Presedintele CJ Buzau Cristinel Bigiu si finul lui, Florin Colgiu, au fost arestati

de Ionut Baias     HotNews.ro
Duminică, 7 decembrie 2014, 22:40 Dosare Anticoruptie


Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Buzau, Cristinel Bigiu, si finul lui, Florin Colgiu, acuzati de luare de mita si respectiv complicitate la luare de mita au fost arestati, duminica, de magistratii Tribunalului Bucuresti, potrivit Mediafax.

Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Cristinel Bigiu este acuzat ca ar fi cerut si primit sume de bani pentru a atribui contracte pe bani publici unor firme, in timp ce finul sau este acuzat ca ar fi primit o parte din bani pentru seful CJ Buzau. Cristinel Bigiu a fost ridicat sambata de procurorii DNA de la locuinta sa, dupa ce a fost prins in flagrant luand mita in parcarea din fata blocului in care locuieste.

Conform DNA, in perioada decembrie 2013- decembrie 2014 Cristinel Bigiu i-a solicitat unuia dintre directorii din cadrul institutiei sa faca demersuri pentru declansarea procedurilor de achizitie directa (prin modificarea proiectului initial in cuantum de 400.000 de lei, legat de intocmirea Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Buzau pentru perioada 2014-2020 si impartirea acestuia in trei componente, astfel incat sa fie evitata procedura de licitatie publica), sa identifice firme dispuse sa semneze, in mod formal, aceste proiecte si sa intocmeasca efectiv proiectele, relateaza Mediafax.

Procurorii DNA spun ca, dupa intocmirea acestor proiecte si dupa aprobarea platilor de catre Cristinel Bigiu, directorul respectiv din CJ urma sa ii dea mita presedintelui Consiliului Judetean jumatate din suma platita din bani publici, respectiv 200.000 de lei. Directorul urma sa recupereze banii de la firmele care figurau, in mod fals, ca executanti ai celor trei proiecte.

Anchetatorii mai spun ca in jurul datei de 20 decembrie 2013, directorul respectiv din Consiliul Judetean Buzau i-a remis lui Cristinel Bigiu, prin intermediul finului acestuia, Florin Colgiu, suma de aproximativ 70.000 de lei, sub forma de mita, reprezentand jumatate din contravaloarea unei facturi de 130.000 de lei, suma ce fusese virata unei firme identificate de director, careia i se atribuise anterior, in mod direct, contractul pentru prima componenta a Strategiei de dezvoltare durabila, si anume principalele directii de dezvoltare si analiza S.W.O.T. Directorul, la randul sau, primise suma respectiva de la reprezentantul legal al firmei.

Ulterior, in luna august 2014, Bigiu l-a insarcinat pe acelasi director sa inceapa procedurile de atribuire directa, in aceleasi conditii, pentru cea de-a doua componenta a Strategiei de dezvoltare durabila, fiind declarata castigatoare aceeasi firma. Urma ca lui Bigiu sa ii fie remisa, ulterior, ca mita, jumatate din valoarea contractului, respectiv 50.000 de lei.

Procurorii DNA mai noteaza ca in 4 decembrie Cristinel Bigiu i-a solicitat in mod expres aceluiasi director sa ii dea pana cel mai tarziu in 8 decembrie suma convenita de 50.000 de lei, indicandu-i ca intermediar care urma sa primeasca banii in numele sau o persoana de incredere a acestuia.

Sambata, directorul i-a dat intermediarului indicat de Bigiu o suma de bani, pentru ca acesta, la randul sau, sa i-o dea presedintelui Consiliului Judetean Buzau.

Tot sambata, intermediarul i-a dat lui Bigiu, in parcarea din fata blocului unde locuieste acesta, suma de 50.000 de lei, comunicandu-i ca banii i-au fost dati de catre director.

