Tribunalul Constanta confirma mandatul de arestare pe numele lui Nicusor Constantinescu / DNA: In SUA a avut montat pe glezna un dispozitiv de monitorizare si urma sa fie incarcerat
Tribunalul Constanta a judecat, vineri, confirmarea mandatului de arestare preventiva emis in lipsa pe numele lui Nicusor Constantinescu in dosarul privind nefinantarea Centrului Militar Zonal, la sedinta de judecata fiind prezent si primarul Radu Mazare, care a plecat dupa aproximativ o ora, cu ochii in lacrimi, spunand ca este nedrept ceea ce i se intampla lui Nicusor Constantinescu.
Presedintele suspendat al CJ Constanta a sustinut in fata magistratilor ca nu s-a sustras anchetatorilor.
"Prezenta mea in Romania reprezinta o dovada si o garantie ca nu m-am ascuns de justitie si de cercetarea penala", a spus Nicusor Constantinescu.
El a prezentat tot istoricul sau medical incepand din toamna anului trecut, cand a aparut suspiciunea de cancer la prostata, pana la confirmarea diagnosticului, inceperea tratamentului, problemele medicale aparute si motivul plecarii sale in Turcia.
Constantinescu a afirmat ca cererea de extradare solicitata de catre autoritatile romane a fost respinsa de cele din SUA in jurul datei de 16 octombrie. El a spus ca a dorit sa vina in tara si ca a facut o oprire in Turcia pentru un consult medical la o clinica unde mai fusese in acest an.
Procurorul DNA l-a intrebat pe Nicusor Constantinescu daca a fost in custodia autoritatilor americane, daca a avut montat un dispozitiv pe glezna pentru monitorizarea deplasarilor si daca urma sa fie incarcerat in SUA.
Constantinescu a raspuns negativ la aceste intrebari si l-a acuzat pe procuror ca minte, ridicand tonul si dorind sa arate ca nu are urme pe glezna de la acel dispozitiv, el fiind calmat de catre judecatoare.
Procurorul a depus la dosar documente care arata ca Nicutor Constantinescu a avut montat un asemenea sistem de monitorizare pe glezna si ca pe data de 22 octombrie ar fi urmat sa fie incarcerat intr-un penitenciar american, motivul fiind expirarea vizei in data de 8 octombrie.
Nicusor Constantinescu sustine insa ca viza i-a fost prelungita pana in aprilie 2015 si ca a plecat din SUA pe propria raspundere, ca medicii i-au interzis sa intrerupa tratamentul si sa plece din Statele Unite ale Americii.
Procurorul a cerut confirmarea mandatului de arestare preventiva spunand ca Nicusor Constantinescu a fugit in SUA pentru a se sustrage cercetarilor si ca daca ar fi dovedit buna credinta trebuia sa vina in tara atunci cand a fost emis mandatul de arestare.
Avocatul lui Nicusor Constantinescu, Marius Mocanu, a cerut judecatoarei infirmarea mandatului de arestare preventiva, dar si revocarea masurii arestului preventiv si inlocuirea acestuia cu masura controlului judiciar.
Nicusor Constantinescu a spus, in cuvantul de incheiere, ca doreste sa continue radioterapia, dar ca acest lucru nu poate fi facut in Romania.
In sala s-au aflat sotia si fiica sa, dar si primarul Constantei Radu Mazare impreuna cu cei doi frati ai sai, precum si numerosi angajati din Consiliul Judetean si din Primaria Constanta. Radu Mazare a parasit sala dupa aproximativ o ora cu ochii in lacrimi, spunand ca este nedrept ceea ce i se intampla lui Nicusor Constantinescu.
La final, Nicusor Constantinescu a putut sa-si imbratiseze familia, dar si prietenii, atat presedintele suspendat al CJ Constanta, cat si apropiatii sai avand lacrimi in ochi.
Avocatul lui Nicusor Constantinescu spunea ca acesta se va intoarce la Spitalul Penitenciarului Rahova dupa pronuntarea sentintei.
De asemenea, Marius Mocanu a mentionat ca a depus deja o contestatie la decizia de joi a Tribunalului Bucuresti, care a confirmat mandatul de arestare emis pe numele lui Nicusor Constantinescu.
Nicusor Constantinescu, care a revenit joi in tara, a fost dus de la Aeroportul Henri Coanda la Tribunalul Bucuresti.
Nicusor Constantinescu a fost retinut, marti, de autoritatile din Turcia, dupa ce Ministerul Justitiei a transmis documentelor necesare pentru aducerea lui in tara, pentru a fi arestat preventiv in dosarele in care este judecat.
Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea, pentru ca a atribuit nelegal terenuri. Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de calibrul noua milimetri.

Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Zelenski spune că situația de pe front devine din cea în ce mai grea. Hanna Maliar: Rușii și-au desfășurat toate forțele pentru a încercui Bahmut
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 15 ani 6 luni
- 15 ani 1 luna
- 14 ani 9 luni
- 11 ani 1 luna
- 10 ani 10 luni
- 4222 zile
- 4025 zile
- 3691 zile
- 3605 zile
- 3605 zile
- 7543 zile
- 4216 zile
- 5782 zile
- 6357 zile
- 3769 zile
- 3621 zile
- 6208 zile
- 5561 zile
- 6166 zile
- 3663 zile
- 4228 zile
- 5901 zile
- 6735 zile
- 5305 zile
- 5232 zile
- 6287 zile
- 6260 zile
- 3317 zile
- 4468 zile
- 6261 zile
- 3720 zile
- 3536 zile
- 4530 zile
- 5334 zile
- 5348 zile
- 6168 zile
- 5329 zile
- 3613 zile
- 3580 zile
- 4453 zile
- 5971 zile
- 4493 zile
- 5754 zile
- 4046 zile
- 6100 zile
- 4607 zile
- 3543 zile
- 3766 zile
- 4878 zile
- 3556 zile
- 3802 zile
- 6618 zile
- 5526 zile
- 4815 zile
Mai avea putin si ajungea si prin Australia. Cel mai plimbat bolnav netransportabil din lume. Ma mir cum de nu l-au contactat de la Guinness Book.
Pentru PSD a devenit un deja-vu. Ceea ce e nou si a fost smechereste suprapus realitatii este ideea ca "Ponta scapa de baronii incomozi bagandu-i EL la racoare, facand astfel curat in partid."
Pentru restul lumii, "ardeleni"(termen gasit pentru a inlocui satanicul de acum "basisti"), intelectuali, indivizi cu acces la internet, facebook, etc, este un motiv in plus de a pune la indoiala in primul rand moralitatea partidului si a liderului sau aflat la putere.
PS As dori sa trag un semnal alarmant privind politica editoriala a canalului B1TV. Nu mai de mult independent. A se vedea fluviul de interviuri in ghenunchi luate lui Ponta, Dragnea si cine din PSD mai vrea, ignorarea conferintelor de presa ale lui Iohannis, acoperirea integrala a discursurilor lui Ponta, oriunde si oricand s-ar afla.
Daca n-ai destui, pune de-o cheta, eu sunt dispus sa contribui la sanatatea lui Nicushor. Imi dau si mie lacrimile la gandul ca s-ar putea sa plece intr-o lume mai buna inainte sa-si ispaseasca pedeapsa pentru faptele comise in lumea aceasta.