Nou raport medical privind starea lui Nicusor Constantinescu: Transportarea pacientului in Romania ii poate pune viata in pericol/ Documentul, semnat de un medic roman din SUA

de I.C.     HotNews.ro
Duminică, 6 iulie 2014, 15:17 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Consiliul Judetean Constanta a prezentat, duminica, un nou raport medical privind starea de sanatate a sefului CJ, Nicusor Constantinescu, semnat de un medic generalist roman de la o clinica din New York, in care se arata ca transportarea pacientului in Romania ii poate pune viata in pericol, informeaza Mediafax.

Consiliul Judetean Constanta a transmis presei un nou raport medical privind starea de sanatate a lui Nicusor Constantinescu, semnat de doctorul Serban L.Cocioaba, medic generalist la Clinica Medical Metamorphosis din New York.

"Din punctul meu de vedere, vazand dosarul medical al pacientului Constantinescu, nu recomand transportul acestuia in Romania. Transportarea pacientului pe distante lungi poate pune in pericol viata pacientului si poate anula toate eforturile medicale facute pana acum pentru salvarea vietii acestuia", se arata in documentul semnat de medicul Serban L.Cocioaba.

CJ Constanta mai precizeaza, in comunicatul de presa, ca toate documentele medicale privind starea de sanatate a lui Nicusor Constantinescu sunt autentificate prin Apostila Conventiei de la Haga, aceasta garantand recunoasterea lor oficiala prin lege.

"Documentele sunt autentificate prin Apostila Conventiei de la Haga din 1961, Romania fiind stat semnatar al acestei Conventii din 2001. Apostila garanteaza recunoasterea oficiala prin lege. Cu alte cuvinte, orice document cu Apostila Conventiei de la Haga este automat recunoscut pentru folosirea fara alte cerinte in oricare dintre celelalte tari semnatare. In cazul de fata, apostilarea este efectuata de Departamentul de Stat a Statelor Unite ale Americii, statul New York, si certificata prin declaratia lui Nicusor Constantinescu, in prezenta unui notar din statul New York. Documentele sunt scrisorile medicale ale medicului Mohamad E.Allaf, seful Clinicii de Chirurgie Robotica a Spitalului Universitar Johns Hopkins, Baltimore, statul Maryland, dar si un nou raport medical sustinut de medicul Serban L.Cocioaba, medic generalist al clinicii Medical Metamorphosis, New York, eliberat in 2 iulie, 2014. Este de precizat faptul ca fiecare document este apostilat si certificat prin declaratie in fata notarului, separat", se arata in comunicatul CJ Constanta.

Conform sursei citate, aceste documente in original vor ajunge luni, in Romania.

"Trimitem aceste documente pentru o informare corecta a opiniei publice, cazul presedintelui Nicusor Constantinescu fiind indelug dezbatut in media in ultima luna. Mentionam ca atasamentele au fost trimise pe 3 iulie via e-mail si vor ajunge in Romania prin DHL cel mai probabil in dupa-amiaza zilei de luni, 7 iulie", se mai precizeaza comunicatul Consilului Judetean Constanta.

In 1 iulie, CJ Constanta sustinea, intr-un comunicat de presa, ca scrisorile medicale de la spitalul unde este tratat Nicusor Constantinescu arata ca acesta nu poate fi transportat in tara si ca neefectuarea terapiei ii poate pune viata in pericol, actele fiind autentificate prin semnatura, stampila si timbru sec de un notar din Baltimore.

"Documentele au sosit in original in Romania, prin intermediul DHL, si poarta semnaturi si stampile, in original, de la Spitalul Universitar John Hopkins si sunt autentificate, prin semnatura, stampila si timbru sec, de un notar din orasul Baltimore, acolo unde este situat Spitalul Universitar John Hopkins. Continutul scrisorilor medicale este fara echivoc si specifica clar ca Nicusor Constantinescu nu poate fi transportat avand in vedere starea sa medicala, precum si ca neefectuarea radio-terapiei cu echipamentele Clinicii de Oncologie a Spitalului Universitar Johns Hopkins, ii pune viata in pericol", se arata in comunicatul CJ Constanta.

