Perchezitii la ASE si la locuinta prodecanului Iuliu Serbanescu, intr-un dosar de coruptie. / Rectorul ASE spune ca s-ar putea ajunge pana la anularea rezultatelor examenelor, daca acuzatiile se confirma

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 18 iulie 2014, 14:42 Dosare Anticoruptie


Locuinta prodecanului din Academia de Studii Economice Bucuresti Iuliu Serbanescu si biroul acestuia de la ASE sunt perchezitionate de politisti si procurori, intr-un dosar in care sunt cercetate opt persoane, pentru luare sau dare de mita si trafic de influenta, anunta Mediafax. Informatia a fost confirmata de rectorul Academiei de Studii Economice (ASE), Pavel Nastase, intr-o conferinta de presa sustinuta vineri.

Ora 20:56 Prodecanul Facultatii de Finante-Banci din ASE a fost retinut pentru luare de mita de la studenti.

Politia Romana a anuntat vineri, intr-un comunicat de presa, ca anchetatorii au facut trei perchezitii domiciliare in Bucuresti, la locuinta unui profesor universitar, prodecan la o facultate din cadrul unei universitati de stat din Bucuresti, la biroul acestuia din cadrul facultatii si la sediul unitatii de invatamant superior.

"In cauza sunt efectuate cercetari fata de opt suspecti sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta (1), respectiv dare de mita si cumparare de influenta (7)", a precizat Politia Romana, intr-un comunicat de presa.

Surse judiciare au declarat ca prodecanul este Iuliu Cosmin Serbanescu, locuinta acestuia si biroul de la ASE fiind perchezitionate.

Conform surselor citate, Serbanescu ar fi luat de la studenti intre 400 de lei si 500 de euro, pentru lucrari de licenta. Serbanescu mai este suspectat si de faptul ca intervenea pe langa comisia de licenta pentru ca studentii de la care ar fi luat bani sa ia examenul.

Politia Romana a mai aratat ca in acest caz au fost emise si vor fi puse in aplicare opt mandate de aducere, pe numele persoanelor suspectate.

La perchezitii participa 18 ofiteri ai Directiei de Investigare a Fraudelor, trei specialisti ai Institutului National de Criminalistica si o echipa SIAS, sub coordonarea procurorului de caz din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Actiunea este sprijinita de Serviciul Roman de Informatii.

  • Rectorul ASE: Nu dorim ca diplomele eliberate de universitatea noastra sa nu aiba in spate pregatirea corespunzatoare

Rectorul Academiei de Studii Economice (ASE), Pavel Nastase, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca reprezentantii universitatii pe care o conduce nu isi doresc ca diplomele eliberate de ASE sa nu reflecte pregatirea studentilor.  "Responsabili pentru notele respective sunt profesorii care fac parte din aceste comisii. Nu sunt responsabile nici conducerea facultatilor, nici conducerea universitatii. Cred ca dumneavoastra trebuie sa faceti aceasta separatie intre acest eveniment, care vizeaza un caz aparte si care este o suspiciune deocamdata, si examenul de admitere la programele de studii universitare de aici, care este o alta activitate. Am incredere in cadrele didactice din universitatea noastra ca nu au facut lucruri care sa afecteze imaginea universitatii noastre. Sa asteptam rezultatele acestor perchezitii, sa asteptam rezultatele finale", a afirmat Pavel Nastase, citat de Agerpres.

El a spus ca, in functie de ceea ce se va descoperi in justitie, s-ar putea chiar anula rezultatele examenelor de finalizare a studiilor: Vom lua masurile care se impun la momentul respectiv. Acesta va fi un punct de plecare. Administrativ, intern, noi nu dorim ca diplomele eliberate de universitatea noastra sa nu aiba in spate pregatirea corespunzatoare'" a adaugat Pavel Nastase.

