Dosarul Mircea Cosma: Jurista Consiliului Judetean Prahova afirma ca institutia nu recunoaste prejudiciul si nu se constituie parte civila

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 10 octombrie 2014, 13:57 Dosare Anticoruptie


Jurista Consiliului Judetean Prahova nu a recunoscut existenta prejudiciului de 6.077.273 lei provocat, in opinia DNA, bugetului local si a precizat ca institutia nu se constituie parte civila in dosarul Mircea Cosma, in cadrul unui nou termen al procesului care a fost judecat joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"(...) reprezentantul Consiliului Judetean Prahova a fost intrebat de presedintele completului daca institutia intelege sa se constituie parte civila in dosar, dat fiind prejudiciul de 6.077.273 lei care, in opinia DNA, ar fi fost cauzat bugetului local. Jurista CJ Prahova a precizat ca din raportul Curtii de Conturi nu rezulta indicii privind existenta vreunui prejudiciu, dar in cazul in care din probele administrate va rezulta un prejudiciu real cauzat Consiliului Judetean Prahova, atunci institutia se va adresa instantei civile", potrivit site-ului luju.ro:

"Ca urmare a Raportului Curtii de Conturi pe anul 2012 nu s-au constatat nereguli care sa justifice constituirea Consiliului Judetean Prahova ca parte civila. Ne vom constitui parte civila daca din probatoriu va rezulta un prejudiciu, sens in care vom depune documente la instanta civila", a afirmat aceasta citata de luju.ro.

La termenul de joi, omul de afaceri Razvan Alexe, acuzat de trafic de influenta si dare de mita, si-a recunoscut insa vina.

"Recunosc invinuirile care mi se aduc conform actului de sesizare si doresc sa beneficiez de procedura simplificata conform art. 377 si 375 Cpp. Imi insusesc probele administrate in cursul urmaririi penale. Mentin declaratiile date in faza de urmarire penala", a spus acesta.

Deputatul PSD Vlad Cosma nu a recunoscut invinuirile care i se aduc.

Potrivit DNA, in perioada 2010 - 2013, presedintele CJ Prahova a derulat o activitate infractionala de natura a prejudicia bugetul public al judetului, in favoarea unor interese private, antrenand intr-un circuit ilicit, sustinut si de reprezentantii societatilor comerciale favorizate - denuntatori in cauza, mai multe persoane printre care si pe fiul sau, Vlad Cosma.

"In concret, contra unor sume de bani, reprezentand initial pretul unor contracte de vanzare cumparare terenuri supraevaluate si ulterior un procent din castigul asigurat celor trei societati comerciale, inculpatul Cosma - uzand de prerogativele conferite de functia detinuta la nivelul autoritatii publice judetene si beneficiind de concursul cointeresat al inculpatului Alixandrescu - functionar public avand calitatea de director al unor departamente 'cheie' in CJ Prahova, a facilitat castigarea de catre cele trei societati a procedurilor de achizitie publica organizate de consiliul judetean ca entitate achizitoare de lucrari si servicii, dar si decontarea cu prioritate a altor lucrari deja efectuate", se arata intr-un comunicat al DNA.

Interventia reprezentantilor societatilor la seful CJ s-a realizat fie direct (prin reprezentantul de atunci al uneia dintre cele trei firme, in prezent decedat), fie prin intermediul lui Vlad Cosma si Razvan Alexe (apropiat al familiei Cosma), care si-au traficat influenta avuta asupra lui Mircea Cosma, contra unui 'comision' impartit intre ei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3411 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Bravo, jurista CJ Prahova! (Vineri, 10 octombrie 2014, 16:42)

    Observator roman [utilizator]

    Asta verticalitate!

    ...hai ca e tare! Nefericita aia merge pe varianta Adrian Grajdan in dosarul lui Adrian Nastase.
    ["La data de 22 mai 2012, Adrian Grajdan, in calitate de inspector general al I.S.C., a emis catre ICCJ o adresa prin care ISC contesta existenta prejudiciului in dosarul "Trofeul Calitatii"]

    Atentie insa: Grajdan a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, fiind acuzat de favorizarea infractorului...

    Paine amara la consiliile astea judetene...
  • 0 (0 voturi)    
    Oare? (Vineri, 10 octombrie 2014, 17:06)

    miohaiham [utilizator]

    Pe cei de pe la finanțe si curtea de conturi nu i întreaba nimeni nimic?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by