Consiliul Judetean a transmis si punctul de vedere al sefului clinicii de Chirurgie Robotica, din cadrul Spitalului Johns Hopkins, dr. Mohamad E. Allaf, care sustinea ca intreruperea tratamentului pentru Nicusor Constantinescu ar duce la anularea tuturor etapelor realizate pana in prezent si ca presedintele CJ Constanta nu poate fi transportat in Romania avand in vedere starea sa de sanatate.

In 23 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu, dupa ce procurorii DNA au cerut inlocuirea controlului judiciar cu aceasta masura preventiva, pentru ca presedintele CJ Constanta nu a revenit in tara dupa ce a fost operat in SUA.

Seful Consiliului Judetean Constanta a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, in data de 25 aprilie, pentru abuz in serviciu in forma continuata, el fiind acuzat ca, in perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta.

Intr-un alt dosar, Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in 27 mai, pentru abuz in serviciu, alaturi de el fiind deferit justitiei directorul RAJDP Constanta, Adrian Gambuteanu, dupa ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curtii de Conturi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























7057 vizualizari

  • +35 (39 voturi)    
    Transportarea pacientului in Romania ii poate pune (Duminică, 6 iulie 2014, 15:23)

    Herodot [utilizator]

    ... LIBERTATEA in pericol! Nicusor tata, te asteptam - cu drag - acasa!
    • 0 (0 voturi)    
      uite cu ce se ocupa doctorul roman in america (Luni, 7 iulie 2014, 12:20)

      corvus coraX [utilizator] i-a raspuns lui Herodot

      http://w3.health.state.ny.us/opmc/factions.nsf/0/a094b4da233de1fd85256a4a0047c980/$FILE/lc178659.pdf
  • +23 (25 voturi)    
    haha (Duminică, 6 iulie 2014, 15:28)

    florin_f [utilizator]

    si uite asa scapa si sobolanu asta de inchidoare, intrebarea e ce se intampla cu mazarica, tot asa...
  • +26 (30 voturi)    
    Magarie marca P$D (Duminică, 6 iulie 2014, 15:50)

    Matrafirefox [utilizator]

    De ce nu au P$D-istii putin respect de sine cand ii prinde DNA-ul? Sa mearga si ei la parnaie cu capul sus, sa zica " da dom'le am furat de la stat, sunt o lichea ca toti P$D-istii ", sa aiba un strop de demnitate.

    Nu, cand sunt prinsi furand de la buget se lamenteaza ca un caine cu un picior rupt.

    Ce patetici sunt P$D-istii.
  • +28 (30 voturi)    
    nu tine (Duminică, 6 iulie 2014, 15:50)

    andimi [utilizator]

    fiind semnata de un medic roman atunci nu miroase a bine! Stim cu totii de ce!
    • -1 (1 vot)    
      Tu crezi (Luni, 7 iulie 2014, 10:06)

      miguelito [utilizator] i-a raspuns lui andimi

      ca ala isi risca licenta pentru Constantinescu?
      • 0 (0 voturi)    
        vorbesti fara sa stii (Luni, 7 iulie 2014, 16:05)

        andimi [utilizator] i-a raspuns lui miguelito

        deja a aparut stire legata de matrapazlicurile acestui doctor, asa ca...
  • +28 (32 voturi)    
    ce coincidență (Duminică, 6 iulie 2014, 15:51)

    Geffox [utilizator]

