VIDEO Termenul de judecata la Inalta Curte pentru cererea de stramutare a dosarului ICA - Dan Voiculescu, mutat din 24 septembrie in 11 iulie

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Marţi, 8 iulie 2014, 12:27 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: AGERPRES
Cererea de stramutare a dosarului ICA - Dan Voiculescu de la Curtea de Apel Bucuresti va fi judecata pe 11 iulie la Inalta Curte dupa ce termenul initial de 24 septembrie a fost preschimbat. Dosarul ICA are urmatorul termen pe 4 august la Curtea de Apel.

Daca pe 4 august s-ar fi dat o sentinta, iar pe 24 septembrie Inalta Curte ar fi decis aprobarea cererii de stramutare a dosarului, sentinta CAB ar fi fost casata. Asadar, in urma preschimbarii termenului la Inalta Curte, cererea de stramutare va fi judecata peste trei zile, adica inaintea urmatorului termen din dosar.

Aflat marti la Tribunalul Bucuresti, unde se judeca cererea sa de revocare a controlului judiciar, Dan Voiculescu nu a dorit sa comenteze vestea preschimbarii termenului cererii de stramutare, insa a facut declaratii pe marginea dosarului lui Mircea Basescu.



"Pentru mine cea mai buna veste este faptul ca aseara am vazut la tv faptul ca DNA a confirmat ca toate probele din dosarul lui Mircea Basescu sunt corecte si asta a fost pentru mine un semnal pozitiv ca DNA-ul lucreaza corect. Vreau sa ii felicit. Statul de drept incepe sa functioneze autentic, real si este cel mai mare castig pentru Romania", a declarat Voiculescu.

Dan Voiculescu a mai declarat, marti, ca daca instanta dispune ridicarea masurii controlului judiciar, nu mai pleaca in vacanta, pentru ca aceasta trebuie facuta "cand esti linistit, nu tracasat", dar si pentru ca este o ofensiva si ramane "pe terenul de lupta".

Avocatii lui Dan Voiculescu au inaintat aceasta solicitare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce la termenul din 1 iulie al procesului au sesizat faptul ca noul presedinte al completului de judecata nu este impartial.

Avocatul lui Dan Voiculescu a cerut in data de 3 iulie Inaltei Curti de Casatie si Justitie stramutarea procesului in care se judeca dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Solicitarea a venit dupa ce la penultimul termen al procesului din 1 iulie avocatii lui Dan Voiculescu au reclamat atitudinea presedintelui noului complet de judecata, Camelia Bogdan, pe care au acuzat-o ca este partinitoare si au incercat de doua ori sa o recuze. "V-ati dovedit partinitoare. Se simte din ceea ce faceti. Ati calcat in picioare drepturile procesuale ale partilor. Nu va luati dusa de val", i-a spus atunci unul dintre avocati judecatoarei Camelia Bogdan, potrivit Agerpres.

Dosarul este judecat de un nou complet de magistrati, format din judecatorii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea. Acestia au promovat de curand la Curtea de Apel Bucuresti de la Tribunalul Bucuresti, urmand ca primul lor dosar sa fie cel privind ICA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























10470 vizualizari

  • +36 (38 voturi)    
    sa mori de ras (Marţi, 8 iulie 2014, 12:57)

    lucadd [utilizator]

    "DNA-ul lucreaza corect" Voiculescu dixit.

    Dar cand si daca o sa fie pronuntata o condamnare impotriva lui....sa vedeti comitete pentru free "domnu profesor"... care are fel de fel de boli canceroase si incurabile...spectacolul chemarii si evacuarii cu salvarea... internarea pentru tratament in clinici particulare....apoi latrinele porcite cu justitie basista... pe (g)adea si (b)adea cu cenusa in cap si in cruciada nationala contra sistemului... of of nu se mai termina circul in tara asta.
    Vai vai Romanie.
    • +24 (28 voturi)    
      societate civila...blea! (Marţi, 8 iulie 2014, 13:11)

      FPop2013 [utilizator] i-a raspuns lui lucadd

      Vad ca distinsii "intelectuali", mare exponenti ai asa-zisei societatj civile, tac malc la porcariile astea care se fac pentru salvarea batranului securist borfas. Pai da, pentru ca: celebrul craciun claudiu, o nulitate intelectuala si un nimic moral, este pe statele de plata ale lui felix; tanti mungiu-pippidi da lectii de morala, dar e cam defazata saraca, de 2 ani si ceva sunt la putere plagiatorul si gasca lui imputita. Totul pentru front, totul pentru victorie, sa scape felix de puscarie...
  • +18 (20 voturi)    
    E o vorba: " umbla cu miloaga" (Marţi, 8 iulie 2014, 13:13)

    abel [utilizator]

    In ultimul timp, cam asta comportamentul Varanului fata de Justitie. Au fost inchisi oameni nevinovati, amar de ani si nu poate Justitia Romana pedepsi un delapidator care s-a imbogatit peste masura si a capatat o putere prea mare pentru ca nimeni nu i s-a opus?
    Pedepsirea lui Voiculescu este cea care ne va arata daca intr-adevar Justitia este puternica si libera in Romania .
    Saracul popor roman ... o mai avea de suferit de pe urma capuselor securiste ,comuniste , ca se pare ca nu-i mai ia dracu... Sau asa o fi fost incheiat contractul lor cu Mefisto cand si-au vandut sufetul, sa traiasca bine pe pamant ...
  • +30 (32 voturi)    
    nu miroase bine (Marţi, 8 iulie 2014, 13:16)

    andimi [utilizator]

