Suspectii din dosarul de la Federatia Romana de Ciclism au adus la Politie o sacosa cu 350.000 de lei delapidati din bugetul institutiei

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 7 august 2014, 13:04 Dosare Anticoruptie


Secretarul general si trezorierul Federatiei Romane de Ciclism au dus la sediul Politiei Romane o sacosa in care se aflau 350.000 de lei, suma pe care cei doi au recunoscut ca au delapidat-o din bugetul institutiei, au declarat, pentru Mediafax, surse din Politie.

Conform surselor citate, secretarul general Vasile Selegean si trezorierul Bogdan Floares au dus la Directia de Investigarea Fraudelor din cadrul Politiei Romane, miercuri seara, o sacosa in care se aflau 350.000 de lei, bani pe care cei doi ar fi recunoscut ca i-au delapidat din bugetul institutiei.

Cu toate ca si-au recunoscut faptele si au acoperit o parte din prejudiciu, cei doi au fost retinuti de politisti pentru 24 de ore, pentru abuz in serviciu, delapidare, fals sub semnatura privata si uz de fals.

Selegean si Floares fusesera ridicati si dusi la audieri, marti, insa au fost lasati sa plece. Miercuri, cei doi au fost chemati din nou, pentru audieri, la sediul Politiei Romane, unde au adus 350.000 de lei, intr-o sacosa.

"Prejudiciul total a fost stabilit la 650.000 de lei, insa 350.000 reprezinta banii delapidati de cei doi, iar restul sumei reprezinta prejudiciul adus bugetului de stat", spun surse apropiate anchetei.

Politistii Directiei de Investigarea Fraudelor au descins, marti, la sediul Federatiei Romane de Ciclism, in dosarul ce vizeaza o presupusa fraudare a banilor alocati pentru deplasarea lotului national la un campionat mondial organizat in SUA, au declarat surse din Politie.

Potrivit surselor citate, anchetatorii au facut trei perchezitii, dintre care una la sediul Federatiei Romane de Ciclism (FRC), in urma carora sapte persoane au fost ridicate si duse la audieri.

Politistii banuiesc faptul ca reprezentantii FRC au cheltuit banii alocati de Ministerul Tineretului si Sportului pentru deplasarea si cazarea sportivilor pe achizitionarea unor bunuri la suprapret, provocand astfel un prejudiciu estimat la 650.000 de lei.

In acest context, politistii Directiei pentru Investigarea Fraudelor suspecteaza ca persoane din Federatia Romana de Ciclism ar fi folosit fondurile alocate sportivilor romani care ar fi trebuit sa ajunga la campionatul mondial din Statele Unite ale Americii, pentru a achizitiona consumabile la preturi supraevaluate.

Concret, desi niciun sportiv roman nu a participat la competitia din SUA, presedintele si secretarul FRC ar fi cheltuit peste 100.000 de euro, bani pe care i-au folosit ca sa achizitioneze la suprapret rechizite, hartie igienica si detergenti, sustin anchetatorii.

Aceste bunuri ar fi fost vandute de catre 27 de societati comerciale, care nu ar fi inregistrat tranzactiile in contabilitate, administratorii acestor firme fiind cercetati pentru evaziune fiscala, au precizat sursele citate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3233 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Frumos... (Joi, 7 august 2014, 13:14)

    valy_74 [utilizator]

    ...exemplu. Iute procesul, recuperarea prejudiciului si o condamnare cu executare, relativ usoara, sa nu le mai arda de tunuri...
    PS: evident si in cazul asta sunt procurori basisti. :) Mult spor!
  • +3 (3 voturi)    
    Ce inseamna frica de puscarie? (Joi, 7 august 2014, 13:53)

    JohnnyBee [utilizator]

    A fost nevoie sa plateasca un Adrian Nastase si alti interlopi de frunte ai tarii ca sa avem mesajul potrivit pentru intreaga tagma.
    Acum vin frumos cu prejudiciul [sau macar o parte din el] inainte de orice proces.

    Foarte frumos!
  • 0 (0 voturi)    
    Penalul Selejean , facea plangeri penale ! (Joi, 7 august 2014, 20:51)

    Plagarus [utilizator]

    Vasile Selejan, secretarul general al Federației de Ciclism, i-a făcut plângere penală lui Eduard Novak, care era nou alesul președinte FRC.
    Vasile Selejan îl acuza pe Eduard Novak de deturnare de fonduri. Președintele FRF ar fi plătit din alocația bugetară, care are destinație bine stabilită, niște taxe către Uniunea ciclistă internațională, dar și pentru “echipe prietene ale domnului Novak”, care, în fapt, sunt entități private.

    De asemenea, secretarul general al FRC menționa că în conturile federației nu există în acest moment 2013, decât 200.000 lei, practic pentru plata salariilor, iar doar două din cele șase tricouri distinctive ale Turului României 2013 (tricoul galben, de lider al clasamentului general individual-BRD-Groupe Societe Generale, și cel alb, al combativității-TNT) sunt asigurate cu premiile cuvenite.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by