul DNA si SRI incearca sa distruga PDL ,PMP,o parte din PSD , astfel ca in 2016 sa-si asigure victoria in alegeri.
    In timp ce Klaus tace.
    • +1 (1 vot)    
      Eu as zice ca PNL asta e masochist. (Joi, 5 februarie 2015, 7:25)

      ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Ariton, Chiuariu, Videanu, Vosganian, si lista nu este completa...
  • -3 (3 voturi)    
    Sa fim seriosi (Miercuri, 4 februarie 2015, 20:16)

    verid [anonim]

    In cazul in care ICCJ va admite cererea procurorilor de arestare bazata pe bârfe de la A3si delațiunile unor oameni aflați in suferință,vom avea de tras cu toții pentru a plati despăgubirile pe care Udrea care este o femeie deșteaptă le va solicita cu siguranță.Personal nu cred ca ICCJ va face o asemenea greșală.
    • 0 (0 voturi)    
      Si daca (Joi, 5 februarie 2015, 8:23)

      tanar_pensionar [utilizator] i-a raspuns lui verid

      cererea este bazata pe extrase de cont? Ca s-a cam dus argumentu' cu secretul bancar si in occident.
  • +5 (7 voturi)    
    Da... (Miercuri, 4 februarie 2015, 20:18)

    Primula [utilizator]

    ..."Se sparie gandul", vorba cronicarului... Logica nu ajuta sa descalcim nimic. Se pare ca "toti au lucrat sub acoperire" si va trece multa vremepana sa-i aflam. Eu una nu stiu daca mai cred in cineva din toti cei carora le-am acordat de-a lungul celor 25 de ani increderea. Nu-mi dpresc decat ca "operatia" sa se faca repede, cancerul sa fie extirpat si sa ne putem reface cat mai repede.
  • +6 (12 voturi)    
    Parerea mea! (Miercuri, 4 februarie 2015, 21:05)

    CezarN [utilizator]

    i) Eu am impresia ca DNA se balbaie rau de tot si ii) eu cam cred ceea ce zice Udrea. Ceea ce stiu si eu (din massmedia) despre faptele relatate de ea s-ar putea constitui in INDICII ca ceea ce spune Nuti ar fi adevarat.
    - la SRI se invart banii cu sutele de mii de EUR(vezi cazul Daniel Dragomir care, in functie fiind, adica platit sa ne apere de teroristi :)), timp de un an a pretins si luat spaga de vreo 500000 EUR - o sacosa, pe scurt. Probabil ca de banii astia cumpara cartele prepay, le insemna cumva si le vindea la arabi. :) )
    - Ghita a avut o ascensiune fulminanta in afaceri si politica, ascensiune bazata in mod aproape exclusiv pe contracte cu statul. In plus, are o droaie de procese in stand by. Daca acele procese s-ar judeca cu aceeasi celeritate cu care curg mandatele pentru Udrea(arestare fara urnarire penala aprobata), alta faina s-ar macina la moara RTV.

    Acuma, vorba procurorilor:
    "Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani ar fi avut loc în mai multe tranșe în perioada iulie 2013 – februarie 2014."
    Adica exista indicii ca Udrea ar fi luat banii, NU EXISTA DOVEZI.

    Tot asa, cum, in viziunea procurorilor, intelegerea Cocos-Udrea
    "... rezultă în mod explicit din modul de dobândire al bunurilor, din novarea creditului, din modul de partajare al acestora, precum și din probatoriul testimonial. "

    Pai, din cate vad eu, intelegerea, daca ea a existat, nu este deloc EXPLICITA (clara, exprimata direct), ci cat se poate de implicita, adica rezulta din INTERPRETAREA data de procurori altor fapte. Adica este un INDICIU si asta.

    Pe de alta parte, sa acuzi un politician ca urmareste foloase elecotrale din actiunile sale, este ca si cum a-i acuza pestele ca inoata. Asta este meseria lor. Asta fac ei cat sunt in starea de veghe si ar face asta si cand dorm, dar nu pot. Desfiintam clasa politica daca acuzam fiecare politician care da bani la o biserica si apoi se duce duminica la slujba ca a urmarit un folos electoral.
    • 0 (0 voturi)    
      "este ca si cum ai acuza pestele ca inoata" (Miercuri, 4 februarie 2015, 23:17)

      CezarN [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

      Scuze!
    • 0 (0 voturi)    
      Da' Elena o fi avand (Joi, 5 februarie 2015, 8:29)

      tanar_pensionar [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

      vreo proba in afara de SMS-ul ala penibil de la Ghita? Ca altfel nici macar indicii nu poti considera vorbele ei care se contrazic uneori la fraza urmatoare pe care o spune.
  • -2 (12 voturi)    
    Si Basescu (Miercuri, 4 februarie 2015, 22:03)

    HP [utilizator]

    Ia zi-ne domnule presedinte, cum e cu "cel mai cinstit candidat" ?

    La fel ca si frate-tu, nu stiai nimic, asa-i ?

