Dan Radu Rusanu si Ilie Carabulea scapa de arestul la domiciliu; decizia nu este definitiva

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 9 iulie 2014, 16:46 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar in cazul fostului presedinte al ASF Dan Radu Rusanu si a omului de afaceri Ilie Carabulea, trimisi in judecata de procurorii DNA pentru fapte de coruptie in dosarul ASF - Carpatica, informeaza Agerpres. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul lui Marian Mirzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, insa hotararea instantei nu este definitiva si poate fi contestata de DNA.

Initial, cei trei au fost arestati preventiv in luna martie, masura revocata de Inalta Curte de Casatie si Justitie pe 23 iunie, care a decis ca ei sa stea in arest la domiciliu.

Fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara Dan Radu Rusanu, Laura Chitoiu, sotia fostului ministru al Finantelor, fost director al Directiei Avizari ASF, si omul de afaceri Ilie Carabulea au fost trimisi in judecata alaturi de alti 9 inculpati, pentru coruptie in dosarul ASF - Carpatica.

Dan Radu Rusanu este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, influentarea declaratiilor (11 infractiuni), aflate in concurs real, favorizarea faptuitorului, in forma continuata (39 acte materiale), folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite, Laura Chitoiu - constituirea unui grup infractional organizat si abuz in serviciu contra intereselor publice, iar firma de asigurari - cumparare de influenta si dare de mita.

Printre cei trimisi in judecata se mai afla Marian Mirzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, Radu Mustatea, membru in CA al SC Carpatica Asig si presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, Ina Crudu, director general la Carpatica Asig, Corneliu Moldoveanu, vicepresedinte ASF, si Dan Odobescu, avocat suspendat de drept in cadrul Baroului Bucuresti si proprietar al unei societati de asigurari.

De asemenea, s-a dispus trimiterea in judecata a Elenei Rusu, membru in conducerea Carpatica Asig, Ioan Opris, expert tehnic auto, Ioan Dacian Vinereanu, persoana din anturajul lui Mustatea Radu, Georgel Calin, la data faptelor secretar general ASF.

Potrivit DNA, in 2012, Carpatica Asig, companie specializata in emiterea de polite de asigurari, in ponderea carora cel mai mare procent il aveau asigurarile tip RCA, avea o situatie financiara precara si necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 euro.

Incepand cu mai 2013, Ilie Carabulea, impreuna cu Mustatea si Mirzac, au constituit un grup infractional organizat, in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig.

Ilie Carabulea (persoana care detine indirect si controleaza societatea de asigurari) l-a promovat, sustinut si cointeresat financiar, in mod constant, pe fostul director Marian Mirzac pentru a fi ales in conducerea ASG.

Gruparea respectiva a fost sprijinita de Rusanu, presedintele ASF, precum si de alte persoane din conducerea ASF, respectiv inculpatii Calin, Chitoiu, Moldoveanu si Odobescu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1748 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    din ce in ce mai bine (Miercuri, 9 iulie 2014, 17:05)

    xanti [utilizator]

    Oare e preludiul pentru salvarea Varanului,ar fi de rau augur
  • +1 (1 vot)    
    se repeta scenariile de tergiversare ??? (Miercuri, 9 iulie 2014, 20:04)

    andreesanu [utilizator]

    Boala lunga moarte sigura ,asa si cu procesele mafiotilor si politicienilor ,trag de ele pina se prescrie .
  • 0 (0 voturi)    
    Cum naiba (Joi, 10 iulie 2014, 13:52)

    mopsu [utilizator]

    stau acasa in puf si unii romani care au furat o rata stau 4-5 ani la beci?Precis ca raman cu toti banii, pentru ca i-au castigat "cinstit", nu?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by