El a tinut sa precizeze ca in jurul orei 11:00, cand au avut loc perchezitiile la ASE, ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, participa la o dezbatere privind noul Cod fiscal si Codul de procedura fiscala in alta cladire a ASE decat cea vizata de autoritati.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6115 vizualizari

  • +8 (10 voturi)    
    Vai de capul nostru (Vineri, 18 iulie 2014, 14:45)

    bancher [utilizator]

    ce a a juns ASE_ul....ce bataie de joc si ce incompententa...si ce carte se facea aici odata..
    • +3 (3 voturi)    
      . (Vineri, 18 iulie 2014, 15:13)

      tirolez [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      Nu stiu la ce facultate este domnul, dar si la sfarsitul anilor '90 la facultatea de finante(ASE Bucuresti), era un prof (prodecan) care venea si le zicea studentilor vedeti ca de la seria cealalta imi cumpara cuptor cu microunde, sa nu luati la fel. Era un curs de la anul 1 sau 2 ceva cu matematici speciale/financiare.
      • +2 (2 voturi)    
        te referi la Juravle? (Vineri, 18 iulie 2014, 16:30)

        bancher [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

        A fost prodecan la ASE, cand era soru-mea studenta, prin 1998-2000...
        lua bani si pt camine, si alte atentii..
        • 0 (0 voturi)    
          asta era (Vineri, 18 iulie 2014, 19:15)

          tirolez [utilizator] i-a raspuns lui bancher

          Exact, nu-mi mai aminteam sigur numele(nu mi-a fost profesor). Intermedia si burse (putine pe vremea aia) la universitati din afara.
  • +7 (9 voturi)    
    Che Mhto, ce-i cu prozelitii astia ? (Vineri, 18 iulie 2014, 15:01)

    Plagarus [utilizator]

    Viorele tu le-ai fost mentor ! Urmeaza sa-si dea si "doctoratul " ?
  • +1 (1 vot)    
    Ce cloaca si in ASE ! (Vineri, 18 iulie 2014, 15:14)

    fosta zoezoe [utilizator]

    Cautati alte destinatii daca va intereseaza domeniul.Nu a mai ramas nimic, e numai pierdere de timp in ase si certificarea acestuia.
  • +1 (1 vot)    
    Rectorul a pus lespedea! (Vineri, 18 iulie 2014, 17:04)

    LiviuIordache [utilizator]

    Vad ca in primele comentarii, oameni pe care ii banuiesc ca stiu mai multe despre ASE, sunt categorici: Academia a ajuns o fabrica de diplome fara valoare! Pai se vede usor, mai ales ca bomboana pe coliva, daca nu lespedea pe mormint, a pus-o nefericitul rector, care a aparut sa explice nu se stie ce (a fost complet incoerent), singurul lucru clar fiind ca incerca sa atenueze grozavia stiri.
    Anume ca 8 persoane de la ASE, in frunte cu un un prodecan (de la finante-banci!!!), au fost RIDICATE de politie, iar perchezitiile fac restul!
    In fine, ati vazut inghesuiala de la inscriere. Ei bine, este fara examen, dar ca sa dreaga busuiocul au impus ca sa zic asa un "eseu motivational", adica nimic. In primul ca este scris dinainte, acasa, de tine sau de oricine, pentru ca se depune o data cu dosarul, altul ca in continut trebuie sa spui de ce vrei tu la ASE! Clasa I primara. Macar sa-i fi pus sa scrie ceva pe loc, sa vada daca scrijelesc ceva! O rusine, de la anul si fara bac...
    • 0 (0 voturi)    
      . (Vineri, 18 iulie 2014, 19:24)

      tirolez [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

      E jenant sa mai dai la ASE in ziua de azi. E trist pentru generatiile mai vechi care au invatat serios pentru admitere(subiectele sunt martore), unde copii buni nu intrau din prima. Dar acum.... sute de locuri in plus la filiera "cu taxa", nici macar examen sa nu mai dea banii pe foi si comisiilor. Acum cred ca secretara face lista cu admisii si decanii o semneaza. Cursurile dureaza 3 ani si probabil doar cine nu vrea nu devine absolvent.
  • +2 (2 voturi)    
    Nu va faceti probleme! (Vineri, 18 iulie 2014, 20:07)

    GRANDFATHER [utilizator]

    Pricopie si Costoiu au rezovat problema prin OUG-ul care modifica legea educatiei! Ca si in sanatate unde spaga tinde sa fie legalizata, si in universitati rectoratele si secretariatele vor stabili si afisa "mercurialul" pentru prestatii si servicii "academice"!
    Si ca tot ce se intampla sa poarte un nume, ii vom spune "Guvernarea socialista Ponta3"! Asta-i situatia!
  • 0 (0 voturi)    
    certitudine (Sâmbătă, 19 iulie 2014, 16:16)

    parinte de absolvent ase [utilizator]

    reexaminare .altfel nimic nu are valoare,toate cadrele din ASE sunt complice la ce sa intamplat,


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by