VIDEO Constantin Nicolescu, fost presedinte PSD al CJ Arges, a fost condamnat la 9 ani si jumatate de inchisoare

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 4 iulie 2014, 10:43 Dosare Anticoruptie


Constantin Nicolescu
Foto: Agerpres
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Arges Constantin Nicolescu a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Bucuresti la noua ani si sase luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de fraudare de fonduri europene pentru reconstructia a doua poduri, prejudiciul fiind de 1,2 milioane de euro. Decizia nu este definitiva.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a mai decis in cazul lui Constanatin Nicolescu interzicerea unor drepturi pe o perioada de trei ani dupa executarea pedepsei cu inchisoarea, potrivit Mediafax.

In acelasi dosar, Grigore Dobre, asociat si administrator la SC Zeus SA Pitesti, a fost condamnat la cinci ani si doua luni de inchisoare cu executare.

Prejudiciul, recuperat din bunurile retinute de catre precurori la demararea dosarului



Instanta a decis sa mentina masura sechestrului asigurator instituit de catre DNA "cu privire la bunurile mobile si imobile apartinand inculpatilor Nicolescu Constantin - pana la concurenta sumei de 984.164,38 euro (in echivalentul in lei, la cursul BNR, la data platii) si 9.471.013,23 lei, Dobre Grigore - pana la concurenta sumei de 4.973.065,75 lei, Nicoara Mihail-Gabriel-pana la concurenta sumei de 9.471.013,23 lei, Mercea Codruta-Lavinia-pana la concurenta sumei de 4.497.947,48 lei, Dobre Cristina-pana la concurenta sumei de 4.973.065,75 lei, Pintilie Iuliana-Mioara-pana la concurenta sumei de 9.471.013,23 lei si Bocioaca Sabina - pana la concurenta sumei de 9.471.013,23 lei".

In 24 februarie, prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a semnat ordinul privind incetarea mandatului lui Nicolescu, dupa ce instanta suprema a decis definitiv ca acesta a fost in conflict de interese.

Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges la data faptelor, a fost trimis in judecata in februarie 2013, pentru fraudarea de fonduri europene destinate reconstructiei a doua poduri despre care CJ a atestat nereal ca fusesera afectate de inundatiile din primavara si vara anului 2005.

Nicolescu este judecat alaturi de alte zece persoane, printre care si angajati ai CJ Arges, pentru o frauda de 1,2 milioane de euro.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Pitesti l-au acuzat pe Constantin Nicolescu de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, abuz in serviciu contra intereselor publice, luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals intelectual.

Alaturi de acesta sunt judecati sase angajati ai CJ Arges la data faptelor: Codruta Lavinia Mercea, consilier superior la Directia Tehnica si de Dezvoltare - pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals; Mihail Gabriel Nicoara, consilier superior la aceeasi directie - pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, fals intelectual si uz de fals, Sabina Elena Bocioaca, inspector superior la Serviciul Financiar - petnru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, Aurelia Mirela Floresc, consilier juridic la Serviciul Achizitii Licitatii - pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, Cristina Dobre, consilier superior la acelasi serviciu - pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, Olga Stancu, economist la Serviciul Unitate de Implementare Proiect Management Integrat al Deseurilor Solide - pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.

De asemenea, Grigore Dobre, asociat si administrator la SC ZEUS SA Pitesti, este judecat pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, dare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata, Ionel Didea, notar public la data comiterii faptelor - pentru fals intelectual, Iuliana Mioara Pintilie, subinginer in cadrul Regiei Autonome Judetene de Drumuri Arges - pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si Ecaterina Pletoiu, asociat, administrator si director la SC Proiect Infra 2005 SRL Pitesti - pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata savarsit in legatura directa cu infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit DNA, in cursul lunii martie 2009, Consiliul Judetean Arges, in calitate de autoritate contractanta, a organizat o procedura de achizitie publica prin licitatie deschisa ce avea ca obiect reabilitarea a doua poduri afectate de inundatii, amplasate pe drumuri judetene, in localitatile Cateasca, respectiv Ciomagesti.

