VIDEO Presedintele CJ Vrancea Marian Oprisan reclama Parlamentului, Consiliului Superior al Magistraturii si Ambasadei SUA ca DNA face presiuni asupra magistratilor

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 29 august 2014, 21:06 Dosare Anticoruptie


Marian Oprisan
Foto: AGERPRES
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, sustine ca DNA, care a cerut stramutarea procesului sau de coruptie, face presiuni si ii "hartuieste" pe magistratii care judeca acest dosar, el transmitand o scrisoare in acest sens Parlamentului, Consiliului Superior al Magistraturii, ministrului Justitiei si Ambasadei SUA, informeaza Mediafax.

Marian Oprisan a trimis, vineri, o scrisoare Parlamentului, Consiliului Superior al Magistraturii, ministrului Justitiei, procurorului general al Romaniei, Ambasadei SUA la Bucuresti si Comisiei Europene in care reclama ca DNA dezinformeaza si face presiuni asupra magistratilor care judeca dosarul sau de coruptie.

"Cum se poate numi altfel decat tergiversare faptul ca in acest dosar politic DNA a facut nu mai putin de patru cereri de stramutare, ultima fiind facuta pe 26 august 2014? Cand spun ca cel care tergiverseaza procesul politic in care sunt implicat este DNA am dreptate caci, iata, au facut cea de-a patra cerere de stramutare. Pentru DNA nu au fost buni judecatorii de pe raza judetului Vrancea, nici cei de pe raza judetelor Braila si Galati. Acum iata ca nu mai sunt buni nici judecatorii de pe raza judetului Cluj. In data de 21 august 2014, procurorii DNA au cerut recuzarea judecatorului de la Judecatoria Cluj si, dupa ce cererea acestora a fost respinsa, au solicitat stramutarea dosarului", spune Marian Oprisan in scrisoare.



Presedintele Consiliului Judetean Vrancea sustine ca, "in calitate de persoana direct interesata in aflarea adevarului", se intreaba, retoric, daca toate aceste cereri formulate de DNA au fost facute in interesul aflarii adevarului sau pentru ca "procurorii au pe lista lor lideri politici care trebuie condamnati cu orice pret".

El mai sustine ca "pentru cei indoctrinati de Macovei&Co sau de alti adversari politici este evident ca vinovatia lui Marian Oprisan nici nu ar mai fi trebuit probata".

"Am afirmat si continui sa afirm ca sunt primul interesat sa imi demonstrez nevinovatia! Pe de alta parte, am speranta si increderea ca judecatorii, cei care trebuie sa stabileasca adevarul in acest dosar, vor putea face o evaluare corecta, bazata pe probe, a faptelor si nu se vor lasa intimidati de presiunile evidente la care sunt supusi de DNA, in ultimele luni de zile", mai spune Marian Oprisan.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea sustine, totodata, ca DNA este o institutie necesara in Romania, dar, "pentru ca justitia sa fie cu adevarat independenta, procurorii trebuie sa inceteze sa ii hartuiasca pe magistratii judecatori, garantii statului de drept".

"Atunci cand DNA nu inceteaza aceste practici, ar trebui sa intervina CSM. Am solicitat public CSM sa puna capat presiunilor DNA la adresa magistratilor judecatori, dar pana in prezent nu am vazut nicio reactie a acestei institutii. Vreau doar sa reamintesc tuturor faptul ca, inainte ca procurorii sa imi instrumenteze dosarul, presedintele Romaniei afirma ca <<starea de urgenta a lui Marian Oprisan este la DNA>>. Astazi, aceeasi DNA pare sa isi aduca aminte de <<starea de urgenta>> anuntata de presedintele Romaniei si sa faca tot posibilul pentru ca dosarul politic in care sunt inculpat sa ajunga ᅡacolo unde trebuieᅡ", mai arata Marian Oprisan in scrisoarea transmisa Parlamentului, CSM, ministrului Justitiei, procurorului general, Ambasadei SUA la Bucuresti si Comisiei Europene.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea a mai sustinut ca interesul sau este acela de a-si demonstra nevinovatia, dar ca "toate actiunile DNA din ultimele luni probeaza faptul ca functioneaza dupa principiul NKVD, conform caruia "nu exista persoane nevinovate, exista persoane de care nu ne-am ocupat suficient>>".

