Dan Voiculescu cere in instanta anularea condamnarii din dosarul ICA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 19 august 2014, 16:29 Dosare Anticoruptie


Omul de afaceri Dan Voiculescu a depus la Curtea de Apel Bucuresti o contestatie prin care solicita anularea pedepsei de 10 ani inchisoare pe care a primit-o in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), anunta Agerpres. Contestatia a fost inregistrata luni, iar primul termen al procesului se va desfasura pe 14 octombrie. In paralel, fiicele sale, Camelia si Corina Voiculescu, contesta atat la Tribunalul Bucuresti, cat si la Curtea de Apel Bucuresti sechestrul asigurator pus pe mai multe bunuri in dosarul ICA. Contestatii impotriva sechestrului au depus si Compania de Cercetari Aplicative si Investitii (fostul Institut de Cercetari Alimentare), precum si compania Grivco.

Pe 8 august, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare.

De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus totodata confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu, "care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini".

Este vorba, printre altele, de 'imobilul teren intravilan in suprafata de 29.220,03 metri patrati, situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei nr.1D si a constructiilor aferente', precum si a altor doua si a constructiilor aferente acestora, in suprafata de 4.457 de mp si respectiv de 3.000 de mp, ambele situate in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B.

Judecatorii au mai decis confiscarea imobilului situat in soseaua Bucuresti - Ploiesti, nr. 25 - 27, sector 1, compus din teren in suprafata de 4184,41 mp si constructie de 3.140 mp edificata pe o suprafata construita la sol de 1986,25 mp, care vor trece in patrimoniul statului.

Totodata, instanta a confiscat de la Camelia si Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentand contravaloarea a aproape 10 milioane de actiuni detinute la SC Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA (fosta SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecareia.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5996 vizualizari

  • +12 (12 voturi)    
    penibil felix (Marţi, 19 august 2014, 16:36)

    un domn [utilizator]

    in fapt daca si a Turnat familia la Secu..ce mai poti spune despre felix ?
  • +13 (13 voturi)    
    e ceva (Marţi, 19 august 2014, 16:39)

    dum_i [utilizator]

    dupa 7 ani de proces si 2 sentinte definitive si irevocabile, sa castigi la 'contestatie in anulare' :))
    • +5 (5 voturi)    
      poate ii mai da inca 10 ani (Marţi, 19 august 2014, 16:54)

      rov [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

      si ii intemniteaza si catelul spagatar...
  • +19 (19 voturi)    
    Grabă mare, semn rău! (Marţi, 19 august 2014, 16:41)

    corvus coraX [utilizator]

    Nici măcar nu s-a așteptat publicarea motivării sentinței ceea ce dovedește o grabă suspectă dar și șanse imense de respingere a solicitării. În general o respingere în anulare este extrem de rar acceptată și asta doar dacă s-au comis erori judiciare evidente (care pot reieși mai ales după publicarea motivării instanței). Nu știu cine este avocatul avocatului Mateuț dar eu în locul lui Voiculescu aș apela la unul din oficiu...
    • +5 (5 voturi)    
      adevarul este ca voiculescu nu a avut nevoie (Marţi, 19 august 2014, 16:56)

      rov [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      de avocati.
      Pentru el erau suficienti judecatorii...
    • +5 (5 voturi)    
      Mateut este in mare foame de bani!!! (Marţi, 19 august 2014, 17:19)

      Bwana [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      Sincer cred ca dl. avocat Mateut este disperat dupa bani si incearca acum sa-si asigure pensia din ce mai poate scoate de la varan. Simte ..parerea mea..ca nu prea o sa mai aibe alti clienti ...dupa atatea ...bari...la bara si atunci trage ce se mai poate acum, inainte de sechestrul final, de la batranelul Dan Voiculescu.
      Nu pot sa ma intreb unde preda dl.profesor Mateut daca isi probeaza stangaciile si este batut de proprii studenti (refuz sa cred asta) .
      Cat despre distinsul Dan Voiculescu cred ca trebuie sa avem totusi intelegere si ar trebui consiliat de un rafinat psihiatru nu de alta dar poate nu a relizat ca procesele astea au fost live nu demo!
    • +4 (4 voturi)    
      Comment sters de user (Marţi, 19 august 2014, 18:25)

