Un fost director din Compania de Autostrazi, acuzat de ANI ca a semnat un contract de 27 milioane lei cu firma fratelui sau

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 26 ianuarie 2015, 11:28 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate a sesizat DNA in cazul unui fost director al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), acuzat ca a semnat un contract din ani publici de 27 milioane de lei cu firma in care fratele sau era actionar si administrator. Astfel, ANI sustine ca Razvan Emil Teodorescu, fost director al directiei Achizitii Finantare din CNADNR, a semnat in 2013 contracte pentru marcaje rutiere cu firma fratelui sau de 27,07 milioane lei (circa 6,1 milioane euro), la care se adauga si TVA.

Comunicatul integral al ANI:


Conflict de interese penal și infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție - TEODORESCU THEODOR RĂZVAN EMIL, fost Director în cadrul C.N.A.D.N.R. S.A.

 

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală, precum și sâvârşirea infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție, de către TEODORESCU THEODOR RĂZVAN EMIL, fost Director al Direcţiei Achiziţii Finanţare de la Buget din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. în perioada 08 aprilie - 21 octombrie 2013.

 

În exercitarea funcției de conducere, TEODORESCU THEODOR RĂZVAN EMIL a semnat o serie de documente privind acordul-cadru având ca obiect „Lucrări de marcaje rutiere pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din administrare, Lot 1-DRDP Bucureşti”, încheiat între C.N.A.D.N.R. S.A. prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti, în calitate de promitent-achizitor, şi Asocierea S.C. ADUNA SERVIMOB S.R.L. & TEO TRANS CONSULTING S.R.L, în condiţiile în care fratele persoanei evaluate deţine funcţia de administrator / asociat al S.C. TEO TRANS CONSULTING S.R.L.
Conform acordului, pentru lucrările executate, plăţile datorate Asocierii S.C. ANDUNA SERVIMOB S.R.L. & S.C. TEO TRANS CONSULTING S.R.L. sunt cele declarate în propunerea financiară a acestuia, respectiv 27.072.864,46 Lei (aprox. 6.117.470,22 Euro), la care se adaugă TVA reprezentând 6.497.487,47 Lei (aprox. 1.468.192,85 Euro).


Astfel, TEODORESCU THEODOR RĂZVAN EMIL a încălcat dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

 

De asemenea, întrucât persoana evaluată a folosit în scop personal informațiile deținute în virtutea prerogativelor funcției, au rezultat și indicii privind săvârșirea infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție, prevăzute de art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, potrivit cărora „Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către TEODORESCU THEODOR RĂZVAN EMIL a infracțiunii de conflict de interese și a infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare. TEODORESCU THEODOR RĂZVAN EMIL nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.2364 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  GHINION. (Luni, 26 ianuarie 2015, 12:09)

  Johanis [utilizator]

  Pura coincidenta, nici n-a stiut ca firma fratelui s-a inscris in licitatie! Dosar politic!
 • +2 (2 voturi)    
  Ceva nou? (Luni, 26 ianuarie 2015, 12:29)

  miohaiham [utilizator]

  Romania este de multă vreme pe PF!toti sunt mari afaceristi,si produc doar găuri.la pârnaie tovarăși!!!
 • +2 (2 voturi)    
  hotii din vremurile noastre.. (Luni, 26 ianuarie 2015, 13:43)

  dan [anonim]

  ...nici macar nu mai stiu sa fure...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by