Procurorii DNA au solicitat stramutarea dosarului in care seful Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, este acuzat de fapte de coruptie si care este pe rolul Judecatoriei Cluj-Napoca, motivand ca "au fost acordate termene nenumarate pentru audierea martorilor".

Cererea procurorilor anticoruptie a fost depusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie si ar urma sa se judece la Curtea de Apel Cluj in 8 septembrie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1903 vizualizari

  • +10 (12 voturi)    
    s-a terminat lista scurta de judecatori "inceti" (Vineri, 29 august 2014, 21:34)

    ZeroAbsolut [utilizator]

    bah Oprisane, urmatorul o sa-ti rezolve cu procesul in doi timpi si trei miscari, ca te vad la fel de stresat ca si Nascase si Varanul, ca li se tot lungeau procesele.
  • +8 (10 voturi)    
    Absent nemotivat (Vineri, 29 august 2014, 21:41)

    ipolitic [utilizator]

    Marian al nostru a lipsit de la ore tocmai când s-a explicat cum funcționează justiția.Pe scurt:
    -procurorii fac presiuni pentru condamnare
    -avocații apărării fac presiuni pentru achitare
    -judecătorii judeca
    E simplu.
  • +8 (10 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 29 august 2014, 22:42)

    [anonim]

  • +10 (12 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 29 august 2014, 22:54)

    [anonim]

  • +6 (8 voturi)    
    Mult tupeu! (Vineri, 29 august 2014, 23:34)

    miohaiham [utilizator]

    A ajuns tara asta pe mana hoțiilor, mincinosilor și UDMRistilor
  • +4 (6 voturi)    
    altu' care se declara "haituit" ... (Sâmbătă, 30 august 2014, 0:20)

    gemini [utilizator]

    ... de justitie...

    pai mai era unu' de curind, care tot se batea cu pumnu' in piept cam la fel, ca cica ar fi fost haituit de justitia "basista"...

    baah, furacila oprisan, infunda baaah, pirnaia, linga colegu' de furaciuni, stii tu, ala de la iasi, parca, cica fost "leberal"... cum il chema oare???
  • +4 (6 voturi)    
    Ts ts ts...saracul de el (Sâmbătă, 30 august 2014, 0:29)

    SoimulPatriei [utilizator]

    "Cum se poate numi altfel decat tergiversare faptul ca in acest dosar politic DNA a facut nu mai putin de patru cereri de stramutare".Incazul asta sper ca DNA sa mai faca inca patru dosare penale :).Nu degeaba au stramutat.
  • +7 (7 voturi)    
    Asemanari definitorii! (Sâmbătă, 30 august 2014, 6:50)

    hotnewsfil [utilizator]

    Reclamatia inaintata de borfasul Oprisan seamana ca douna picaturi de apa, cu cea pe care a trimis-o Nicusor Constantinescu. De fapt, acel alt mare borfas s-a plans si direct Departamentului de Stat al SUA, ca tot nu avea America vreo alta problema extrem de importanta in prim-planul preocuarilor actuale de politica externa mondiala.
    Ne asteptam ca Mircea Badea sa dea de pereti cu presedintele Obama, sa sterga, cu acesta, podeaua camerei ovale, sa iasa pe strazile marilor orase din SUA, imbracat cu tricoul de suscces 'Jos Basescu', sa informeze tot poporul american ca Obama este un basist periculos, ca Base a manipulat justitia sa il condamne pe angelicul Felix.
    • 0 (0 voturi)    
      Pe cand (Sâmbătă, 30 august 2014, 12:46)

      mopsu [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      un complet de juriu compus din oameni obisnuiti ca in America, judecand dupa fapte , nu dupa subterfugii avocatesti si la noi in Romania?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by