Banii proveneau din accesarea unui proiect finantat din fonduri PHARE destinat strict reabilitarii obiectivelor de infrastructura rutiera si de mediu afectate de inundatiile din perioada aprilie - mai si iulie - august 2005.

Pentru a accesa banii europeni, functionari din cadrul CJ Arges au atestat in cererea de finantare, in mod nereal, ca respectivele poduri fusesera afectate de inundatii, desi unul dintre ele, cel din comuna Cateasca, fusese avariat anterior, asadar nu era eligibil pentru proiectul respectiv, sustin procurori

"Cererea de finantare a fost insotita de o declaratie de parteneriat semnata la data de 25 ianuarie 2007, de inculpatul Nicolescu Constantin, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arges si reprezentant al acestei autoritati contractante, cunoscand faptul ca in continutul acestei cereri sunt atestate imprejurari necorespunzatoare adevarului. Caracterul fals al acestui inscris consta in aceea ca in continutul acestuia s-a mentionat in mod nereal ca podul din comuna Cateasca a suferit avarii importante in urma calamitatilor naturale din perioada aprilie - august 2005 si ca urmare, a fost inchis circulatiei, desi infrastructura podului era avariata anterior anului 2004, iar la momentul producerii inundatiilor podul era inchis circulatiei. Inscrisul astfel falsificat a fost folosit si prezentat la Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor (in prezent Ministerul Dezvoltarii Regionale) si la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud - Muntenia. Ca urmare, a fost ancheiat contractul de finantare nerambursabila in baza caruia au fost efectuate plati din Programul PHARE in valoare de 984.164,38 euro, echivalentul sumei de 4.408.269,11 lei, fonduri obtinute pe nedrept, ce reprezinta paguba creata Ministerului Dezvoltarii Regionale", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

In 2009, in urma licitatiei organizate de Consiliul Judetean Arges, contractul de reabilitare a podului Cateasca a fost atribuit, in mod nelegal, societatii comerciale Zeus SA, in conditiile in care initial, castigatoare a licitatiei fusese declarata o alta societate, inlaturata ulterior, in mod arbitrar, de comisia de evaluare, dupa reluarea procedurii dispusa de Constantin Nicolescu. Societatea inlaturata se prezentase cu o oferta financiara mai buna, respectiv cu 4.497.947,48 lei mai mica, suma ce reprezinta prejudiciu in dauna CJ Arges, au mai aratat procurorii.

Lucrarile de constructie au fost executate de catre SC Zeus SA si SC Dracones Construct Grup SRL Pitesti, cea din urma avandu-l ca asociat pe ginerele presedintelui Consiliului Judetean Arges, potrivit procurorilor.

Anchetatorii au mai stabilit ca furnizor de bunuri pentru constructia lucrarii a fost SC Setro Metal Group SA Campulung, firma controlata de o ruda apropiata a presedintelui Consiliului Judetean Arges.

"Pe baza unor inscrisuri falsificate, in cadrul unei proceduri de achizitie complet falsificate, in cursul lunii iunie 2010, Consiliul Judetean Arges a atribuit aceleiasi firme, SC ZEUS, un contract in valoare de 4.973.065,75 lei, pentru presupuse lucrari suplimentare la acelasi pod care, in realitate nu se mai justificau, fiind executate anterior, in luna martie 2010", au precizat procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























19835 vizualizari

  • +41 (41 voturi)    
    Bine, bine (Vineri, 4 iulie 2014, 10:47)

    Armadilo [utilizator]

    Dar cum ramane cu prejudiciul?
    • +31 (31 voturi)    
      prejudiciul ?!..... (Vineri, 4 iulie 2014, 11:19)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui Armadilo

      ......ramane bine-mersi in "patrimoniul" infractorului ca "e si el sarac si are si el copii".
    • +30 (30 voturi)    
      lasa prejudiciul (Vineri, 4 iulie 2014, 11:26)

      Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Armadilo

      eu ii doresc La multi ani!!! sa apuce sa traiasca cat mai mult din pedeapsa asta.
      • +4 (8 voturi)    
        pe ce lume esti? (Vineri, 4 iulie 2014, 15:31)

        hot news [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

        Care multi ani?
        Putea sa ii dea si o mie, ca tot maxim sase lui face!
        In noiembrie vine Presedinte omul pedesereului, oricum s-ar numi acesta, si da aministei generala, isi iau zborul din inchisorii toti penalii!
        • +5 (5 voturi)    
          Exact! (Sâmbătă, 5 iulie 2014, 6:15)

          tofu [utilizator] i-a raspuns lui hot news

          Nu era Victor Ponta alaturi de inculpat, prin 2010-2011, la mitingurile de solidarizare cu acest borfas dovedit?
          Unde e Ponta acum? Sa ne lamureasca daca justitia are dreptate sau nu? Daca are, sa iasa sa isi ceara scuze pentru complicitate cu un borfas.
          Corb la corb nu-si scoate ochii, este, CTRL-V?
  • +52 (52 voturi)    
    good, mr President.... (Vineri, 4 iulie 2014, 10:50)

    zone [utilizator]

    Sa vedem ce mai mesteca acum Pontalaul ca ieri la ambasada Americii avea gura plina de apararea justitiei si lupta impotriva coruptiei... Poate avem si-o poza de cum apara el justitia si lupta impotriva coruptiei la brat cu acest individ, atunci cand a fost arestat?
    • +32 (32 voturi)    
      Comment sters de user (Vineri, 4 iulie 2014, 11:54)

      polonyca [anonim] i-a raspuns lui zone

      • +22 (22 voturi)    
        Dorința să le fie îndeplinită! (Vineri, 4 iulie 2014, 12:50)

        aac [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

        Sper să fie alături de el cît mai curînd.
    • +4 (6 voturi)    
      nu este nicio problema! (Vineri, 4 iulie 2014, 15:32)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui zone

      Ne-am obisnuit de mult, si nu numai al Ponta: ier, pentru extern, spune una, iar a doua zi, pentru electoratul sau, declar cu totul altceva!
    • +2 (2 voturi)    
      Da' nu vrei, mai bine, (Vineri, 4 iulie 2014, 21:51)

      ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui zone

      sa vedem o poza cu ei doi la eliberare?!
  • +45 (47 voturi)    
    no?! (Vineri, 4 iulie 2014, 10:52)

    corvus coraX [utilizator]

    un infarct, o ischemie?
    • +31 (31 voturi)    
      un fular macar... (Vineri, 4 iulie 2014, 11:31)

      zaboo [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      putina clasa, ce dreaq ;)
    • +1 (15 voturi)    
      cred ca nu stii ce vorbesti... (Vineri, 4 iulie 2014, 12:04)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      am avut in familie oameni cu asa ceva. E de 10 ori mai bine sa fii sanatos la puscarie decat liber acasa, dar cu cardiopatie ischemica.
      • +11 (11 voturi)    
        Dupa porecla ce ti-ai ales-o se pare (Vineri, 4 iulie 2014, 14:14)

        Kecske [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        ca nu te da umorul afara din casa. Pacat, fiindca aici pe hn noi stim sa ridem de toti borfasii astia cu pretentii care devin brusc bolnavi cind ii inhata "justitia lui basescu"
        • -3 (5 voturi)    
          am simtul u(o)morului si (Vineri, 4 iulie 2014, 15:18)

          bancher [utilizator] i-a raspuns lui Kecske

          citesc zilnic HotNews. Sunt familiar cu glumele care se fac, mai ales la adresa Varanului, dar cu unele lucruri nu se poate glumi. Cardiopatia si infarctul fac parte din aceasta categorie.
  • +37 (37 voturi)    
    Hai frate (Vineri, 4 iulie 2014, 11:08)

    spysoby [utilizator]

    Scrie si tu o carte.
  • +48 (48 voturi)    
    vine sfirsitul lumii ? (Vineri, 4 iulie 2014, 11:08)

    GeorgeT [utilizator]

    Se apropie cumva sfirsitul lumii sau al lumii asa cum este ea cunoscuta de acei hoti rafinati, respectati de comunitate ..

    Acest om minunat care a facut atitea pentru judet, (asa vorbaste lumea, in special familia si prietenii de partid), sper sa fie sanatos sa isi poata ispasi pedeapsa pina la sfirsit , eventual fara injumatatire.
    • +31 (31 voturi)    
      Smecherii devin fraieri (Vineri, 4 iulie 2014, 11:24)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

      Adica cei care s-au crezut mari smecheri o iau in bot!

