Doi profesori si un om de afaceri din Targu Jiu, retinuti intr-un dosar vizand posibile fraude la Bacalaureat

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 12 iulie 2014, 11:17 Dosare Anticoruptie


Doi profesori din Targu Jiu si un om de afaceri din municipiu au fost retinuti, in cursul noptii de vineri spre sambata, dupa audieri la Parchet, intr-o ancheta vizand posibile fraude la examenele de bacalaureat, transmite Mediafax.

Acestia au fost audiati alaturi de alte doua profesoare din Targu Jiu si Motru la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, la finalul audierilor cele doua fiind lasate sa plece singure acasa.

In paralel, la domiciliile suspectilor au avut loc perchezitii, politistii si jandarmii aducand ulterior la Parchet cutii in care se aflau sticle de whisky, aparatura electrocasnica, surse judiciare precizand ca au fost ridicate cu aceasta ocazie si mari sume de bani, de ordinul miilor de euro.

Cei doi profesori retinuti au fost implicati in corectarea lucrarilor la bacalaureatul sustinut de baietii gemeni ai omului de afaceri Nicu Cretu, patron al unui restaurant din oras. Gemenii au obtinut 8,78 si, respectiv, 9,35 media generala la bacalaureat, pentru unul dintre ei tatal contestand nota de la limba romana. In urma recorectarii lucrarii, nota contestata a fost marita cu aproape un punct, fiind in avantajul absolventului de liceu.

Avocatii celor trei barbati retinuti au declarat, la finalul audierilor, ca au interdictie de la clientii lor de a vorbi despre cazul respectiv pana la sfarsitul zilei de sambata, in cursul acestei zile fiind programate noi audieri. Avocatii nu au precizat nici care sunt acuzatiile aduse pentru clientii lor, acestia declarand ca nu pot face niciun fel de precizare fara acceptul clientilor.

Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj nu a facut publica nicio informatie despre acest caz, un comunicat de presa fiind asteptat in cursul zilei de sambata.

In judetul Gorj, conform Inspectoratului Scolar Judetean, promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu aproape un procent dupa corectarea contestatiilor, ajungand la 60,84%, un numar de 299 de note fiind marite in urma recorectarii lucrarilor, alte 126 fiind scazute. Dupa recorectarea lucrarilor, un numar de 80 de elevi au primit note mai mari, care i-au ajutat sa promoveze bacalaureatul, intr-un caz de la un liceu din Targu Jiu un elev reusind sa obtina nota 8.85 in urma recorectarii, nota initiala fiind 5.00.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























645 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by