Dosarul operatiilor estetice: 64 de persoane, intre care 20 de cadre medicale, trimise in judecata

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 11 iulie 2014, 17:09 Dosare Anticoruptie


Douazeci de cadre medicale, intre care directorul Spitalului de Arsi din Capitala, si alte 44 de persoane au fost trimise in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in dosarul operatiilor estetice, informeaza Mediafax.

Vitalie Stan si alti patru medici, respectiv seful Sectiei de chirurgie plastica a spitalului, Nicolae Antohi, Ivan Vatamanescu, Carmen Ileana Boiangiu si Sorin Viorel Parasca, au fost deferiti justitiei in stare de arest, iar Aurelia Isac si Carmen Florea, in arest la domiciliu.

Medicii - chirurgi plasticieni si anestezisti de la Spitalul de Arsi - au trimisi in judecata pentru luare de mita, participatie improprie la fals intelectual, fals intelectual si inselaciune.

Alaturi de ei vor fi judecati pacienti, acuzati de dare de mita si participatie improprie la fals intelectual.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bucuresti.

Potrivit anchetatorilor, medicii au cerut de la pacienti sume de bani, mai mici decat preturile solicitate pentru efectuarea interventiilor estetice in clinici private, pentru aceleasi interventii in spital.

In rechizitoriu, procurorii mentioneaza tarifele cerute pentru operatiile facute in spital, comparativ cu cele ale interventiilor la clinici private: rinoplastie - 1.800-3.500 de euro in privat si 1.400-3.000 de euro in spital; implant mamar - 2.700-3.500 de euro in privat si 2.000-3.000 de euro in spital; mastopexie (ridicare sani) - 2.000 de euro in privat si 1.800 de euro in spital; abdominoplastie - 2.500-3.500 de euro in privat si 2.200-3.000 de euro in spital.

In cazul multora dintre operatiile estetice efectuate in acest mod, medicii au consemnat in foaia de observatie un diagnostic fictiv, care sa justifice o interventie chirurgicala non-estetica si sa permita decontarea internarii la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), mai arata procurorii.

In acest dosar, anchetatorii au facut, la 25 aprilie, perchezitii la Spitalul de Arsi si la 22 de adrese din Bucuresti, inclusiv la locuintele unor medici, unde au gasit importante sume de bani.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























991 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by