    Nu-mi miroase bine aceasta mutare. Sanu neglijam faptul ca Felix mai are niste atu-uri in buzunar (a se citi oameni corupti din sistem), pina nu vedem condamnare definitiva nu putem spune ca am scapat de acest adevarat cancer al politicii romanesti.
  • +34 (34 voturi)    
    Foarte abila miscarea Justitiei ! (Marţi, 8 iulie 2014, 13:16)

    Sparafucile [utilizator]

    Ii judeca lui Voiculescu mai repede cererea de stramutare ca sa nu-i dea ocazia sa se plinga la CEDO ca n-a avut parte de un proces corect . I-o judeca si , fireste , i-o resping , ca doar n-o sa reia procesul de la inceput de mii de ori pina se prescrie . Dupa care ne indoim ca mai gaseste Voiculescu vreun as prin mineca pina pe 8 august .
    • +1 (1 vot)    
      Avocatii cer una alta........ (Miercuri, 9 iulie 2014, 7:35)

      banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

      Daca ar fii dupa mine, eu as judeca si pe acesti indivizi zisi Avocati , care apara pe banditii care au supt sangele poporului ,pe undeva inteleg rolul lor (al avocatului ) ,dar din clipa in care pune mana pe banii furati de acesti indivizi marsavi, este la fel de vinovat si avid de bani ca-si HTUL !
  • +24 (24 voturi)    
    daca (Marţi, 8 iulie 2014, 13:31)

    nash pandelica [utilizator]

    varanu iese la lumina, adica basma curate...
    si daca dottore iese la cotrocesti, veti fi praf.
    mai bine incepeti si pregatiti geamantanele:))
    luati bilete one way, si pupati'va rudele si vecini pentru o despartire de fo zece ani !

    singura alternativa: iesiti la vot, opriti ciuma rosie !
  • +22 (22 voturi)    
    am emotii (Marţi, 8 iulie 2014, 13:36)

    alter_ego2013 [utilizator]

    Sper ca Inalta Curte sa dea decizia corecta de ne-stramutare, dar nu m-ar mira ca intre timp Varanul sa creeze tot felul de mitinguri inventate, tipete si isterie pe la Antene, incat sa poata spune ca la Curtea de Apel e presiune prea mare din partea media si opiniei publice ca sa se poata desfasura procesul. Deja incepusera aseara pe Latrina 3 sa spuna ca basistii convoaca mitinguri la Curtea de Apel impotriva martirului Voiculescu....
  • +16 (16 voturi)    
    poate asta e talcul sucirii Varanului (Marţi, 8 iulie 2014, 13:38)

    alter_ego2013 [utilizator]

    Voiculescu in ultima vreme tot lauda judecatorii, DNA-ul, zice ca are incredere in justitie si in statul de drept... cam suspect. Mi-e teama sa nu fie un blat aranjat cu ceva judecatori mai slabi de la ICCJ si cu isterie/mitinguri pe la Curtea de Apel si la Antene, incat sa dea motiv pt. stramutarea procesului...
  • +14 (14 voturi)    
    Nu prea cred (Marţi, 8 iulie 2014, 14:25)

    corvus coraX [utilizator]

    Avocatul a cerut să fie judecată cererea de strămutare mai repede. Strămutarea poate fi acordată doar pe câteva motive bine precizate, cel specificat de apărare nu intră în discuție!!! ICCJ va respinge cererea...

    Blat acum?! Mă întreb ce judecător ar avea în acest moment o mișculație când toată România stă cu ochii pe ac
    • +8 (10 voturi)    
      Pe cati i-o avea la mana cu ceva? (Marţi, 8 iulie 2014, 14:31)

      Primula [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      Teama imi este ca nu degeaba afiseaza Voiculescu aceasta mina binevoitoare si aceasta prefacuta apreciere a corectitudinii justitiei! Cu siguranta corupti sau oameni santajabili exista si acum au fost mobilizati intru salvarea de la puscarie a demolatorului de tara!
    • +11 (11 voturi)    
      /// (Marţi, 8 iulie 2014, 14:40)

      hmara [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      Sa dea Domnul sa ai dreptate.
  • -12 (12 voturi)    
    buna miscare (Marţi, 8 iulie 2014, 14:35)

    xanti [utilizator]

    Orice decizie s-ar lua dupa ce Ponta va castiga alegerile Varanul va scapa,dar cred totusi ca nu se ajunge pana la o condamnare ,poate cel mai rau una cususpendare.
    • 0 (0 voturi)    
      Tu (Miercuri, 9 iulie 2014, 7:40)

      banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      cu cat esti dator la acest Bandit ? care va cumparat cu tot
  • +11 (11 voturi)    
    Slava Domnului ! Justitia-i tare dupa mult timp (Marţi, 8 iulie 2014, 15:23)

    Plagarus [utilizator]

    PreafericitulFelix, are nevoie de matanii, nu de avocati.
  • +2 (2 voturi)    
    OH. (Marţi, 8 iulie 2014, 16:59)

    letsoc [utilizator]

    Acelas comentariu ca la Nastase . Cu stima , NC .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by