DNA a pus sechestru asigurator pe 5 terenuri, 2 apartamente si o casa apartinand fostului sef al RATB, acuzat de abuz in serviciu

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 12 iunie 2014, 14:57 Dosare Anticoruptie


Procurorii anticoruptie au dispus sechestru asigurator, in limita sumei de 3.657.576,49 lei (circa 832.933), asupra unor bunuri care apartin fostului sef RATB Viorel Popescu, acuzat de abuz in serviciu, informeaza DNA intr-un comunicat de presa transmis joi. Bunurile puse sub sechestru sunt 5 terenuri din judetul Ilfov, in suprafata totala de aproximativ 8500 mp, doua apartamente din Bucuresti, si o casa cu etaj si terenul aferent din Bucuresti.

DNA precizeaza ca suma de 3.657.576,49 lei reprezinta prejudiciul material retinut de procurori in dosar, care a fost adus patrimoniului RATB si ca masura sechestrului a fost dispusa pentru asigurarea conditiilor in vederea recuperarii prejudiciului.

Fostul director general al RATB, Viorel Popescu, a fost retinut vineri de DNA fiind acuzat  de abuz in serviciu cauzand un prejudiciu de aproximativ 820.000 euro. Procurorii anticoruptie au demarat cercetarile in acest dosar ca urmare a unei sesizari a Corpului de Control al premierului. DNA precizeaza ca cercetarile in acest dosar au fost demarate ca urmare a sesizarii formulate de Corpul de Control al premierului in aprilie 2014.

Viorel Popescu a fost arestat sambata printr-o decizie luata de Tribunalul Bucuresti. Hotararea instantei nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

  • Comunicatul integral al DNA
In completarea comunicatului nr.756 din data de 6 iunie 2014, referitor la inculpatul POPESCU VIOREL, la data faptelor director general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti - R.A.T.B., aflat in stare de arest preventiv in acest moment, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus sechestru asigurator, in limita sumei de 3.657.576,49 lei, asupra imobilelor ce se afla in proprietatea inculpatului Popescu Viorel, respectiv: 5 terenuri din judetul Ilfov, in suprafata totala de aproximativ 8500 mp, doua apartamente din Bucuresti, precum si o casa cu etaj si terenul aferent din Bucuresti.

Precizam ca suma de 3.657.576,49 lei reprezinta prejudiciul material retinut de procurori in respectiva cauza, care a fost adus patrimoniului R.A.T.B, masura sechestrului fiind dispusa in vederea asigurarii conditiilor in vederea recuperarii prejudiciului.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1088 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by