Culisele sedintei - maraton din procesul Voiculescu: Sentinta mogulului e asteptata marti, procurorul DNA a cerut 10 ani de inchisoare. Cum au incercat inculpatii timp de aproape 12 ore sa tergiverseze procesul

de Claudiu Zamfir, Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 4 august 2014, 9:31 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu si avocatul sau Gheorghita Mateut
Foto: Hotnews
Curtea de Apel Bucuresti a judecat luni, timp de aproape 12 ore, un nou termen in dosarul de coruptie in centrul caruia se afla Dan Voiculescu, acuzat de procurorii DNA ca a privatizat fraudulos Institutul de Cercetari Alimentare (ICA). La finalul unei sedinte - maraton, procurorul DNA a cerut o pedeapsa de 10 ani pentru Dan Voiculescu (condamnat la 5 ani in prima instanta), iar judecatorii au amanat pentru marti, la ora 10.00 dimineata, deznodamantul procesului.

In sedinta de luni, avocatii inculpatilor au incercat sa tergiverseze procesul printr-un arsenal complet de metode: au cerut de doua ori recuzarea completului, au cerut audierea de noi martori (Traian Basescu, Ilie Sarbu, Dacian Ciolos) si au propus noi expertize laborioase. Aproape toate cererile inculpatilor au fost respinse de completul Camelia Bogdan - Mihai Alexandru Mihalcea, cu exceptia unor inscrisuri depuse deja la dosar si care nu vor avea un impact major asupra deciziilor finale (documente doveditoare privind starea de sanatate a unuia dintre inculpati la momentul unei sedinta a forului de conduce a ICA, din care inculpatul facea parte).

Mai mult: avocatii lui Voiculescu, Gheorghita Mateut si Maria Vasai, au cerut fara succes suspendarea procesului pentru sesizarea Curtii Europene de Justitie, au ridicat si o exceptie de neconstitutionalitate.

Doua momente sunt de remarcat:

1) co-inculpatul Sorin Pantis a dezvaluit ca trustul Antena e finantat dintr-un credit obtinut de Grivco prin gajarea unor proprietati ale ICA.
Este pentru prima oara cand un apropiat al lui Dan Voiculescu (Pantis, fost ministru al Comunicatiilor in guvernul CDR, a fost manager in grupul Grivco) face legatura intre dosarul ICA si finantarea afacerilor din media ale lui Voiculescu. "Grupul Grivco avea o linie de credit de 40 milioane euro de la Raiffeisen, din care se finantau activitatile Grivco si de media. Linia de credit era garantata inclusiv cu cladiri si terenuri ale ICA", a declarat Pantis in fata instantei, adaugand si ca imobilul de pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti in care functioneaza Antena 1 ar fi fost achizitionat pe 7,6 milioane euro, din care 6 milioane de euro erau credit - adica bani proveniti din ipotecarea terenurilor ICA, si 1,6 milioane de euro ar fi provenit din venituri proprii. Intrebat de reporteri cum comenteaza dezvaluirile lui Pantis, Dan Voiculescu a spus ca nu-si aminteste nimic de credite. 

2) Dan Voiculescu - prin avocat - l-a cerut ca martor pe Ilie Sarbu (socrul premierului Ponta), despre care a spus ca a semnat ca ministru al Agriculturii in 2002 o hotarare de Guvern care a dus la privatizarea ICA. Astfel, aparatorii lui Voiculescu au solicitat audierea lui Ilie Sarbu (ministru al Agriculturii in Guvernul Nastase) pentru o hotarare de guvern din anul 2002, prin care ICA a fost transformata din Institut aflat in subordinea Academiei de Stiinte Agricole intr-o societate pe actiuni in subordinea Agentiei Domeniilor Statului, masura care a permis privatizarea din anul 2003, pentru care este acuzat Voiculescu. Mai multi analisti si oameni politici aflati luni seara in studiourile televiziunilor de stiri au interpretat cererea de chemare a lui Ilie Sarbu ca martor drept un posibil semn de iritare la adresa premierului Ponta. De remarcat totusi ca, pe langa Ilie Sarbu, avocati lui Voiculescu i-au vrut ca martori si pe Traian Basescu si Dacian Ciolos - toate cererile fiind respinse de judecatori.

Momente amuzante

Sedinta sobra a Curtii de Apel Bucuresti nu a fost scutita de momente hilare. Iata cateva dintre ele:
- fostul ministru Sorin Pantis a vrut sa depuna ca proba propriul CV. Instanta l-a refuzat, pe motiv ca e o persoana publica
- Avocatul lui Pantis a cerut audierea Ministerului Agriculturii, dar instanta i-a spus ca o institutie nu poate fi audiata 
- un inculpat a cerut sa fie testat cu detectorul de minciuni, cerere respinsa
- Judecatoarea Camelia Bogdan, specialista in combaterea spalarii banilor, i-a atras atentia avocatei Maria Vasai sa nu o invete procedura in materie de spalare a banilor
- exasperat de respingerea tuturor cererilor sale, avocatul Mateut a pus o intrebare retorica in fata completului: "Doamna presedinta, nu stiu ce sa mai invoc, ce articol. V-am indicat toate temeiurile de lege. Spuneti-mi dvs ce ce articol sa va mai spun!"

Antena 3: Executia fondatorului

Postul TV Antena 3, fondat de Dan Voiculescu si controlat de fiicele sale, a acordat procesului cea mai mare parte a timpului de emisie de luni. Pe toata durata zilei vedetele postului au moderat emisiuni in care DNA si "justitia basista" au fost puse la zid, iar Dan Voiculescu - prezentat ca o victima a procurorilor/regimului Basescu/ghinionului - dupa caz.

Tratamentul special a fost aplicat la emisiunea-fanion, Sinteza Zilei, unde, sub genericul "EXECUTIA FONDATORULUI ANTENA 3". moderatorul Mihai Gadea a vorbit despre o Justitie incapabila sa tina seama de dovezi si care vrea doar sa-l condamne pe Dan Voiculescu pentru lupta "antiBasescu". Tot in platoul A3, psihologul Hanibal Dumitrascu a acuzat direct procurorul de caz care ar "obedient, tinut in lanturi", iar realizatorul Mircea Badea a chemat romanii sa fie solidari si sa lupte impotriva "regimului Basescu": Eu i-am zis de nenumarate ori domnului Dan Voiculescu ca daca as fi in locul lui as desfiinta Antena 3. Sincer, si acum as face-o. Daca romanii nu fac ceva nici acum...."


  • Vezi mai jos cele mai importante momente ale zilei de luni, in ordine invers cronologica, si nu uita sa urmaresti LIVE TEXT pe HotNews.ro sedinta de marti a Curtii de Apel in dosarul Voiculescu - ICA

Ora 22:00 Se suspenda sedinta, dezbaterile se reiau marti, de la ora 10.00

Ora 21:59 In cazul lui Dan Voiculescu, procurorul a precizat ca potrivit noului Cod Penal pedeapsa este de pana la zece ani de inchisoare

Ora 21:53 Judecatoarea ii da cuvantul procurorului. Avocatul Mateut sare din banca si cere el cuvantul. "Veti avea cuvantul cand vi se va da!. Nu comentam deciziile instantei", i-o reteaza presedinta de sedinta.

Ora 21:52 Se reia sedinta. Judecatoarea Camelia Bogdan respinge o noua cerere de recuzare ca inadmisibila.

Ora 21:50 Pe holuri, un avocat se revolta din cauza luminii slabe din sala de judecata. "Nu vad sa citesc pe dosare. E inuman, n-am omorat pe nimeni, sa se judece ei si pe mine sa ma lase in pace". E mai multa lumina afara, sub felinarele Bucurestilor, care ard deja de ore bune. 

Ora 21:42 Avocatul Mateut face miscari largi, in roba neagra: "Doamna presedinta, nu stiu ce sa mai invoc, ce articol. V-am indicat toate temeiurile de lege. Spuneti-mi dvs ce ce articol sa va mai spun!". Judecatorii se uita lung la el,. Procuroarea cere respingerea solicitarii lui Mateuti de recuzare a completului. Pauza de deliberare pe cererea de recuzare.

Ora 21:25 Judecatoarea Camelia Bogdan respinge cererile avocatilor lui Dan Voiculescu de sesizare a CCR, Inalta Curte, CJUE una dupa alta

Ora 21:22 Avocata Vasii preia stafeta de la Meteut si anunta ca ridica "argumentul suprem": Un articol publicat de judecatoarea Camelia Bogdan, specialista in combaterea spalarii banilor, publicat in revista de drept penal: "Ce ne spune acest distins autor..." isi incepe argumentatia avocata, care concluzioneaza si ea ca trebuie sesizata CJUE. Judecatoarea o lasa pe procuroarea DNA sa vina cu contra-argumentatia

Ora 21:12 Si avocatul Mateut cere sesizarea Curtii de Justitie a UE in privinta cererii sale de schimbare a incadrarii lui Dan Voiculescu de la spalare de bani la tainuire. Avocatul este tot mai activ, in contrast cu ceilalti aparatori si mai ales cu co-inculpatii lui Dan Voiculescu, istoviti dupa zece ore de sedinta si sase ani de judecata.

Ora 21:03 Judecatoarea e hotarata sa dea cuvantul procurorului DNA pentru pledoarie, in lipsa lui Dan Voiculescu. Avocatul Mateut tasneste din banca si ridica o exceptie de neconstitutionalitate in legatura cu sechestrul asiguratoriu. "Rog sesizati Curtea Constitutionala".

Ora 21.00 Avocatii invoca stihiile naturii pentru a obtine o noua amanare: Este ora 21, suntem aici de zece ore, este cod de canicula, a fost depasit indicele de confort termic, spune avocatul unui dintre inculpati.

Ora 20:51 Camelia si Corina Voiculescu vor sa fie citate ca interveniente, spune avocata Vasii. Judecatorul admite inscrisurile depuse de Camelia si Corina Voiculescu si li se pregatesc termene pentru sustinere luni. Curtea respinge un nou termen pentru audierea celor doua fiice.

Ora 20.48: Avocata Vasai cere ca fiicele lui Voiculescu sa fie interogate la un nou termen pentru a dovedi ca activele primite de la tatal lor erau dobandite licit

Ora 20.42: Curtea a respins ca inadmisibila cererea de recuzare a judecatorilor! Cererea fusese depusa de avocatul Gheorghita Mateut, avocatul lui Dan Voiculescu

Ora 20.37: Se reia sedinta, judecatorii decid in legatura cu cererea de recuzare a completului

Ora 20.32: Detaliu de sistem: cum a aratat momentul in care avocatul Gheorghita Mateut a sarit ca ars si a cerut recuzarea completului de judecata. Judecatoarea Camelia Bogdan se pregatea sa dea procurorului DNA cuvantul final, iar aparatorii lui Dan Voiculescu aveau pregatita cererea de schimba a incadrarii de la spalare de bani la tainuire, care l-ar fi scapat de puscarie pe omul de afaceri, pentru ca tainuirea s-a prescris. Judecatoarea i-a pus atunci pe avocati sa-si sustina cerea de schimbare a incadrarii la cuvantul lor final. Metoda recuzarii era ultimul buton pe care l-au mai avut la indemana avocatii lui Dan Voiculescu inaintea pledoariei finale, care este penultima parte a unui proces - inainte de pronuntarea solutiei.

