Tolontan: Oamenii Elenei Udrea din Ministerul Dezvoltarii au inceput sa vorbeasca la DNA despre mecanismul fraudei din Gala Bute

de RH     HotNews.ro
Vineri, 15 august 2014, 10:11 Dosare Anticoruptie


Oamenii cu care Elena Udrea a lucrat la Ministerul Dezvoltarii pentru organizarea Galei Bute au inceput sa dea detalii la DNA despre implicarea fostului ministru in presupusa extorcare a fondurilor europene, scriu ziaristii Mirela Neag si Catalin Tolontan intr-o investigatie a Gazetei Sporturilor. Potrivit acestora, oamenii au inceput sa vorbeasca "la sfatul avocatilor".

"Da, am fost intrebati la DNA si am povestit cum ministrul Udrea a cerut in mod repetat in sedinte sa finantam Gala de box!", a declarat pentru GSP o sursa, sub anonimat.

"Ultimele audieri nu au fost de speriat, dar s-a insistat pe implicarea sefilor si pe aflarea celor care au pus la cale mecanismul", spune o alta sursa, in timp ca o alta a declarat ca "Spre deosebire de lotul din cazul Ridzi, Udrea si ai ei au fost mai inteligenti, dar au si un mare dezavantaj. Banii au ajuns si in alte parti, au apucat sa fie dati! Si ei au lasat urme".

Reamintim ca DNA desfasoara o urmarire penala in rem (adica impotriva faptei, nu impotriva unei persoane) in dosarul Gala Bute, procurorii avind suspiciuni ca bani europeni au fost sifonati. Este a doua cercetare in acest caz, dupa ce anul trecut o prima solutie - care o exonera complet pe Elena Udrea si il gasea pe Rudel Obraja tap ispasitor - a fost infirmata de conducerea DNA.

Elena Udrea, la acel moment ministru al Dezvoltarii in Guvernul Boc, a fost principalul promotor al organizarii Galei Bute la Bucuresti, cu finantare din bani europeni, plus bani de la companii cu capital majoritar de stat. Elena Udrea este acum presedintele PMP si se pregateste sa devina candidatul partidului la prezidentiale. PMP a obtinut circa 6% din voturi la europarlamentarele din luna mai.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8039 vizualizari

  • -3 (31 voturi)    
    dovezi! (Vineri, 15 august 2014, 10:17)

    ggna [utilizator]

    Tolontan, trebuie dovezi, nu....ai auzit tu, ca unii spun, ca s-a cerut, ca s-au dat bani, ca au ajuns....
    Iar madama nu a negat niciodata ca datorita ei s-a organizat gala Bute! Din contra, s-a laudat cu asta! Ce stire e asta????
    • +3 (3 voturi)    
      intreaba-l de banii imprumutati de la (Vineri, 15 august 2014, 21:43)

      kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui ggna

      crescent !
  • -2 (34 voturi)    
    Tolontan... (Vineri, 15 august 2014, 10:28)

    mircea_cjn [utilizator]

    marele investigator al varanului...
  • -6 (34 voturi)    
    Unde arata ca Udrea a gresit?????? (Vineri, 15 august 2014, 10:35)

    Cristiann80 [utilizator]

    Glume de campanie...dar nimic nou fratilor! Aceleasi baliverne de doi bani!!! Unde este marturia care s-o incrimineze pe Udrea despre ceva rau? A spus clar si ea ca si-a dorit sa aduca Gala Bute in Romania si chiar s-a luptat pentru asta, da? Dec,i unde-i ilegalitatea? Unde sunt marturiile care s-o invinovateasca cu ceva???? Ce treaba sa aiba Udrea cu disparitia unor bani? Ea n-a fost ORGANIZATIRUL, MANAGERUL , CONTABILUL Galei, a fost doar sponsor pentru pormovarea brandului de tara in toata lumea si atat. Nu mai dezinformati ca nu suntem prosti si manipulabili toti care privim la tv sau citim presa. Udrea n-a gresit cu nimic, a facut doar bine, a bucurat o tara intreaga si pentru asta voi cei de la A 3 nu aveti liniste pentru ca Udrea N-A FURAT UN LEU NICIODATA, in comparatie cu voi si stapanul vostru! Haideti sa fiti corecti macar in ultimul ceas, deoarece la cat rau ati facut vi se intoarce dragilor!!!!!
    • +8 (32 voturi)    
      Multumim din suflet (Vineri, 15 august 2014, 11:00)