"Bigiu Marian Cristinel i-a indicat intermediarului modul in care urmau a fi distribuiti, respectiv pastrati banii, solicitandu-i ca suma de 6.500 de lei sa fie remisa finului acestuia, Colgiu Florin Madalin, iar restul sumei de 43.500 lei sa fie pastrata, la dispozitia lui Bigiu Marian Cristinel, de catre intermediar. In aceeasi zi (sambata -n.r.), intermediarul i-a remis 6.500 de lei lui Colgiu Florin-Madalin, care cunostea ca suma respectiva fusese primita cu titlu de mita de catre Bigiu Marian Cristinel, de la directorul respectiv", mai precizeaza procurorii DNA.

Potrivit acestora, in dosar sunt urmarite penal si alte persoane.

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, si Florin Colgiu, presedinte al Organizatiei de Tineret a PNL Buzau, au fost adusi de anchetatori la sediul DNA central din Bucuresti sambata, in jurul orei 18.30.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1513 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    on topic (Duminică, 7 decembrie 2014, 23:35)

    mircea_cjn [utilizator]

    Bîgiu, Colgiu.... aştia ce naţie or mai fi?
    După nume, după obiceiuri , rezonanţa e din Turcia Mare.
    • 0 (0 voturi)    
      turceală (Luni, 8 decembrie 2014, 13:26)

      barbu007 [utilizator] i-a raspuns lui mircea_cjn

      bacşiş, hatâr, sictir! bulău e rromânesc.

      şi nu mai râdeţi de ei: au crezut că le bate la uşă moş nicolae. şi, când colo... sfântul DNA!

      la crăciun, n-o să mai deschidă nici unul.
  • +2 (2 voturi)    
    Nu ne respectam putinele noastre valori! (Luni, 8 decembrie 2014, 6:00)

    hotnewsfil [utilizator]

    Asa este poporul nostru in ziua de azi, nu stim sa ne respectam valorile cele mai reprezentative, tot ce avem mai bun, cum este intelectualul rasat Bigiu. Il lasam pe seama DNA, sa ii strice linistea care ii este vitala in actul de creatie a noi "valori".
    I s-a inscentat flagrantul in care ar fi primit vreo cativa 'sfanti' (DEX : SFANȚ, sfanți, s. m. Veche monedă austriacă de argint având valoarea de aproximativ doi lei, care a circulat și în Țările Române la începutul sec. XIX; sorocovăț; p. gener. monedă măruntă, ban, para.).
    Parca ar avea el nevoie de acest maruntis, cand are un CV atat de bogat, incarcat cu valori castigate prin munca cinstita, dedicata exclusiv binelui tarii?
    Pe o scara a valorilor adevarate (a meritocratiei) intelectualul Bigi, animat de cele mai cinstite aspiratii, se afla pe unul din primele locuri, in timp ce niste neaveniti, ca Plesu, Patapievici, Liiceanu, Cartarascu se afla pe ulimele locuri, trasi la fund de bolovanul 'basist' - singura filozofie a vietii lor. - singura lor hrana spirituala. : sustinerea 'regimului basist'.
    Cum sa nu-i vina lui Gadea sa fie goarna lui Felix sa trambiteze, de dimineata pana seara : 'Jos regimul Basescu', acompaniat si de gornistii Victor Viorel, Dan Diaconescu, Vadim (cel scapat, sarind gardul, de la spitalul '9' - laboratorul in care a compus si pamfletul recent, in care ne informeaza ca Iohannis este urmasul periculos al lui Hitler).
  • 0 (0 voturi)    
    Mafia (Luni, 8 decembrie 2014, 10:56)

    Craciunitza [utilizator]

    coruptia, lacomia , nesimtirea.. acestea sunt principalele atribute ale sefilor de Consilii Judetene! Sa facem o lista cu cei care nu sunt inca cercetati de DNA! Pana cand oameni buni ?? Astia sunt in stare sa fure si pamantul din Franta,Germania .. cu smecheriile lor..


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by