Prodecanul Facultatii de Finante-Banci din ASE, retinut pentru luare de mita de la studenti

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 18 iulie 2014, 20:56 Dosare Anticoruptie


Prodecanul Facultatii de Finante-Banci din ASE, Iuliu Cosmin Serbanescu, a fost retinut, vineri seara, pentru luare de mita si trafic de influenta, dupa ce ar fi primit de la studenti intre 400 de lei si 400 de euro in schimbul unor lucrari de licenta gata elaborate si al unor note de promovare, transmite Mediafax.

Locuinta prodecanului din Academia de Studii Economice Bucuresti Iuliu Serbanescu si biroul acestuia de la ASE au fost perchezitionate de politisti si procurori, intr-un dosar in care sunt cercetate opt persoane, pentru luare sau dare de mita si trafic de influenta, potrivit unor surse din Politie.

Politia Romana a anuntat vineri, intr-un comunicat de presa, ca anchetatorii au facut trei perchezitii domiciliare in Bucuresti, la locuinta unui profesor universitar, prodecan la o facultate din cadrul unei universitati de stat din Bucuresti, la biroul acestuia din cadrul facultatii si la sediul unitatii de invatamant superior.

"In cauza sunt efectuate cercetari fata de opt suspecti sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta (1), respectiv dare de mita si cumparare de influenta (7)", a precizat Politia Romana, intr-un comunicat de presa.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca prodecanul este Iuliu Cosmin Serbanescu, locuinta acestuia si biroul de la ASE fiind perchezitionate.

Conform surselor citate, Serbanescu ar fi luat de la studenti intre 400 de lei si 500 de euro, pentru lucrari de licenta. Serbanescu mai este suspectat si de faptul ca intervenea pe langa comisia de licenta pentru ca studentii de la care ar fi luat bani sa ia examenul.

Politia Romana a mai aratat ca in acest caz au fost emise si vor fi puse in aplicare opt mandate de aducere, pe numele persoanelor suspectate.

La perchezitii participa 18 ofiteri ai Directiei de Investigare a Fraudelor, trei specialisti ai Institutului National de Criminalistica si o echipa SIAS, sub coordonarea procurorului de caz din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Actiunea este sprijinita de Serviciul Roman de Informatii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4463 vizualizari

  • +20 (20 voturi)    
    Apai (Vineri, 18 iulie 2014, 21:04)

    Matrafirefox [utilizator]

    daca nici la ASE nu mai poti sa dai spaga, e rau de tot, ne transformam intr-o tara de oameni cinstiti!

    Repede! Dati alarma la sediul P$D!
  • +10 (10 voturi)    
    Teoria si practica (Vineri, 18 iulie 2014, 22:07)

    ipolitic [utilizator]

    Ma așteptam ca un finanțist sa opereze în
    produse derivate, contracte futures, ceva.
    Ce anacronism, sa tranzacționezi în cash...
    • -4 (6 voturi)    
      he, he , he ...produse derivate (Vineri, 18 iulie 2014, 22:58)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

      las-o jos ; ce-i in mina nu-i minciuna d-le despre ce vorbim aici .

      Pai daca scoala e grea pt nataraii de studenti care in loc sa invete mai bine stau prin cluburi atunci tentatia e mare pt dom profesor..
      • +4 (4 voturi)    
        oul sau gaina? (Sâmbătă, 19 iulie 2014, 3:13)

        tofu [utilizator] i-a raspuns lui linarel

        De ce sa invete studentii cand vad la ai mai batrani cat de hoti si mincinosi sunt? Lasa-i ca invata cat trebuie, suficient sa plece din groapa asta de gunoi.
        • 0 (0 voturi)    
          Amin! (Sâmbătă, 19 iulie 2014, 15:00)

          Matrafirefox [utilizator] i-a raspuns lui tofu

          Doamne-ajuta sa aiba cu totii norocul de a pleca intr-o tara mai buna, mai civilizata, unde nu sunt nici P$D-isti, nici influente nocive rusesti.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by