Dosarul ICA - Dan Voiculescu: Un nou termen luni, la Curtea de Apel Bucuresti

de I.C.     HotNews.ro
Duminică, 3 august 2014, 21:14 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: Hotnews
Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa reia dezbaterile in dosarul privatizarii Institutul de Cercetari Alimentare (ICA), completul de judecata urmand sa mai audieze doi inculpati si sa stabileasca ce probe vor admite in aceasta cauza, transmite Mediafax.

Dan Voiculescu declara, in 31 iulie, ca "unii se grabesc" ca el sa fie condamnat pana in decembrie in dosarul ICA, motivul fiind, in opinia lui, acela ca "in noiembrie pleaca Basescu si nu vrea sa plece" pana nu il vede condamnat.

Declaratia a fost facuta dupa ce, la iesirea de la DNA, unde fondatorul PC le-a cerut procurorilor sa-i ridice controlul judiciar intr-un alt dosar, in care este suspectat ca a santajat mai multi oameni de afaceri, Voiculescu a fost intrebat despre termenul de luni al dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Astfel, Dan Voiculescu a precizat ca la viitorul termen nu ar urma sa fie facuta pledoaria finala. "Nu mi s-a cerut pledoarie finala pentru luni (4 august - n.r.). Eu inteleg foarte bine ca unii se grabesc ca trebuie neaparat condamnat Voiculescu pana in decembrie. M-am tot gandit la motiv, motivul e legat de faptul ca in noiembrie pleaca Basescu si nu vrea sa plece pana nu ma vede condamnat", a spus el.

Referitor la o eventuala condamnare cu executare, Dan Voiculescu a declarat ca nu ii este frica de inchisoare.

La termenul anterior, din 7 iulie, completul format din judecatorii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, de la Curtea de Apel Bucurestia audiat majoritatea inculpatilor, acestia sustinand
ca sunt nevinovati.

Astfel, Dan Voiculescu a aratat ca stie ce invinuiri ii sunt aduse in dosarul ICA, dar nu le recunoaste, sustinand ca procurorul de caz a intimidat martorii, ca s-a stabilit un prejudiciu fals si ca au disparut 40 dintre volumele de material probatoriu.

Fostul director al Institutului de Cercetari Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi, a declarat, la randul sau, ca nu a obtinut niciun avantaj de pe urma privatizarii ICA, precizand ca nu este "omul de casa al lui Voiculescu".

Audiat, si el, tot in calitate de inculpat, fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis a spus ca daca ICA nu ar fi fost privatizat, atunci acesta ar fi intrat in procedura de insolventa si de faliment, in baza legilor de la acea vreme.

Inainte de audierea inculpatilor, avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghita Mateut, a cerut ca dosarul ICA sa fie trimis pentru repartizare aleatorie unui alt complet, motivand ca cei doi magistrati din
aceasta cauza au fost desemnati in 26 iunie, cand acestia erau inca judecatori la Tribunalul Bucuresti. Mateut a precizat ca la 26 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a decis noii membri ai acestui complet, desi acestia erau atunci judecatori la Tribunalul Bucuresti si au venit la CAB din 1 iulie, cand au si inceput judecarea dosarului ICA. Cererea a fost sustinuta si de ceilalti avocati din dosar, in final fiind respinsa de instanta, care a trecut la audierea inculpatilor.

Tot la termenul de luni, avocatul lui Voiculescu a cerut judecatorilor schimbarea incadrarii faptelor pentru care este judecat clientul sau, din spalare de bani in tainuire, pedeapsa maxima pentru aceasta din urma fiind de cinci ani. Solicitarea va primi un raspuns din partea instantei la urmatorul termen al procesului.

Dosarul privind privatizarea ICA este judecat din 1 iulie de completul formatdin magistratii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, acestia fiind desemnati dupa ce presedintele completului initial, Stan Mustata, a fost arestat pentru trafic de influenta, iar celelalalt membru, Florica Duta, s-a pensionat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4331 vizualizari

  • +15 (15 voturi)    
    Varane, motivul e ca esti vinovat (Duminică, 3 august 2014, 21:22)

    Kaladin [utilizator]

    doar ca tu pompezi zeci de milioane acum ca sa scapi. Ai mobilizat 99% din media si o groaza de fomisti prin tara care sa faca lobby pt tine.
    Oamenii cu mintea limpede stiu ce esti, o jigodie securista. Ai furat inainte, ai furat si dupa....esti un parazit social, periculos si nociv in acelasi timp.
    Ai un trust intreg de presa care spala pe cap o tara intreaga. Pastorul si cu Shpagat is unele dintre cele mai dezgustatoare instrumente ale tale.
    Shapagat e idiot dar Gadea ala...ei bine ala pe vremurile Reeducarii ar fi fost cel mai teribil tortionar probabil.

