Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, ramane in arest la domiciliu

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 26 august 2014, 14:04 Dosare Anticoruptie


Gheorghe Bunea Stancu
Foto: Agerpres
Magistratii Tribunalului Galati au respins, marti, cererea procurorilor DNA Galati care au solicitat inlocuirea masurii arestarii la domiciliu, aplicata presedintelui suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu, cu masura arestarii preventive, informeaza Agerpres.

Procurorii DNA au contestat decizia magistratilor si au cerut arestarea preventiva a lui Bunea Stancu ca urmare a faptului ca inculpatul ar fi luat legatura, in mod indirect, cu suspectul Soare Vasile, directorul firmei Concivia, la care presedintele CJ este actionar. Astfel, inculpatul ar fi incalcat una dintre masurile dispuse prin incheierea din data de 8 august 2014 a Tribunalului Galati, respectiv interdictia sa comunice cu ceilalti inculpati, suspecti sau martori.

Tribunalul Galati a decis vineri, 8 august, ca presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si vicepresedintele CJ, Florin Mija, sa fie arestati la domiciliu, dupa ce fusesera retinuti de procurorii DNA, fiind acuzati de abuz in serviciu in forma continuata si de conflict de interese. Alaturi de cei doi a fost retinut si seful biroului Achizitii publice din aceeasi institutie, Nicolae Moisiu. Vicepresedintele CJ Florin Mija si seful de la Achizitii, Nicolae Moisiu, au fost membri in comisiile de evaluare a ofertelor depuse in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achizitii publice la data faptelor si sunt acuzati de abuz in serviciu in forma continuata.

DNA sustine ca, in perioada 2009-2010, Gheorghe Bunea Stancu, ordonator principal de credite, si ceilalti doi inculpati si-au incalcat atributiile de serviciu, in contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizitii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean, organizate de CJ Braila.

Potrivit procurorilor, modul in care au fost organizate si derulate procedurile de achizitie publica in perioada de referinta a condus la situatia ca trei societati comerciale sa detina monopolul lucrarilor licitate de CJ Braila, fiind practic singurele firme care participa si castiga contracte pe plan local si judetean.

"In situatia in care existau si alti ofertanti, firmele agreate fie ofereau pretul cel mai mic, fie indeplineau 'anumite' conditii apreciate ca esentiale de catre membrii comisiilor de analizare si evaluare a ofertelor, situatie care, in mod inevitabil, a condus la castigarea procedurilor respective. Interesul presedintelui CJ pentru castigarea procedurilor de achizitie publica de catre una dintre firme este subliniat de faptul ca, in mod indirect, este actionar la aceasta firma", se arata intr-un comunicat al DNA.

DNA mentioneaza ca s-a ajuns la aceasta situatie din cauza exercitarii defectuoase a atributiilor de serviciu de catre membrii comisiei de evaluare a ofertelor, prin alegerea unor oferte financiare neprofitabile, dar si a gestionarii ineficiente a bugetului local de catre seful CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, cauzandu-se un prejudiciu de aproximativ 3 milioane lei si vatamarea intereselor legitime ale agentilor economici care au participat la procedurile de achizitii publice si au fost descalificati in mod discriminatoriu.

Gheorghe Bunea Stancu si Florin Mija au fost suspendati din functie prin ordine semnate de prefectul de Braila, Vasilica Vilcu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1106 vizualizari

  • +5 (7 voturi)    
    /// (Marţi, 26 august 2014, 14:17)

    hmara [utilizator]

    Orasul e mic. Se cunosc intre ei.
    Mai e de facut curatenie in judecatorii.
    Daca se judeca in alt oras , mergea sigur in arest.
    Timp este. Rabdare la fel.
  • +1 (3 voturi)    
    Fuge in SUA, sau pe unde apuca (Marţi, 26 august 2014, 14:33)

    Matrafirefox [utilizator]

    Se va imbolnavi si asta subit si-si va lua talpasita.. la "tratament"


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by