Ioana Vonica nu poate participa la inmormantarea sotului ei. Contestatia procurorilor fata de eliberarea ei, admisa

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 7 iunie 2014, 18:39 Dosare Anticoruptie


Ioana Vonica, arestata in dosarul retetelor false, nu va putea participa la inmormantarea sotului sau, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis, sambata, contestatia procurorilor fata de cercetarea ei in libertate, sub control judiciar, anunta Mediafax. Decizia Curtii de Apel este definitiva, astfel ca Ioana Vonica va ramane in arest si nu va putea participa duminica la inmormantarea sotului ei care s-a sinucis. Marti dupa-amiaza, sotul Ioanei Vonica, proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a murit la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns in stare foarte grava, dupa ce s-a aruncat de pe acoperisul locuintei sale, de la o inaltime de circa opt metri.

Ioana Vonica se afla, din 22 mai, in arestul Politiei Capitalei, dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a acesteia, in dosarul retetelor false prin care s-a creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Marti dupa-amiaza, sotul Ioanei Vonica, proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a murit la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns in stare foarte grava, dupa ce s-a aruncat de pe acoperisul locuintei sale, de la o inaltime de circa opt metri. O zi mai tarziu, respectiv miercuri, Ioana Vonica a trimis o cerere de liberare Parchetului Capitalei (care instrumenteaza dosarul in care aceasta a fost arestata), cerand sa participe, duminica, la inmormantarea sotului sau. Aceasta unitate de parchet a inaintat insa, in aceeasi zi, solicitarea catre Politia Capitalei, precizand ca nu este competent sa o solutioneze.

Pe de alta parte, surse din randul anchetatorilor declarau, pentru Mediafax, ca eliberarea Ioanei Vonica nu este de competenta Politiei, autoritatea care poate decide sa-i permita acesteia participarea la inmormantarea sotului sau fiind instanta ce a decis arestarea preventiva.

In aceste conditii, Ioana Vonica a trimis, miercuri, o cerere la Tribunalul Bucuresti, prin care solicita inlocuirea arestului preventiv cu masura controlului judiciar. In cursul zilei de joi, instanta bucuresteana a admis solicitarea sotiei proprietarul grupului Polisano. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, de procurorii de la Parchetul Capitalei.

Surse judiciare spuneau ca omul de afaceri Ilie Vonica a lasat in locuinta sa de pe strada Andrei Muresanu din municipiul Sibiu o scrisoare de cinci pagini in care isi explica sinuciderea, dar familia a insistat ca aceasta sa nu fie data publicitatii.

Ilie Vonica explica in scrisoare ca arestarea sotiei si problemele firmelor sale l-au determinat sa isi ia viata, el cerandu-i, totodata, iertare sotiei si sa aiba grija de fiica lor, potrivit unor surse judiciare. Documentul este adresat sotiei, careia Ilie Vonica i-a scris ca nu poate trai "singur", stiind ca ea este "acolo", adica in arest.

Aceleasi surse precizau ca, din discutiile avute cu apropiatii familiei Vonica, s-a stabilit ca omul de afaceri a refuzat sa manance de cand sotia sa a fost arestata, iar marti, inainte de a se arunca in gol, a fumat foarte mult.

Trupul lui Ilie Vonica a fost depus, miercuri dupa-amiaza, la capela Bisericii din Groapa din municipiul Sibiu. Potrivit membrilor familiei, inmormantarea este programata pentru duminica si va avea loc in cimitirul Bisericii din Groapa, familia Vonica avand aici un cavou.

Omul de afaceri Ilie Vonica, de profesie medic, era proprietarul grupului Polisano, din care face parte si lantul de farmacii Reteta, la care luna trecuta au avut loc perchezitii in dosarul retelor false, in care au fost arestate ulterior noua persoane suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani, inselaciune, fals intelectual si uz de fals, infractiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ilie Vonica si sotia sa, Ioana Vonica, au fost audiati in 20 mai la Politia Capitalei, iar ulterior sotia omului de afaceri a fost arestata. De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor detinute de sotia lui Ilie Vonica.

Pe 22 mai, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a noua persoane - Ioana Vonica, Decebal Valentin Oprea, Bogdan Mihai Nastasie, Iuliana Ilincea, Anca Maria Otinceanu, Alina Ioana Manescu si medicii Otilia Fanica Georgescu, Emilia Niculescu Mizil si Aristica Poenaru, de la Sectia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

Potrivit procurorilor, reprezentantii societati care detine lantul de farmacii "Reteta" ar fi inregistrat in contabilitate facturi fictive de achizitii de medicamente de la societati "fantoma".

Astfel, in baza a aproximativ 1.100 de retete false pentru medicamente oncologice si hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienti care nu au beneficiat de acestea, reprezentantii societatii au decontat fraudulos la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

Ilie Vonica (59 de ani), de profesie medic ginecolog, a construit dupa 1989 un grup farmaceutic din care face parte distribuitorul farmaceutic Polisano - pe locul trei pe piata distributiei de medicamente, centrele medicale generaliste Clinica Polisano, centre de fertilizare in vitro, un spital privat in Sibiu, reteaua de farmacii Reteta si producatorul de medicamente Polipharma Sibiu. Pe langa aceste activitati, grupul detinea si un dealer Toyota, un service auto Citroen, o agentie de tuᅡrism proprie, proiecte de sport si agrement, constructii imobiliare si real estate.

Grupul Polisano, cu aproximativ 2.000 de angajati, a inregistrat in 2012 venituri totale de peste 300 milioane euro.

In 2011, Vonica a vandut reteaua de clinici de dializa grupului Diaverum, controlat de fondul de investitii Bridgepoint, tranzactie estiᅡmaᅡta la aproximativ 25 milioane euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1740 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    bravo (Sâmbătă, 7 iunie 2014, 20:26)

    hop [utilizator]

    pe Ghita,Voiculescu....atit de multi,nu-i pedepsiti,pe Vonica da bravo!!!!
  • -1 (7 voturi)    
    Atata CRUZIME n-am mai vazut ! (Sâmbătă, 7 iunie 2014, 20:44)

    alex4321 [utilizator]

    Atata CRUZIME n-am mai vazut !

    CUM SA NU POATE PARTICIPA UN OM LA INMORMANTAREA SOTULUI EI??????

    SUNTETI CANIBALI?

    VA HRANITI CU CADAVRE ?

    Nu sunteti judecatori sunteti BESTII UMANE facand asa ceva....

    Cum Dumnezeu e posibili sa nu lasi un om sa mearga O ZI la inmormantarea sotului lui????
    • +2 (2 voturi)    
      ai citit tot articolul (Sâmbătă, 7 iunie 2014, 22:59)

      ctrlm [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

      sau numai titlul?

      Criminalitatea economica tot criminalitate e.
  • 0 (0 voturi)    
    Comment sters de user (Duminică, 8 iunie 2014, 10:26)

    polonyca [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by