Seful Inspectoratului Judetean de Politie Mures, urmarit penal de DNA pentru luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 28 august 2014, 16:55 Dosare Anticoruptie


Valentin Pescari
Foto: Politia Romana
Procurorii anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de inspectorul sef al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Mures, Valentin Pescari, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. In acelasi dosar este urmarit penal si Teodor Giurgea, director general al Administratiei Bazinale de Apa Mures la data faptelor, pentru dare de mita, informeaza un comunicat difuzat joi de Directia Nationala Anticoruptie.

Potrivit comunicatului DNA, "procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Targu Mures au dispus efectuarea urmaririi penale fata de:
  • PESCARI VALENTIN, chestor de politie, inspector sef al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Mures, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata (doua acte materiale)
  • GIURGEA TEODOR, la data faptelor director general al Administratiei Bazinale de Apa Mures, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita in forma continuata (doua acte materiale)".
Potrivit procurorilor, in cauza exista "elemente din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:
  • La data de 4 octombrie 2011, suspectul Pescari Valentin - chestor de politie, inspector sef al Inspectoratului Judetean de Politie Mures, i-a pretins suspectului Giurgea Teodor, ca, in calitatea sa de director general al Administratiei Bazinale de Apa (A.B.A.) Mures, sa trimita 30 de autobasculante de cate 30 de tone cu pamant rezultat din decolmatarea unui parau, in vederea amenajarii unei parcele de teren care apartinea chestorului de politie. Pamantul urma apoi sa fie nivelat cu un buldozer, pe cheltuiala A.B.A. Mures. Pretinderea a fost facuta pentru ca, in schimb, Pescari Valentin, in virtutea atributiilor sale de serviciu, sa dispuna mutarea unei rude a lui Giurgea Teodor, lucrator al IPJ Mures, la un alt serviciu din cadrul (IJP) Mures.
  • La data de 26 octombrie 2011, suspectul Pescari Valentin i-a mai pretins suspectului Giurgea Teodor repararea, de asemenea pe cheltuiala A.B.A. Mures, a unui autovehicul apartinand IPJ Mures. Anterior, chestorul Pescari Valentin dispusese transferarea rudei lui Giurgea Teodor si se angajase fata de acesta din urma ca o va muta din nou, la un alt compartiment, mai potrivit aptitudinilor sale".
DNA aminteste ca Teodor Giurgea a fost trimis in judecata intr-o cauza separata, in 2013, de Serviciul Teritorial Targu Mures.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3460 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by