    Întrebarea 1: Care e probabilitatea să ajungi în America și să te trateze un medic român ? Pentru pensionarii care se hrănesc cu programe TV, e normal, doar sîntem poporul cel mai deștept și cei mai buni medici din America, Germania și Microsoft sînt români.
    Întrebarea 2: Care e probabilitatea să fie o scrisoare măsluită (apostilă de la Haga e pentru acuratețea traducerii, nu pentru conținut)
    • +17 (17 voturi)    
      Genial! (Duminică, 6 iulie 2014, 16:36)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Geffox

      am ris din inima!
    • +10 (10 voturi)    
      corect! si mai adaug! (Duminică, 6 iulie 2014, 19:16)

      cinic [utilizator] i-a raspuns lui Geffox

      Doctorul in cauza NU L=A VAZUT pe bolnav ci doar a citit ceva documente medicale. Acele documente oare de ce NU sunt livrate tribunalului?
      In ce limba a fost redactata scrisoarea ? Daca originalul e in romana, NOTARUL american certifica doar ca doctorul a semnat in fata lui, iar apostila certifica semnatura notarului.
      PS. CJ Constanta -ca organ de stat- ce rol are in proces?
  • +21 (23 voturi)    
    Daca este asa (Duminică, 6 iulie 2014, 15:54)

    vasile-roaita [utilizator]

    Ceea ce nu cred, atunci sa mai astepte vreo 2-3 luni pina este gata tratamentul si sa-l faca pachet catre Romania. Nu trebuie sa-l lase sa scape de puscarie.
    De ce nu se pronunta un doctor american? Nu am incredere in asa zisii docori arabi si romani.
  • +13 (15 voturi)    
    simplu (Duminică, 6 iulie 2014, 16:09)

    thebblack [utilizator]

    gasiti medicul si trimiteti-l pachet cu raportul si "paientul" la AMA.
  • +22 (24 voturi)    
    ''dragi'' votaci constanteni-psdisti (Duminică, 6 iulie 2014, 16:15)

    romania_curata [utilizator]

    ACOLO sunt banii dvs.; daca aveati cat de cat creier ati fi putut sa va cruciti cati bani arunca bufonul asta pentru a fugi de JUSTITIE!!!
  • +31 (33 voturi)    
    Doctorul român (Duminică, 6 iulie 2014, 16:15)

    war4peace [utilizator]

    Nu e L. Cocioabă, ci I.Cocioabă:
    http://www.healthgrades.com/group-directory/new-york-ny/new-york/serban-i-cocioba-md-026f876e

    Activează prin queens şi NU e afiliat Medical Metamorphosis (care de altfel nici nu există, aparent).

    Ce avem este Metamorphosis Medical Group care e de fapt o doamnă doctor la pensie ce oferă pilule contraceptive.
    http://www.deborahlevichmd.com/

    Or fi documentele alea apostilate şamd, dar mie tot îmi pute a făcătură.
    • +17 (21 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Duminică, 6 iulie 2014, 16:53)

      [anonim] i-a raspuns lui war4peace

    • +18 (20 voturi)    
      pai... (Duminică, 6 iulie 2014, 17:48)

      georgegeorgescu [utilizator] i-a raspuns lui war4peace

      ...si al lui vantu, parca era ginecolog.
    • +18 (20 voturi)    
      făcătură (Duminică, 6 iulie 2014, 17:51)

      Whatsupdoc [utilizator] i-a raspuns lui war4peace

      nici eu nu am găsit o clinica cu denumirea respectiva in NY. metamorfozele... :))
  • +20 (22 voturi)    
    chiar asa? (Duminică, 6 iulie 2014, 16:29)

    vulpescu [utilizator]

    Cine ii opreste pe cei abilitati sa ceara o contraexpertiza? Medicul profeseaza in state? Poate depuneti si o cerere de inverstigare a probitatii profesionale.
  • +18 (20 voturi)    
    Asa cum un roman l-a scapat pe Haysam (Duminică, 6 iulie 2014, 16:37)

    Maniu [utilizator]

    e clar ca e o gaselnita jalnica.
  • +20 (22 voturi)    
    Ce treabă are Consiliul Judeţean (Duminică, 6 iulie 2014, 16:58)

    Kentt [utilizator]

    cu problemele PERSONALE ale preşedintelui său?