Ora 20.17: Judecatoarea Camelia Bogdan dispune o pauza de deliberare de 5-10 minute pe cererea avocatilor de recuzare a completului de judecata. Procurorul de sedinta, Elena Matiesescu, a solicitat respingerea cererii de recuzare a completului de judecata. Instanta delibereaza daca respinge cererea avocatului Mateut sau o trimite spre judecare la un alt complet

Ora 20.13: Are cuvantul Gheorghita Mateut, care cere recuzarea judecatorilor: Impartialitatea obiectiva, reglementarile europene, teoria aparentei, judecatorii trebuie perceputi ca pronuntandu-se liber, cauza Belgia contra... , - cuvintele se rostogolesc cu un debit considerabil din plamanii avocatului lui Dan Voiculescu. "Va solicit sa supendati aceasta sedinta si sa sesizati completul urmator, care are competenta pentru aceasta contestatie".

Ora 20.01: Avocatul lui Dan Voiculescu cere recuzarea judecatorilor: "Incompatibilitate indubitabila". Mateut contesta faptul ca acesti judecatori au instituit sechestrul pe averea lui Voiculescu si tot ei judeca o contestatie impotriva sechestrului. Avocatul vorbeste agitat, s-a infipt la pupitru dupa ce a facut cateva ture pana la judecatori si inapoi, ca un veritabil titirez uman. Judecatoarea ii vorbeste calm si i se adreseaza cu apelativul "Domnule profesor"

Ora 19.58: Avocatilor lui Dan Voiculescu nu le-a iesit nici suspendarea procesului: judecatoarea Camelia Bogdan a respins cererile de sesizare a Curtii de Justitiei a UE. Avocata Maria Vasai, care facuse cererile, este tacuta, avocatul Gheorghe Mateut iese la rampa cu noi declaratii

Ora 19.53: Dupa siruri intregi de audieri si expertize cronofage respinse, judecatorii ii consoleaza pe avocati si le admit inscrisuri depuse, care sa nu tergiverseze judecata. Lui Dan Voiculescu i-au fost acceptate inregistrarile video care ar demonstra progresul stiintific reusit de ICA dupa privatizare

Ora 19.47: Monitorizare Antena 3: Dana Grecu ii are ca invitati pe Pavel Abraham, Sergiu Andon, Bogdan Chireac, toti aparandu-l pe Voiculescu. Chireac are chiar o propunere inedita: procesul ICA sa fie amanat pana dupa campania prezidentiala :)

Ora 19.43: Detaliu de atmosfera: Gheorghita Mateut, avocatul lui Dan Voiculescu, nici nu mai asculta lista lunga de cereri respinse de judecatori. Susoteste cu un confrate avocat

Ora 19.40: Cererile lui Dan Voiculescu au fost respinse in masa: audierea lui Traian Basescu, Ilie Sarbu, Dacian Ciolos, expertizele cerute, sute de note de privatizare din ADS etc.

Ora 19.38: Instanta a respins si cerea inculpatului Flavius Pop de a fi testat cu detectorul de minciuni

Ora 19.31: Sorin Pantis a vrut sa depuna ca proba si propriul CV, dar instanta a respins cererea, aratand ca este foarte cunoscuta cariera fostului ministru al comunicatiilor

Ora 19.14: Judecatorii au resping cererile de audiere de noi martori - printre care Daniel Constantin si Dacian Ciolos, au respins si noile expertize cerute de inculpati care ar fi lungit enorm procesul, si au admis doar cateva probe noi probe cu inscrisuri (starea de sanatate a unuia dintre inculpati, faptul ca acesta nu a participat la o sedinta de conducere a ICA fiind internat)

Ora 19.06: Au venit judecatorii, urmand sa dea solutia pe probatoriile invocate de avocati si pe cererile de schimbare a incadrarii faptelor. Miza schimbarii incadrarii faptelor: Dan Voiculescu ar putea scapa de pedeapsa prin prescrierea faptelor

Ora 19:00 Judecatorii se lasa asteptati. Inculpatii, avocatii si procurorul, cu evantaie sau file de dosar in maini. Este cald iar incordarea pare sa faca atmosfera sufocanta

Ora 18.37: Se reia sedinta, inculpatii si avocatii se intorc in sala

Ora 18.27: Inculpatii profita de pauza sa se mai relaxeze si mai ia aer. Avocatii si-au dat jos robele si au ramas in camasile imbibate de sudoare. Intr-un colt, mai retras, Mencinicopschi mananca un sandvis si bea o cafea de la automat in timp ce avocatul ii da diverse sfaturi. Fostul ministru Pantis se perinda preocupat pe holuri, cu o tanara cocheta la brat, ingrijorata si ea. Curtea de Apel e aproape goala la aceasta ora, dosarul ICA e singurul care se judeca in vechea cladire de pe cheiul Dambovitei. E inca vacanta judecatoreasca, dosarele civile sunt in asteptare

18.01: Instanta a ramas in pronuntare pentru a decide daca admite sau respinge noile probatorii ridicate de avocati. Urmeaza 15 minute de pauza si judecatoarea Camelia Bogdan urmeaza sa anunte o decizie despre cererile de expertize si noi martori cerute de avocatii lui Voiculescu & Co.

Ora 18.01: Val de incercari de tergiversare din partea inculpatilor: circa 40 de cereri de expertize si audieri de noi martori. Procurorul a cerut respingerea pe banda rulanta. Miza tergiversarii este una uriasa: potrivit sefei DNA, faptele de care este acuzat Voiculescu se prescriu in luna decembrie 2014

Ora 17.55: Inculpatul Catalin Sandu cere audierea lui Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si urmasul lui Voiculescu la sefia PC

Ora 17.38: Monitorizare Antena 3: Continua spalarea mediatica a lui Dan Voiculescu la propriul post tv. In emisiunea moderata de Alesandra Stoicescu vin cu argumente anti-DNA si pro-Voiculescu invitatii Sorin Rosca Stanescu (PNL), Ilie Serbanescu, Adina Anghelescu (luju.ro), Georgica Severin (PSD)

Ora 17.36: Procurorii solicita instantei sa refuze audierea de noi martori

Ora 17.34: Inculpatul Flavius Pop a cerut sa fie testat cu detectorul de minciuni

Ora 17.10: Fostul ministru al comunicatiilor, Sorin Pantis, inculpat ca director al Grivco, il acuza pe Dacian Ciolos ca ii face o nedreptate prin faptul ca a constituit Ministerul Agriculturii ca parte civila in proces fara o viza juridica si un aviz economic de stabilire a prejudiciului. O serie de avocati ai mai multor inculpati se succed la cuvant si cer audieri de noi martori si noi expertize, o tactiva folosita fara succes de avocati si la precedentele termene. Miza tergiversarii este una uriasa: potrivit sefei DNA, faptele de care este acuzat Voiculescu se prescriu in luna decembrie 2014, ceea ce inseamna ca o o solutie pronuntata dupa acest moment ar face ca o eventuala pedeapsa cu inchisoarea sa nu mai fie executata.

Ora 17.00: La termenul precedent, Gheorghe Mencinicopschi incepuse sa-si enumere titlurile academice si lucrarile stiintifice, dar a fost intrerupt de judecatoarea Camelia Bogdan. Acum, el incearca alta metoda: avocatul sau vrea sa depuna la instanta un interviu dat la Digi 24 anul acesta, care sa evidentieze personalitatea stiintifica a inculpatului. El este cunoscut si ca Doctor Menci dintr-o emisiune realizata la trustul media fondat de Dan Voiculescu, dar a ales interviul de la Digi 24, post ce apartine companiei RCS, aflata intr-un adevarat razboi cu trustul de presa al familiei Voiculescu

Ora 16:40 Avocatul inculpatului Gheorghe Mencinicopschi a cerut audierea ca martor a comisarului european Dacian Ciolos, fost ministru al Agriculturii, si a actualului ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, pentru a clarifica motivele constituirii ca parte civila  Ministerului Agriculturii si daca ministerul isi mentine calitatea de parte in procesul privatizarii ICA.

Ora 16:30 Procesul s-a reluat

Ora 16:15 Avocatul lui Voiculescu: Daca s-ar sesiza CJUE, cauza s-ar putea suspenda, iar prescrierea raspunderii ar veni in 2017

Procesul lui Dan Voiculescu de la Curtea de Apel Bucuresti s-ar suspenda, daca s-ar sesiza Curtea de Justitie a Uniunii Europene pentru intrebarile invocate de apararea omului de afaceri, iar din anul 2017 s-ar implini teremenul de prescriere a raspunderii fondatorului Partidului Conservator pentru fapta de spalare de bani pentru care a fost condamnat in prima instanta, a recunoscut, luni, Gheorghita Mateut, aparatorul principal al lui Dan Voiculescu.

Avocata Maria Vasii, una dintre aparatoarele lui Voiculescu, a solicitat Curtii De Apel sesizarea Curtii de la Luxemburg cu doua intrebari preliminare in materia spalarii banilor si in materia sechestrului asigurator, insa judecatoarea de la instanta bucuresteana, Camelia Bogdan, s-a aratat reticenta.

"S-ar suspenda cauza, in situatia in care s-ar sesiza Curtea de Justitie", a spus avocatul Gheorghita Mateut, in fata presei.

Intrebat de eventuala prescriere a faptei de spalare de bani in cazul lui  Voiculescu, el a indicat ca termen anul 2017.

"Dupa Codul penal anterior, care sub acest aspect este favorabil fata de cel actual, pentru ca perioada la care se raporteaza pretinsa fapta corespunde prevederilor din Codul penal anterior noilor modificari - practic termenul de prescriptie speciala a raspunderii penale s-ar implini in anul 2017, dupa legea penala cea mai favorabila", a spus  Mateut.

Avocatii lui Dan Voiculescu au facut luni, la CAB, o suita intreaga de cereri, printre care si audierea presedintelui Traian Basescu, a fostului ministru al Agriculturii, Ilie Sarbu, a comisarului european Dacian Ciolos. De asemenea, avocatul Mateut a mentionat ca va depune la instanta o serie de inregistrari, toate aceste proceduri implicand cateva termene noi, potrivit estimarilor aparatorului.

"Sunt inregistrari care privesc imagini referitoare la stadiul in care se gaseste institutul si stadiul de dezvoltare a cercetarii stiintifice, pentru ca obiectivul domnului Voiculescu nu a fost cel invocat in rechizitoriu, ci altul, si anume dezvoltarea cercetarii stiintifice, ridicarea ei la un nivel international", a spus Mateut.

El a justificat necesitatea audierii lui Basescu pentru autorizatiile de constructie pe care le-a acordat ca primar general al Bucurestiului pentru imobilele ridicate de firmele lui Voiculescu pe terenurile Institutului de Cercetari Alimentare. Practic, apararea lui Voiculescu cere audierea sefului statului pentru constructiile in care functioneaza inclusiv trustul media al omului de afaceri, adversar politic al lui Basescu.

In privinta fostului ministru Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta, aparatorii lui Voiculescu au solicitat audierea pentru o hotarare de guvern din anul 2002, prin care ICA a fost transformat in societate pe actiuni in subordinea Agentiei Domeniilor Statului, masura care a permis privatizarea din anul 2003, pentru care este acuzat Voiculescu.

Pe Ciolos, Mateut il vrea audiat pentru ca in calitate de ministru al Agriculturii, in guvernarea Tariceanu, a dispus constituirea Ministerului Agriculturii ca parte civila in procesul privatizarii ICA, pentru ca statul sa poata cere ulterior eventuale despagubiri.

In schimb, intrebat daca nu cere si audierea actualului ministru al Agriculturii, presedintele PC Daniel Constantin, avocatul Mateut a spus ca acesta nu are nicio implicare in cauza.