      danielush [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      tati, du-te la partid sa-ti iei prima din cotizatii !! vei fi mangaiat si pe crestet !!
  • +9 (31 voturi)    
    da (Vineri, 15 august 2014, 10:39)

    jeanvaljeanro [utilizator]

    adio elena, adio pmp :)) am fost unul dintre prostii care au votat pmp la europarlamentare, dar nu se va mai intampla a doua oara!
    • +10 (22 voturi)    
      Adieux pmp, adieux acl ! (Vineri, 15 august 2014, 11:09)

      insist pana la capat [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

      Monica Macovei Presedintele Romaniei !!!
  • +5 (31 voturi)    
    Hai sictir (Vineri, 15 august 2014, 10:54)

    ipolitic [utilizator]

    De ce nu investigati si chestii mai grave, de exemplu jaful din fondul forestier? Cica exista o fotografie cu Udrea in padure, rupand o crenguta de stejar.
    • +19 (27 voturi)    
      Stati asa (Vineri, 15 august 2014, 11:40)

      Elena B. [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

      Noi ce vrem de fapt ? Sa pice doar hotii lor , dar cu ai nostri ce facem, ori suntem corecti ori nu . V rem sa avem o tara curatata de hoti ? Atunci trebuie toti sa plateasca TOTI , indiferent de partid, functie.
      • +16 (18 voturi)    
        Noi vrem să "pice" toţi hoţii (Vineri, 15 august 2014, 12:59)

        Kute [utilizator] i-a raspuns lui Elena B.

        Dacă fratele lui TB se află acolo unde l-au dus propriile decizii tot aşa se vor petrece lucrurile şi cu domniţa Udrea. Câtă vreme vom avea această certitudine, ţara asta mai are motive să spere.
      • +1 (17 voturi)    
        Nu,frate (Vineri, 15 august 2014, 13:04)

        ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Elena B.

        Vreau fapte, nu aluzii si supozitii
        Faza1 stirea:
        Elena Udrea a fost vazuta cu o sacosa plina.
        Faza2 investigatia ziaristica "neutra":
        Elena Udrea a fost vazuta cu o sacosa plina.
        Oare cati bani incap in sacosa aia?
        Faza3, opinia publica "bine informata":
        Stiati ca Udrea a fost vazuta cu o sacosa plina cu bani?
        Faza4 stirea:
        Exista martori care afirma ca Udrea avea o sacosa plina cu bani..
        M-am saturat de acest tip de "presa"
      • +4 (4 voturi)    
        Cu o minoră precizare (Vineri, 15 august 2014, 19:54)

        Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui Elena B.

        Să plătească toți cei vinovați.
        Altfel, ne înscriem în logica Puterii, care susține că roți românii sunt falsificatori, mituitori, leneși și votanți PSD.

        Știrea, într-adevăr, nu spune decât că DNA a redeschis dosarul, adăugând și așteptările celor de la GSP, care remarcă, mirați, că dosarul e "ținut din scurt" și secret. Păi, cum altfel să fie, din moment ce încă nu s-au formulat acuzațiile?
  • +1 (21 voturi)    
    Imunitate (Vineri, 15 august 2014, 11:36)

    h.bogdan [utilizator]

    Acceasi metoda. Vrea sa scape de dosare candidand la presedintie. Nu va merge.Ulciorul nu merge de multe ori la apa.
    • -2 (8 voturi)    
      Si cum scapa de dosare? (Vineri, 15 august 2014, 14:06)

      LiviuIordache [utilizator] i-a raspuns lui h.bogdan

      Si cum face, ce-are una cu alta?
  • -1 (9 voturi)    
    mai mult (Vineri, 15 august 2014, 12:43)

    Anonim AntiBasescu [utilizator]

    Dupa decembrie 2014 nici acel ulcior nu va mai merge la apa cea mare...
  • +3 (15 voturi)    
    Campanii la rupere... de bilete de tramvai! (Vineri, 15 august 2014, 14:06)

