Mircea Basescu, audiat la DNA in calitate de denuntator

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 30 iulie 2014, 11:32 Dosare Anticoruptie


Mircea Basescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Mircea Basescu a fost adus miercuri la sediul DNA pentru a fi audiat in calitate de denuntator in legatura cu o scrisoare a lui Nati Meir, in care acesta reclama posibile fapte de coruptie savarsite de avocatul Pavel Abraham, informeaza Agerpres.

Audierea vine dupa ce avocatul lui Mircea Basescu, Nelu Tasca, a depus luni la DNA o scrisoare primita in arest de Mircea Basescu de la Nati Meir, in care acesta din urma reclama faptul ca avocatul Pavel Abraham, cel care ii apara in instanta pe membrii familiei lui Bercea Mondial, i-ar fi cerut sa faca declaratii impotriva presedintelui Traian Basescu.

In schimbul acestor declaratii, Pavel Abraham i-ar fi promis lui Nati Meir ca il va ajuta sa iasa din penitenciar, el avand de executat o pedeapsa de sapte ani inchisoare.

"Am adus la cunostinta DNA scrisoarea primita de catre Mircea Basescu in arest de la Nati Meir, in care Nati Meir spune despre domnul avocat Pavel Abraham ca s-ar putea face vinovat de anumite fapte de coruptie", a declarat luni Nelu Tasca.

Avocatul lui Mircea Basescu a spus atunci ca aceasta scrisoare este "un fel de denunt".

Recent, in presa centrala a fost publicata o scrisoare care ar fi fost trimisa de Nati Meir lui Mircea Basescu, textul avand multe greseli de ortografie: "Sunt Nati Meir arestat la p.n.t (penitenciarul) Giurgiu pedeapsa de 7 ani (din) care am executat 3 ani si 7 luni. Am fost reprezentat de dr. Pavel Abraham avocat cu contract de asistenta juridica seria B 216829/2012 din 30.08.2014 (!). Dl. avocat Abraham m-a rugat tot timpul sa dau in dl. Traian Basescu si a promis ca o sa vorbeasca cu judecatorul sa ma eliberez. Am vazut situatia ta la TV si cred ca daca trimiti avocatul tau la penitenciarul Giurgiu pot sa te ajut, inclusiv sint de acord sa depun un denunt la DNA. Contractul de asistenta juridica se afla la mine in Giurgiu".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1799 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    Lucruri diferite (Miercuri, 30 iulie 2014, 11:56)

    dekar [utilizator]

    Aceste situatii noi se aseaza in planuri diferite. Elementul comun care le pune cat de cat in legatura este jegosenia personajului Abraham.
    E firesc deci ca M.Basescu si avocatul sau sa incerce sa se agate de orice aspect care le poate fi favorabil.
    • +1 (3 voturi)    
      inseamna ca abraham (Miercuri, 30 iulie 2014, 12:23)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui dekar

      se va lupta si pentru Varan
  • -1 (1 vot)    
    MB (Miercuri, 30 iulie 2014, 16:23)

    kronk [utilizator]

    In curind il va contacta si pe Osama bin Laden.Dar banii nu sunt cumva la marinel sub pat?
    • 0 (0 voturi)    
      Doar în imaginația unui anumit dottore (Joi, 31 iulie 2014, 1:34)

      Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui kronk

      În rest, nici o legătură între personaje, relevantă pentru cazul judecat.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by