DNA: Deputatul Catalin Teodorescu, pus sub control judiciar dupa ce solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a fost respinsa de plenul Camerei Deputatilor

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 3 decembrie 2014, 15:50 Dosare Anticoruptie


Catalin Florin Teodorescu
Foto: Camera Deputatilor
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe toata durata urmaririi penale, incepand de miercuri - 3 decembrie, fata de deputatul Catalin Florin Teodorescu, suspectat de abuz in serviciu, se arata intr-un comunicat de presa al DNA. Catalin Teodorescu s-a prezentat miercuri la sediul DNA, la scurt timp dupa ce solicitarea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a sa in dosarul in care este implicata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost respinsa pentru ca nu s-a intrunit majoritatea de voturi.

  • Comunicatul integral DNA
In completarea comunicatelor nr. 1654 si 1656, din data de 20 noiembrie 2014, 1658 si 1662 din data de 21 noiembrie 2014, 1674 si 1676 din data de 24 noiembrie 2014, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe toata durata urmaririi penale, incepand de la data de 03 decembrie 2014, fata de inculpatul TEODORESCU CATALIN FLORIN, deputat in Parlamentul Romaniei, in cauza rezultand suspiciunea rezonabila ca acesta a savarsit, infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemat,
b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei,
c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat,
d) sa nu depaseasca teritoriul Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent,
e) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme,
f) sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatului Teodorescu Catalin Florin i s-au adus la cunostinta calitatile procesuale si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.


Stirea se actualizeaza






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2742 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    PDL (Miercuri, 3 decembrie 2014, 16:22)

    Ovidiu M [utilizator]

    Pentru mai multă corectitudine ar trebui specificat că este vorba de un deputat PDL
    • +3 (7 voturi)    
      Corectitudine (Miercuri, 3 decembrie 2014, 16:55)

      NicolaeA [utilizator] i-a raspuns lui Ovidiu M

      Pentru si mai multă corectitudine ar trebui specificat că a fost scapat de arestare de catre parlamentari PSD ! Toti sunt o apa si un pamant. Borfasi ordinari !
  • +1 (1 vot)    
    Un parlament care nu reprezinta pe nimeni (Miercuri, 3 decembrie 2014, 17:57)

    ty [utilizator]

    Ar trebui schimbat.
  • -2 (4 voturi)    
    corectitudine??? (Miercuri, 3 decembrie 2014, 17:58)

    at86 [utilizator]

    Chiar crezi ca cei de la psd l-au protejat? Se pare ca cei de la noul PNL (aka pdl) au votat contra. Probabil ca se va elucida in zilele următoare. Deci cum rămâne cu marea schimbare? Aceasi barbă dată vontantului ca de fiecare dată. Le-a luat 3 săptămâni sa revină la vechile obiceiuri. Oare o sa mai vedem acum vreo luare de atitudine din partea actorilor din 16 noiembrie?
    • -2 (2 voturi)    
      Iohannis (Miercuri, 3 decembrie 2014, 20:03)

      Semiramidul [utilizator] i-a raspuns lui at86

      La ai lui i s-a terminat energia anticoruptie...
      Relaxati-va, nu s-a schimbat nimic.
      Inapoi la munca si platit taxe abuzive.
      Neamtul intre timp lupta in media cu balaurii, asa cum am stabilit!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by