Ora 15.49: Pauza de 15 minute pentru aerisirea salii. Inculpatii ies ca dintr-o sauna. Fostul ministru Pantis e transpirat si istovit, nu mai are prospetimea cu care venise la proces

Ora 15.47: Noi procedee care ar amana o decizie a instantei: avocata Maria Vasii a lui Dan Voiculescu a cerut judecatoarei sa sesizeze Oficiul pentru Combaterea Spalarea Banilor si sa ridice doua intrebari la Curtea de la Luxemburg, atat in privinta acuzatiei de spalare de bani asupra lui Voiculescu, cat si in privinta masurii sechestrului asiguratoriu pentru care instanta a invocat cadrul european in materie. Judecatoarea a explicat ca problematica spalarii banilor e tratata de organisme ca Moneyval, aflate in jurisdictia Consiliul Europei - CEDO, in timp ce CJUE de la Luxemburg e o instanta a UE. Avocata Vasii reproseaza instantei o interpretare eronata a textelor recomandarilor europene. Judecatoarea Camelia Bogdan, specialista in combaterea spalarii banilor, i-a atras atentia calm avocatei sa nu o invete procedura si sa-si depuna solicitarile in scris. Judecatoarea incearca sa evite tergiversarea procesului.

Ora 15.18: Avocatul lui Voiculescu a mai cerut sa se aduca la Curtea de Apel notele de privatizare de la AVAS pe 2002-2007, pe care DNA le solicitase in dosarul de urmarire penala. Toate aceste zeci de volume de documente ar urma sa fie considerate probe-inscrisuri. In plus, a solicitat ca instanta sa dispuna un audit al Curtii de Conturi la ADS. Avocatul lui Voiculescu a cerut o serie intreaga de documente si audituri in agricultura si privatizari

Ora 15.05: Gheorghita Mateut, avocatul lui Dan Voiculescu, a solicitat audierea in instanta a fostului ministru al Agriculturii din Guvernul Nastase, Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta. Temeiul audierii il constituie o Hotarare de Guvern din 2002 initiata de Ministerul Agriculturii, care a dispus transformarea ICA dintr-un Institut aflat in subordinea Academiei de Stiinte Agricole (ASAS) intr-o societate comerciala aflata in subordinea Agentiei Domeniilor Statului (ADS), facand astfel posibila privatizarea ICA din 2003. Mateut a mai cerut si audierea fostului ministru al Agriculturii, Dacian Ciolos, dar si a lui Traian Basescu.
Daca audierile sunt aprobate de instanta, durata procesului se va lungi.

Dan Voiculescu la plecarea de la CAB
Foto: Hotnews

Ora 14:35 Dan Voiculescu, declaratii dupa ce a parasit sala de judecata: "Daca e vorba de condamnare de catre instanta, imi iau hainele si ma duc, nicio problema".

El s-a aratat insa dezamagit de faptul ca "foarte multi oameni se bucura cand cineva e intr-o dificultate", fie din invidie, fie din "motive de concurenta", "ar dori sa fiu eu lovit ca sa fie lovit si trustul de presa".

"In Romania e foarte rau ca ne bucuram de raul altora. Poate ar fi momentul, daca scapam si de Basescu, in noiembrie, sa ne bucuram de bucuriile altora", a comentat el.

La intrebarile ziaristilor, acesta a afirmat ca nu stie ce credite a luat Grivco, sustinand ca el nu mai este "implicat in afaceri".

Voiculescu a criticat din nou expertiza privind daunele in dosarul ICA, acuzand faptul cau prejudiciul a fost evaluat la nivelul anului 2008, "an de varf, de boom", ajungandu-se la o suma "aberata", de 60 de milioane de euro, pe baza analizei unui "salariat DNA".


Ora 14.32: Dan Voiculescu a plecat de la Curtea de Apel, dar procesul continua

Ora 14.30: Vlad Sandulescu sustine ca in 2003 ministrul de atunci al Privatizarii voia privatizarea ICA pentru ca Romania era in perioada de preaderare la UE. "Eram obligati sa dam curs privatizarilor fie cand un investitor cerea, fie cand societatile de stat faceau aceasta solicitare. Acesta era scopul ADS".

Ora 14.02: Si Mencinicopschi a iesit pe hol. In sala, aerul devine irespirabil. Voiculescu urmareste concentrat audierile. Mogulul se tine cu mainile inclestate de masa acoperita cu dosarele pe care le mai rasfoiesc avocatii sai

Ora 13.45: Sandulescu arata ca privatizarea ICA nu a fost initiata de o persoana anume, mentionand printre responabili si pe Marian Domnisoru, expert in privatizare al ADS la vremea respectiva. Domnisoru a murit intre timp

Ora 13.37: A fost audiat si Jean Catalin Sandu (fost director juridic ADS si, concomitent, director al unei firme din imperiul Grivco), urmeaza inculpatul Vlad Sandulescu, fost director de privatizare al ADS


Ora 13.18: Voiculescu a iesit din sala de judecata, unde e cald si umed ca intr-o sera, si insotit de un bodyguard s-a dus spre toaleta. Dupa 10 minute, Voiculescu a revenit in sala si vorbeste cu avocatii in soapta

Ora 13.04: In sala de judecata e cald, Voiculescu asculta concentrat declaratiile celorlalti inculpati si se mai consulta cu avocatii

Ora 12. 54: Sorin Pantis si-a incheiat declaratia. Acum e audiat Catalin Jean Sandu

Ora 12.50: Sorin Pantis a declarat ca blocul turn rotund din Baneasa a fost construita de Grivco in 2003 pe terenul luat in folosinta de la ICA si a fost inchiriata catre Romtelecom pentru 1,4 milioane euro/an. Dar Pantis a precizat ca el din anul 1999 nu mai avea nici o legatura cu Romtelecom, de cand nu mai era ministru al Comunicatiilor. La termenul precedent, Pantis se laudase cu contributia sa in privatizarea Romtelecom

Ora 12.47: O veste proasta pentru Voiculescu: ramane sub control judiciar in dosarul de santaj (aici mai multe amanunte)

Ora 12.38: Sorin Pantis: Imobilul din soseaua Bucuresti - Ploiesti in care functioneaza Antena 1 era achizitionat de CCAI pe 7,6 milioane euro, din care 6 milioane euro erau credit, iar 1,6 milioane euro erau veniturile proprii din cercetare

Ora 12.34: Sorin Pantis: Grupul Grivco (detinut de Dan Voiculescu - n.red.) avea o linie de credit de 40 milioane euro de la Raiffeisen, din care se finantau activitatile Grivco si de media (trustul Antena - n.red.). Linia de credit era garantata inclusiv cu cladiri si terenuri ale ICA

Ora 12.19: Judecatoarea Camelia Bogdan nu intelege care era legatura intre activitatea de cercetare a CCAI (Compania de cercetare aplicativa si investitii, rezultata dupa ce Grivco a cumparat ICA) si activitatea Antena 1, care a inchiriat terenul si o cladire a CCAI. Sorin Pantis a sustinut ca CCAI lua chirie de la Antena 1, care se transforma in venit pentru finantarea activitatii CCAI. Pantis a spus ca CCAI, pe langa activitatea de cercetare, se ocupa cu investitii si imobiliare.


Ora 12.12: Dan Voiculescu sta in primul rind, rezemat de spatar, cu miinile in sin si asculta cu atentie declaratiile lui Pantis, angajatul sau la Grivco si fost ministru al comunicatiilor. Voiculescu e incadrat de doi avocati: Gheorghita Mateut si Maria Vasii - fosta aparatoare a lui Cristian Cioaca sau a fratilor Camataru

Ora 11.45: A inceput procesul. Sorin Pantis e audiat dupa ce a solicitat un supliment de declaratie. Chestionat de judecatoarea Camelia Bogdan, Pantis a vorbit de o linie de credit pentru finantarea unor activitati media, luat cu garantare inclusiv cu terenuri din patrimoniul ICA

Ora 11.33: Monitorizare Antena 3: Postul fondat de Dan Voiculescu dedica cea mai mare parte a emisiei de azi procesului ICA. Toate stirile dedicate prezinta doar varianta inculpatilor si a apararii, insotite de informatii publicate de luju.ro, Mugur Ciuvica, dcnews.ro, Jurnalul National etc. care incearca exonarea lui Dan Voiculescu de orice vina si demonizarea DNA

Ora 11.28: Dan Voiculescu si ceilalti inculpati au intrat in sala de judecata. In asteptarea judecatorilor, Voiculescu e calm si discuta pe ton scazut cu o avocata. Sala a inceput sa se umple de jurnalisti si studenti la drept, interesul pentru proces e urias

Ora 11.05 Dan Voiculescu le-a spus jurnalistilor ca discuta cu ei cand iese. Intrebat daca este o zi speciala, Voiculescu a raspuns: "Fiecare zi e importanta in viata mea, nu cred ca asta e speciala." Intrebat ce are in mapa cu care a venit: "Ce am in mapa? Treaba mea. Ultimul cuvant astazi? In niciun caz, sunt multe de spus. (..) V-am rugat: judecata in sala de judecata, si discutia cu presa afara."

Sorin Pantis la Curtea de Apel
Foto: Hotnews

Ora 10.41: Sorin Pantis, inculpat, declaratie la sosirea la Curtea de Apel: Este inceputul procesului. Asa-zisul prejudiciu este rodul delirului DNA

Ora 10.36: Monitorizare Antena3: Doctorul Mencinicopschi, tarat intr-un proces politic

Ora 10.32: Catalin Sandu, fost director juridic ADS, unul din cei doi inculpati ramasi de audiat azi, anunta ca va cere o noua expertiza privind actiunile ICA. Sandu a fost condamnat in prima instanta la 6 ani de inchisoare

Ora 9.40: Antena 3, postul de stiri fondat de Dan Voiculescu, dedica o sectiune speciala procesului, incercand sa demonstreze ca dosarul denumit "Telepatia" este fabricat

Ora 9.33: Gheorghe Mencinicospchi, co-inculpat in dosar, condamnat la 6 ani de inchisoare in prima instanta, a venit deja la Curtea de Apel: Mi-e asa sila de tot ce se intampla incat nu am citit nimic din documente, este un stres nervos enorm mai ales cand te stii nevinovat

-------------------------------------------

Context:

  • Faptele de care este acuzat Voiculescu in dosarul ICA se prescriu in decembrie 2014
Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a afirmat pe 10 iunie, la televiziunea nationala, ca faptele pentru care este judecat Dan Voiculescu in dosarul ICA se prescriu in decembrie si ca ar trebui sa existe o sentinta, indiferent de natura sa, pentru a evita aparitia suspiciunilor fata de cei care "treneaza judecata".

Dan Voiculescu a reactionat rapid si a afirmat ca prescrierea faptelor din dosarul ICA ar avea loc in 2023 si nu in decembrie 2014, iar aparitia acestui termen ar avea la baza dorinta presedintelui Traian Basescu de a-l vedea in inchisoare inainte de a-si incheia mandatul.

"Nu e vorba de niciun fel de prescriptie, profesorul Gheorghe Mateut mi-a spus de nenumarate ori ca prescrierea in dosarul ICA, de care vorbeste doamna Kovesi, e o prostie, mi-a spus ca prescrierea in dosarul asta de care vorbim este in 2023 dupa noul Cod si in 2021 sau 2018 dupa vechiul Cod. Ca atare, nu stiu de unde obsesia asta pentru decembrie 2014. Presupunerea mea este ca aceasta iritare, isterie, are la baza dorinta nebuna a cuiva, si aici ma refer la Basescu, de a ma vedea pe mine in puscarie inainte sa plece el de la Cotroceni si cred ca termenul de decembrie 2014, care coincide cu plecarea lui de la Cotroceni a creat o fantasma ca mi s-ar prescrie mie dosarele in decembrie 2014", a declarat Voiculescu intr-o conferinta de presa la sediul GRIVCO.