    De ce e Consiliul Judeţean agenţie de PR pentru persoana particulară Nicuşor Constantinescu?
    • +2 (4 voturi)    
      chiar asa, oare de ce?! (Duminică, 6 iulie 2014, 18:03)

      ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui Kentt

      Fiindca "persoana particulară Nicuşor Constantinescu", in viata "oficiala", ii calareste pe tonti consilierii, d-aia!!! Mai putin, cred eu, pe toante consilierele, din cauza prostatei...
    • +5 (7 voturi)    
      pai acolo (Duminică, 6 iulie 2014, 21:12)

      gopo111 [utilizator] i-a raspuns lui Kentt

      sint toti sugaci pe care ia angajat urmaritul, de aia, ii tin partea ca daca ala cade , cad si ei, se duc locurile calde pe bani buni
  • +24 (26 voturi)    
    Lămuriri (Duminică, 6 iulie 2014, 17:03)

    Kentt [utilizator]

    De ce:
    1. scrisoarea nu vine de la clinica unde a fost operat/tratat N. Constantinescu?
    2. scrisoarea nu este semnată de medicul care îl îngrijeşte pe N. Constantinescu?

    De ce vine de la o altă clinică şi de la un alt doctor?

    DE CE?
  • +20 (22 voturi)    
    De cind trateaza generalistii cancere ??? (Duminică, 6 iulie 2014, 17:18)

    andreesanu [utilizator]

    E cusuta cu ata alba toata jongleria lui Constantinescu
    Sa vii cu pretentia de a fi tratat in SUA si vii cu documente semnate de un medic generalist este ultima timpenie in materie.
  • +21 (23 voturi)    
    Comment sters de user (Duminică, 6 iulie 2014, 17:20)

    NL [anonim]

    • -13 (15 voturi)    
      super (Duminică, 6 iulie 2014, 18:57)

      hotnewsucks [utilizator] i-a raspuns lui NL

      Da' bine informati mai sunteti.
      Miroase a servicii pe aici, tulai.
      Cred ca din 1 milion de romani eventual 1 s-ar fi gandit sa-l caute pe doctorul respectiv in arhivele a nu stiu ce departament.
      Nu-l ridicati din cabinetul lui, maine?

      Auziti baieti cu ochi albastri, nu ma cautati si pe mine ? In gaura.
      • +8 (10 voturi)    
        Comment sters de user (Duminică, 6 iulie 2014, 19:50)

        NL [anonim] i-a raspuns lui hotnewsucks

      • +3 (5 voturi)    
        Nu.. (Duminică, 6 iulie 2014, 20:00)

        Alius [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsucks

        Tu stai linistit acolo in gaura.. Cauta-te singur. Penibilule.
    • +3 (3 voturi)    
      Hahaha (Duminică, 6 iulie 2014, 23:35)

      CristiC. [utilizator] i-a raspuns lui NL

      L-au prins cu spaga, de asta a fost exclus din programele de sanatate. :)))

      Petitioner pled guilty to one count of unlawful receipt of kickbacks in return for referral of Medicare patients to American Open MRI Center,
  • +18 (20 voturi)    
    la 66 de ani... (Duminică, 6 iulie 2014, 17:35)

    cartofil [utilizator]

    .... pentru 100.000 $ ca fond suplimentar de pensie cred ca usor convingi pe cineva care nu prea mai are ce pierde sa scrie ceva convenabil.
  • +16 (18 voturi)    
    Numai puscaria-l vindeca. (Duminică, 6 iulie 2014, 17:41)

    Plagarus [utilizator]

    O noua moda. Fugim in lumea larga si nu mai suntem transportabili- extradati ?
  • +12 (14 voturi)    
    Încă n-am auzit ca 12 ore cu avionul, (Duminică, 6 iulie 2014, 18:02)

