11 fosti sau actuali alesi locali, declarati incompatibili de Agentia Nationala de Integritate

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 2 iulie 2014, 11:25 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul a unsprezece fosti sau actuali alesi locali, printre care se afla doi consilieri judeteni si un fost consilier judetean, ca urmare a exercitarii simultane de functii si calitati, incalcand mai multe articole ale Legii nr. 161/2003. De asemenea, au mai fost declarati incompatibili doi primari, doi consilieri locali, trei viceprimari si un fost consilier local.

Potrivit unui comunicat al ANI, Steluta Carmen Racolta, consilier judetean in Cluj, s-a aflat in stare de incompatibilitate, deoarece societatea comerciala la care aceasta detine calitatea de asociat si functia de administrator a incheiat patru contracte de formare profesionala in valoare totala de 32.400 lei cu institutii sau regii autonome de interes local aflate in subordinea ori sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj ori cu societatile comerciale infiintate de consiliul judetean.

Gheorghe Roseti, consilier judetean in Caras-Severin, s-a aflat in incompatibilitate, intrucat societatea comerciala in cadrul careia acesta detine functia de asociat a desfasurat activitati comerciale pe baza de cumparare directa, in valoare de 40.492 lei, cu o societate comerciala infiintata si aflata in subordinea Consiliul Judetean Caras-Severin precum si cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Caras-Severin (institutie publica aflata in subordinea consiliului judetean).

Nicolae Gheorghe, fost consilier judetean in Ialomita (2010 - 2012), s-a aflat in incompatibilitate, intrucat societatea la care sotia sa este asociat si administrator a incheiat in perioada 2011 - 30 iunie 2012 contracte de prestari servicii medicale si achizitii directe cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ialomita si cu SC Drumuri si Poduri SA Ialomita (institutii subordonate CJ Ialomita), in valoare totala de 16.704 lei.

Pe lista alesilor locali declarati incompatibili se mai afla: Csaba Szentes (primarul comunei Siculeni, judetul Harghita), Gheorghe Poede (primarul comunei Poienesti, judetul Vaslui), Cornel Popescu (viceprimar al comunei Agigea, judetul Constanta), Valer Suta (viceprimar al comunei Paulesti, judetul Satu Mare), Ghiorghe Tepelus (viceprimar al comunei Corbu, judetul Harghita), Maria Ambrosa (consilier local in comuna Tibucani, judetul Neamt), Gyorgy Dragan (consilier local in comuna Apata, judetul Brasov), Cristinel Soare (fost consilier local in comuna Bradu judetul Arges).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

675 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    doar atiti? (Miercuri, 2 iulie 2014, 12:54)

    andimi [utilizator]

    sa inteleg ca dupa modificarea legii doar atiti incompatibili au mai ramas? Frumos ne sade!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by