Dan Voiculescu a acuzat-o pe Laura Codruta Kovesi ca prin declaratiile sale privid termenul de prescriptie in dosarul ICA incalca legea. Presedintele fondator al PC a precizat ca a redactat o scrisoare pe care o va trimite vineri catre ambasadorii acreditati la Bucuresti, cancelariile occidentale, Comisia Europeana, Consiliul Europei si organizatiilor internationale care monitorizeaza justitia in care si-a prezentat punctul de vedere si in urma careia, sustine Voiculescu, ar urma sa se aplice o sanctiune prin care sa o oblige pe Kovesi sa se retraga din magistratura.

"Procurorul Kovesi isi permite din inalta ei functie sa incalce legea, si ma refer la legea 303/2004 care interzice absolut magistratilor sa-si exprime public opinia cu privire la procese aflate in curs de desfasurare. Am facut o scrisoare care va pleca maine (vineri - n.red.) in atentia ambasadorilor acreditati la Bucuresti, in atentia cancelariilor occidentale, a Comisiei Europene si a Consiliului Europei, a organizatiilor internationale care monitorizeaza justitia in care, practic, trebuie sa clarificam cum un procuror-sef poate sa faca atatea greseli la rand. In mod normal, m-am uitat pe lege, ar trebui sa se aplice o sanctiune care ar duce automat la obligarea doamnei Kovesi sa se retraga din magistratura", a incheiat Voiculescu.


Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC 'Bioprod' SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucuresti (firma din grupul Grivco) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.


  • Cine sunt cei doi judecatori din noul complet

Camelia Bogdan, judecatorul care a constatat ca doctorul de inima a lui SOV in Viena era de fapt ginecolog

Camelia Bogdan a fost judecator la Sectia a II-a penala a Tribunalului Bucuresti din 2009 si pana in prezent (citeste CV-ul sau aici)

Numele judecatorului Camelia Bogdan se leaga puternic de procesul lui Sorin Ovidiu Vantu in care  de afaceri era acuzat de favorizarea infractorului in cazul Nicolae Popa - FNI.

Judecatoarea a dus o serie de termene maraton, intr-un timp foarte scurt si a fost puternic contestata de catre Vantu.

Dosarul lui Vantu a fost judecat pana in data de 22 martie 2011 de judecatoarea Camelia Bogdan. In perioada 8 noiembrie 2010 - 22 martie 2011, Camelia Bogdan a condus 15 sedinte de judecata. Judecatoarea a fost in permanenta contestata de avocatii lui SOV, cel mai fervent fiind Viorel Ros, avocat care il apara si pe Adrian Nastase.

Cateva din termenele cheie judecate de Camelia Bogdan in cazul SOV:

Tribunalul Bucuresti a respins, in 16 februarie, cererea de recuzare a judecatoarei Camelia Bogdan formulata de avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu, in procesul in care omul de afaceri este judecat pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, condamnat in dosarul FNI. Avocatii lui SOV au cerut in cadrul sedintei de judecata de marti, 15 februarie, inlocuirea judecatoarei pe motiv ca tatal acesteia ar fi pe lista pagubitilor FNI.

In cele din urma, Camelia Bogdan a fost recuzata si pe motiv ca judeca prea repede dosarul

Judecatoarea Elena Burlan a retinut in motivarea recuzarii doua acuzatii la adresa Cameliei Bogdan. Prima acuzatie este ca judecatorul Camelia Bogdan s-ar fi antepronuntat in dosar, iar cea de-a doua acuzatie este aceea ca magistratul a judecat prea repede termenele. Iata ce se mentioneaza in motivare:

Instanta retine astfel si faptul ca administrarea probatoriului cu o celeritate nejustificata, "plimbarea" dosarelor intre instante de grade jurisdictionale diferite pentru diverse motive, dar mai ales mentionarea "NECESITATII" inaintarii dosarului intr-un termen rezonabil [...]

In cele din urma, judecatoarea a fost recuzata din dosar, insa masura a fost puternic criticata de catre societata civila.

Judecatoare este cea care l-a condamnat si pe omul de afaceri Stefan Riza la 12 ani de inchisoare in dosarul 30275/01/3/2009, in care este acuzat ca a savarsit infractiuni de inselaciune si delapidare, in urma carora a produs un prejudiciu de peste sapte milioane de euro. (Detalii aici)

Judecatorul Mihalcea a refuzat sa-l eliberze conditionat pe Sorin Ovidiu Vantu

Mihai Alexandru Mihalcea a fost, din februarie 2010, judecator la Judecatoria Buzau si apoi, din aprilie 2010, a fost detasat de CSM ca judecator la Judecatoria Sector 4 Bucuresti. In martie 2014 a fost transferat la Tribunalul Bucuresti.

Judecatorul Mihalcea este cel care a refuzat in 2013 sa-l elibereze conditionat pe Sorin Ovidiu Vantu.

Judecatorul motiva ca SOV nu a facut eforturi deosebite pe calea reeducarii sale si nici nu a incercat sa se remarce intr-un mod deosebit. (detalii aici)






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























147780 vizualizari

  • -147 (159 voturi)    
    esti speranta tuturor (Luni, 4 august 2014, 9:41)

    vladimir14 [utilizator]

    Ca regimul dictatorial va fi invins,rezista.
    Vei invinge justitia basista si vei iesi victorios.
    Daca te vor aresta vom iesi in strada sa maturam acest regim criminal.
    • +95 (99 voturi)    
      super (Luni, 4 august 2014, 10:23)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      as vrea sa va vad in strada
      • +80 (86 voturi)    
        i-ai mai vazut in strada.. (Luni, 4 august 2014, 13:03)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

        poate ai uitat de colonelul Mircea Dogaru?.. prieten bun cu Dughin, invitat non-stop in 2012 la antene.. pardon, latrine...
        • +24 (26 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 august 2014, 21:02)

          [anonim] i-a raspuns lui pehash

        • +27 (29 voturi)    
          N-a fost sa fie Martea lor! (Luni, 4 august 2014, 22:55)

          AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui pehash

          Va fi insa Martea noastra!...
          • +6 (8 voturi)    
            gandesti exact cum vor ei.. (Marţi, 5 august 2014, 8:14)

            pehash [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

            Desigur, nu le place riscul sa petreaca 2-3 ani prin inchisori, dar pentru un hot de calibrul asta e un pret foarte mic. El ramane cu o viata traita in lux, familia sa va trai la fel. La varsta asta il vor elibera pentru buna purtare dupa o treime din pedeapsa.
            Cum ramane insa cu costul de oportunitate? La final, daca se lasa cu o condamnare, iti da cineva inapoi anii in care Voiculescu a furat si altul ar fi putut sa construiasca?
            Sunt atatea nedreptati si atatea rotite care nu functioneaza in societatea romaneasca incat ati ajuns sa va bucurati cand ceva merge.. normal!? Nastase, Ponta, Voiculescu si multi altii care sunt in continuare la putere nu au nici un motiv sa isi schimbe obiceiurile. Va fi Martea voastra? O fi, dar scorul per total cat este? 25 la 2?. Iliescu a omorat niste copii la mineriade si va muri mancand din pensia pe care i-o platim. Daca nu se schimba nimic, Nastase si Voiculescu, dupa anii de inchisoare, tot in lux vor trai..
    • +95 (99 voturi)    
      bine gadeabadeaursuciuvicagrecutudor (Luni, 4 august 2014, 10:31)

      fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      Iata unde e speranta lui vladimir 14 ! La turnatorul de rude si cel mai mare praduitor care a usurat bugetul de peste 60 milioane de euro numai din aceasta afacere.Poate o sa ne spui si cat de uman este, cum da el mai mult de 0.0001%din ce a furat, sau din ce fura sau din ce santajeaza defavorizatilor....
    • +75 (77 voturi)    
      Vorbeste pentru tine... lenin! (Luni, 4 august 2014, 10:38)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      A "tuturor" comunistilor, da!
      A tuturor celor care omoara oameni, da!
      A tuturor celor care inseala, mint, ... da!
      Chiar crezi ca tara asta este plina de voi?!
      Am scapat de Ceausescu dupa 50 de ani, vom gasi puterea sa scapam si de voi... curand!
      Mai curand decat crezi sau asteptam noi!
      Singura semnificatie pertru voi din democratie este ca sunteti multi; uitati partea cu...si prosti!
    • +68 (70 voturi)    
      Revolutia Putinista din August (Luni, 4 august 2014, 10:38)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      Bre Vladimirovici, cu cine iesi in strada?
      Presupun ca niscaiva revolutionari de profesie..... cu certificat carevasazica....aia de primeau bani, pamanturi fara sa faca nimic?

      Cam astia sunt cei corecti nu-i asa?
      Justitiarii putinoizi, pontaci si voiculesti pe care-i placi!
    • +69 (71 voturi)    
      Iaca cum gandesc fanii latrinei 3 (Luni, 4 august 2014, 10:40)

      Gigell [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      Ei considera Justitia ca fiind un regim criminal. Asta-i statul de drept al lui voiculescu, ponta, psd si al acolitilor lor...
      • +34 (38 voturi)    
        Ca si infractorul nastase pe care (Luni, 4 august 2014, 13:26)

        fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui Gigell

        infectiile care mai sunt inca inca printre magistrati il; pot elibera pentru buna purtare........
    • +59 (63 voturi)    
      Si eu (Luni, 4 august 2014, 11:17)

      LoveRomania [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      Si eu voi iesi in strada, dar ca sa sarbatoresc victoria justitiei impotriva unui din cei ce muncesc sa distruga sufletul acestei tari.
      Oricine seamana ura in sufletul oamenilor este un om diabolic, ura distruge omul mai mult decat orice altceva
    • +56 (58 voturi)    
      In cor toata lumea: (Luni, 4 august 2014, 11:20)

      zizi_m [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      Nenea Felix te iubim
      Ca ca tine nu gasim.
    • +47 (49 voturi)    
      doare (Luni, 4 august 2014, 12:20)

      DanielBorca [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      doare prostia tovarase?
      • +29 (31 voturi)    
        Nu doare (Luni, 4 august 2014, 15:48)

        aladdin [utilizator] i-a raspuns lui DanielBorca

        Altfel, peste jumatate din populatia tarii s-ar zvarcoli pe jos de durere.
    • +37 (39 voturi)    
      /// (Luni, 4 august 2014, 12:42)

      hmara [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      Tuturor care?????
      Poate celor de pe platourile a3 !!!!
    • +26 (28 voturi)    
      volodiea, in asentimentul tau, (Luni, 4 august 2014, 13:14)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      urez domnului professor, la multi ani !
    • +30 (32 voturi)    
      Eu zic sa iesiti in strada oricum.. (Luni, 4 august 2014, 13:31)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      .si sa rasturnati acest regim dictatorial condus de Poanta! Eu zic ca se merita efortul.
    • +27 (29 voturi)    
      vom iesi in strada sa maturam acest regim criminal (Luni, 4 august 2014, 14:39)

      ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      Da' sa fiti atenti sa nu va calcati pe bataturi unii pe altii, c-o sa fiti cam multi, 7,4 milioane de maturatori...
    • +24 (26 voturi)    
      tot la pisica ajunge! (Luni, 4 august 2014, 16:06)

      q1953 [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      Eu il vad pe Voiculescu ca pe un soarece prins in cursa se soareci.
      El tot mai alearga in speranta ca va scapa, dar toti stim ca din cursa de soareci nu se mai poate scapa.
      Cel mult se mai lungeste timpul pana cand gospodarul care a pus cursa il prinde soarece si il la pisica.
    • +22 (24 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 august 2014, 18:01)