      Uau!
      Poate propun baietilor mei sa ramana totusi in Romania?!
    • +39 (39 voturi)    
      cica (Vineri, 4 iulie 2014, 11:31)

      ws [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

      porecla astuia e "vecinul". pentru ca are atatea proprietati in arges incat e vecin cu toata lumea.

      ws
      • +2 (2 voturi)    
        :))) (Vineri, 4 iulie 2014, 22:55)

        Mihai_S [utilizator] i-a raspuns lui ws

        Asta da ,, vecinu ". :)))
    • +25 (25 voturi)    
      nu..... (Vineri, 4 iulie 2014, 11:37)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

      ....sfarsitul lumii va veni dupa ce escrocherimea politicianista va castiga prezidentialele si atunci, cand nu le va mai sta nimeni in cale, vor elabora si vor promulga rapid "legea amnistiei generale" si plati "compensatorii" tot din buzunarul populimii idioate, pentru "bietii" infractori care au suferit groaznic in regimul Basescu.
      • +6 (8 voturi)    
        scuze! (Vineri, 4 iulie 2014, 15:35)

        hot news [utilizator] i-a raspuns lui translativus

        Faza cu aministia generala o spun si eu, de mult, dar nu m-a dus capul si la partea a doua: desigur, baronii arestati se vor alege cu frumoase despagubiri, pentru pierderea de imagine suferita ...
  • +32 (32 voturi)    
    încă odată (Vineri, 4 iulie 2014, 11:43)

    corvus coraX [utilizator]

    felicitări DNA!
  • +27 (27 voturi)    
    Problema amnistiei (Vineri, 4 iulie 2014, 11:54)

    Kentt [utilizator]

    devine tot mai stringentă.
    Iar după ce intră Varanul la bulău va fi arzătoare.
  • +6 (8 voturi)    
    curtea de apel (Vineri, 4 iulie 2014, 12:14)

    gechi [utilizator]

    e definitiva sentinta sau mai poate fi atacata la ICCJ?
    • +8 (8 voturi)    
      nu stiu (Vineri, 4 iulie 2014, 12:34)

      ws [utilizator] i-a raspuns lui gechi

      hn zice ca nu e definitiva, digi24 zice ca e definitiva:

      http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Constantin+Nicolescu+condamnat+la+noua+ani+si+jumatate+de+inchis

      restul ziarelor fie ca nu e definitiva, fie nu zic nimic.

      om vedea.

      ws
    • +8 (8 voturi)    
      e clar (Vineri, 4 iulie 2014, 12:38)

      ws [utilizator] i-a raspuns lui gechi

      nu e executorie. apel la curtea suprema.

      ws
    • +7 (7 voturi)    
      ! (Vineri, 4 iulie 2014, 14:48)

      melcul_naravas [utilizator] i-a raspuns lui gechi

      Sentinta Curtii de Apel e definitiva.
      • +2 (2 voturi)    
        Feklicitari DNA (Vineri, 4 iulie 2014, 20:25)

        Craciunitza [utilizator] i-a raspuns lui melcul_naravas

        cum mai faceti fata Domnilor si Doamnelor de la DNA..atator nelegiuiri ? Am dori sa fim voluntari, mai ales in prevenirea si combatearea spalarii banilor ! Sa nu mai faca " mitstok " Varanul de legea 656 ...si de doamna Judecator! Cata nerusinare la acest VARAN si la acesti BARONI !! Succes DNA!!
  • +16 (18 voturi)    
    paradoxal (Vineri, 4 iulie 2014, 12:17)

    politic_incorect [utilizator]

    intra la puscarie pe banda rulanta, si ei tot fura, si tot pe mobil fac afacerille murdare, si in acelasi mod opereaza. nu tu prezervare de sine, nu tu, creativitate. bolovani. nu se prinde nimic de ei.
  • +8 (10 voturi)    
    Inca unul. (Vineri, 4 iulie 2014, 12:36)

    CatalinBanu [utilizator]

