Primarul si trei angajate ale unei primarii dambovitene, retinuti pentru abuz, delapidare si fals

de I.B.     HotNews.ro
Luni, 26 ianuarie 2015, 22:42 Dosare Anticoruptie


Primarul comunei dambovitene Butimanu, Marin Dragnea, contabila, fosta contabila si casierita Primariei au fost retinuti, luni, sub acuzatiile de abuz in serviciu, delapidare, complicitate la delapidare, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals cu un prejudiciu de peste 885.000 lei, potrivit Mediafax.

Politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Dambovita, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste, au probat activitatea infractionala a sase persoane, banuite de abuz in serviciu, delapidare, complicitate la delapidare, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, anunta IPJ Dambovita intr-un comunicat dat publicitatii luni seara.

Principalii suspecti din acest dosar sunt primarul comunei Butimanu, Marin Dragnea  contabila Primariei, fosta contabila si casierita institutiei, au declarat corespondentului Mediafax surse apropiate anchetei.

Cei patru au fost retinuti, luni, alaturi de alte doua persoane, reprezentanti ai unor firme care in ultimii ani au avut contracte cu primaria Butimanu.

Marti, cei sase vor fi prezentati instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2011-2014, o parte angajatii Primariei Butimanu ar fi facut in mod direct plati aferente unor cheltuieli, "sustragandu-se astfel de la verificarile privind respectarea limitelor creditelor bugetare deschise si repartizate, precum si a destinatiei acestora. Astfel, anchetatorii au indicii conform carora din primaria Butimanu ar fi fost efectuate plati in cuantum de 589.157 lei catre doi agenti economici, pentru lucrari neexecutate sau datorii fictive.

Totodata, angajatii administratiei locale nu au aplicat masuri de executare silita pentru colectarea unor creante fiscale, in valoare de 117 923 lei.

De asemenea, in perioada 2012-2014, una dintre angajatele primariei ar fi incredintat fara drept si in mod repetat 115.804 lei din bugetul administratiei locale unei alte femei care si-ar fi insusit ilegal aceasta suma.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul cauzat in acest caz este de 885.550 lei.

Marti, judecatorii urmeaza sa decida daca accepta propunerea anchetatorilor de arestare a primarului, a celor trei functionare si a celor doi oameni de afaceri care au avut contractele cu Primaria Butimanu.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1181 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Sunt surprins (Marţi, 27 ianuarie 2015, 5:52)

    alizee [utilizator]

    La articolul de mai sus "Primarul municipiului Gheorgheni, retinut de procurorii DNA Targu Mures" nu sunt posibilitati de comentare. Or fi astia din Gheorghieni ceva asemanator cu statul islamic si nu cumva sa scapam oarece glumitze?! Eu pentru alel articol aveam doar: "Discriminare! Discriminare! Discriminare!"
    Acum o fac in totala "potrivire de cauza" aici": Discriminare! Discriminare! Discriminare!
  • 0 (0 voturi)    
    Doar un mizilic, este multimilonar in Euro!!! (Miercuri, 28 ianuarie 2015, 17:04)

    ggg [anonim]

    Acest asa zis securist, general, consilier prezidential (s-a prezentant cu toate) este un mare hot si turnator, fost sofer de securist, a intrat in servicii turnandu-si colegii. Daca il cauta cineva, este in spatele tuturor vanzarilor de teren din zona, dadea titluri de proprietate doar dupa ce se semna contact de vanzare cumparare in alb, pe o suma de nimic, asa a pacalit o multime de batrani nevoiasi. Sa se mearga pe filiera notarului (unul de pe 1 Mai), doar asa se va putea da de urma $.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by