Consiliera ministrului de Interne Gabriel Oprea si secretarul general adjunct al ministerului, urmariti penal de procurorii DNA

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 15 ianuarie 2015, 14:46 Dosare Anticoruptie


Consiliera ministrului de Interne Gabriel Oprea si secretarul general adjunct al ministerului sunt urmariti penal sub acuzatia ca ar fi fotocopiat documente care contineau informatii nedestinate publicitatii. De asemenea, Ingrid Popa-Mocanu este acuzata ca i-a facilitat accesul lui Mihai Sova la documente confidentiale ale DNA legate de doua dosare in curs de instrumentare, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Cei doi sunt acuzati de "savarsirea infractiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata (8 acte materiale)", se arata in comunicatul DNA

Potrivit ordonantei de efectuare a urmaririi penale, Ingrid Popa-Mocanu i-a permis lui Mihai Sova accesul, in mai multe randuri, la documente care contineau informatii nedestinate publicitatii si la care acesta nu avea acces, conform atributiilor de serviciu.

Aceste documente au fost fotocopiate "in scopul obtinerii unor foloase necuvenite".

De asemenea, urmarind acelasi scop, in data de 14 ianuarie 2015, Ingrid Popa-Mocanu i-a facilitat accesul lui Sova Mihai la "documente confidentiale, emise de catre Directia Nationala Anticoruptie, care priveau doua dosare penale aflate in curs de instrumentare".

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informatii si Protectie Interna.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.1251 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by