Ancheta DNA de la CJ Cluj vizeaza investitii la Aeroportul Avram Iancu

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 28 mai 2014, 16:31 Dosare Anticoruptie


Directorul Directiei de dezvoltare si investitii din Consiliul Judetean Cluj, Mariana Ratiu, a declarat ca a fost audiata de DNA si ca procurorii s-au interesat de modul in care s-au derulat o serie de investitii la Aeroportul International Avram Iancu Cluj, informeaza Agerpres.

"Am fost solicitati pentru ridicarea de inscrisuri care au vizat niste obiective de investitii de la aeroport, Aprom 4 si parkingul de la UTI. E vorba de platforma de imbarcare-debarcare Aprom 4 si parcarea din cadrul contractului de concesiune cu UTI. Aprom 4 este o investitie pe care a finantat-o aeroportul, deci nu a trecut pe la noi. Din cate stiu eu, noi am aprobat in decembrie un studiu de fezabilitate in cadrul comisiei tehnico-economice, care avea o valoare de 4,9 milioane, iar investitia care a fost facuta la aeroport... contractul, am inteles ca a fost incheiat la valoarea de 15 milioane. Este o platforma de imbarcare-debarcare pentru avioane, o parcare pentru avioane. Studiul de fezabilitate l-a facut IPTANA, cel care este la noi si cel care a fost executat a fost facut de firma Geo Arc", a mentionat Mariana Ratiu.

Aceasta a mai spus ca a fost audiata pe parcursul unei ore si jumatate si ca nu i s-a comunicat ca ar mai trebui sa mearga la DNA.

DNA a facut 11 perchezitii in Cluj, iar printre cei vizati sunt presedintele CJ, Horea Uioreanu, si consilierul judetean Ioan Petran.

Ancheta vizeaza posibile fapte de coruptie privind atribuirea de contracte preferential.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























780 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by