Presedintele CJ Botosani, Florin Turcanu, condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 11 decembrie 2014, 19:18 Dosare Anticoruptie


Florin Turcanu
Foto: Camera Deputatilor
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) si al PNL Botosani, Florin Turcanu, a fost condamnat, joi, la sase luni de inchisoare cu suspendare, de Curtea de Apel Suceava, decizia fiind definitiva, anunta Mediafax.

Magistratii de la Curtea de Apel Suceava l-au gasit vinovat pe Turcanu de fals si uz de fals, dupa ce a consemnat nereal ca membri ai PNL Botosani au fost exclusi din partid, acestia pierzandu-si astfel functiile de consilieri judeteni sau locali.

Presedintele CJ Botosani isi va pierde functia, prefectul judetului urmand sa emita un ordin in acest sens.

Florin Turcanu a fost trimis in judecata in anul 2011 pentru ca a consemnat nereal ca membri ai PNL Botosani au fost exclusi din partid, desi in Delegatia Permanenta a PNL Botosani acestora li s-a ridicat doar sprijinul politic.

"Scopul urmarit a fost acela ca, in locul persoanelor alese in functia de consilier local sau judetean, sa ajunga alte persoane, agreate de inculpat. Avand in vedere ca locul vacantat era ocupat de persoana aflata pe pozitia imediat urmatoare pe lista cu care partidul a participat la alegeri, iar persoana agreata nu ocupa intotdeauna aceasta pozitie, ci o pozitie inferioara, inculpatul a emis hotarari prin care erau excluse chiar si cinci persoane pentru a se ajunge ca functia vacantata sa fie ocupata de persoana dorita", se arata in rechizitoriu.

Anchetatorii aratau ca Turcanu a semnat acte prin care se consemna, in mod necorespunzator realitatii, ca Delegatia Permanenta a PNL Botosani din 21 iunie 2009 a hotarat excluderea a 23 de persoane din PNL si ca, in realitate, in cadrul acestei sedinte singurele sanctiuni aplicate au fost retragerea sprijinului politic fata de membrii Aurelia Arosoaie, Cristina Bahrin si Cristian George Ostafie si excluderea din partid a lui George Ostafie.

"Ulterior, realizand ca sanctiunea retragerii sprijinului politic nu duce la incetarea de drept a calitatii de consilier, acest efect avandu-l doar sanctiunea excluderii din partid, inculpatul Florin Turcanu a procedat la emiterea in fals a unor hotarari in care se atesta ca sanctiunea este aplicata si fata de Aurelia Arosoaie, Cristina Bahrin si Cristian George Ostafie", mai sustineau anchetatorii.

In urma acestor hotarari, persoanele respective si-au pierdut calitatea de consilier local sau judetean.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2729 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    M-am saturat de "suspendare" !!! (Joi, 11 decembrie 2014, 19:40)

    Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator]

    Mai ales in infractiuni de "gulere albe".....
    Judecatori corupti?
  • 0 (2 voturi)    
    dar.... ? (Joi, 11 decembrie 2014, 19:46)

    TRABI [utilizator]

    Dar , la Bacau .....cand ?
    La Bacaul asta ....se misca greu toata treaba ...
    Botosenenii nu comenteaza ....asaaaa...stati cuminti sa nu cumva sa auda cineva ce spuneti ca s-ar putea sa va scada salariul cu vreo 800 eur.
  • +1 (1 vot)    
    asta e fratele (Vineri, 12 decembrie 2014, 9:07)

    Hans Metter [utilizator]

    Turcanului care nu de mult era director la ANSVSA
    • +1 (1 vot)    
      Gusi U$Liste (Vineri, 12 decembrie 2014, 11:41)

      Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

      ...
  • +1 (1 vot)    
    Trafic de influenta? (Vineri, 12 decembrie 2014, 16:38)

    mr_mojo [utilizator]

    Asta nu e trafic de influenta?
    6 luni cu suspendare e nimic; nu stiu de ce se dau decizii cu suspendare in cazul functionarilor publici; ar trebui sa se dea dublul maximului de pedeapsa cu executare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by