Managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi, profesor la Universitatea de Medicina si Farmacie, retinut pentru luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 11:22 Dosare Anticoruptie


Profesorul Carmen Dorobat, din cadrul UMF Iasi, manager al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, a fost retinuta, in noaptea de vineri spre sambata, de DNA, pentru luare de mita, fiind acuzata ca ar fi luat bani de la studenti pentru promovarea examenelor, vineri seara fiind audiat si sotul sau.

Carmen Dorobat a fost audiata timp de cateva ore de catre procurorii anticoruptie la sediul DNA Iasi, dupa ce, in cursul zilei, au fost facute perchezitii si la domiciliul acesteia, transmite Mediafax.

Tot in cursul serii de vineri, procurorii l-au audiat si pe sotul acesteia, medicul Gheorghe Dorobat, seful sectiei ATI din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iasi, la randul sau profesor la UMF Iasi, fara a fi luata vreo masura judiciara impotriva acestuia.

In noaptea de vineri spre sambata, procurorii au emis pe numele mediculului Carmen Dorobat un mandat de retinere pentru 24 de ore, ea urmand a fi prezentata sambata in fata judecatorilor, cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Un alt cunoscut profesor din cadrul UMF Iasi, Dumitru Paduraru, titular al disciplinei Anatomie in cadrul UMF a fost retinut, tot vineri seara, de catre procurorii DNA Iasi, pentru luare de mita, tentativa de viol si santaj.

Surse judiciare au afirmat ca cei doi profesori ar fi luat diverse sume de bani de la studenti, pentru a-i ajuta sa promoveze examenele.

Aceleasi surse au precizat ca, in cursul zilei de vineri, au fost ridicate mai multe sume de bani, iar 2.000 de euro au fost gasiti in carnetele de student.

Carmen Dorobat, in varsta de 55 de ani, este doctor in stiinte medicale si profesor la UMF Iasi din anul 2004,ea predand disciplina Boli Infectioase. Dorobat este membra in mai multe asociatii medicale internationale, fiind autoare a mai multor lucrari stiintifice.

Tot din anul 2004, este managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Potrivit declaratiei de avere, sotii Dorobat au obtinut in anul 2013 venituri de 306.500 lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2836 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    Medici-Profesori violatori si corupti ?! (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 11:34)

    Peraspera [utilizator]

    Inca un caz rusinos pentru mediul universitar, dupa cel al profesorului violator si spagar.

    Dupa veniturile legale declarate (25.000 lei/luna), acesti doctori Dorobat nu aveau nevoie urgenta sa primeasca mita, nu pot pretexta ca ar fi in situatia unor debutanti in meserie care sunt platiti cu salarii de mizerie.

    Evident, e vorba de lacomie, de mentalitate de frauda si furt, sunt persoane cu o moralitate de interlop.

    Din pacate, e cazul a mii de medici si de profesori, care nici macar nu realizeaza, sau poate nici nu le pasa, ca incurajeaza si intretin mentalitatea colectiva de coruptie atunci cand cer si accepta plicuri de la pacienti sau mita pentru examene.

    In loc sa contribuie la normalitate, acesti oameni educati, care pretind a fi o elita a tarii, promoveaza disfunctionalitatile in societate. Si in loc sa puna presiune dura, prin mass-media, pe politicieni, ei iau cu japca de la bolnavi, de la tineri, de la cei vulnerabili, aflati in situatii de fragilitate, cand nu pot da inapoi, pentru ca vor sa se vindece sau sa reuseasca la scoala.

    Astept zilele cand DNA-ul va mai termina curatenia prin clasa politica si de miliardari si va trece masiv la medici, profesori si alti bugetari. Ca si acolo e evaziune de sute de milioane de euro/an.
  • +5 (5 voturi)    
    Biiineeee! (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 11:44)

    delavrancea [utilizator]

    Eu concuram la note pentru a lua bursa de studiu, de care aveam mare nevoie, cu altii care dadeau spaga sa ia note mari.Bineinteles ca isi acopereau investitia in parte ,din bursa in care se incadrau .De... aveau note mari.
    Era constructiv pentru mine deoarece ma motiva ,dar si acum imi e greu sa inteleg ca nu era o concurenta "normala".
    Am avut totusi in cinci ani de studii(inginerie ), cativa mentori ,ii pot numara pe degetele de la o mana...care au avut capacitatea educationala in primul rand si pedagogica sa contrabalanseze balanta.Le multumesc pe aceasta cale oriunde ar fi ei.
    TREBUIE FACUT CEVA CA AI NOSTRI COPII SA NU EXPERIMENTEZE FRUSTRARILE NOASTRE.
    Atat cati or mai fi si s-or mai naste! :(
  • +5 (5 voturi)    
    S-a deschis cutia Pandorei (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 11:57)

    Mirobo [utilizator]

    La UMF din Iasi nepotismul si spaga e la el/ea acasa.
    O sa auziti mai des dezvaluiri despre acest subiect.
  • +4 (4 voturi)    
    O alta hiba a societatii noastre (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 12:15)

    arheopterix [utilizator]

    In RO persista de decenii o societate bazata pe cutume . Daca esti ,,agreat ,,problema este pe 3/4 rezolvata , dupa zicala ;,Al nostru esti primar te fac ,,. Mai ramine ca petentul sa prezinte citeva hirtii din care sa rezulte cit de cit ca are niste vagi calificari pentru postul solicitat . De aici avalansa de facultati particulare si mareea de masterate si doctorate plagiate pe care nu le verifica nimeni .Dosarul e beton baiatul e ,,de-al nostru ,, uraa !!.... si... la gara !
  • +2 (2 voturi)    
    Lasa ca merge si asa ! (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 12:32)

    arheopterix [utilizator]

    Socetatea romaneasca functioneaza dupa principiul ,,Al nostru esti primar te fac ,, Asa ca in viata ai de rezolvat (cel mai usor cu bani ) doua probleme . Iti cumperi repede o diploma sau doua sau trei cu cit mai multe cu atit mai bine . De aici avalansa de specializari , masterate ,si doctorate plagiate . Te infiintezi unde trebue deschizind usa cu cotul (ca miinile sunt ocupate )si decidentul te rezolva . Pe nimeni nu intereseaza ce stii tu sa faci : Promovarea examenelor dupa astfel de criterii este una din cele mai grave probleme ale societatii noastre si ar merita discutii ample la nivelul cel mai innalt
  • +2 (2 voturi)    
    O completare (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 12:39)

    arheopterix [utilizator]

    In aceasta problema Sexul functioneaza ca o valuta , fie el hetero sau (mai tare ) homo...Important este realizarea unei legaturi puternice intre cele doua parti ale acestui contract social ilicit si deci nepublic


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by