    LiviuIordache [utilizator]

    Unde era marele anchetist, care vinde amantele lui Piturca din ziar, chinurile lui Becali in inchisoare, ce si-a cumparat Gordos din Mall cu filmele cu Stan si Bran la pachet sau sticle de bere in tipla!
    Descoperire mare, nenorocita de Udrea a incercat, in nemernicia ei, sa promoveze noul brand de tara Romania, Gradina etc printr-un meci pentru titlul mondial (primul, daca nu-l punem la socoteala pe ala nedisputat al lui Doroftei, care nu a putut face greutatea ca a fost chemat citeva ore, chiar inaintea cintarului, de Adrian Nastase). Da si? A insistat sa se implice, cu publicitate, ministerul respectiv.
    Tot cu un fis cufurit s-a terminat si marea ancheta cu Patinoarul de la Brasov (noroc ca s-a facut, ca altfel echipele romanesti jucau hochei doar la Budapesta si Miercurea Ciuc, in Liga Mol, adica Ungaria Mare). Un fel de "disident" cu gargara la el, dar evident teleghidat de trustul impotriva pretinde ca scrie, acest Tolo, unul dintre marii vinovati ai distrugerii sportului romanesc. Hai sa ne aducem aminte de golania care i-a scirbit pe Bellu si Bitang, plecati satui de injuraturile lui Tolontan, si cind au revenit au facut medalii de 3-4 sportive, cite mai ramasesera dupa "campania de asanare" a lui Tolo! Un vorbete periculos!
    • +5 (7 voturi)    
      A imprumutat 125.000 de la Crescent!!! (Vineri, 15 august 2014, 21:38)

      LiviuIordache [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

      Marele deontolog, luptatorul dreptatii, deschizatorul de pirtie in anticoruptie s.a.m.d. a imprumutat, contract semnat cu minuta lui ca administrator unic al firmei care editeaza GSP, 125.000 dolari de la Crescent maritime, din Cipru, firma securitatii din care s-au facut antenele! Tolo, tata, ne lesi cu vrajeala asta obosita, ai luat fata de savonarola in mizerie a lui CTP si crezi ca toata lumea e tolo-maca? Pai, matale din ce faci banii. Stelian Negrea a aratat contractul la B1 tv asta-seara, asa ca nu-ti mai coase himenul sa fii fata mare, nu mai tine!
  • +6 (10 voturi)    
    Tolontan un Albert Speer architekt in Varania (Vineri, 15 august 2014, 15:36)

    Plagarus [utilizator]

    Talentat , documentat si bine intentionat profesional, dar precum marele arhitect german, condamnabil peste ani si ani.A servi unui fuhrer penal este de neiertat !
    • 0 (8 voturi)    
      al nost' n-are arhitecti, na! (Vineri, 15 august 2014, 19:08)

      Anonim AntiBasescu [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      Har Domnului ca Fuehrerul de la apa cea mare are citiva intelectuali transportabili pe calea aerului, SI NICIUN ARHITECT in solda sa! Se dovedeste inca o data ca Anca Petrescu a fost un accident al istoriei!
  • +7 (9 voturi)    
    unul care nu a reusit sa dovedeasca (Vineri, 15 august 2014, 15:53)

    kkciosuldelahamangia [utilizator]

    macar un singur blat in fotbal.
  • 0 (2 voturi)    
    Slugile varanului il servesc si ca infractor! (Sâmbătă, 16 august 2014, 8:01)

    hotnewsfil [utilizator]

    Tolontan- sluga de mare incredere a securistului turnator, continua sa puna in practica 'conceptul Varanul', de atacare a celor apropiati presedintelui Traian Basescu.
    Varanul il plateste regeste, cu bani luati direct, de el-sluga, de la Crescent-Cipru.
    Tolontan, un ipocrit de clasa mare, echidistant contra-facut, il slugareste acum si pe Ponta - speranta de eliberare a infractorului, dupa alegerile din toamna.
    Tolontan ii face atmosfera de decredebilizare Elenei Udrea, urmarind astfel sa il atace pe Traian Basescu - cel care a dictat justitiei sa faca 'dosarul telepatia'.
  • -2 (2 voturi)    
    lenuta asta sexy (Sâmbătă, 16 august 2014, 8:08)

