Avocat: Adrian Nastase a primit aviz favorabil pentru eliberare conditionata de la Penitenciarul Jilava

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 3 iulie 2014, 18:05 Dosare Anticoruptie


Comisia de liberare conditionata de la Penitenciarul Jilava a dat aviz favorabil solicitarii fostului premier Adrian Nastase de a iesi mai devreme din inchisoare, Nastase executand in prezent o pedeapsa de patru ani si sase luni inchisoare, primita in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii". Informatia a fost confirmata pentru Agerpres de avocatul fostului premier, Ion Cazacu, care a precizat ca Adrian Nastase indeplineste toate conditiile pentru eliberare conditionata.

Urmeaza ca dosarul cu avizul dat de Penitenciarul Jilava sa fie trimis vineri la Judecatoria Sectorului 4.

Pe 24 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca la cei patru ani de inchisoare primiti de fostul premier in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii" sa se adauge sase luni ca spor de pedeapsa, astfel incat acesta va executa in final patru ani si sase luni de inchisoare.

Adrian Nastase a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trei ani pentru santaj in dosarul "Zambaccian". De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii", din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat.

In dosarul "Zambaccian", Adrian Nastase a fost acuzat ca a primit de la fostul sef al ISC Irina Jianu, in perioada 2002-2004, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 600.000 de euro, constand in bunuri importate din China si contravaloarea unor lucrari efectuate la imobilele din localitatea Cornu si Bucuresti.

In dosarul "Trofeul calitatii", Adrian Nastase a fost acuzat ca in anul 2004 s-ar fi folosit de "influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid" pentru organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii in constructii" cu scopul strangerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, la care urma sa participe.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5276 vizualizari

  • +17 (19 voturi)    
    hotii profesionisti sunt menajati (Joi, 3 iulie 2014, 18:19)

    GeorgeT [utilizator]

    Cam cit as lua, cu suspendare sau nitica pirnaie si apoi eliberare conditionata pentru buna purtare, daca as sparge o banca in, sau linga, Cismigiu
    • +2 (12 voturi)    
      Dac-o spargi cu capul (Joi, 3 iulie 2014, 18:47)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

      poate iei cateva copci !
  • +8 (20 voturi)    
    Mai până la toamnă (Joi, 3 iulie 2014, 18:22)

    Nyk1 [utilizator]

    Adrian mai trebuie să aștepte doar până la toamnă, când va fi grațiat de către Președintele României și fostul ucenic, Victor Viorel Ponta.
    • -7 (13 voturi)    
      Mai,mai,dar frica (Joi, 3 iulie 2014, 18:48)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

      va mai este de el !!!
      • +3 (7 voturi)    
        Asta e de-al tau.. (Joi, 3 iulie 2014, 19:41)

        Alius [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        hot dintre ai vostri. Nici nu va mai recunoasteti intre voi? Grea.. Vezi ce faci cu pixelii aia, ca-ti intuneca vederea.
      • +5 (7 voturi)    
        Nu chiar (Joi, 3 iulie 2014, 20:03)

        Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        Nu frica, scarba!
  • +13 (15 voturi)    
    dar cu banii furati cum ramane? (Joi, 3 iulie 2014, 18:40)

    elephantul_mishu [utilizator]

    adica, OK, si-a invatat lectia, a gresit ca e si el om, bla-bla-bla, dar de dat banii inapoi nu se aude nimic!!!
  • +7 (9 voturi)    
    Am incredere (Joi, 3 iulie 2014, 18:44)

    DanDare [utilizator]

    ca justitia isi va face datoria pana la capat si nu se va lasa influentata de factorul politic !
  • +6 (8 voturi)    
    Este ceva ciudat in treaba asta..... (Joi, 3 iulie 2014, 19:19)

    conul [utilizator]

    ....Adica niste anchetatori si magistrati si-au cheltuit timpul de munca platiti bine din bani publici pentru a strange dovezi, a-l judeca si a-l introduce in arest. Pe de alta parte, o comisie de eliberare conditionata, formata probabil din reprezentanti ai penitenciarului, ministerului de interne si cel al justitiei, platiti si ei bine din bani publici hotarasc sa Il extraga din arest pentru buna purtare. In toata povestea asta fraierii sunt cei care au platit bine cele doua tabere. Seamana a bambilici.
  • +5 (5 voturi)    
    Nu-i destul pt. cocoselul l'u Adelu. (Joi, 3 iulie 2014, 21:11)

    Plagarus [utilizator]

    Prea repede se cere acasa devalizatorul, convertit in mare scrib !
  • +2 (2 voturi)    
    18 luni minim! (Vineri, 4 iulie 2014, 8:13)

    sun [utilizator]

    ca sa vedem noi ce mafie este si in inchisori desi nastase a stat doar 15 luni mafiotii de acolo au si trimis cererea de eliberare care presupune minim 18 luni! tara de mafioti ce conduce un popor de proooosti!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by