    Dar cum Romania a ajuns se pare un stat semianarhic in mana unor mafioti fara scrupule, la Craciun Bonbonel o sa fie liber, Varanul achitat si Inegalabilul Dottore Mitomanes Pisicul Suprem Presedinte.

    Un scenariu horror...dar e cel mai previzibil.
    • +4 (4 voturi)    
      Mult succes completului de judecata! (Luni, 4 august 2014, 7:35)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Kaladin

      Sa fie ultimul termen...
      • +2 (2 voturi)    
        Asa sa ne ajute Dumnezeu! (Luni, 4 august 2014, 9:23)

        , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        Se el are grija... celalalt!
    • +3 (3 voturi)    
      Si eu cred la fel... (Luni, 4 august 2014, 7:36)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui Kaladin

      ..despre Gadea. Asa au fost tortionarii: unii zelosi, care nu doar ca aplicau legea, dar o faceau cu atata ardoare si dedicatie cand torturau prizonierii. Puneau suflet, domnule.
  • +13 (13 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 3 august 2014, 22:23)

    [anonim]

  • -21 (21 voturi)    
    Voiculescu este nevinovat (Duminică, 3 august 2014, 22:47)

    AIKO100 [utilizator]

    Analizand cu atentie actele depuse in acest dosar imi dau seama de faptul ca Voiculescu este nevinovat si trebuie achitat.
    • +3 (3 voturi)    
      wow (Luni, 4 august 2014, 7:29)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui AIKO100

      cat timp depus, cata abnegatie, cat profesionalism ca sa iti dai seama... pacat ca altii au trebuit sa se chinuie atatia ani sa-l achite.

      ps: cati centi primiti pe postare?
      • +1 (1 vot)    
        Argumenteaza! (Luni, 4 august 2014, 9:24)

        , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

        De gargara sunt satul!
        Vreau argumente, nu limbareala de latrine; date, fapte, concluzii...
        De zoaie sunt satul!
        Deci?!
        • +2 (2 voturi)    
          Deci (Luni, 4 august 2014, 9:34)

          nano2k [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

          Deci... poftim!

          http://anticoruptie.hotnews.ro/ancheta-7475495-dosarul-dan-voiculescu.htm
          • 0 (0 voturi)    
            Sorry Nanook, (Luni, 4 august 2014, 10:08)

            , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

            Postul era adresat lui AIKO!
            Mea culpa!
    • +5 (5 voturi)    
      Stim asta.. (Luni, 4 august 2014, 7:32)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui AIKO100

      O spui de fiecare data cand apare un articol despre varanul. Ai analizat datele depuse in acest dosar... cu atentie, mare atentie. Plus ca de-aia si-a tot amanat procesul atatia ani, de nevinovat ce este. Numai unul nevinovat ca el procedeaza in acest fel (alta rima n-am gasit).

      Cat iti da felix pe comentariu?
    • +6 (6 voturi)    
      voiculescu (Luni, 4 august 2014, 7:34)

      MihailNica [utilizator] i-a raspuns lui AIKO100

      "Analizand cu atentie actele depuse in acest dosar imi dau seama de faptul ca Voiculescu" este usa de biserica si trebuie sa-i ridicam o statuie . Bai Gadea !
    • +3 (3 voturi)    
      Da, sa traitzi ! Ordinul nu se discuta ! (Luni, 4 august 2014, 8:33)

      Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui AIKO100

      Voiculescu e singurul nevinovat din lume care fuge de dreptatea “vinovata” a justitiei
      Pe 22 ianuarie 2013, dupa rugaminti fierbinti din partea presei si a galeriei de partid, mogulul antenelor a decis sa ia in primire mandatul de senator: intarzierea (alegerile parlamentare au avut loc pe 9 decembrie 2012) a fost pusa pe seama unor probleme de sanatate. Pe 28, dupa nicio saptamana intreaga, Voiculescu si-a dat demisia, gest pe care l-a mai facut
      Demisia n-are alt substrat decat intentia liderului PC de a eluda completul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in fata caruia ar fi comparut in calitate de parlamentar-inculpat, in dosarul ICA.
      La fel si atunci cand " nevinovatul '' in toate cele Felix a susținut că nu a colaborat cu Securitatea și încă o face, după ce s-a judecat ani de zile și a fost nevoie de o decizie irevocabilă a Curții Supreme pentru a-l face să tacă.
      Dan Voiculescu nu a colaborat cu securitatea pentru ca el avea cu ea contract de munca , nu de colaborare . Voiculescu nu a colaborat cu securitatea . Securitatea a colaborat cu el . Voiculescu nu a colaborat cu securitatea . Unul , Felix, a facut-o , dar presa dinafara trustului ii pune lui totul in carca . Voiculescu nu a colaborat cu securitatea . Au zis si la Antena 3 .
      Voiculescu nu a colaborat cu securitatea dar trebuia sa le dea de lucru oamenilor aia ca prea frecau menta la serviciu.

      Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare !!
      Vinovati sunt doar urmatorii : Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru liberal Sorin Pantiş, Corneliu Popa şi Cătălin Sandu Jean au fost condamnaţi la 6 ani de închisoare.

      Dacă iese în câmp și nu il trăsnește Dumnezeu înseamnă că nu-i vinovat !
      Chiar si " doctorul " Viorel premier are pareri despre tov. Voiculescu : Ponta spune că a cerut date cu terenurile din cazul Voiculescu şi că nu există nicio problemă de legalitate * datele au fost cerute Ministerului Agriculturii, unde ministru este Daniel Constantin, liderul PC, par
    • 0 (0 voturi)    
      Oleleeeeee, (Luni, 4 august 2014, 11:08)

      fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui AIKO100

      Sa nu uiti sa treci pe la caserie ! Ca probabil te-ai anemiat facand cu ..atentie analiza "actelor"....
  • +14 (14 voturi)    
    Cancerul din politica romaneasca (Duminică, 3 august 2014, 23:22)

    Leo55 [utilizator]

    trebuie extirpat!
    Am folosit aici expresia unui coleg de la guvernare al partidului dlui Voiculescu.
    Varanul este tot mai izolat i-a tratat pe toti ceilalti ca pe slugi si singurul care i-a ramas credincios este Gadea care are suflet de sluga dar poseda talentul manipularii ca nimeni altul. Pe mascariciul Badea nu-i mai pun la socoteala ca el doar stie sa faca lumea sa rada.
    Nu-l cred pe Ponta atat de naiv sa nu-si dea seama ca varanul este total la mana lui fiind singurul care l-ar mai gratia. Dar pe de alta parte ponta nu are singur peste 50% chiar daca PSDul trece la mobilizare generala, asa ca daca mai vrea voturi si din partea cealalta o sa cam fie fortat (probabil si de ceilalti candidati) sa promita ca nu-i gratiaza pe cei condamnati pt coruptie in caz ca iese.
    Asa ca o sa-i cam spuna Varanului 'nea Dane daca nu ies presedinte poate te gratiaza omul lui Basescu (care o fi el), daca ies sigur te gratiez la mandatul urmator'.
  • +13 (13 voturi)    
    Tic-tac! (Duminică, 3 august 2014, 23:33)

    LiviuIordache [utilizator]

    Tic-tac, tic-tac, tic-tac...
    • +4 (4 voturi)    
      Tic-tac, tic-tac... (Luni, 4 august 2014, 8:47)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

      buuuuuuuuuum! Focuri de artificii...(calibrul 7,62 !)
  • +12 (14 voturi)    
    Dreptate (Luni, 4 august 2014, 0:03)

    m1ha1 [utilizator]

    Chiar dacă aici vor lua doar câțiva ani de pușcărie, un mizilic pe lângă ceea ce au făcut, oamenii vor trebui să dea socoteală înaintea Creatorului pentru fiecare faptă necugetată.
  • +12 (12 voturi)    
    voiculescu nevinovat (Luni, 4 august 2014, 1:07)

    MirceaGeorgescu [utilizator]

    La puscarie cu Varanul!
  • +13 (13 voturi)    
    Varanistanul pica, Komodo-i ultimul refugiu ! (Luni, 4 august 2014, 4:26)

    Plagarus [utilizator]

    Felix nu uita, maimutzele urlatoare A3 sunt cu tine, telepatic !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by