Primarul din Tandarei, retinut pentru abuz in serviciu si fals intelectual

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 17 septembrie 2014, 20:47 Dosare Anticoruptie


Primarul din Tandarei, Cristian Roman, a fost retinut, miercuri seara, pentru abuz in serviciu si fals intelectual in legatura cu contracte de proiectare si lucrari la drumuri derulate de Primarie, in acest dosar fiind stabilit un prejudiciu de 400.000 de lei, transmite Mediafax.

Potrivit prim-procurorului Parchetului Tribunalului Ialomita, Maria Manolache, primarul George Cristian Roman a fost retinut pentru 24 de ore, el fiind singurul suspect din acest dosar in privinta caruia procurorii au luat aceasta masura preventiva.

Edilul este acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual in legatura cu contracte derulate de Primaria Tandarei, in acest dosar fiind stabilit un prejudiciu de 400.000 de lei.

Cercetarile in acest caz continua, a precizat prim-procurorul Maria Manolache.

In acest dosar, miercuri dimineata au avut loc 14 perchezitii in Slobozia si Tandarei la adresele unor persoane si sedii de firma, precum si la Primaria Tandarei.

Potrivit procurorilor, primarul si seful Biroului de achizitii publice din Primaria Tandarei, Costica Ionescu, sunt suspectati ca si-ar fi exercitat in mod defectuos atributiile de serviciu cu ocazia derularii unor contracte de proiectate si executare lucrari la drumuri.

Astfel, primarul si seful biroului de achizitii ar fi incheiat contracte pentru executarea acestor lucrari fara a respecta normele legale in domeniul achizitiilor publice si ar fi facut plati din bugetul public pentru lucrari care in realitate nu au fost efectuate. Pentru a da o aparenta de legalitate acestor contracte si pentru a disimula faptele, cei doi au intocmit,ulterior, mai multe documente in fals.

Ancheta procurorilor in acest dosar ii vizeaza, pe langa cei doi reprezentanti ai primariei, si pe unii reprezentanti ai firmelor cu care au fost incheiate contractele.

Cristian George Roman, care a fost viceprimar in mandatul 2008-2012, a fost ales primar in anul 2012 sub sigla Uniunii Social Liberale (USL), el fiind membru PSD. De altfel, el conduce organizatia municipala a PSD si este vicepresedinte al PSD Ialomita, facand totodata parte din Consiliul National al PSD.

In ultima sa declaratie de avere, despusa in luna mai, primarul mentioneaza ca nu are case, masini sau terenuri si nici active financiare.

In schimb, el noteaza ca in ultimele 12 luni a vandut un apartament, cu suma de 10.000 de euro, si un autoturism pentru care a incasat 16.000 de euro, dar si ca a contractat un credit bancar in anul 2013, in valoare de 25.000 de lei, pe care trebuie sa il plateasca pana in 2015.

La capitolul venituri, primarul mentioneaza doar venitul anual incasat de la primarie, in valoare de 36.000 de lei.

Potrivit declaratiei de interese depuse tot in acest an, primarul din Tandarei este membru in doua asociatii de dezvoltare intercomunitara si intr-un grup de actiune locala, fara a detine parti sociale sau actiuni.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1030 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    1 primar retinut/sapt (Miercuri, 17 septembrie 2014, 21:55)

    Snitzelvienez [utilizator]

    Problrma e ca cefele groase i-l vor vota din nou,asa in puscarie


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by