    Kentt [utilizator]

    deci transportul în sine, să omoare un om bolnav de cancer.
    • +7 (9 voturi)    
      Nu durata, ci distanta (Duminică, 6 iulie 2014, 21:00)

      n.dumiritu [utilizator] i-a raspuns lui Kentt

      e cea care il decurajeaza (asa zice doctorul ala). E posibil sa nu-i priiasca schimbul de fus orar. S-au mai vazut cazuri. Problema e ca asemenea sensibilitati rezulta dupa ce dau niste tunuri bugetelor cu o energie si o inventivitate care arata un tonus care i-ar face invidiosi pe clientii statornici ai puscariilor.
      • +5 (5 voturi)    
        corect (Duminică, 6 iulie 2014, 23:42)

        Kentt [utilizator] i-a raspuns lui n.dumiritu

        medicul român se referă la distanţe lungi
        totuşi, contează durata, că şi de la Pământ la Soare e distanţă lungă, dar nu pentru lumină

        la fel, distanţa de la Constanţa la Bucureşti e astronomică pentru un melc

        dacă-i p-aşa nici un bolnav de cancer nu se poate transporta de la Satu Mare la Bucureşti pentru că face mai mult de 12 ore (deşi distanţa nu e de 8.000 de km, ci de 600)
  • +6 (8 voturi)    
    medicul roman (Duminică, 6 iulie 2014, 18:53)

    acasa1284285656193 [utilizator]

    Daca e medic roman,m-am lamurit...De ce nu se cere o expertiza medicala completa si complexa ?Bietii de pungasi,cum se apropie justitia de ei,dau in boala lui Calache. Niste jigodii,nu oameni !!
  • +3 (3 voturi)    
    Apostila din US (Luni, 7 iulie 2014, 6:44)

    secerator [utilizator]

    Apostila se pune in SUA mult mai usor decat a notariza o hartie in RO.

    La orice banca este notar, gratuit. Plus multi altii detin stampila de notar (care pe langa alte servicii, ofera si servicii notariale).

    Deci dai spaga ceva la doctorul roman, care zice sa nu zbori ca mori, mergi la banca sau la coltul strazii sa-ti puna unu stampila, gratuit. Apoi mergi la departamentul de stat, platesti $3 (in alte state o fi mai scump.. poate $20, in GA e $3). La departamentul de stat, aia nici nu se uita ce ai tu acolo. Atata timp cat ei vad ca hartia e notarizata, isi incaseaza plata si ti-o apostileaza... mare branza..

    Sta asta in SUA mult si bine...
    • 0 (0 voturi)    
      Sarlatanii romani din America au foamea in gat (Luni, 7 iulie 2014, 12:01)

      geotel [utilizator] i-a raspuns lui secerator

      Cam asta-i secretul cu medicii rromani ce se exporteaza in .... "strainatati" !
      Nu ca sunt mai putin putori si nuli ca la Romania, dar acolo pot fura si devaliza Romania mai usor cu tot felul de lepadaturi si combinatii ca sarlatanu de Constantinescu cu banii furati din tara !
      Many fellow doctors up there !?
  • +1 (1 vot)    
    medic roman (Luni, 7 iulie 2014, 11:32)

    raduX [utilizator]

    dar american nu ati gasit? sau aia nu se baga la prostii cu documente false ?
  • 0 (0 voturi)    
    Fellow doctors de la Romania (Luni, 7 iulie 2014, 12:08)

    geotel [utilizator]

    Cam asta-i secretul cu medicii rromani ce se exporteaza in .... "strainatati" !
    Nu ca sunt mai putin putori si nuli ca la Romania, dar acolo pot fura si devaliza Romania mai usor cu tot felul de lepadaturi si combinatii ca sarlatanu de Constantinescu cu banii furati din tara !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by