    mopsu [utilizator]

    a facut patinoare de trei ori mai scumpe, bazine care au rtat nefolosite, a pastorit o serie mare de amante si curve prin "compania nationala de investitii" a achitat sec 3 mil. de parai, datorii, i-a castigat din salariul ei, impartea trei cioco;ate pe fereastra gipanului la inundatii. ar trebui sa scriem toate nenorocirile care le-a facut, pe mii de pagini si noi sa fim obligati tot pe asta sa o votam? Santem nebuni...
    • +1 (1 vot)    
      Asa a zis Tolontan, nu asa a fost! (Sâmbătă, 16 august 2014, 19:22)

      LiviuIordache [utilizator] i-a raspuns lui mopsu

      Patinoarul despre care s-a scris ca este de 3 ori mai scump a fost ridicat de la verde, cum se spune, ala de 3 ori mai ieftin, din Ungaria, cu care s-a facut demonstratia mincinoasa, era de fapt reconstruit, avea, in primul rind, patul de beton pentru gheata, adica mii de metri cubi de beton, avea cu 1.000 de locuri mai putin, tribunele sunt de lemn, iar agregatele vechi consumau de 5 ori mai mult curent pentru fabricarea ghetii. Altceva? Ca daca incepi cu o minciuna ordinara cade tot!
  • +2 (2 voturi)    
    Gala Bute (Sâmbătă, 16 august 2014, 9:25)

    Viorica Alexandru [utilizator]

    ma gandeam ca daca apare un posibil candidat mai contondent precum Elena Udrea, vor incepe amenintarile...

    ...mare noroc pe Ponta...
  • +2 (4 voturi)    
    Tolontan simuleaza atat de bine onestitatea, (Sâmbătă, 16 august 2014, 10:22)

    fosta zoezoe [utilizator]

    ca s-ar putea sa creada si el ! Imi amintesc de tambalaul facut de el in cazul tolomacei Riti care a sifonat 20000 euro catre o firma pdl-ista.Asta nici nu-si suflecase manecile la furat ca Tolo a si prins-o! Jafurile de milioane de euro din gradina stapanului sau il lasa rece.Toti se opintesc de peste 2 ani sa gaseasca ce a furat Udrea si el ne prezinta ca dezvaluire ca a sustinut gala Bute , ceeace a spus chiar ea la tv... Tolo lasa jurnalistii adevarati sa duca cruciade, nu te mai face ca lucrezi ! Exerseaza incontinuare modul tau preferat de a te "opune" ispitei: lasitatea .Ca in Moartea caprioarei :"Mananc (...) si plang !..."
  • 0 (2 voturi)    
    :)) (Sâmbătă, 16 august 2014, 16:32)

    I [utilizator]

    oamenii au vorbit, ca Udrea a cerut finantarea galei. Nu inteleg ce ar fi ilegal, cum au inteles unii comentatori, vorbitul sau finantarea? Eu stiam ca furtul ar fi ilegal dar nimeni nu a zis nimic de asta.
  • +1 (1 vot)    
    Tolontan, sluga Varanului (Sâmbătă, 16 august 2014, 19:04)

    krampus [utilizator]

    Tolontan incearca sa ne arunce praf in ochi - cica abia il cunoaste pe Varan si nu face decit ceea ce sufletul sau neprihanit de baiat bun si de la tara ii cere. Uita sa spuna un lucru, Varanul i-a dat afara pe toti cei care aveau scrupule si nu faceau exact ce le cerea. Tolontan a ramas, face ce i se cere si continua sa faca vizite regulate la casieria Varanului. Daca trustul Varanului ar duce o politica de razbunare prin dezvaluiri despre coruptia concurentilor lor politici, asta nu ar fi ceva rau, poate se toarna intre ei, dar nu asta fac ci doar imprastie suspiciuni si calomnii despre cei care ii deranjeaza. Tolontan e un asemenea slujitor al campaniilor de calomniere. Rusine.
  • +1 (1 vot)    
    asa (Duminică, 17 august 2014, 10:32)

    Viorica Alexandru [utilizator]

    D-le Tolontan!
    nu mai lansati fumigene!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by