Instanta decide ca Dan Radu Rusanu sa execute arestul la domiciliu in Sinaia

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 11 august 2014, 16:52 Dosare Anticoruptie


Instanta Curtii de Apel Bucuresti (CAB) a decis, luni, ca fostul director al ASF, Dan Radu Rusanu, sa execute arestul la domiciliu in Sinaia, dar si ca acesta, lunar, sa paraseasca locuinta pentru a efectua un tratament medical, relateaza Mediafax.

Curtea de Apel a decis ca, de fapt, domiciliul lui Rusanu este in Sinaia, motiv pentru care el ar putea sa se mute din Sectorul 1 al Capitalei la locuinta pe care o are in localitatea prahoveana.

Totodata, instanta a hotarat sa ii acorde lui Rusanu permisiunea de a parasi temporar si pentru o perioada limitata de timp imobilul in care locuieste, o zi in fiecare luna, pentru o durata de cate sapte ore, in intervalul orar 9:00 - 16:00, pentru a efectua un tratament medical. Ziua, a stabilit instanta, urmeaza sa fie determinata in functie de modul in care Dan-Radu Rusanu va fi programat pentru efectuarea tratamentului.

Decizia de luni a instantei nu este definitiva si poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Dan Radu Rusanu si Constantin Marzac, judecati in dosarul "Carpatica", se afla in arest la domiciliu, in timp ce Ilie Carabulea, implicat si el in acelasi dosar, se afla in arest preventiv, dupa ce a incalcat regulile impuse de arestul la domiciliu, land legatura cu mai multi martori si instaland in locuinta sa un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig.

In dosarul "Carpatica", procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 24 aprilie, pe fostul presedinte al ASF Dan Radu Rusanu, pe omul de afaceri Ilie Carabulea si pe Marian Marzac, fost membru al Consiliului ASF.

Ilie Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL si SC Transcar SRL, societati prin intermediul carora detinea si controla in mod indirect societatea de asigurari Carpatica Asig SA, a fost trimis in judecata pentru constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta, dare de mita, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals, potrivit DNA.

Marian Marzac, fost director general al SC Carpatica Asig SA, la data faptelor membru neexecutiv in Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, a fost deferit justitiei pentru constituirea unui grup infractional organizat, luare de mita, trafic de influenta, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata, abuz in serviciu contra intereselor publice contra intereselor publice, care a avut ca urmare obtinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, care a avut ca urmare obtinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit.

Dan Radu Rusanu, la data faptelor presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, este judecat pentru constituirea unui grup infractional organizat, influentarea declaratiilor, aflate in concurs real, favorizarea faptuitorului, in forma continuata, folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, Radu Mustatea - la data faptelor membru in Consiliul de Administratie al SC Carpatica Asig SA, iar ulterior si presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, Elena Rusu - membru in conducerea SC Carpatica Asig SA, Ina Ana Crudu - fost director general la SC Carpatica Asig SA, sotia fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu, Laura Elena Chitoiu - fost director al Directiei Avizari din ASF, Ioan Opris - expert tehnic auto in cadrul Biroului de expertize locale de pe langa Tribunalul Sibiu, Ioan Dacian Vinereanu - persoana din anturajul lui Mustatea, Georgel Calin - fost secretar general al ASF, Corneliu Silviu Modlveanu - fost vicepresedinte al ASF, conducatorul Sectorului Asigurari si cumnatul lui Adrian Nastase, avocatul Dan Odobescu, suspendat de drept din Baroul Bucuresti si proprietar al unei societati de asigurari.

Totodata, procurorii au trimis in judecata si societatea Carpatica Asig SA, pentru cumparare de influenta si dare de mita.

Procurorii au aratat, in rechizitoriul trimis instantei, ca in anul 2012, SC Carpatica Asig SA, companie specializata in emiterea de polite de asigurari, in ponderea carora, cel mai mare procent il aveau asigurarile tip RCA, avea o situatie financiara precara si necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro.

Incepand din mai 2013, Carabulea, Mustatea si Mirzac "au constituit un grup infractional organizat, in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA", potrivit procurorilor.

"Carabulea Ilie (persoana care detine indirect si controleaza societatea de asigurari) l-a promovat, sustinut si cointeresat financiar, in mod constant, pe fostul director Mirzac Marian (care a ocupat aceasta functie la SC Carpatica Asig SA in perioada 16.05.2012 - 23.04.2013), pentru a fi ales in conducerea ASF. Din pozitia de membru neexecutiv in cadrul conducerii ASF, ocupata cu incepere din data de 24 aprilie 2013, Mirzac Marian a facut demersuri pentru a asigura protectia SC Carpatica Asig SA si pentru a evita suspendarea autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania, pana la remedierea deficientelor", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

Potrivit anchetatorilor, ca intermediar in relatia dintre Carabulea si Mirzac a fost desemnat Radu Mustatea, membru in consiliul de administratie al SC Carpatica Asig SA, acesta avand rolul de a comunica "rezultatele demersurilor infractionale ale lui Mirzac Marian, precum si informatii confidentiale obtinute de la acesta din urma".

Gruparea ar fi fost sprijinita, potrivit procurorilor, de Radu Dan Rusanu, de alte persoane din conducerea ASF, respectiv Georgel Calin, Laura Chitoiu si Moldoveanu Corneliu Silviu, precum si de Dan Odobescu.

La randul lor, Ina Crudu, Elena Rusu si Ioan Dacian Vinereanu au aderat sau au sprijinit gruparea infractionala constituita, sustin anchetatorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2736 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Ce-nseamna judecatorii frate! (Luni, 11 august 2014, 16:55)

    Matrafirefox [utilizator]

    Daca nimeresti judecatori buni justitia castiga, daca nimeresti judecatori corupti.... marele corupt investigat ia arest la domiciliu ca e bolnavior saracu.

    Mi-e sila de judecatori hoti, cineva sa le spuna ca nu mai e comunism.
  • +2 (2 voturi)    
    cata nedreptate (Luni, 11 august 2014, 18:15)

    dadan [utilizator]

    ar trebui sa fie arestat preventiv cate o luna la Sinaia , o luna la Mamaia, asa alternativ... si cand vrea sa faca shoping sa-l cheme la audieri in Bucale cu escorta sa nu stea in ambuteiaj pe DN1...
  • +2 (2 voturi)    
    decizia instantei ???,or gluma macabra ??? (Luni, 11 august 2014, 18:56)

    andreesanu [anonim]

    Cind derbedeul de Rusanu ,un hot nesimtit,este doved
    it ca e vinovat sa -i dai arest la domiciliu este o sfidare
  • +2 (2 voturi)    
    Adica la.. (Luni, 11 august 2014, 18:57)

    coco04 [utilizator]

    hotelul INTERNATIONAL SINAIA care ii apartine.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by