      [anonim] i-a raspuns lui vladimir14

    • +17 (19 voturi)    
      mateuț cel mai prost av. (Luni, 4 august 2014, 19:56)

      timp tamp [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      Cu Mateuț felix v-a sta mulți ani la pușcărie. Sper să fie măcar ZECE. voi maimuțelor bolșevice veți crăpa de ciudă că băsiștii vor domina lumea
    • +9 (11 voturi)    
      Te-ai intrebat (Luni, 4 august 2014, 19:56)

      banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      ca asa zisa matura in mana cui va fii .
    • +18 (20 voturi)    
      Traiasca justitia LIBERA! (Luni, 4 august 2014, 22:21)

      roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      In seara asta am vazut un excroc demascat clatinandu-se de disperare. Bravo judecatorilor si procurorilor! Au tot RESPECTUL nostru!
    • +15 (17 voturi)    
      adica regimul ponta e criminal??? (Luni, 4 august 2014, 22:35)

      brahmenau [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      vladimire,vladimire...te tunde ponta ptr asta.
      Puteti iesi in strada, dar nu stiu cine va mai da 30 de arginti pe tabel...
      Daca ajunge felix acolo unde-i e locul, ce se alege de antene, de intact si de toti lingaii astia ca tine???
      Retine, in UE nu se poate admite un matrapazlic ca asta, si nici felix nu scapa ptr toate mizeriile facute in Romania.
      Interesant e ce vor face sclavii lui felix(gadea,badea,grecu) cu ponta....
    • +9 (11 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 5 august 2014, 2:31)

      [anonim] i-a raspuns lui vladimir14

    • +3 (5 voturi)    
      HAHAHA (Marţi, 5 august 2014, 9:01)

      Adriana10 [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

      M-a amuzat teribil comentariul lui vladimir14: "Esti speranta tuturor"...
      Cred ca e Gadea undercover.... :)
      Speranta tuturor, draga vladimir, e sa intre odata securistul asta imbogatit peste noapte la parnaie pt. 100 de ani si Antenele sa intre in faliment si sa fie inchise, impreuna cu marile lor vedete Gadea, Badea, etc.
  • +75 (77 voturi)    
    hai cu condamnarea (Luni, 4 august 2014, 9:41)

    sucaa [utilizator]

    sper sa vad acest turnator o data dupa gratii. nu vreau sa-i mai vad mutra grobiana la tv decat din spatele gratiilor.

    PS: Hotnews, stirea ca premierul Romaniei a fost primit cu imnul unguresc intr-o localiate din Romania unde este? o asemnea tradare nationala nu este stire? ar trebui cu titlu rosu pe prima pozitie zile la rand. sau aveti alte planuri in aceasta campanie electorala?
    daca si voi ascundeti stiri deja ne putem lua gandul de la vreo minune in toamna. sper sa fie de vina weekendul si sa apara stirea...
    • -44 (52 voturi)    
      ungurii sunt basisti (Luni, 4 august 2014, 10:35)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

      asa ca sunt tratati mai cu manusi pe aici
      • +27 (31 voturi)    
        /// (Luni, 4 august 2014, 11:13)

        hmara [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

        Tu de unde ai mai aparut ??
        Te-ai spalat pe fata?
        Ai nimerit gresit. Mai incearca.
      • +12 (14 voturi)    
        ponta e băsist (Luni, 4 august 2014, 20:00)

        timp tamp [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

        Ponta e pisoi băsist,
        s-a dus pe șest în secuime și acum vreo săptămână nu zice nici pâs
      • +8 (10 voturi)    
        Iar ai lipsit o vreme (Luni, 4 august 2014, 22:20)

        ty [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

        Antene 3 nu transmite in limba maghiara. Din acest motiv ungurii sunt basisti. Nu au cum sa-i prosteasca.
      • +2 (8 voturi)    
        Ref.: "ungurii sunt basisti" (Luni, 4 august 2014, 23:41)

        ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

        Precizare: decit jumatatea feminina a "ungurilor", ca stie bine sa faca diferenta intre un copilot care nu se descurca fara harta si-un pilot c-o ditamai nava!
  • +58 (60 voturi)    
    Motanul la... (Luni, 4 august 2014, 10:09)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    brutarie!
    Pe vecie!
    Rimeaza!
  • +56 (60 voturi)    
    si eu am o scirba continentala (Luni, 4 august 2014, 10:09)

    linarel [utilizator]

    fata subiect si de acest proces.
    Parca-i " Tinar si nelinistit " cu t+1 episoade.
    Da terminati odata cu bascalia asta numita proces . ori il judecati ori nu, ce judecata-i asta cind se tot amina si se amina la +infinit.

    Daca sistemul de judecata se bazeaza pe aminari nesfirsite atunci tribunalele si judecatoriile ar trebui sa se numeasca Casa Aminarilor si/sau Casa de Aminari Reciproce.

    Ma duc sa-mi fac o limonada cu lamaie ...
    • +44 (46 voturi)    
      amanarile (Luni, 4 august 2014, 10:20)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui linarel

      le-a facut acest turnator. nu judecatorii.
      cand avocatii lui ridica exceptii procedurale si nu pe probe. cand varanu este juma de an parlamentar si jumate nu. si tot asa.
      nu este bascalie de proces. peste tot in lumea asta un proces dureaza astfel incat toi sa inculpatul sa aiba timp sa-si dovedeasca nevinovatia. csa la noi avocatii precum mateut tot amana si cauta tertipuri este altceva.
      daca se judeca rapid urlai ca n-a avut parte de jutitie corecta. acum ca este lung este bascalie.
      romanii astia doar sa se arate experti in toate stiu si sa arate cu dejtu. in rest... tabula rasa :)
      • +15 (19 voturi)    
        "amanarile le-a facut acest turnator" (Luni, 4 august 2014, 14:47)

        ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

        Imi permit sa te contazic, fara suparare...
        Aminarile le-au "dat" unii judecatori, care au, fara indoiala, coloana vertebrala in "echer"... probabil prea fragila pt a putea rezista "apasarii" exercitate de niste salarii de sute de milioane de lei pe luna...
        • +15 (17 voturi)    
          nu ma supar (Luni, 4 august 2014, 17:43)

          sucaa [utilizator] i-a raspuns lui ofCAER

          da n-ai dreptate. poate au fost si judecatori care au mai tras de timp, dar te rog sa-ti aduci aminte de cate ori a fost felix parlamentar si de cate ori a demisionat din parlamt.
          aceste intrari iesiri din parlament mutau mereu procesul la alta currte in functie de ce rang avea turnatorul.
          astepta sa se faca cateva infatisari la un tribunal, sarea cu demizsia. dosarul pleca la alt tribunal si trebuia s-o ia de la capat noua curte.
          sunt proceduri ce trebuiau respectate.
          cel putin 2 ani de liberatate a castigat felix cu transferul dosarelor prin diferite instante.
          • +4 (8 voturi)    
            Cine poate mai mult poate si mai putin... (Luni, 4 august 2014, 23:46)

            ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

            Cu cit instantele erau mai "inalte" cu atit judecatorii aveau probleme cu "coloana", ca de, erau dintre cei vechi...
            A fost nevoie sa vina unii tineri, cu circa rezistenta si care nu se-nconvoaie sub apasarea unor dosare...
    • +33 (37 voturi)    
      Procesul și scârba (Luni, 4 august 2014, 10:40)

      DorianG [utilizator] i-a raspuns lui linarel

      Orice proces presupune prin definiție trecerea timpului. Sunt termene succesive de judecată, în funcție de complexitatea cauzei, care în mod generic sunt denumite de necunoscători amânări. Nu sunt cu adevărat amânări, se iau decizii la fiecare termen care prefigurează soluția finală. Se soluționează excepții, se admit sau nu probe, se administrează probe în contradictoriu, etc. Toate termenele astea nu sunt mofturi, sunt o manifestare și o garanție a democrației în proces, o modalitate de exercitare a dreptului la apărare. În comunism era simplu. Un termen și te condamna. Excepțiile, probele, discutarea în contradictoriu a fiecărui element al procesului erau niște mofturi pentru că soluția era aceeași. E adevărat că dreptul la apărare poate fi exercitat abuziv, precum în cazul ăsta, dar e un risc al democrației. Prefer o exercitare abuzivă a dreptului la apărare decât un abuz al statului. Pentru că în prima situație trebuie doar răbdare și perseverență. Deci scârba e față de ce?
      • +14 (20 voturi)    
        Ce faraon mai vor sa cheme ca si martor ?? (Luni, 4 august 2014, 16:24)

        linarel [utilizator] i-a raspuns lui DorianG

        Ce probe de pe luna mai trebuiesc aduse ? Pe Napoleon nu-l vreti de martor d-na av ? sau pe Platon ca vine mai repede din Grecia chiar daca e un pic mort dar spiritul lui traieste

        Cea ce se intimpla in sala confirma spusele mele .
        Judecatorii sint obligati de lege sa NU admita taraganarea si prelungirea cu noi si noi termene la infinit, fara motiv Avocatii invoca si pe zeus poate, poate mai lungesc procesul - cu costuri imense la bugetul statului, costuri care nu se vad acum -.
        Ref la proces, pai pina acum av motanului n-au avut timp sa cheme pe x sau y pe post de martori , n-au avut timp sa invoce o procedura sau alta, n-au avut suficiente termene pt tot felul de prostii ??? La fiecare termen se tot solicita cu taraita un martor sau altul . Pai cheama-i d-le pe toti daca nu ai nimic de ascuns

        Ce probe de pe luna mai trebuiesc aduse ?
        8 ani nu sint suficienti pt un proces ??

        La fel cum e in cazul motanului sint milioane de procese in tara si toate instantele sint blocate din cauza acestui sistem de aminari la infinit a cauzelor pina la prescriere, a procedurilor si a legilor proaste . Ceva in genul " dorele fa-te ca lucrezi " cam asa ceva e si in instante, adica agitatie mare rezultat nul. Si toata aceasta agitatie se face pe bani publici . Fa o analiza si vezi in citi ani se finalizeaza in medie un proces in RO . Iti spun eu intre 3 si 4 ani . E normal aceasta perioada ??? Dar 8 ani e normal ?? Eu spun ca NU .

        Am mai zis-o si-o repet sistemul jurid RO este total neperformant . Pina cind vom avea acest sistem vom fi partasi la tot felul de infractori care scapa si nu sint pedepsiti .
        • +11 (13 voturi)    
          Probele de pe lună (Luni, 4 august 2014, 17:02)

          DorianG [utilizator] i-a raspuns lui linarel

          Când sunteți mai calm și recitiți ce am scris veți observa că nicăieri nu am spus că trebuie administrate și probele de pe lună. Dar e obligatoriu ca instanța să asculte măcar cererile și să le răspundă într-un fel sau în altul. Credeți că judecătorii nu sunt exasperați de cererile absurde ale unuia sau altuia? Dar ei nu pot să-și smulgă părul în public, să-și ridice fustele și să țipe. E mult mai greu să dai răspunsuri cât de cât raționale chestiunilor din ce în ce mai absurde invocate. Dar e obligația judecătorului să asculte și să soluționeze orice cerere, oricât ar fi de absurdă. Să nu râdă pe față de avocați sau de părți. E obligația lui, indiferent de cât se grăbesc unii sau alții. Dumneavoastră aveți libertatea să fiți exasperat, judecătorul nu o are.
          • +5 (11 voturi)    
            Costuri pt acest proces = 182000 euro (Luni, 4 august 2014, 18:34)

            linarel [utilizator] i-a raspuns lui DorianG

            Observ ca judecatorii nu au fost exasperati si nu sint exasperati in general , se pare ca le convine ca un proces sa-l intinda pina la infinit asta e placerea lor "nevinovata" altfel nu ar fi permis tergiversarea procesului.