    Nu pot sa nu observ totusi lucrarea procurorului : "
    Ca urmare, a fost ancheiat contractul de finantare nerambursabila"
  • +12 (12 voturi)    
    sentinte tot mai mari (Vineri, 4 iulie 2014, 13:05)

    ibagul2006 [utilizator]

    parerea mea e ca ar fi ca sentintele in cazuri de coruptie pe banii poporulu roman si european sa fie tot mai aspre, bineinteles, cat permite codul penal actual.
    cand vom vedea sentinte de peste 10-15 ani pentru cazuri de coruptie, trafic de influenta, santaj mediatic atunci intr-adevar justitia isi va face treaba.
    momentan observ timiditate in asprimea pedepselor si mai vad avocati ca fostul militian abraham, scuze ca-i scriu numele cu litera mica, dar nu respect o lichea cu limbaj dublu, care nu sunt cercetati de barou pentru ca-si folosesc clientii in santaje si denigrari.
    justitia mai are de lucru pana sa dea pedepse mai mari decat unor hoti de buzunare acestor corupti care ne distrug tara in mod sistematic.
    • +4 (4 voturi)    
      numai un aspect! (Vineri, 4 iulie 2014, 15:37)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui ibagul2006

      Sigur ca da, sa le uram "la cat mai multi ani!"
      Totusi, despre celalat aspect nu se aude nimic?
      De RECUPERAREA PREJUDICIULUI nu se vorbeste?
    • +1 (1 vot)    
      Intr-o guvernare corecta (Duminică, 6 iulie 2014, 11:11)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui ibagul2006

      ar trebui ca cel ce serveste tara sub juramant sa primeasca pedepse de trei ori mai mari atunci cand si-l calca, infractiunea sa fiind un fel de inalta tradare fata de toata tara, nu numai pentru partidul din care face parte.
  • +9 (9 voturi)    
    abrahamham.. (Vineri, 4 iulie 2014, 13:20)

    mopsu [utilizator]

    Urmarea pe vremuri niste satanisti prin cimitire si restul trupei fura de rupea.Si-a tras pensie din salarii criminale de nu va duce mintea...
  • +14 (14 voturi)    
    Ce-l mai (Vineri, 4 iulie 2014, 13:30)

    Gabi M [utilizator]

    sustineau Nastase,Ponta si tot varful" PSD pe scarile DNA!
    • +4 (4 voturi)    
      Constantin Nicolescu (Vineri, 4 iulie 2014, 20:33)

      Craciunitza [utilizator] i-a raspuns lui Gabi M

      plus toti baronii lacomi , la inchisoare cu ei.Confiscarea averilor si construirea de case pentru copii orfani ajunsi la majorat!! Plus spitale, azile pentru batrani. etc!
  • +12 (12 voturi)    
    la multi ani (Vineri, 4 iulie 2014, 13:56)

    Point [utilizator]

    parca asa se zice nu?sau concediu placut?oricum sa le fie de bine.daca si asta,cu care murea pontalaul de brat,intra la bulau,e de rau...astia chiar o sa desfiinteze DNA-ul sau ANI!acum partea cea mai grea ar fi recuperarea pagubei.cand drac intra in vigoare legea aia cu confiscarea averii extinsa?numai asa poti sa-i linistesti pe astia.pentru ei puscaria e nimic!ia-le tata banu' sa-i vezi dupa aia cum se toarna intre ei
  • +5 (5 voturi)    
    drum (Vineri, 4 iulie 2014, 16:16)

    claonic [utilizator]

    acum e clar de ce arata in halul ala drumul de la Pitesti spre Mioveni, Campulung.. acum l-au mai facut pe cativa km dar inainte era horror..
  • +5 (5 voturi)    
    Constantin Nicolescu (Vineri, 4 iulie 2014, 20:40)

    Craciunitza [utilizator]

    si altii ca el.. la bulau! Societatea civila , noi cei care comentam, sa ne organizam cat mai repede ..Parlamentul cloceste inca ceva .. si Pontache la fel...
  • +6 (6 voturi)    
    Constantin Nicolescu, un amator (Vineri, 4 iulie 2014, 21:56)

    ofCAER [utilizator]

    care a facut de ris clubul exclusivist al baronilor...
    Merita sa fie pedepsit!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by