VIDEO Camera Deputatilor a dat aviz pentru inceperea urmaririi penale a deputatului Valerian Vreme, fost ministru al Comunicatiilor, in dosarul Microsoft

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 13 octombrie 2014, 16:38 Dosare Anticoruptie


Valerian Vreme
Foto: Hotnews
Camera Deputatilor a avizat, luni dupa-amiaza, cu 153 de voturi pentru si 117 impotriva, cererea DNA privind incuviintarea incepererii urmaririi penale a deputatului independent Valerian Vreme, fost ministru al Comunicatiilor. Valerian Vreme este acuzat de procurorii DNA de abuz in serviciu in dosarul licentelor Microsoft in perioada in care a condus ministerul (septembrie 2010 - februarie 2012). Valerian Vreme le-a spus luni deputatilor, in plen, ca nu a savarsit "vreo fapta nelegala".


Fostul ministru al Comunicatiilor Valerian Vreme a declarat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea cererii de incuviintare a inceperii urmaririi sale penale, ca el nu a savarsit "vreo fapta nelegala" si ca imaginea sa a fost deja afectata de "acuze nemeritate", potrivit Mediafax.

Pe 26 septembrie, DNA a cerut inceperea urmaririi penale impotriva a noua ministri din guvernele Nastase si Boc pentru fapte de coruptie in dosarul cumpararii de licente Microsoft. Sefa DNA a cerut procurorului general sa sesizeze presedintele Romaniei si conducerea Senatului, a Camerei Deputatilor si a Parlamentului European pentru a putea incepe urmarirea penala fata de cele 9 persoane. Cei noua fosti ministri suspectati de DNA ca ar fi savarsit infractiuni de coruptie sunt: Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Serban Mihailescu, Dan Nica, Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu si Mihai Tanasescu. La toti exista multiple acuzatii, printre care si luare de mita, cu exceptia lui Daniel Funeriu si Valerian Vreme - acuzati doar de abuz in serviciu.

Procurorii sustin ca mai multi ministri din Guvernul Nastase si Guvernele Boc 1, 2 si 3 au savirsit fapte de coruptie pentru a incheia sau a prelungi contracte cu preturi umflate, care au dus la pagubirea bugetului de stat. E vorba despre contracte de achizitionare a unor licente Microsoft in unitatile scolare din Romania, de contracte pentru produse educationale Microsoft si de contracte aferente derularii Programul "Sistem Educational Informatizat" (SEI).

Pe 3 octombrie, avizul de incepere a urmaririi penale in cazul fostilor ministri Adriana Tacau, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Daniel Funeriu a fost semnat de presedintele Traian Basescu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2042 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    /// (Luni, 13 octombrie 2014, 16:43)

    hmara [utilizator]

    Sa vedem ce fac pacalicii astia cand va fi vorba de Abramburica si Miki Spaga.
    Cred ca vor avea o alta parere.
  • +4 (4 voturi)    
    Senatul mai are multa "vacanta" ?! (Luni, 13 octombrie 2014, 17:23)

    Ritzi Pitzi [utilizator]

    Sa vedem daca o lasa si pe Andronescu in "ghearele" Justitiei...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by