    Stiai exact cat stia si Udrea din mizeriile lui Cocos.

    Adica tot.

    Sariti cu minusurile, basistilor, si cu replici a la "dar daca nu era Base, nu aveam azi DNA" sau "l-ai fi preferat pe Ponta?".

    Mi-e sila.
    • 0 (2 voturi)    
      Dna-ul a fost infiintat (Joi, 5 februarie 2015, 0:12)

      IonCreanga1 [anonim] i-a raspuns lui HP

      pentru a face o justite dreapta si fara frica dar dupa cum se vede tot la ideile voaste anterioare ati ramas care trebuiau schimbate pentru a face astfel lumina pentru a se putea vedea clar unde trebuie actuat
  • -5 (7 voturi)    
    Pupati in fund DNA-ul (Miercuri, 4 februarie 2015, 22:19)

    IonCreanga1 [anonim]

    Stie cineva de pe aici cine a facut SFINTI R omaniei pe timpul comunismului Stau si ma intreb o fi fost om bun Generalul Antonescu Si ca sa ma fac mai inteles ei sant aceea care au vrut sa prea puterea in timpul celui deal doilea razboi mondial , numai ca
  • +1 (5 voturi)    
    diacritice (Miercuri, 4 februarie 2015, 22:20)

    was [anonim]

    Bravo pentru folosirea diacriticelor.
    Pe de alta parte se vede cum ex-casatoria dintre cei doi era doar una aranjata, pentru usurarea afacerilor. Apoi dansa a "fermecat" cumva pe fostul presedinte Basescu (santaj sau erotism?) astfel ca avea o mare putere de influenta.
    Apoi, chiar daca se pare ca SRI conduce din umbra tot ce se misca in tara asta, poate de capul ei, poate alte influente straine sau mixt, oricum, daca esti asa "curat: sau "curata" cum ar spune @Cristiann80 cel "deranjată", apoi nu prea au cei de la SRI sa te prinda cu asa sume de bani castigati necinstit. Pot baietii sa-ti faca un dosar cu ceva droguri sau sex, dar mai greu cu astfel de sume.
  • +2 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 februarie 2015, 23:17)

    [anonim]

  • -1 (3 voturi)    
    De ce nu iese Băsescu s-o apere pe Udrea? (Joi, 5 februarie 2015, 3:07)

    Kentt [utilizator]

    Simplu: pentru că TREBUIE, şi de această dată, să fie de partea JUSTIŢIEI.
  • 0 (4 voturi)    
    Ce-au sărit toți leii la gâtul lui Udrea ! (Joi, 5 februarie 2015, 7:26)

    ploiesteanu [anonim]

    Ceea ce înseamnă că ce-a declarat ea, e cum nu se poate mai adevărat. Caută să-i închidă gura. Nu că Udrea n-ar face parte din gașca de bandiți. Departe de mine gândul ăsta. Este una de-a lor. Dar are un defect, vorbește prea mult. Si și-a făcut foarte mulți dușmani dintr-odată, prin declarațiile domniei sale.
  • -1 (1 vot)    
    La muncă (Joi, 5 februarie 2015, 9:03)

    Politicianul Necunoscut [anonim]

    La muncă, derbedei, că trece anul
    şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul.
    Făceaţi pe democraţii cei cucernici,
    P...da mamii voastre de nemernici.
    C-aţi luat o ţară de mai mare dragul
    şi i-aţi distrus averile şi steagul.
    S-ajungem colonia de ocară
    care-şi va cere scuze în maghiară.
    Şi, prin complicităţi cu demoni aprigi,
    aţi desfiinţat uzine, câmpuri, fabrici.
    Ce căzături, ce târfe, ce mizerii,
    v-aş desena cu acul, să vă sperii.
    Dar voi nici sânge nu aveţi în vine,
    ci credite din călimări străine.
    De unde sunteţi, mă, din ce găoace,
    cum v-au putut părinţii voştri face?
    Ce condimente le-au picat în spermă
    de e trădarea voastră-atât de fermă?
    Mimaţi respectul pentru cele sfinte,
    dar vindeţi şi pământuri şi morminte.
    Şi ce vă pot eu spune la plecare
    decât lozinca lui Fănuş cel mare:
    Nenorociţilor, se rupe şnurul,
    „La muncă, la bătut ţăruşi cu curul!”

    A.P.
    • 0 (0 voturi)    
      miraj (Joi, 5 februarie 2015, 15:25)

      anisca [utilizator] i-a raspuns lui Politicianul Necunoscut

      geaba poezii" patrihotice", dle autor, ca asa au fost momiti pensionarii la fni pentru a-i jecmani de bani! Si cine s-a infruptat din ei? Numai Voiculescu? Stiti prea bine cine! Cazul lui Elena Udea este unul special si nu trebie s-o puneti de rind cu ceilalti!Aceasta poezie trimeti-le-o altora, care chiar merita si stiti mai bine decit mine asta!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by