      Captain Romania [anonim] i-a raspuns lui corvus coraX

  • +1 (1 vot)    
    Despre INFRACTORI (Marţi, 19 august 2014, 17:12)

    chiaburu [utilizator]

    In ce tara s-a mai auzit ca un infractorcare este securist si turnator ordinar la securitate ,sa mai faca si contestatieimpotriva unei sentinte definitive si irevocabile a unei instante de apel?
    Domnilor magistrti facetii placerea de ase judeca si chemati-l injudecata pentru toate celelalte infractiuni pentru carenu afost judecat inca!
    Grabitiva ca el va roaga sa va grabiti!
    Sa-ti fie rusine felix!
  • +2 (2 voturi)    
    Protestez (Marţi, 19 august 2014, 17:15)

    Daniels22026 [utilizator]

    De ce ii acorda presa si cititorii atita importanta varanului? Protestez!

    Am sa dau Romania in judecata la CEDO. Il iau avocat chiar pe Mateut. Si am sa cer 1 euro de la fiecare locuitor al tarii. Am sa demonstrez ca sint mai bun si mai inteligent decit marea majoritate a romanilor. Iar societatea si-a batut joc de toate calitatile si virtutile mele. Nici macar 1 milion de euro nu am facut avere. Rusine!

    Am sa va dau pe toti in judecata si voi cistiga. Mateut o sa ma sustina, caci ii dau 10 procente din suma ce mi se cuvine. Va sparg pe toti! Pregatiti banii ca oricum mi iau eu singur. Traiasca justitia smecherilor!
    • -1 (3 voturi)    
      hm (Marţi, 19 august 2014, 22:25)

      dan63 [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

      dacă ești atât de deștept, nu scrii „marea majoritate”. Nu îți pot datora ceva, niciodată!
  • +1 (1 vot)    
    Dar daca? (Marţi, 19 august 2014, 17:30)

    MirceaGeorgescu [utilizator]

    Sufera de amnezie sau a intrat in sevraj, din cauza lipsei din meniu a verzei calite!
  • +2 (2 voturi)    
    O PROPUNERE ! (Marţi, 19 august 2014, 17:48)

    GRANDFATHER [utilizator]

    Ii propun condamnatului Dan Voiculescu sa initieze o miscare de masa in randul detinutilor, sprijinindu-i financiar sa deschida fiecare o actiune de contestare a pedepselor cu executare la care instantele i-au condamnat! Va avea astfel ocazia sa intre in cartea recordurilor - Guinness World Records - si astfel sa devina o persoana cunoscuta la nivel mondial!
    Constat ca domnul Dan Voiculescu nu are capacitatea sa inteleaga si sa accepte ca nu este deasupra legii si ca oricati bani a platit sau va plati avocatilor sai, acestia nu au putut, desi s-au straduit, si nu vor putea sa-l "spele" de vinile sale! Domnul Dan Voiculescu nu mai are rabdare sa astepte publicarea motivarii sentintei, punandu-si intr-o postura penibila proprii aparatori! E grav!!!
  • +1 (1 vot)    
    nelămurire (Marţi, 19 august 2014, 18:42)

    AdrianUrsu [utilizator]

    În țara asta se mai respecta ceva? Dacă e decizie definitiva singura cale de recurs ar trebui sa fie altundeva, nu tot în România, deoarece e aici a fost condamnat de instanța suprema și definitiv.
  • +1 (1 vot)    
    mai securistule (Marţi, 19 august 2014, 19:10)

    burebista [utilizator]

    Esti un hot notoriu stai la puscarie ca acolo este locul tau ,iar averea confiscate ,la fel si la alti hoti .Bani luati rapid si dati la sanatate si la invatamant.
  • 0 (0 voturi)    
    Altceva, (Marţi, 19 august 2014, 19:29)

    Gladiatorul [utilizator]

    in instanta, NU a mai cerut.
  • +1 (1 vot)    
    Hai sa dam pagina... (Marţi, 19 august 2014, 20:04)

    Mari.an [utilizator]

    Unde pana acum fugea de tribunale, acum se duce cu tot interesul ...
  • +1 (1 vot)    
    Mateut (Miercuri, 20 august 2014, 12:15)

    Sasul70 [utilizator]

    ar trebui sa ceara in contestatie anularea sentintei si rejudecarea cauzei de catre ICCJ ... poate reuseste sa scoata 15 ani ptr. client :)))))


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by