Romeo Stavarache ramane in arest preventiv

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 9 iulie 2014, 21:39 Dosare Anticoruptie


Primarul suspendat al Bacaului, Romeo Stavarache, ramane in arest preventiv dupa ce judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au respins miercuri contestatia, informeaza Agerpres. Tot in arest preventiv raman si oamenii de afaceri Liviu Goian si Liviu Cenusa, decizia instantei fiind definitiva.

Cei trei au fost arestati pe 1 iulie, in urma unei decizii luate de Curtea de Apel Bacau, fiind acuzati ca au incalcat interdictiile impuse de instanta la luarea masurii controlului judiciar, intr-un dosar in care sunt cercetati pentru coruptie.

Printre aceste interdictii era si aceea ca nu au voie sa comunice direct sau indirect atat intre ei, cat si cu ceilalti inculpati sau martori din dosar.

Pe 26 iunie, Romeo Stavarache, Liviu Cenusa si Liviu Goian au parasit impreuna cu un autoturism sediul politiei municipale din Bacau si s-au deplasat la locuinta primarului, astfel incat DNA a solicitat instantei ca sa fie arestati preventiv, cerere admisa de judecatori.

Potrivit DNA, in perioada 2008 - 2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti doi inculpati, a pretins si primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.

Astfel, la inceputul anului 2008, primarul a pretins de la administratorul unor societati comerciale sa ii fie remis 50% din valoarea decontata de Primaria Bacau aferenta fiecarui stalp de iluminat public la care firma administrata de acesta efectua lucrari in baza contractului incheiat cu aceasta institutie, valoare ce era de 38 de euro/stalp.

In baza acestei solicitari, in perioada martie 2008 - octombrie 2011, Romeo Stavarache a primit, prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, suma totala de 810.670 lei.

In luna ianuarie 2009, Romeo Stavarache a pretins de la un alt om de afaceri suma de 150.000 de lei, pentru ca societatii comerciale administrate de acesta sa ii fie atribuit un contract privind executarea de lucrari tehnico-edilitare. Banii au fost primiti in doua transe, prin intermediul unei asociatii sportive.

In luna aprilie 2009, Romeo Stavarache a pretins de la acelasi om de afaceri, 10% din valoarea unui contract de antrepriza generala incheiat intre aceasta societate si Agentia Nationala pentru Locuinte Bucuresti, avand ca obiect constructia unui bloc cu 45 de locuinte in Bacau, lucrare in valoare de 2.688.769,90 euro, inclusiv TVA.

In baza acestei solicitari, in perioada aprilie 2008 - septembrie 2011, Romeo Stavarache a primit de la omul de afaceri, prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, suma totala de 1.259.789,03 lei.

De asemenea, in luna martie 2010, Romeo Stavarache i-a solicitat administratorului unei societati comerciale sa incheie contracte de publicitate cu o anumita firma, pentru ca primaria sa isi execute in mod corespunzator obligatiile ce decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacau incheiat cu aceasta societate. In baza acestei solicitari, au fost incheiate doua contracte in lunile martie 2010 si aprilie 2011, in baza carora omul de afaceri a platit sumele de 40.000 lei si, respectiv, 30.000 lei.

In perioada martie - aprilie 2009, impreuna cu o alta persoana, Romeo Stavarache i-a solicitat unui om de afaceri suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociatii sportive, in schimbul eliberarii unui certificat de urbanism, bani care au fost primiti in data de 24 aprilie 2009.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

354 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by