Judecatoarea Georgeta Barbalata nu poate justifica o avere de 60.000 euro - ANI

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 21 iulie 2014, 12:17 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 199.536 lei (aproximativ 60.465 euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de Georgeta Barbalata, judecator in cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in prezent suspendata din functie, relateaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ANI, in perioada ianuarie - aprilie 2007, Georgeta Barbalata a realizat venituri salariale in cuantum de 31.664 lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 231.200 lei, rezultand o diferenta nejustificata de 199.536 lei (aproximativ 60.465 euro).

ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Georgeta Barbalata.

Georgeta Barbalata a detinut functia de judecator in cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in perioada 8 iulie 2004 - 31 august 2012.

Ea a fost suspendata din functie de catre CSM dupa ce a fost trimisa in judecata de DNA, in dosarul privind furnizarea si exploatarea unor informatii nedestinate publicitatii.

Pe 15 mai 2014, Georgeta Barbalata a fost condamnata de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani inchisoare cu executare, fiind acuzata de favorizarea infractorului si de divulgare a secretului care pericliteaza siguranta statului.

In acelasi dosar, George Balan, fost membru CSM, Marcel Sampetru, fost adjunct al procurorului general, si Mihai Vlad, fost sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Ilfov, au fost achitati.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3908 vizualizari

  • +7 (9 voturi)    
    Barbalata sau barbalunga (Luni, 21 iulie 2014, 13:08)

    tofu [utilizator]

    tot un drac. Doamna servea 'barbi' tuturor, pe bani multi. Fara numar, pentru doamna judecatoaaare!
  • +3 (5 voturi)    
    daca e doar atat (Luni, 21 iulie 2014, 13:35)

    nash pandelica [utilizator]

    ar trebui laudata si declarant printre cei mi cinstiti juzi....:)
  • +4 (6 voturi)    
    pacanele (Luni, 21 iulie 2014, 14:15)

    Bogdan77 [utilizator]

    .
  • +1 (1 vot)    
    numai 60000 euro !!! (Luni, 21 iulie 2014, 20:37)

    andreesanu [utilizator]

    Pentru 60000 euro lasati-o in pace ,gasiti capii !!!! nu puii de curca.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by