            Nicaieri in lumea civilizata un proces indiferent de obiect nu dureaza 3 -4 ani.

            Am facut un calcul - sper sa nu gresesc - ref la costurile suportate de statul RO pt acest proces.Doar salariile pt acest proces ale judecatorilor + ale grefierilor+ ale procurorilor se ridica spre 3800 euro net /luna x cu 6 sedinte de judecata/an x 8 ani = 182000 Euro fara a mai pune la calcul restul :curentul, consumabile, alte costuri...etc .

            Sint curios daca se vor achita aceste costuri ...
          • 0 (4 voturi)    
            da, d-le teoretic ai dreptate (Luni, 4 august 2014, 21:52)

            linarel [utilizator] i-a raspuns lui DorianG

            insa cea ce se intimpla practic mi-a depasit asteptarile .

            Sper ca Inst de Magistratura sa se predea un curs ref la respingerile invocarilor facute de av

            In rest sint f calm insa sint iritat nu doar de mirlaniile din acest dosar ci de cea ce se intimpla in tot sistemul juridic din RO . Actiunile sau inactiunile acestui sistem ne afecteaza pe toti ca si natiune.
      • +2 (8 voturi)    
        Deci: (Marţi, 5 august 2014, 0:28)

        ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui DorianG

        "Prefer o exercitare abuzivă a dreptului la apărare decât un abuz al statului".
        De aici si pina la a prefera prescrierea dreptei judecati este nici macar un pas...
        Orice cetatean are dreptul la o "judecata dreapta" iar in cazul pagubirii statului, intreg poporul (caci in spatele statului este poporul - daca preferi, natiunea) este cu atit mai in drept sa stie ca acel (presupus) faptuitor a fost judecat corect... Mi-este greu sa cred ca daca cineva cunoscut d-stra (si asupra caruia aveti probe) v-ar sparge locuinta si v-ar lasa cu zero avut, v-ai bucura daca respectivul ar scapa necondamnat din motiv de taraganarea procesului pina la prescrierea faptei. E multa ipocrizie in afirmatia d-stra.
        • 0 (2 voturi)    
          Dreptate până la capăt (Marţi, 5 august 2014, 8:43)

          DorianG [utilizator] i-a raspuns lui ofCAER

          Cred că ați citit în întregime enunțul meu. Ipocrizie și manipulare este când scoți din context o propoziție și îi dai un alt înțeles decât cel intenționat. Mai observ că amestecați planul obiectiv al observatorului independent cu cel subiectiv al posibilei victime. Suntem oameni mari. Încercările astea de manipulare sunt pentru copii mici. Oricum, adevărata dreptate se face cu oameni raționali, nicidecum cu înfierbântați, chiar dacă ar fi de bună credință.
          • 0 (0 voturi)    
            Ati facut o afirmatie. (Marţi, 5 august 2014, 15:54)

            ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui DorianG

            Tot ce am facut eu a fost sa va pun pe d-stra insiva in "miezul" ei.
            In ceea ce priveste "intelesul", era cindva o institutie, "Consiliul de Stat", care avea intre atributiuni interpretarea general valabila a legilor...
  • +31 (33 voturi)    
    Hai ca poti, JO sa te racoresti si tu vre-o 10 ani (Luni, 4 august 2014, 10:44)

    fosta zoezoe [utilizator]

    Daca cei pe care i-ai tras cu tine Turnatorulederude, aruncandu-le frimituri de la jaful tau ar vorbi......Pedepsele sunt insa prea mici ca sa-i stumuleze, legile facute de infractori in favoarea lor prea permisive ! In sistemul de justitie american te invarteai de minim 50-60 de ani !
  • +34 (36 voturi)    
    superb !!!! (Luni, 4 august 2014, 10:46)

    asada [utilizator]

    A naibi funie cum se strange ea la par. Opreste-o varanule daca iti da mana !!!!!!!
  • +28 (30 voturi)    
    cred ca (Luni, 4 august 2014, 12:06)

    Itsoc [utilizator]

    daca Voiculescu e condamnat definitiv azi, diseara vor fi manifestari de bucurie in piata universitatii iar emisia antena 3 va avea o banda neagra oblica in dreapta sus :)

    si ar fi tare ca manifestarea de bucurie sa se loveasca de hoardele de dobitoci instigati sa iasa in strada de badea, gadea si ciuvica. sa vezi atunci macel. the war of worlds!:))
    • +34 (36 voturi)    
      Abia astept! (Luni, 4 august 2014, 12:23)

      ticbis [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

      Eu n-o sa ies in strada, dar voi deschide sampania pe care de 6 ani o pastrez la rece, special pentru evenimentul asta!
      Dupa parerea mea, ziua in care turnatorul asta abject, borfasul asta ordinar va intra la puscarie ar trebui declarata sarbatoare nationala legala si zi libera pentru toti romanii!
      Sper ca Dumnezeu si justitia romana libera si independenta sa ajute poporul roman sa scape pentru totdeauna de o asemenea lepra! Doamne-ajuta!
  • +33 (35 voturi)    
    Dar afacerea Romtelecom-Citroen, a lui Pantis? (Luni, 4 august 2014, 12:12)

    LiviuIordache [utilizator]

    Intre momentul adjudecarii de catre greci a Romtelecom si preluarea efectiva a companiei, in alea 2-3 luni, ministrul Sorin Pantis a achizitionat peste 200 de autospeciale Citroen pentru Romtelecom, din banii ministerului comunicatiilor pe care il conducea. Evident, reprezentantul Citroen este, este, ati ghicit, stiti de fapt: Calin Popescu Tariceanu! Evident, grecii s-au procopsit, gratis, cu auspecialele (alea albastre pentru interventii la Romtelecom), pentru ca ei platisera deja pretul, asta a fost afacerea personala a lui Pantis. Le-a dat sediu, in combinatie cu Voiculescu, le-a dat autospeciale, cumparate din banii statului de la Tariceanu, toate astea din prea plinul inimii lui si "vastelor cunostinte economice" de care vorbeste acum. Ar merge un dosarel nou, ce ziceti?
  • +31 (33 voturi)    
    proces (Luni, 4 august 2014, 12:13)

    verid [utilizator]

    Ma intreb ce vor face amaratii astia de slujbasi la antene, dupa ce ii va parasi seful cel mare,care va pleca cu treburi ce nu suporta amanare.Oare se pricepe careva dintre ei sa bata un cui sau sa dea cu matura?
    • +2 (4 voturi)    
      pai (Marţi, 5 august 2014, 0:49)

      was [utilizator] i-a raspuns lui verid

      Cred ca femeia de serviciu din biroul varanului poate sa dea cu matura. ori gresesc eu si poate sa dea doar cu aspiratoru'.
  • +13 (15 voturi)    
    ceva mai de substanta? (Luni, 4 august 2014, 13:21)

    eljijinews [utilizator]

    detalii despre ce se vorbeste nu despre caldura din sala de judecata bre.aia e interesant..ce zic inculpatii
  • +27 (29 voturi)    
    Caldura mare... (Luni, 4 august 2014, 13:32)

    ticbis [utilizator]

    "Ora 13.18: Voiculescu a iesit din sala de judecata, unde e cald si umed ca intr-o sera, si insotit de un bodyguard s-a dus spre toaleta"

    Sper din tot sufletul ca in urmatorii 5 ani Voiculescu sa aiba parte de o binemeritata racoare...
    ///

    Doamne-ajuta'! Sper ca romanii sa aibe parte de o veste buna in seara asta...!!!(editat de HotNews.ro)
    • -6 (18 voturi)    
      esti naiv (Luni, 4 august 2014, 14:08)

      eljijinews [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

      va mai curge multa apa pe Dunare pana se va termina procesul asta.
    • +21 (23 voturi)    
      /// (Luni, 4 august 2014, 14:17)

      hmara [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

      Cred ca 7 ani I se potrivesc ca o manusa.
      Cine pariaza ?
      • +25 (27 voturi)    
        Mda... (Luni, 4 august 2014, 14:51)

        ticbis [utilizator] i-a raspuns lui hmara

        Daca acest proces s-ar fi judecat acum, in 2014, in USA, Voiculescu ar fi fost condamnat la cel putin 177 de ani de puscarie!

        Dar suntem in Romania, eu as fi fericit sa-l vad pe borfasul asta dupa gratii macar si pentru o singura zi!
        Ar fi un pas inainte spre asanarea societatii romanesti si un semnal serios pentru milioanele de romani spalati zilnic pe creier, de atatia ani de zile, de jigodiile de la antene!
      • -13 (13 voturi)    
        5 ani (Luni, 4 august 2014, 18:30)

        Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui hmara

        hallo, nenea a primit 5 ANI cu executare deja.
        Nu poate lua mai mult, cel mai fericit caz e cand ia exact aceeasi peddeapsa. Asta-i si ideea
        • +10 (12 voturi)    
          nu poate lua mai mult? (Luni, 4 august 2014, 22:17)

          gemini [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

          @sascha ...

          ... cine ti-a spus?

          ia d-aicea ...

          "Ora 21:59 In cazul lui Dan Voiculescu, procurorul a precizat ca potrivit noului Cod Penal pedeapsa este de pana la zece ani de inchisoare."
        • +4 (6 voturi)    
          nununu (Marţi, 5 august 2014, 1:22)

          ws [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

          judecatorii au libertate totala in limitele legii. uita-te la meme stoica. procurorii au zis ca faptele lui s-au prescris. ei bine, judecatori de la cab au zis ca nu, si acum meme sta la racoare pe caldurile astea. judecatorul de la tribunal ii achitase pe toti din lotul transferurilor.

          deci judecatorii pot da orice sentinta - de la achitare la 10 ani pentru voiculescu.

          om vedea.

          ws
        • 0 (0 voturi)    
          /// (Marţi, 5 august 2014, 16:49)

          hmara [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

          nenea, gresesti.
          mai informeaza-te.
  • -33 (35 voturi)    
    judecata (Luni, 4 august 2014, 13:49)

    PROFESS [utilizator]

    Itzi dam 100 milioane EUR numai daca potzi sa faci o afacere in care sa dai de lucru catre 100-200-300 de oameni, sau mai multzi! Potzi? Nu pot! Si ce facem il lasam pe Voiculescu? pai daca nu pot si raman pe drumuri 100 de oameni mai bine il lasam.
    • +29 (31 voturi)    
      da (Luni, 4 august 2014, 14:29)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui PROFESS

      ai si decis ca nimeni nu poate sa ea de lucru decat felix, nu?
      asta este gandirea ta, ca numai el poate?
      faptul ca a dat de lucru unor oameni nu-l absolva de faptul ca a si furat si si-a turnat familia.
      oricne este inlocuibil, chiar si patronul tau felix :)
      nu este singurul care poate sa creeze locuri de munca in tara asta. este in schimb unul din putinii care au beneficiat de tereneuri gratuit din patrimoniul statului.
      • -13 (17 voturi)    
        suca (Luni, 4 august 2014, 14:58)

