Contestatia companiei Grivco privind sechestrul din dosarul ICA, respinsa de instanta

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 26 august 2014, 15:57 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Bucuresti a respins marti, ca neintemeiata, contestatia la executare depusa de compania Grivco in legatura cu sechestrul pus pe mai multe bunuri in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), anunta Agerpres. Decizia nu este insa definitiva, iar Grivco poate ataca solutia data de tribunal in termen de trei zile de la comunicare.

Hotararea vine dupa ce judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au respins luni o contestatie asemanatoare depusa de Camelia Voiculescu.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus pe 8 august, printr-o decizie definitiva, confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu, 'care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini'.

Printre bunurile confiscate se afla 'imobilul teren intravilan in suprafata de 29.220,03 metri patrati situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei nr.1D si constructiile aferente', precum si alte doua terenuri si constructiile aferente acestora, in suprafata de 4.457 de mp si, respectiv, de 3.000 de mp, ambele situate in Bucuresti, sector 1, strada Garlei nr. 1B.

Judecatorii au mai decis confiscarea imobilului din soseaua Bucuresti - Ploiesti nr. 25 - 27, sector 1, compus din teren in suprafata de 4.184,41 mp si constructie de 3.140 mp edificata pe o suprafata construita la sol de 1.986,25 mp.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea de la Dan Voiculescu, in calitate de beneficiar real al Compania Grivco SA la data incheierii contractului de inchiriere cu SC Romtelecom SA, a sumelor incasate cu titlu de chirie aferente cotei de participare la beneficii/pierderi, in cuantum de 76,5%, in perioada 30 iunie 2003 - 6 iunie 2006, respectiv a sumei de peste 3,5 milioane dolari, plus TVA aferent, dar si a sumelor incasate ulterior de cele doua fiice in baza contractului de inchiriere cu Romtelecom, dupa preluarea actionariatului Grivco, incepand cu iunie 2006, sume care vor fi calculate de organele care vor pune in executare decizia.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

983 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by