Procurorul DIICOT Buzau care juca bani de la perchezitii la jocuri de noroc, condamnat la inchisoare

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 3 decembrie 2014, 21:06 Dosare Anticoruptie


Procurorul de la DIICOT Buzau George Maragarit, care juca banii ridicati la perchezitii la jocuri de noroc, a fost condamnat, miercuri, de ICCJ, la trei ani si jumatate de inchisoare si a fost obligat la restituirea sumelor, potrivit agentiei Mediafax.

Instanta suprema a admis, miercuri, solicitarea lui George Margarit, care a demisionat intre timp din functia de procuror, ca judecata sa aiba loc pe baza recunoasterii integrale a faptelor asa cum sunt ele retinute de catre anchetatori.

Astfel, judecatorii l-au condamnat pe Margarit la pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, in forma calificata, si i-au interzis mai multe drepturi civile.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la aceeasi instanta.

Fostul procuror a mai fost condamnat de magistratii ICCJ la doi ani de inchisoare pentru delapidare, iar dupa contopire instanta a stabilit ca acesta sa execute pdeapsa cea mai grea, cea de trei ani si jumatate de inchisoare.

Acesta a mai fost obligat de instanta suprema sa depuna la o unitate bancara, pe numele partilor civile la dispozitia DIICOT, urmatoarele sume de bani: 336.236 lei; 2.380 de euro; 121 de dolari si 30 lire sterline ridicate de la partea civila Sallai Andras Robert la data de 8 iunie 2012 cu ocazia perchezitiei, 636 lei si 260 de euro ridicate de la partea civila Nicolae Ioan Silviu la data de 8 iunie 2012 cu ocazia perchezitiei, 2.900 de lei ridicate de la partea civila Dinu Florian la data de 16.05.2013 cu ocazia perchezitiei, 14.283 lei ridicate de la partea civila Rematholding Co Bucuresti prin reprezentant legal, contabil sef Coman Liliana Loredana la data de 16 mai 2013 cu ocazia perchezitiei, 900 lei ridicate de la partea civila Mihai Puia la data de 16 mai 2013 cu ocazia perchezitiei, 7.616 de lei ridicate de la partea civila Costache Stoica la data de 16 mai 2013, 2165 de lei ridicate de la partea civila Moise Stefan la data de 16 mai 2013 cu ocazia perchezitiei, 723 lei ridicate de la partea civila Marin Guta la data de 16 mai 2013 cu ocazia perchezitiei, 3850 de lei ridicate de la partea civila Oita Constantin la data de 16 mai 2013 cu ocazia perchezitiei, 4150 de euro si 2080 de lei ridicate de la partea civila SC Maia Intermed SRL prin reprezentant Gari Gheorghe la data de 16 mai 2013 cu ocazia perchezitiei, 2100 de lei ridicate de la partea civila Gheorghe Catalin Ionut la data de 25 iunie 2013 cu ocazia perchezitiei, 6.000 de lei si 200 de euro ridicate de la partea civila Topanu Ionut Razvan la data de 25 iunie 2013 cu ocazia perchezitiei, 3.000 de lei ridicate de la partea civila Dumitru Florentina Mirela la data de 9 mai 2012 cu ocazia perchezitiei, 150 de euro si 414 lei ridicate de la partea civila Tescula Florin la data de 26 septembrie 2013 cu ocazia perchezitiei, 1.410 de lei ridicate de la partea civila Dumitru Adrian la data de 25 iulie 2013 cu ocazia perchezitiei.

Maragarit a mai fost obligat de instanta sa consemneze la o unitate bancara, pe numele partii civile Ursaru Vincent la dispozitia DIICOT, contravaloarea bijuteriilor la valoarea de la momentul ridicarii acestora cu prilejul perchezitiei din 16 mai 2013.

Instanta l-a mai obligat pe Margarit sa-i plateasca partii civile Sallai 7.853 de lei, din care 2.583 lei reprezentand contravaloarea biletelor de avion si 5.000 de lei reprezentand onorariul aparatorului ales. De asemenea, Margarit trebuie sa plateasca alti 5.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate catre stat.

Judecatorii au constatat ca prejudiciul in cuantum de 13.500 de euro rezultat ca urmare a savarsirii infractiunii de delapidare a fost acoperit prin restituire.

Fostului magistrat i-a fost scazuta din pedeapsa o zi, respectiv perioada in care a fost retinut.

Potrivit unui raport al Inspectiei Judiciare, procurorul-sef al DIICOT Buzau, Nicolae Petrosel, formulase o plangere penala impotriva lui George Margarit, pentru savarsirea infractiunilor de delapidare, abuz in serviciu si gestiune frauduloasa. Anterior depunerii plangerii penale, Petrosel incercase sa il contacteze pe Margarit, pentru a recupera mai multe sume de bani primite de acesta pentru organizarea unor flagrante.

Fostul procuror DIICOT George Margarit a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie, fiind acuzat ca ar fi jucat la poker banii destinati unui flagrant si ar fi luat bani ridicati in timpul unor perchezitii.

Dupa retinerea lui, procurorul George Margarit si-a dat demisia, decretul privind eliberarea sa din functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau fiind semnat de presedintele Traian Basescu in 2 decembrie 2013.

George Margarit le-a prezentat judecatorilor instantei supreme o adeverinta medicala din care ar rezulta ca se trateaza de "boala" jocurilor de noroc. Totodata, Margarit le-a spus judecatorilor ca, din studiile de specialitate, ar rezulta ca mania jocurilor de noroc este la origine o boala, si nu un viciu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2349 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Penibil (Miercuri, 3 decembrie 2014, 21:11)

    CititorulComentator [utilizator]

    În ce hal sunt unii...
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 decembrie 2014, 21:41)

    [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
    e limpede.....realizarea esentiala ... (Miercuri, 3 decembrie 2014, 22:57)

    oxxxxxyyyyya [utilizator]

    a presedintelui BASESCU este.....punerea in miscare a justitiei.....inceperea destructurari "sistemului ticalosit" creat de iliescu + nastase..

    MULTUMIM, D-LE PRESEDINTE, BASESCU TRAIAN.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by