        PROFESS [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

        Pune Protopopescu Georgescu Sascut in loc de Voiculescu si mai citeste odata! poate ca o sa ai alta parere.
        • +16 (18 voturi)    
          discutia era despre turnator (Luni, 4 august 2014, 18:04)

          sucaa [utilizator] i-a raspuns lui PROFESS

          nu la modul general.
          daca si protopopescu si georgescu au forat la fel sa pateasca si ei.
          eu spuneam doar ca acest turnator nu este singurul care poate da de lucru catre 100-300 de oameni.
          ai idee cati au ramas pe drumuri din cauza furturilor lui felix? stiu, este mai greu de cuantificat fata de angajatii reali ai lui felix. dar iti garantez ca s-au pierdut locuri de munca prin furtul acestui individ.
  • +23 (25 voturi)    
    eu ma intreb... (Luni, 4 august 2014, 14:30)

    lucadd [utilizator]

    daca aerul se incalzeste si dezine irespirabil... ori sa instaleaze aer conditionat -ori sa ii trimita mai repede "la racoare" pe oameni sa nu sufere.
  • +28 (30 voturi)    
    Veste buna (Luni, 4 august 2014, 14:43)

    Florin Cj [utilizator]

    "Ora 14.32: Dan Voiculescu a plecat de la Curtea de Apel, dar procesul continua"

    A plecat sa-si faca bagajul!
    - o pijama
    - un trening
    - doua maieuri
    - un pantalon scurt

    Restul le impacheteaza Gadea maine.
    • +15 (17 voturi)    
      ai uitat de... (Luni, 4 august 2014, 18:02)

      corvus coraX [utilizator] i-a raspuns lui Florin Cj

      ...săpun și cremă contra ridurilor...
      • +2 (6 voturi)    
        N-are efect (Marţi, 5 august 2014, 1:08)

        Matrafirefox [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

        asupra solzilor varanului
  • +23 (25 voturi)    
    A plecat de la Curtea de Apel (Luni, 4 august 2014, 14:46)

    outside_the_wall [utilizator]

    ca sa se bucure de ultimele ore de libertate :)
    • +19 (21 voturi)    
      e un om ocupat... (Luni, 4 august 2014, 15:25)

      axismundi [utilizator] i-a raspuns lui outside_the_wall

      Sau are niste indicatii de dat "specialistilor in stiri".
  • +27 (29 voturi)    
    Cine urmeaza? (Luni, 4 august 2014, 15:42)

    Costin_eng [utilizator]

    Data viitoare, avocatii o sa-i cheme la audieri pe Obama, Merkel si Putin, dupa care vor urma si extraterestrii ...
    • +20 (22 voturi)    
      /// (Luni, 4 august 2014, 15:59)

      hmara [utilizator] i-a raspuns lui Costin_eng

      Apoi Shrek si utimul Nemo-pestisorul.
      Acestia doi au multe de spus.

      Dar apropos, gadea o avea emotii ? dar badea ??
  • +28 (30 voturi)    
    Proba de foc!!! (Luni, 4 august 2014, 16:18)

    Shinobi-Shiro [utilizator]

    Cred ca asta va fi proba suprema ca Justitia isi face datoria! Inca mai este mult de lucru referitor la curatarea Justitiei, inca se ma gasesc grajdani, insa atunci cand vezi cum garoiul Voiculescu se panicheaza…parca ai ma da o speranta Romaniei! Oricum, deocamdata nu am vazut judecatori ucisi ca in Italia…si sper ca mafia romaneasca sa nu ajunga la masuri extreme!
  • +20 (26 voturi)    
    Nu-l bagati in puscarie! (Luni, 4 august 2014, 16:37)

    mionut [utilizator]

    Confiscatii averea, lasandu-i doar banii sa-si ia o garsoniera la marginea celui mai sarac oras din tara, alocatii o pensie de 500 RON pe luna (din care sa se scada CAS), cu interdictia sa mai faca afaceri tot restul vietii.

    In puscarie o sa-si continue afacerile, in schimb daca locuieste intr-o garsoniera cu 500 pe luna pensie, sa-i vedem "geniul" de mare afacerist la lucru!!!!
    • +26 (28 voturi)    
      se poate foarte bine (Luni, 4 august 2014, 17:14)

      V. Val [utilizator] i-a raspuns lui mionut

      sa faca si puscarie si sa i se coinfiste averea ilegal dobandita.
  • +19 (21 voturi)    
    martorii lu' peste (Luni, 4 august 2014, 18:28)

    Ion Zapada [utilizator]

    bai frate, da' de ce nu cheama tot mapamondul...ca sa stim o treaba.
    Nenea pisica nu-i la prima inatisare si acum se analizeaza ultimul recurs, nenea felix fiind deja JUDECAT SI CONDAMNAT la 5 ani cu executare.
    Asta-i doar un RECURS.
    la recurs iti aduci aminte ca ai uitat sa-l chemi pe Obama? ce naiba. Eu stiam ca ai voie sa chemi noi martori daca s-a mai intamplat ceva pe parcurs nu cum s-o mai intinzi de coada.
  • -32 (34 voturi)    
    Basescu, vesnicul pirat. (Luni, 4 august 2014, 19:00)

    AnaBlandiana Grecu [utilizator]

    Mult mai dureaza sedinta asta .. magistratii au iesit si ei la o cafea, la o vorba cu base, la un barbut. Ca doar asa sunt basisti, asteapta intructiuni de la pirat.
    • +20 (22 voturi)    
      Asa este! (Luni, 4 august 2014, 19:58)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui AnaBlandiana Grecu

      "Basisti" astia asteapta instructiunile.. Ceilalti, sfintii varanului, nu mai asteapta nimic, stiu dinainte lectiile: minciuni, santaje, denigrari, injuraturi etc.
    • +14 (16 voturi)    
      verse proastă șase + șase (Luni, 4 august 2014, 20:10)

      timp tamp [utilizator] i-a raspuns lui AnaBlandiana Grecu

      Anooooo, fă....12 ani de pușcărie au căzut la zaruri, căci mai mult nu se putea, dar las, mai sunt vreo trei procese.
      • +7 (9 voturi)    
        Poarta-n-casa!!! (Luni, 4 august 2014, 23:49)

        mionut [utilizator] i-a raspuns lui timp tamp

        Sa fie primit, de Felix Varanu'!!!!
    • +8 (10 voturi)    
      grecule, crezi ca poti sa umpli de bors (Luni, 4 august 2014, 20:15)

      fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui AnaBlandiana Grecu

      numele Anei Blandiana ??Eu zic sa incerci cu Isus !
  • -20 (26 voturi)    
    Sugestie (Luni, 4 august 2014, 19:03)

    moroi [utilizator]

    O idee foarte buna a redactiei sa redea ora cu ora desfasurarea procesului. Sa procedati la fel cu toate procesele importante,cum ar fi cel in care e implicat Mircea Basescu...
    • +17 (19 voturi)    
      subscriu... (Luni, 4 august 2014, 20:14)

      timp tamp [utilizator] i-a raspuns lui moroi

      Să le dârdâie târtița lui felix la fiecare bătaie a orologiului pentru a crește agitația limbricilor, să se zvârcolească la latrina3 de durere
  • -3 (15 voturi)    
    Ilie Serbanescu.. (Luni, 4 august 2014, 19:56)

    Alius [utilizator]

    Trist, trist.
    • +15 (17 voturi)    
      Serbanescule, (Luni, 4 august 2014, 20:21)

      mionut [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      Nu mai fi trist singur, spune-ne si noua motivul tristetii tale, hai, descarca-ti sufletul!

      Daca il condamna pe Felix, eu am sa fiu fericit.
      • +2 (8 voturi)    
        Motivul tristetii... (Marţi, 5 august 2014, 0:03)

        Alius [utilizator] i-a raspuns lui mionut

        ...este ca Ilie Serbanescu a ajuns sa dea cu subsemnatul la latrinele lui felix. De-aia sunt trist.

        Astia mai greu de cap, sar cu minusurile si cu comentariile. Dar nu-i totul pierdut, se pare ca dupa moarte o sa fim mai inteligenti. Nu toti, fireste. De exemplu tu.. n-ai sanse.
  • +23 (27 voturi)    
    thumbs up (Luni, 4 august 2014, 19:57)

    bizzzuuuuu [utilizator]

    Thumbs up daca dati refresh la pagina din 5 in 5 minute si asteptati o condamnare :)))) ;Nu stiu despre voi,dar pentru mine e mai ceva ca la un meci de fotbal ;
  • +22 (26 voturi)    
    t.bucur@yahoo.com (Luni, 4 august 2014, 19:59)

    Ciobanul Bucur [utilizator]

    E o experienta interesanta sa urmaresti azi L3. Sunt complet panicati. Abraham a renuntat in direct la acuzatiile aduse recent lui Basescu. Doar Chirieac s-a repezit la un moment dat sa afirme ca "asistam la un proces politic", dar s-a corectat in secunda urmatoare, realizand gravitatea acuzatiei. Cu precizarea ca cu cateva minute mai inainte de reluarea sedintei de judecata laudase competenta celor doua judecatoare.
    • +18 (20 voturi)    
      Daca poti, urmareste tu ! (Luni, 4 august 2014, 20:18)

      fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

      Dar nu ne mai spune si noua....Pastreaza secret !Eu una nu cred ca as reusi nici platita sa urmaresc mai mult de 2 minute ! Este cu totul previzibil balciul de acolo.
  • +20 (24 voturi)    
    Avocati (Luni, 4 august 2014, 20:29)

    AlisCuPar [utilizator]

    de tot rasul ! Le merge in Romania unde "principiile" de baza sunt: minciuna, hotia, pilele si relatiile. Intr-o tara civilizata "avocati" de teapa astora ar fi fost scosi in suturi de judecatori din sala de judecata si trimisi unde le e locul: la spalat vase.
  • +22 (24 voturi)    
    Excelenta initiativa HN! (Luni, 4 august 2014, 20:29)

    _cutare [utilizator]

    Cred ca acesta o sa fie cel mai citit articol din istoria romaneasca a jurnalismului online, daca nu este deja. Si poate in curand vom sarbatorii in Piata Universitatii o mare victorie a justitiei care ne va reda speranta ca haosul din Romania are totusi un remediu.
  • +15 (17 voturi)    
    Iata cum se demonstreaza ca cei care (Luni, 4 august 2014, 20:38)

    fosta zoezoe [utilizator]

    "au pastorit"noul cod fiscal au asigurat transformarea dreptului firesc la aparare intr-un balci sinistru, in sfidarea curtii, in luarea in deradere a legii si a tuturor cetatenilor, in fapt pagubitii acestui bisnitar ! Nu Mateut sau amarata de Vasi sunt vinovati ci legea care permite praduitorului milionar in euro (nu noua) sa faca ce cum vor muschii lor !
    • +4 (6 voturi)    
      Cod penal am vrut sa zic ! (Luni, 4 august 2014, 23:12)

      fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui fosta zoezoe

      Scuze..
  • +14 (16 voturi)    
    Chiar daca Felics n-a furat (Luni, 4 august 2014, 20:43)

    slur [utilizator]

    .. va trebui sa "fure" meserie de la experimentatul Brutar cu Fular - Adi Nastase.
  • +28 (30 voturi)    
    hai domle' (Luni, 4 august 2014, 20:45)

    Ion Zapada [utilizator]

    ca stau ca pe spini...nici nu pot lucra serios.
    5 ani cu exacutare? :)
    am pregatit sampania de aseara.

