Ingrid Mocanu Popa, consiliera lui Gabriel Oprea, adusa la DNA pentru audieri

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 14 ianuarie 2015, 22:06 Dosare Anticoruptie


Ingrid Mocanu Popa, consiliera ministrului de Interne Gabriel Oprea, a fost adusa miercuri seara la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru audieri, informeaza Mediafax. Ingrid Mocanu Popa este suspectata ca ar fi divulgat informatii nedestinate publicitatii.

Fiind intrebata de jurnalisti daca facea copii ale unor documente din MAI, aceasta a dat din cap ca nu, dupa care a intrat in sediul DNA.

Si secretarul general adjunct din MAI, Mihai Sova, este vizat, in acest dosar, urmand ca si el sa ajunga la DNA pentru audieri.

In cursul zilei de miercuri, procurorii DNA au facut perchezitii la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) si au ridicat din biroul consilierei ministrului Gabriel Oprea si din cel al lui Sova calculatoare, documente si alte probe, au declarat surse judiciare pentru agentia de presa citata.

Sursele citate au precizat ca Ingrid Mocanu Popa este vizata de anchetatori intrucat ar fi divulgat informatii nedestinate publicitatii.

Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca in acest caz fac cercetari pentru infractiuni de coruptie care ar fi fost comise de functionari din Ministerul Afacerilor Interne.

Ingrid Mocanu Popa a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor din iunie 2008 pana in martie 2009, fiind eliberata atunci din functie prin decizie a premierului Emil Boc. Ea a fost detasata la ANRP de la Ministerul Justitiei, in decembrie 2007, unde pana in iunie 2008 a ocupat functia de director al Directiei pentru coordonarea si controlul legislatiei din domeniul restituirii proprietatii funciare.

Consiliera ministrului Gabriel Oprea, detasata la MAI, este angajata la Ministerul de Justitie din octombrie 1998, in urma promovarii examenului de admitere in magistratura, si a lucrat la Directia Juridica pana in 2005, apoi la Directia Elaborare Acte Normative, pana in decembrie 2007, cand a fost detasata la ANRP. In perioada in care a fost vicepresedinte ANRP, Ingrid Mocanu Popa a coordonat Directia pentru controlul legislatiei din domeniul restituirii proprietatii funciare, avand rang de subsecretar de stat.

Potrivit declaratiei sale de avere, Ingrid Mocanu Popa are patru terenuri intravilane, trei in judetul Ilfov si unul in judetul Brasov.

Primul teren intravilan, de 1.500 metri patrati, l-a cumparat in 2005 impreuna cu Mocanu Florin, fiecare dintre ei avand cate 50 la suta din suprafata. Un an mai tarziu, sotul sau, Popa Mocanu Iuliu, a cumparat un alt teren intravilan, de 500 metri patrati, in orasul Zarnesti, judetul Brasov. In anul 2007, Ingrid Mocanu Popa si Mocanu Florin au achizitionat un alt teren de 500 metri patrati, in comuna Bragadiru, iar in 2008 ea a cumparat inca 500 de metri patrati de teren intravilan in comuna Domnesti.

Ingrid Mocanu Popa are un autotursim Mitsubishi Outlander, dobandit prin exercitarea dreptului de optiune de cumparare in urma incheierii unui contract de leasing in 2009.

Din declaratia de avere, mai reiese ca ea nu detine apartamente, case de locuit, case de vacanta sau spatii comerciale.

Totodata, in declaratia de avere nu apar trecute bunuri sub forma de metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta si de cult, colectii de arta si numismatica care sa depaseasca 5.000 de euro si nici bunuri mobile a caror valoare depaseste 3.000 de euro fiecare si bunuri instrainate in ultimele 12 luni.

Popa a trecut in declaratia de avere trei carduri de credit in valoare de 41.700 de lei si un depozit de 4.800 de lei. Ea a mai notat ca are un credit deschis in anul 2007 scadent in anul 2015, la momentul completarii declaratiei avand de returnat inca 1.700 de euro.

Ingrid Mocanu Popa a incasat in anul 2012 venituri salariale in valoare de 134.990 de lei, din care 128.781 de la Ministerul Justitiei, 4.463 de la Universitatea Bucuresti pentru activitate didactica si 1.746 de lei pentru formare profesionala si drepturi de autor.

Potrivit declaratiei de avere depuse anul trecut, Mihai Sova nu detine terenuri si nici alte imobile, ci doar un autoturism Mercedes, fabricat in anul 2007.

In plus, acesta sustine ca nu detine bunuri de valoare si nici nu are depozite bancare a caror valoare totala depaseste 5.000 de euro.

Mihai Sova este secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne din mai 2014, anterior el fiind secretar general al Ministerului Apararii Nationale si consilier parlamentar, la Comisia pentru aparare din Senat.

Mihai Sova arata in declaratia de avere ca a contractat de la Bancpost, in anul 2008, un credit in valoare de 44.544 de lei.

Acesta a declarat ca in anul 2013 a obtinut, din salariu, un venit anual in valoare de 92.158 de lei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.3581 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Ingrid Mocanu...la DNA (Joi, 15 ianuarie 2015, 1:52)

  SorinConstantin [utilizator]

  Nu ştiu cum fac unii dar numai la,,munca de jos"nu reuşesc să ajungă...Mă uit la mini CV-urile celor doi,care la Ministerul Justiţiei,care consilier la nu ştiu ce comisie parlamentară,acum angajaţi la MAI,şi le-a mers.
  Să fi încercat să lucreze şi în economia reală...PASS!
  În sine bugetarii sunt o categorie aparte,şi unii dintre ei sunt chiar MAFIA administrativă din România.
  Sănătate şi vârtute.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by