    Oricum, respectele mele doamna judecator.
    Eu nu stiu daca as fi avut taria de caracter sa nu le zic vreo doua de duh acestor japitze.
  • +28 (30 voturi)    
    uhuuuu (Luni, 4 august 2014, 20:46)

    bizzzuuuuu [utilizator]

    hai odata ca mor aici ;am seminte,bere,popcorn ;
  • +18 (28 voturi)    
    Hai Camelia! Hai Romania! (Luni, 4 august 2014, 20:48)

    Andrei Bz. [utilizator]

    Hai Camelia! Hai Romania!
    • +10 (12 voturi)    
      Precizează domnule (Luni, 4 august 2014, 21:33)

      Kute [utilizator] i-a raspuns lui Andrei Bz.

      că este vorba de doamna Camelia Bogdan - JUDECĂTOAREA şi nu de fata varanului!
  • +30 (32 voturi)    
    Saftoiu la A3 (Luni, 4 august 2014, 20:50)

    RalucaCurelariu [utilizator]

    Saftoiu si Andronesca la A3. Androneasca plange de mila inculpatilor din proces. Saftoiu sustine sus si tare ca Mateut incearca tergiversarea dosarului. Nu reusesc astia sa il faca sa taca.
    • +7 (9 voturi)    
      :)))) (Luni, 4 august 2014, 21:08)

      zarzare [utilizator] i-a raspuns lui RalucaCurelariu

      HAHAHAHA :)) E tare Saftoiu la emisiunea asta (ca altfel e o apa si-un pamant).
  • +11 (13 voturi)    
    atata lupta in justitie (Luni, 4 august 2014, 21:26)

    xanti [utilizator]

    Nu am vazut nici in filme.
    Camelia Bogdan eroul Romaniei.
  • +7 (9 voturi)    
    hai ca varanul isi pregateste boceua (Luni, 4 august 2014, 21:29)

    lucadd [utilizator]

    si abia apuca sa il regaseasca pe Adi... sa faca activit
  • +13 (15 voturi)    
    Statuie celor doi judecatori (Luni, 4 august 2014, 21:30)

    codo [utilizator]

    Stiu, isi fac doar datoria, dar cat stomac au sa suporte toata topaiala asta a avocatilor. Parca sunt la un spectacol de prestidigitatie. Oare nu e posibil sa le traseze de la inceput linia sedintei de judecata, ca sa evite balciul asta cu uite exceptia, uite cererea? Pana la urma se judeca recursul, chestiuni strict de drept, de unde atata libertate la scos din maneca toate panglicile astea?
  • +10 (12 voturi)    
    cosmar (Luni, 4 august 2014, 21:41)

    maryus999 [utilizator]

    cred ca avocatul Mateutz se simte ca intr-un cosmar ... cred ca se ciupeste si isi musca limba ca sa se trezeasca din cosmarul asta :)) dupa ce au avut 60 de amanari si termene sa li se intample cosmarul asta ? o judecata de 11 ore cu pauze mici ??? asa le trebuie sa fie judecati la foc automat ... un termen pe luna dar termen cat 20 de termene din epoca trecuta :)) cred ca pana la 12 noaptea se da si decizia ... ce a fost de vorbit si expertize si audieri s-au facut in cele 60 de amanari ... s-a terminat cu tergiversarea si speranta cu prescrierea ...
  • +14 (16 voturi)    
    Verdictul! (Luni, 4 august 2014, 21:42)

    EMP [utilizator]

    Va dati seama ce-ar fi fost daca ramanea Stan Mustata sa judece dosarul?
    E incredibil pana unde pot ajunge acesti infractori in disperarea lor de a scapa de pedeapsa. Iar in privinta "profesorului'' Mateut, cred ca dreptul la aparare nu trebuie confundat cu dreptul la manipularea justitiei. S-au gasit bine, domnul Voiculescu si avocatul sau, doi indivizi din aceeasi specie.
    Nu pot decat sa-i felicit pe judecatori si pe procurorii DNA. In dvs. e speranta noastra pentru o societate mai curata. Sper sa ajung cat mai curand ziua verdictului.
  • +19 (21 voturi)    
    "Ce articol sa va mai spun?" (Luni, 4 august 2014, 21:56)

    V. Istina [utilizator]

    "V-am indicat toate temeiurile de lege. Spuneti-mi dvs ce ce articol sa va mai spun!"

    Cam asta e parerea despre justitie a lui Voiculescu si a aparatorilor lui, o forta pe care o controlezi cu vorbe magice, ca "Sesam deschide-te" nu cu argumente logice, pentru ei nu exista o dreptate bazata pe principii si adevar, si ratiune. In momente din astea iese la iveala din ce aluat sunt facuti oamenii astia. Un avocat cu un asa text, intr-unul din cele mai importante procese din Romania ultimilor ani, e trist, dar arata adevaratul nivel al "juristilor" nostri.
  • +22 (24 voturi)    
    incredibilll (Luni, 4 august 2014, 22:13)

    alex34 [utilizator]

    avocatul Mateut: "Doamna presedinta, nu stiu ce sa mai invoc, ce articol. V-am indicat toate temeiurile de lege. Spuneti-mi dvs ce ce articol sa va mai spun!"

    a ajuns sa o intrebe pe judecatoare cum sa mai tergiverseze procesul, de rasu plansu e asta
  • +19 (21 voturi)    
    avocatii (Luni, 4 august 2014, 22:26)

    FPop2013 [utilizator]

    Un cetatean obisnuit nu are posibilitati pentru astfel de avocati. Asa ca imprecatiile si cotcodacelile unor japite ca alde mazeta-trotineta, fa-evoque, adrian8, gustav, finutza-maimutza-gorila si a altor specimene din astea nerusinate sunt penibilitati maximale.
    • +11 (13 voturi)    
      De vadimir14 nu zici nimic? (Luni, 4 august 2014, 23:55)

      mionut [utilizator] i-a raspuns lui FPop2013

      Ca azi a reusit sa bata un record pe HN la voturi negative.

      Apropo, HN, un premiu asa, ca "Zmeura de Aur" pentru cele mai multe voturi negative pentru Vladimir14?

      :)
      • -5 (5 voturi)    
        vladimir14 (Marţi, 5 august 2014, 7:54)

        FPop2013 [utilizator] i-a raspuns lui mionut

        Ce sa zic, prima data cand l-am citit am crezut ca face misto. Dar incep sa am indoieli si cred ca il voi plasa in categoria sus-pomenita. Sau o fi vreun soft, cum sugera cineva, un robotel din ala ...postac automat ? Se intreba cineva daca mazeta e un soft ?? :)))
  • +21 (23 voturi)    
    where's the rat (Luni, 4 august 2014, 22:39)

    Eugen_ [utilizator]

    Atentie mare unde a disparut voiculescu! Are hotul asta atatia bani ca posibil acum sa fie gata "retusat" estetic si deja in zbor spre vreo tara exotica. Sper ca SRI i-a legat macar o tinichea de coada.
    • +10 (12 voturi)    
      Sigur si-a tras fata lui Badea. (Marţi, 5 august 2014, 1:27)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui Eugen_

      Dar la aeroprt o sa-l puna aia sa faca "testul spagat", ca sa fie siguri ca eBadea si nu altul.
  • +15 (17 voturi)    
    turnatorul (Luni, 4 august 2014, 23:26)

    jochen [utilizator]

    inchideti-l si de maine va fi liniste.....
    antenele s-au "muiat" si transmit "varanul la bulau"
  • +13 (15 voturi)    
    Narav de varan (III) (Luni, 4 august 2014, 23:54)

    ofCAER [utilizator]

    Dixit voiculescu dan: "foarte multi oameni se bucura cand cineva e intr-o dificultate"; bietu' de mine, mi s-a dus gindul la toti angajatii anteneitrei, cit au plins ei cind justitia basista i-a arestat fratele lu' Base...
  • +13 (15 voturi)    
    Ie-te noutate! (Marţi, 5 august 2014, 0:09)

    codo [utilizator]

    Mateut vrea sa mute procesul la inalta curte. Pai nu de acolo fugirati acu ceva vreme? Eu zic sa nu disperati ca poate se organizeaza alegeri pentru vreun colegiu electoral in noaptea asta si maine la prima ora se muta procesul la ICCJ. In your dreams desigur. Altfel am apreciat tavaleala pe jos a maestrului care cere judecatoarei sa ii spuna la ce articol sa se mai refere (?!) De parca solutia favorabila clientului lui imbraca forma unui articol si el nu il gaseste, asa ca le-a cam luat la rand. Oare sa il lege vreo obligatie de rezultat, nu una de diligenta cum o fi normal? Viata lui depinde de verdictul de maine?
  • +13 (17 voturi)    
    Sunt curios (Marţi, 5 august 2014, 0:15)

    AlisCuPar [utilizator]

    ce parere au studentii despre prestatia "profesorului" Mateut ? Dati-l in judecata pe impostorul Mateut !
  • +11 (13 voturi)    
    E terminat varanul (Marţi, 5 august 2014, 1:05)

    Matrafirefox [utilizator]

    Sa-si ia ultima cina si sa se duca linistit la taiere.

    Va fi servit cu multa sare ca sa ascunda gustul de porc securist.
  • +11 (13 voturi)    
    Sa-nteleg..... (Marţi, 5 august 2014, 4:21)

    Craig Conroy [utilizator]

    Sa-nteleg ca sunt sanse sa-l vedem pe Felix in zeghe pana la finalul saptamanii?! Da Doamne da! Sa-l trimita la Canalul Dunare-Bucuresti, ca tot trebe terminat :D :D
  • +16 (18 voturi)    
    rabdare (Marţi, 5 august 2014, 5:44)

    dcrisd [utilizator]

    urmaresc si astept sentinta in procesul asta de mai bine de 5 ani. Sper ca azi sa vad o sentinta cu executare.La comportamentul de gunoi al motanului disperat ar fi putin zece ani.m-am bucurat si ma bucur oridecateori justitia din Romania inchide gura la cate un gunoi.Chiar si mai putin de zece ani ar fi un inceput bun. Trist este faptul ca intre timp multi romani au fost spalati pe creier de latrinele nemernicului.Imi place totus ''umorul'' varanului la faza ca '' ce e atata graba sa se termine procesul asta''?
    De parca 8 ani ar fi cateva zile. Curat murdar cum zicea cineva pe vremuri
  • -9 (11 voturi)    
    Mogulul si salbaticii (Marţi, 5 august 2014, 9:22)

    Puiu101 [utilizator]

    In cazul lui Voiculescu, justitia nu e oarba, deloc. Aseara, Mihai Gadea a citat dintr-o carte despre regimul nazist... Fara sa isi aminteasca modul in care si ei au procedat in cazul USH sau al cainilor fara stapan...

    Pe de o parte, este adevarat ca li s-a refuzat administrarea de probe; la fel de adevarat este si ca Voiculescu a folosit toate mijloacele posibile pentru a trage de timp.

    Hotnews si cititorii acestui sait sunt la fel de bolnavi, de manipulati si manipulabili cum sunt si cei care se uita la Antena 3....

    O natie de slugi, de idioti si o cloaca de "formatori de opinie" care ucid sufletul si personalitatea acestui popor....
    • +5 (5 voturi)    
      la caile de atac nu se accepta probe (Marţi, 5 august 2014, 10:32)

      __alex__ [utilizator] i-a raspuns lui Puiu101

      suplimentare decit daca ele au fost ascunse intentionat in procesele anterioare. Vorbeste cu un avocat sa iti explice. Nu da cu piatra daca nu stii despre ce e vorba.
  • 0 (0 voturi)    
    Începe să realizeze acest lătrău (Joi, 7 august 2014, 7:06)

    marcel69 [utilizator]

    Pericolul ce-i paște(mircea badea),chiar așa să închidă a3 că vine alt escroc și deschide altă hazna ,diaconescu sau altul nu contează care .În România se găsesc destui proști să asculte elucubrațiile unor dezaxați psihic ce au impresia că sunt slujbașii presei libere


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by